Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amerika ya ozel cins kopek getiren oldu mu ? Sivas kangali akbas vs gibi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Betfair39 aşağıdaki ırkların abd'ye girişi yasak içlerinde sivas kangalı yok ama sivas kangalının türkiye'den çıkartılmasında bir yasak var mı bilemiyorum.

    Affenpinscher.
    American Staffordshire Terrier.
    Boston Terrier.
    Boxer (all breeds)
    Brussels Griffon.
    Bulldog (all breeds)
    Cane Corso.
    Chow Chow.


  • @gucarslan, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    @Betfair39 aşağıdaki ırkların abd'ye girişi yasak içlerinde sivas kangalı yok ama sivas kangalının türkiye'den çıkartılmasında bir yasak var mı bilemiyorum.

    Affenpinscher.
    American Staffordshire Terrier.
    Boston Terrier.
    Boxer (all breeds)
    Brussels Griffon.
    Bulldog (all breeds)
    Cane Corso.
    Chow Chow.

    Bir çoğu hiç tehlikeli olmayan ırklar. Neden yasak acaba?


  • Arkadaslar kedimi Eylul ayinda amerikaya goturecegim uluslararasi pet pasaportu mevcut , cipi takildi mevcut ve tum asilari yapildi, kuduz asisini da 6 agustosta oldu.
    Eylulun 9-10 u gibi gitmeyi planliyoruz bu sure zarfinda nasil ilerlemeliyiz bilgisi olan arkadaslar var mi? Tarim Bakanligindan belge nasil alacagiz? Almali miyiz? Kuduz tetrasyon testi kediler icinde gecerli mi ? Surec hakkinda bilgi verebilir misiniz su asamada daha neler yapmaliyim?


  • @fenercag
    Bundan daha önemli olan uçuş olayı var; Uçacağınız biletinizi kestirmeden önce rezervasyon yaptırın. Yani satın almayın. Rezervasyon sonrası, kedinizi ekletmeyi ve onay almayı deneyin. Onay geldikten sonra ücreti sorun, eğer ücreti görüntüleyemiyorsa sorun oluyor. Bileti satın almadan önce pet için uçuş onayı ve ücreti teyit edip satın alın. Sonrası;

    Bağlı bulunduğunuz (ikamet adresinizin olduğu) ilçe tarımdan, uçuş öncesi 48 saat içinde olacak şekilde randevu talep edin.

    Çipi ve aşıları pasaporta işli olmalı, ve pasaportun klinik muayene sayfasında "Bu hayvan sağlıklı ve seyahat etmeye uygun durumdadır." kısmını randevu öncesi bir kaç gün içinde kendi veterinerinize onaylatın.

    Kuduz aşısı üzerinden 28 gün geçmiş olmasını istiyor tarım bakanlığı uçuş öncesi. ABD kedi için titrasyon istemiyor. Ancak uçacağınız eyaletin pet kabul şartları değişken olabiliyor. O yüzden eyaletin resmi web sayfasından bilgi alın. (Yoksa e-mail - telefon)

    Kediniz ve uçuşu gerçekleştirecek kişinin randevu günü kendisi olmalı ilçe bakanlıkta. Orada yönlendiriyorlar işlemleri tamamlarsınız.

    Bol şans.


  • ABD'ye bir Avrupa Birliği ülkesinden aktarmalı uçuş yapacak olursak, kediler için kuduz titrasyon testine gerek oluyor mu? Normalde AB bu testi istiyor ancak transit yolculuk için durum nedir?


  • @rigby Uçuş için evcil hayvanınızı ekletmek istediğinizde ekleniyorsa sorun yok. Transit geçeceğiniz ülkenin değil varacağınız ülke/eyaletin şartları aranıyor. Lufthansa müşteri hizmetlerinin verdiği bilgi bu yönde en azından.


  • @JackFoxy Teşekkürler.


  • Köpek için THY, CDC onayı olmadan rezervasyona ekleyemiyormuş tabii bunu öğrenmek için epey çaba sarkettim. Çağrı merkezinde önce 2 temsilci ile görüştüm tabii dünyadan haberleri olmadığı için köpeği eklemeye çalıştılar red aldılar sonraki gün için denediler red aldılar sonra dedim ki uygun olan günü söyleyin seyahatimi o güne alayım. Verdikleri cevap teker teker denememiz lazım, göremiyoruz oldu. Ok o halde 2023 Haziran'a kadar uygun günü bulana kadar deneyelim 12 saat boyunca ben de hatta kalırım dedim tabii ki 15. dakikadan sonra hattı otomatik sessize alıyorlar ve kapatmak zorunda kalıyorsunuz. Neyse 3. temsilci köpeği rezervasyona eklemek için CDC onayının öncelikle bize iletilmesi gerekli dedi ve konu netleşmiş oldu. Köpeğini ABD'ye götüreceklerin bilgisi olsun.


  • @m339 Bu hikayeler bitmez, bana ilk görüştüğüm temsilci onayınız alındı ücreti ileteceğim dedi ve 5dk sessiz bekledik, sonra geldi eyaletiniz pet kabul etmiyor dedi. Ne alaka eyaletin resmi web sitesinde böyle bir bilgi yok ve yakın zamanda uçan tanıdıklarım var dedim. Bu bilgiye nasıl eriştiniz dedim. Pet kargodan, hayvan ithalatına kadar uzadı konu. 🙂

    En nihayetinde sizinle yapamayacağız anlaşıldı deyip kapattım ve yeniden aradım müşteri hizmetlerini 🙂 Yeni görüşmemizden 10dk sonra eklenmişti yavrucaklar uçuşa.

    İşin özü, çok uzatmadan telefonu kapatıp daha bilgili ve inat etmeyen birine bağlanmak lazım. "Benim hatam durun bilgi alayım." diyen bir temsilci yok. Öyle net ve eminler ki yanlış yapmadıklarından ya da eksik bilmediklerinden, kendinizden şüphe edersiniz 🙂


  • @fenercag geçen sene kasım ayında Miamiye kedimle giriş yaptık tüm belgelerden önce uçak biletinizi alır almaz rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim. Rezervasyonlar dolu olduğu için bir kaç gün ertelemek zorunda kaldık. Dediğiniz gibi kuduz titrasyon testi istenmiyor pasaporttan geçtikten sonra ayrı bir yerden çıkış yaptırdılar kedinin pasaportunda kuduz aşısını kontrol ettiler. Cinsini ve yaşını sordular ve ülkeye giriş yaptık. Uçuşunuzdan 48 saat önce tarım il-ilçe müdürlüklerine kediniz ve biletiniz ile birlikte giderek bir belge alıyorsunuz. Bu belgeyi de thy pet check in kontuarında kontrol ettiler. Son olarak Amerikada eyalet eyalet kurallar değiştiği için gideceğiniz eyalete göre tekrar istenilen bilgileri internet üzerinden kontrol edebilirsiniz.


  • @JackFoxy

    Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim 🙂 Biletleri aldım ve pet için onaylattım. Uçuştan 48 saat önce bulundugum ilçeden belgeyi alacagım.


  • Herkese merhaba turist olarak evcil hayvanını yanımda götürmemde sakınca var mıdır, sadece vatandaş ya da Green cardlılar mı götürüyor, ben 15-20 gün için yanımdan ayırmam bu uzun bir zaman. Fakat orada pet kabul eden otel bulursam, turist olarak köpeğimle giriş yapabilir miyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Adımarabacı götüreblirsiniz ama CDC'nin getirdiği kural gereği türkiye'den abd'ye köpeklerin seyahati için özel izin almanız gerek;


  • @Adımarabacı Yasak varken turist olarak götürülmüyordu. Yasak kalktı ve şimdi izin alarak götürülebiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmet_ yasal tam anlamıyla kalkmadı, sadece işleyişinde değişiklik oldu ve kolaylaştırıldı.
    lütfen ilgili linki inceleyin.


  • Merhabalar, New york fjk ucusu icin rezervasyon yapmaya calisiyorum fakat hangi ucusu sectiysek saniyeler icin otomatik res geliyor. CDC den iznimiz de var. New york ofisine ulasmaya calistim fakat kapali gibi cumartesi oldugu icin. Neyi yanlis yapiyorum acaba ?

  • Yasaklı

    Ben de bu baslik altina yurtdisindan Turkiye'ye donuste kedilerini getirmek isteyen arkadaslar icin bir katkida bulunmak isterim.

    Biz de DV2023 talihlisiyiz. Suan yurtdisinda yasiyoruz ve 2 tane kedimiz var. Yurtdisindan Turkiye'ye gelirken kediler icin Turkiye gumrugu titer testi istiyor. Bu sayfalarinda yazmasa da istenen bir test. Giriste gumruk memuru bakar, bakmaz o sizin sansiniza bagli. Ancak ben bulundugum ulkede titer test cok maliyetli oldugu icin ve Turkiye'de baya uygun oldugu icin bu testi Turkiye'ye geldikten sonra yapmamizin mumkun olup olmadigini sordum. Gorustugum memur bu durumun mudurun insiyatifine bagli olup, girisinizi takip eden 3 gun icerisinde testi yaptirdiginiz taktirde kabul edilebilir diye bir bilgi verdi. Dolayisiyla biz kedilerimizi yurda titer testi yaptirmadan getirmeyi planliyoruz. Bir de giriste memur titer test sonucumuzu sormazsa tadindan yenmez.

    Seyahatimizi gerceklestirdikten sonra tecrubelerimi tekrar buradan paylasirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gsk1905 evcil hayvanınız için tavsiyem telefon ile görüşerek rezervasyon yapın.


  • @gucarslan Evet maalesef öyleymiş, çok teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 13
  • 182
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum