@gucarslan teşekkür ederim bebeğimiz türkiyede doğdu be 2 aylıkken ABD ye giriş yaptık girişteki memur Na3ve 551 mührünü pasaporta basmış fakat Anumber ve receipt number yok buyüzden randevu almakta zorlanıyoruz birde sağlık sorunu sebebiyle 1 ay sonra türkiyeye dönecek randevu için acelemiz de bu yüzden uscisden greencard başvurusunda yapıp işimizi garantiye almamız gerekiyor yardımlarınız için teşekkür ederim
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
-
@okisna93 USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
Merhabalar , Yesilkartim Amerika’daki adresime gelmis fakat beni evde bulamadiklari icin gonderildigi adrese geri gitmis. Karti tekrar gondermeleri icin internetten talep gonderdim ve bana request ID verdiler. Bu id yi nerede kullanarak kartin durumunu kontrol edebilirim. Request ID:SR12432915697TSC seklinde ve bunu nerede kullanacagim ile alakali bir sonuc bulamadim. Daha once boyle bir durum ile karsilasan oldu mu ?
Posta kutusu sizin adiniza kayitli degil mi?
suradan kontrolunu yapabilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/foiawebstatus/Eger sonuc cikmiyorsa 1 hafta, 10 gun bekleyip tekrar deneyin. Bu tur siteler genelde size ancak isler olup bittikten sonra haber veriyor, o nedenle yapmaniz gereken sey kartin ulasmasini beklemek olmali.
-
@crazycells burayada geztigimiz haftalarda bircok kez baktim. Daha once yazdigim ID yi girince hata veriyor. Yardiminiz icin tesekkur ederim.
-
@okisna93 Bulunduğunuz yerdeki en yakın USCIS ofise gidip, birebir görüşün bence.
-
@okisna93 USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
@crazycells burayada geztigimiz haftalarda bircok kez baktim. Daha once yazdigim ID yi girince hata veriyor. Yardiminiz icin tesekkur ederim.
yazdiginiz ID maalesef istedikleri formata da uymuyor, baska nerden tracking yapilabilecegini bilmiyorum. USPS'in sitesinde yazinca da sonuc vermedi.
Su sayfayi inceleyip bir bilgi bulmaya calisabilirsiniz:
Maalesef beklemek disinda aklima bir cozum gelmiyor.
-
@crazycells USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
@lucky-l USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
Uçağımız yarın, giriş yaparken adres değişikliğini bildirebiliyoruz diye hatırlıyorum, daha önce yapan arkaşlar olmuştu, yanılıyor muyum?
Evet, fakat olabilecek sorunlari onlemek icin gercek adresi en gec mulakat gunu konsoloslukta verip dosyaniza islemelisiniz. Havalimani cok kalabalik oldugunda adres degisikligi yapmayip, daha sonra USCIS'in sitesinden kendiniz yaparsiniz diye yonlendirilen kisiler de var.
Girişte polise söyledim, verdiğim adresi eliyle bir yere not aldı ama benim de aklımda şüpheler kalmadı değil. Neyse, uscis'ten de takip etmeye çalışacağım.
-
Case Status'ten girdiğim zaman şöyle bir mesaj çıkıyor;
Immigrant Visa Fee Payment Received
On August 30, 2018, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 120 days of your entry into the United States or within 120 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, please contact the USCIS Contact Center at https://my.uscis.gov/account/needhelp. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.Bu verdiği linkten adresi değiştirebilirim anlamına mı geliyor?
-
@lucky-l USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
Case Status'ten girdiğim zaman şöyle bir mesaj çıkıyor;
Immigrant Visa Fee Payment Received
On August 30, 2018, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 120 days of your entry into the United States or within 120 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, please contact the USCIS Contact Center at https://my.uscis.gov/account/needhelp. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.Bu verdiği linkten adresi değiştirebilirim anlamına mı geliyor?
Evet, ayrintili bilgi icin su sayfayi okuyabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form -
Arkadaşlar ödemeyi yaparken komisyon kesildi mi kartınızdan? mesela hesabımızda dolar mevcutsa bu kısımdan ödeyebiliyor muyuz? Yada en pratik ödeme şekli nedir? Teşekkürler.
-
@loyd36 USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
Arkadaşlar ödemeyi yaparken komisyon kesildi mi kartınızdan? mesela hesabımızda dolar mevcutsa bu kısımdan ödeyebiliyor muyuz? Yada en pratik ödeme şekli nedir? Teşekkürler.
Bu dedikleriniz tamamen sizin bankaniza ve kredi kartiniza bagli.
-
@loyd36 Ben kredi kartımla yaptım ve maalesef komisyon kesildi. Benim ödediğim zaman dolar kuru 6.65 idi. Ama Garanti Bankası bunu 6.95 üzerinden hesapladı. Bence bu aralar ödeme niyetiniz varsa elinizi çabuk tutun. Halihazırda kur birazcık düşmüşken ödemeyi gerçekleştirin.
-
@entelman @crazycells tesekkur ederim..evet vize ucretinde kestiler komisyon tam dediginiz gibi oldu..bende kredi kartimi iptal ettirdim..yani ugrassak komisyonu geri aliriz ama surec uzun suruyor..Bende erken yapacagim.
-
@loyd36 Benim Garanti ile ilişkim 2005 senesinden bu yana. Ve yurtdışına yaşarken Garanti Paracard ile atmden bile para çektiğimde hep ortalama 1.5% komisyon ödedim. O yüzden pek takılmıyorum artık. Dediğiniz gibi uğraşmak gerek geri almak için.
-
@entelman Benimde o yillarda basladi karti almam musteri hizmetleri bayagi yalvardi iptal ettirmeyin diye aidatı geri verelim dediler yine kabul etmedim..enpara aidatsiz kredi karti almaya karar verdim.
-
@loyd36 Zaten TR'den temelli ayrılırken iptal ettireceğim telefon hattını, kredi kartını vs. Bir ay daha sıkarım dişimi
Şimdi sil baştan kart vs siparişi uğraştırır beni. -
Bu topiği biraz meşgul ettim ama belki işine yarayan olabilir diye bağlayayım son kez.
SSN zarflarımız havaalanında değiştirdiğimiz adrese geldi, artık darısı GC'larımızın başına. Yardımlar için teşekkürler... -
tüm asamalari tek tek okudum fakat hala yapamadım ben bu ödemeyi .. daha önceden ödeyen yardım edebilecek bir arkadas var mı acaba ?
-
Ödemeyi yaptım sükür :))) https://my.uscis.gov/uscis-immigrant-fee bu linkten yapılacak direk . burada yazılarda bu linki direk bulamadım ondan sorun oldu :))))
-
@yekta ödeme sayfasını bulamamanız normal sayfa değişmiş
sanırsam ilk konu yeniden düzenlenmeli -
merhaba arkadaşlar ben de ödeme yapmadan önce uscis in sitesine üye olmaya çalışıyorum ancak başarısız oluyor submit dedikten sonra bi cevap gelmiyor boş sayfa alıyorum.Bişeyi mi yanlış yapıyorum acaba
-
@yapay-zeka USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
@yekta ödeme sayfasını bulamamanız normal sayfa değişmiş
sanırsam ilk konu yeniden düzenlenmeliilk konudaki butun linkler calisiyor, olu link goremedim; sadece ekleme yaptim.
Benzer Başlıklar
146
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum