Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @denizci10 18.900 bilmem kaç şehir olunca artık farklı farklı isimler bulur olmuşlar 😃

    New Jersey de biraz uyuyor sanki bana. Canım sıkılınca New York'a giderim onun dışında da kocaman sakin bir eyalette yaşarım gibi.

    Ha ABD'ye yerleşme yolu buldum sanki de eyaletini arıyorum şu an. İşte laf olsun torba dolsun benimki.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dilmel New Jersey deki şehirlerden kötü olanları da iyi olanları da. Tabi iyiler daha fazla ama yine de yaşayacağınız yeri dikkatli seçin derim. Kolay gelsin.


  • @dilmel, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Şöyle 4 mevsim yaşayan bir eyalet/şehir öneriniz var mı?
    Denize yakın ve de ucuz bir eyalet olsa güzel olur. 🙂

    New York gibi yerlere bakıyorum; o kar havası hoşuma gidiyor ama yaşam masraflı.
    Texas gibi yerlere bakıyorum ama senenin 4 mevsimi çoğunlukla yakıcı sıcak.

    Aklıma da başka bir yer gelmiyor açıkçası.

    South and North Carolinas 🙂


  • @denizci10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    @dilmel ya kusura bakmayın sorunuzu sulandırıyor olabilirim ama görünce aklıma bir şey geldi onu sizlerle paylaşmak istedim. ABD'de Houston'dan Los Angeles'a giderken uçak bir şehrin üstünden geçti New Mexico eyaletinde. İsmi beni çok şaşırtmıştı. Şehrin ismi "Trust or Consequences". Evet şaka yapmıyorum. Şehrin ismi bu. Hatta size bağlantı adresini de vereyim bakın isterseniz.

    https://goo.gl/maps/GenP2m4tK5vjC4F99

    Bu arada bu söylediğiniz şartlardaki şehirler Batı yakasındaki şehirler. San Diego-Los Angeles arasındaki yerlerde rahatça yaşayabilirsiniz. Tek sorun yaşam pahalı. Eğer bizim için sorun olmasa kesinlikle San Diego ya yerleşiriz. Ama maalesef bu şartlarda şu an mümkün değil. Ama bir gün mutlaka oraya yerleşeceğiz inşallah.

    Burada sadece 2 mevsim var yahu 🙂 bahar ve kavurucu yaz , kis mevsimi falan yok valla.


  • selam arkadaslar,
    Iki yildan beri NJ de yasiyorum. Isim geregi central ve north bolgesinde hemen hemen gitmedigim town kalmadi. North jersey de ev fiyatlari ve kiralar central jersey e gore biraz ucuz olsa da, insan kalitesinin north da daha dusuk oldugunu gozlemlemekteyim. NJ den once MA de yasamaktaydim. Elbette her eyaletin dusuk profilli bolgeleri vardir ama MA, gerek insan kalitesi gerek guvenlik acisindan daha iyi. Pahalilik konusunda MA de pahali olmasina ragmen NJ bana daha pahali geldi. Ozellikle kiralar. Son gunlerde cesitli eyaletlerde yasanan silahli saldirilara istinaden MA de silah tasima ile ilgili cok buyuk restriction lar var. Diger eyaletlere gore cok daha guvenli. Hicbir sekilde silahli catisma, saldiri oldugunu duymadim. Bununla beraber MA de issiz kisilere eyalet ucretsiz full saglik sigortasi sagliyor. Sanirim ayni uygulama NJ de de var.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,
    Admin ve yönetim ekibine teşekkür ederim öncelikle.
    Böylesi özenli ve incelikli bir forum oluşturdukları için.
    Ve bu platformda birbirine yardım etmeye çalışan tüm ileti sahiplerine de tabii🙏
    Yoga / pilates dersleri ve bu alanda eğitmenlik eğitimleri veriyorum Türkiyede.
    Sertifkalarım USA Akreditasyonlu kurumlardan. Eşim de Tekstil grafik tasarımcı.
    Hangi eyaletlerde (çocuk için de güvenli olabilecek)
    mesleklerimizi sürdürme şansımız yüksek olur?


  • Göç edecek arkadaşlara fikir vermesi açısından kendi özetimi burada da paylaşmak istiyorum. Bu siteden faydalandığım için, insanlara faydalı olmak da istiyorum.
    Bence göç etme kritlerleri "ucuz olması" ile sınırlandırmak ABD'ye göç etme şansı elde etmiş insanları oldukça dar bir alana hapsetmek gibi geliyor. Ve bu imkanın doğru değerlendirilmemesini sağlayabilir. Ev tutmak, araba almak, ev dizmek vs derken anahtarı açıp eve girmemiz bile 20k dolarlara malolacak. O yüzden sonradan "burayı beğenmedim değiştireyim" demek epey zor olabilir. Özellikle ilk yıllarda. Bu sebeple üzerinde uzun duruyorum. Ben kendimce şu şekilde başlıklar yaparak excel tablosu oluşturdum.

    1- Doğrudan uçuş olması
    Bu benim için önemli bir kriter. Uçak bileti alıp anında dönebilmem gerekiyor. İşimle ilgili durumlarda vakit kaybetmemek adına. Başkaları için önemsiz olabilir elbette. Ve bu şehirlerde genel olarak konsolosluk da bulunuyor.

    2- İş imkanı
    Malum herkesin ilk başta peşine düşeceği en önemli konu iş imkanı oluyor. Kendi mesleğimi glasdoor gibi sitelerde şehir bazında aratarak ne kadar talep olduğunu görebiliyorum. En çok talep edilene gitmek gibi bir zorunluluk yok ancak kabaca bir talep var mı yok mu görebiliyorsunuz. İleride iş alanınızda çalışma imkanı olacaksa bu yörüngede gezmek avantaj olacaktır. Eyalet bile değiştirmek ileride zor olabilir. Kendi örneğimden ben kimya mühendisiyim ve şehir bazında aramalarımda şu şekilde ilanlar çıktı: Boston 287, New York 118, Miami 13, Houston 308, Los Angeles 116... gibi. Buradan anladığımız Miami bizim için uygun değil. Diğer şehirler ise elemeyi geçiyor.

    3- Siyasi atmosfer / eğitim düzeyi
    Bunun da önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. Bir göçmen adayı olarak göçmen karşıtı cumhuriyetçilerden çok demokratların olduğu eyaletlerde/şehirlerde daha rahat edileceğini düşünüyorum. Silah yasaları da önemli bir etken. Gidilecek şehirde muhakkak bu siyasi iklime bakılması taraftarıyım. Bu bir yandan eğitim düzeyi ile alakalı da bilgi veriyor. Eğitim düzeyinin düşük olduğu eyaletlerde/şehirlerde hoş manzaralar ve davranışlar görmeyebiliriz. Bunu da bir yandan unutmamak lazım.

    4- Nüfus dağılımı
    Beyaz amerikalı, siyahi, hispanik ve asyalı olarak sitelerde veriler var. Buradan (bana göre) şu sonucu çıkarıyorum. Hispanik nüfusun yoğun olduğu yerlerde hayat kalitesi biraz daha düşük, işçilik ucuz. Siyahi nüfusun çok olduğu yerlerde ise güvenlik sorunu biraz daha yüksek olabiliyor. Beyaz amerikalıların olduğu yerlerin tercih edilmesinden yanayım. Bunu ırkçılık anlamında demiyorum veri olarak kabul edin.

    5- İklim
    Sıcağı seven biri olmadığımdan benim adıma kuzey eyaletlerinden biri olacaktır. Uzun vadede küresel ısınmayı da düşünüyorum ve orman yangınları vs oranının artacağını düşünüyorum. 45 derece sıcaklıkları gören yerler kesinlikle bana göre değil.

    6- Yaşam maliyeti
    Bu konuyu en sona koymamın sebebi yaşamın ucuz olduğu yerlerde gelirin de az olması ile alakalı. Pahalı şehirlerde basit işlerle bile daha fazla gelir elde ediliyor. Bu da kendi içinde bir denge oluşturuyor. Elbette California gibi başlangıç için biraz zorlayıcı eyaletlerde bunu göz önüne almak lazım. Mississippi ucuz diye oraya gidilmesinin pek mantıklı olmadığını düşünüyorum. Burada da küçük şehirler uygun ama hiçbirimiz büyük şehirlerden bu sebeple taşınmıyor. Aynı mantığın orada da yaşamın düzeni içinde işlediğini düşünüyorum.

    Ek - Sokak videoları
    Youtube üzerinden şehirlerin videolarını izlemek de faydalı olabiliyor. Ben şahsen bu şekilde bazı şehirleri soğuk ve itici bularak elemiştim. Houston'ı "gelişmiş Yozgat" olarak tanımlayan bir arkadaş vardı. Selamlar ona.

    Özetle bence vizyonu geniş tutmakta fayda var. Minnesota, Virginia, Maryland, New Jersey, Colorado gibi yerlerin içinden seçimimi yapacağım. Şimdilik DC, Virginia, Maryland önde gibi duruyor.

    Ekşide o şehir hakkıdna ne yazılıyorsa genelde doğru olur. Bu arada insani gelişmişlik endeksi de önemli bir liste olarak burada dursun


  • hayalim newyork Manhattan. olucak inşallah


  • Evet halen hayallerimi süsleyecek olan eyalet ve şehri bulamadım.
    Yok mu şöyle Türkiye gibi 4 mevsim yaşayan, kışları soğuktan yorgana sarılıp yatacağım, yazları ise sıcaktan (çok olmaması şartıyla) kısa kollu şort ile gezeceğim; mümkünse bilişim sektöründe rahatça iş bulabileceğim bir şehir/eyalet kombinasyonu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dilmel, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Evet halen hayallerimi süsleyecek olan eyalet ve şehri bulamadım.
    Yok mu şöyle Türkiye gibi 4 mevsim yaşayan, kışları soğuktan yorgana sarılıp yatacağım, yazları ise sıcaktan (çok olmaması şartıyla) kısa kollu şort ile gezeceğim; mümkünse bilişim sektöründe rahatça iş bulabileceğim bir şehir/eyalet kombinasyonu?

    Bence size en uygun yerler Washington, North Carolina veya Colorado olur.


  • @dilmel En uygun Carolinas olur. North veya South Carolina 👍


  • @MySea NC fena değil gibi. Sanırım yazılım gibi sektörlerde de iş bulmak zor değil.

    @knnrn Yaşam maliyeti yönünden hangisi daha avantajlı sizce?


  • Öyle bir yer arıyorum ki ne aşırı sıcak ne aşırı soğuk olsun. Toplu ulaşımı rahat, havalimanına yakın olması da çok önemli benim için. Yaşam masraflarının ucuz olmasından yanayım ama iş bulabildiğim sürece pahalı sayılan yerlerde de yaşayabilirim. Hangi eyaletleri tavsiye edersiniz?


  • Charlotte, North Carolina
    Atlanta, Georgia

    @animehime94

  • ⭐⭐⭐

    (North Carolina) Charlotte - Ballantyne'da 2 odali ve 1 adet bize ozel garajli apartmana 2 sene once $1350 oduyorduk. Bir kac gun once merak ederek ayni apartmanlarin fiyatina baktim. Sadece 1 odali garaji olmayan apartmanin fiyati $1750+ olmus. Bu fiyata elektrik, su, cop, vs dahil degil. Mutlaka Charlotte'in bilmem neresinde daha uygun fiyata vardir, fakat ben kendi yasadigim yerden ornek veriyorum.

    California - Redondo Beach bolgesine yarin temelli tasiniyoruz. 8 puanli okula yurume mesafesinde 1 odali ve kapali garaji olan apartmani $2000 kiraya tuttum - elektrik, su, cop vs hepsi kiraya dahil ve sahile 8 dk mesafede.

    Demem o ki; Charlotte, NC tahmin ettiginiz kadar ucuz olmayabilir. Ayrica, ben hayatimin cogunu Eskisehir'de gecirdim ve bana gore Charlotte havasi senenin buyuk bolumu nemli, yapis yapis ve bunaltici.


  • Merhaba selamlar biraz araştırdım ancak orlando taraflarında durum ne pek bulamadım yaşayan veya fikri olan varsa paylaşabilirse güzel olur 🙂


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    (North Carolina) Charlotte - Ballantyne'da 2 odali ve 1 adet bize ozel garajli apartmana 2 sene once $1350 oduyorduk. Bir kac gun once merak ederek ayni apartmanlarin fiyatina baktim. Sadece 1 odali garaji olmayan apartmanin fiyati $1750+ olmus. Bu fiyata elektrik, su, cop, vs dahil degil. Mutlaka Charlotte'in bilmem neresinde daha uygun fiyata vardir, fakat ben kendi yasadigim yerden ornek veriyorum.

    California - Redondo Beach bolgesine yarin temelli tasiniyoruz. 8 puanli okula yurume mesafesinde 1 odali ve kapali garaji olan apartmani $2000 kiraya tuttum - elektrik, su, cop vs hepsi kiraya dahil ve sahile 8 dk mesafede.

    Demem o ki; Charlotte, NC tahmin ettiginiz kadar ucuz olmayabilir. Ayrica, ben hayatimin cogunu Eskisehir'de gecirdim ve bana gore Charlotte havasi senenin buyuk bolumu nemli, yapis yapis ve bunaltici.

    Ben de Eskişehir'de yaşıyorum. Nemli sıcakta da kış soğuğunda da zorlanıyorum ılık olabilecek bir yer lazım bana.


  • @FreeWoRLD Evet, Charlotte ev kiralari cok yukseldi. Ortalama bir muhitte 2 odali bir apartman $1800' den basliyor.
    Artik kimseye tavsiye edemiyorum. Satilik ev fiyatlari da cok yuksek.
    Kaliforniya olduguna cok sevindim @FreeWoRLD , diger seceneklerden cok daha iyisi olmus. Tekrar hayirli olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin Cok tesekkurler Senay Hanim, saolun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum