Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecellf-celbi size ve ailenize abd'de güzel, huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hasan-Saylı gözün aydın kardeşim, vizen hayırlı olsun.
    zaten yarı yarına oralısın, artık tamamen oralı oldun diyebiliriz 🙂
    bol şans, deneyimlerini yazmayı unutma..

  • ⭐⭐⭐

    @ecellf-celbi Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Hasan-Saylı Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.


  • Merhabalar bu vize görüşmesi için götürülecek evraklari çıkardım bu evrakların aynısı olan kcc ye attığımız evrakları da goturmemiz gerekiyor mu teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu KCC süreci sonlandı, götürmenize gerek yok.
    ama tavsiyem ikişer kopya hazırlayın, gerekli olursa verirsiniz.


  • @gucarslan teşekkürler hocam


  • Merhaba herkese,

    Biz de 01 Ağustos tarihinde mülakatımızı gerçekleştirdik ve onay aldık. 09.15'teki randevumuz için 09'da içeri alındık.İçeriden çıktığımızda saat 11.20'ydi. Beklediğimizden uzun süren bir süreç oldu ama hiç bir sorunla karşılaşmadık. Bazı kişilere çok fazla soru sorduklarını duyduk ve uzun süren mülakatlar oldu ancak bize iki soru sorup herşey güzel görünüyor congratularions deyip gönderdiler. Forumda artık diğer konulara geçiş yapacağım. Umarım herkes mülakatlarını kolayca atlatır.

  • ⭐⭐

    @ouzgngr gecmis olsun sıkıntisiz bitirdiniz 🙂


  • @ouzgngr tebrikler. darısı biz 2023 talihlilerine.. 🙂


  • Merhaba Yeşilkart Forumun değerli üyeleri,

    Sizlere büyük bir mutlulukla çok kısa süren Vize görüşmesinde TEBRİKLER kelimesini duyduğumuzu bildirmek isterim. Vize görüşmesi kısa ve öncekilerden farklı bir yanı olmadığı için, hikayeme biraz geriden başlamak istiyorum. Umarım sizleri sıkmam. Kısaca mülakatı okumak isteyenler beşinci paragrafa atlayabilir.

    Darısı tüm Green Card başvurusunda bulunanların başına. Green Card'a ilk olarak 2007 yılında New York'ta iken, o zaman kız arkadaşım şimdi eşim ve kendi adıma başvurmuştum sanırım. Mezun.com'mu ne vardı ismini tam hatırlayamıyorum farklı da olabilir. Onların aracılığı ile Florida'da bir adrese evrak göndererek yapmıştım. Daha sonra Türkiye'ye döndükten sonra da arada bazı yıllar atlasam da başvurmaya devam ettim. Gelelim günümüze...

    Çıkmayan yıllardan sonra evlenmiş ve ilk okul çağına gelen ufak, sevimli bir kızım olmuştu. Siz değerli forum üyeleri gibi; yurt dışında yaşamak için gereken nedenlerin ağırlığı iyice artmıştı. Evladının daha iyi bir eğitim alması ve hayatta üreteceği emeklerinin karşılığını hak ettiği gibi alması için Amerika'da yaşama fikri benim için cazip olmaktan öteye geçmeye başlamıştı artık.

    DV22'de önce eşimin sonucunu kontrol ettim. Has Not Been Selected'ı görünce işimde vardı kendiminkine bak(a)madım. Bir iki gün sonra kendi sonucum için sayfayı tıkladığımda açılan sonuç sayfası değişmişti ve uzun bir yazı vardı. Bir şeyler anlatıyordu. Anlık bir şokla, kafamda acaba derken, bir yandan da okumaya çalışıyordum. Kazandığımı anlamam ile araştırmalara başladım. Şanslıyım ki hemen Yeşil Kart forumla tanıştım. O gece sabaha kadar sürdü evrakları doldurup sisteme girmem ama iyi ki o günlerde ki uykusuzluğu ve yorgunluğu çekmişim. Sebebi bir sonra ki cümlemin içinde. Yeşil Kart forumla tanıştıktan sonra önce CN'ı, ne demek olduğunu, sonra Excel listesi ile birlikte 25k ile nasıl sonlarda olduğumu anladım. Sonrası uzun ve sabır isteyen bir süreç oldu. Umutların azalması üzerine DV23'ün başvurusunun da açılması ile evdekileri alıp fotoğrafçının yolunu tuttum. DV23'e de başvurumuzu yaptık. Ve onda da eşim CN12k olarak daha düşük bir numara ile kazandı. Bu bizi bir yandan rahatlattı ama bir yandan da bu belirsizlik/hayatı dondurma bir buçuk sene daha çekilmez, umarız bu sene alırız dedik.

    Ve sonunda mülakat mailimiz geldi. Bu haftamız biraz olaylı geçti. Trafikte dururken bir arkadaş arkadan gelip bize çarptı. Arabayı servise bıraktık. İkame araç ayarlamak turizm sezonu olduğu için zor oldu. Güç bela son güne yetiştirdik. Yoğunluk dolayısı ile bir gün öncesinden pazar günü Ankara'ya yola çıktık. Pazar günün altını çizmek isterim. Ve sürpriz burada geldi. Her şeyi mükemmel şekilde eksiksiz hazırlayan ben güncel fotoğrafları unuttuğumuzu fark ettim. Burada Telegramı takip etmenin faydası kendini belli etti. Daha önce bir arkadaş pazar günü gelip dükkanı açan fotoğraf stüdyosundan bahsetmişti. Hemen Telegram da kısa bir aramadan sonra Stüdyonun ismini bulduk (Luca | Fotoğraf.Reklam ) akabinde Google Maps araması sonucunda teline ulaştık. Arayınca isminin Kemal olduğunu öğrendiğimiz arkadaşa sabah 8:45'te randevumuz olduğunu vb. belirtince gelip yardımcı olacağını söyledi. Ankara'ya gelince direk sözleştiğimiz gibi Kemal'le buluşup fotoğrafları çektirdik. Kendisi çok kibar birisi belirtmek isterim. Sonra arkadaşımıza gidip günü bitirdik. Sabah erkenden yola çıkıp, 7:30 gibi elçiliğin sokağa girdik. Erken gidince sokakta araba park etmek hiç sorun olmadı. Hemen giriş kapısına 50 metre mesafede sokakta uygun bir yere park ettik. Elçilik girişinin karşısında ki kafe kapalı olduğu için kısa mesafede Liva Pastanesinde taze çay eşliğinde fırından yeni çıkmış böreklerle kahvaltımızı yaptık. Türk kahvemizi de içtikten sonra mülakata tam olarak hazırdık.

    Kapıda Önder ve diğer arkadaşlarla kısa bir merhabalaştıktan sonra hepimizi beşer kişilik gruplar eşliğinde içeri aldılar. Ve klasik anlatılanlarda olduğu şekilde numaramız ilk defa yanınca tek başıma gidip ödemeyi yaptım. Burada ki Türk arkadaşa Nakit olarak ödeyecektim ki, kart seçeneği aklıma geldi. Kart ile ödemeyi yaptım. Her aile bireyi için ayrı ayrı karttan çekip bir slip verdi. Numaramız ikinci defa yanınca ailecek gidip evrakları Türk görevli hanımefendinin söylediği sıra ile teslim ettik. AIS kaydını sordu ama çıktısını istemedi. KCC'ye gönderdiklerimi sormadı ve istemedi. Evrakları alıp, dosyaladıktan sonra mülakatı İngilizce yapabilir misin diye sordu. Olur, yaparım dedim. Ve yerimize geçip üçüncü kez numaramızın yanmasını beklemeye başladık. Numaramız son kez yandı. Bu kısım en hızlı süren bölümdü. Hatta para ödeme kısmından bile çabuk bitti sanırım. Hiç Türkçe konuşmadan, mülakatın tamamını İngilizce yaptık. Burada görevli hızlıca yemin ettirdi. Acelesi varmış gibi konuşması da, tepkileri de hızlandırılmış şekilde idi. Sorusunu sorarken bilgisayara hızlıca bilgileri giriyor, o sırada sıradaki sorusunu soruyordu. Amerika da daha önce bulundunuz mu? Ne iş yapıyorsun? Ne iş yapacaksın? Nerede yaşayacaksın? Amerika da tanıdığın var mı? Bunları çok hızlı sordu. Ben de aynı hızda net, kısa cevaplar verince mülakat çabucak bitti. Numarası benim önümde olan benden önce çağırılan arkadaş o sırada görüşmesine devam ediyordu. Burada şunu belirtmek isterim bazı arkadaşlar İngilizce alt yazısız film izledikleri halde orada Türkçeyi tercih ediyorlar. Ama benim gördüğüm kadarı ile İngilizce yapanlar daha hızlı şekilde mülakatlarını bitiriyorlar. Bu arada sıfır İngilizcesi olan kalabalık bir aile vardı bizden önce. Hemen bizim oturduğumuz yerin arkasında mülakatlarını yaptılar, konuşulanlar çok rahat duyuluyordu. Onlarla Türkçe mülakat yaparken tane tane çok basit şekilde nerede çalışacaksınız diye İngilizce sordu ama anlamadılar ama bu engel olmadı vizelerini aldılar. O yüzden mülakata girecek arkadaşlar doğru bilgi verdiler ve en az lise mezunu iseler bence çok rahat olsunlar. Okuyanlara teşekkür ederim. Umarım sıkmamışımdır ve birisine faydası dokunur yazdıklarım. Selamlar.

  • ⭐⭐

    @erdemslife tecrubeleriniz icin cok sagolun orda bol sanslar

  • ⭐⭐⭐

    @erdemslife Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. 2022 kazananlarının çektiği çilelerin bir nebze azalması beni mutlu ediyor @erdemslife


  • @erdemslife hem unganlarda muayenede(babam ile sohbet etmistiniz)hemde vize mulakatinda aynı gün islemdeydik. İçerde mülakatı beklerken de görüştük, çok sevindim, ben vize onayımi aldığımda çıkarken sizi gördüm ama içerde yanınıza uğrayamamıştım. Farklı eyaletlere gidecek olsakda tekrar görüşmek dileğiyle, yeni yasaminizda mutluluklar.


  • Merhabalar herkese,

    28.07.2022 tarihinde Sarajevo’da girmiş olduğum mülakat deneyimimi aşağıda paylaşıyorum. Umarım mülakat alamamış arkadaşlar da süreç bitmeden mülakatlarını ve vizelerini alabilirler.

    Belgeler:
    Mülakata götürülmesi gereken aynı ve bunlara siteden ulaşabilirsiniz. Sitede yazmamasına rağmen ben ek olarak banka hesap dökümü götürdüm fakat istemediler.
    Elçililk, diploma hariç tüm belgeleri Boşnakça kabul ediyor. Diplomanızın kopyası İngilizce olmak zorunda.
    Ben bazı belgelerimi Türkçe’den Boşnakça’ya yeminli tercüme ettirdim. Bu arada çeviri ofisinin verdiği hizmetten çok memnun kaldım. Eğer dilerseniz iletişime geçebilirsiniz: Profis Translation Agency
    Belgelerinizi email olarak gönderdiğinizde size fiyat bilgisi veriyorlar.

    NOT: Polonya’dan polis sertifikası almak için yaşadığınız şehirdeki adliyeye gidip 30 zloty karşılığında hemen sicil kaydı alabiliyorsunuz.

    Mülakat Günü

    8:00’de olan mülatıma saat 7:30’ta elçiliğe ulaştım. Kapıdaki polis görevli ismimi listeden kontrol etti ve DS-260 onay formunu göstermemi istedikten sonra beklememi söyledi. Saat 8’e doğru içeri girip kontrolden geçtim. Mülakatın yapılacağı alana girdikten sonra belgeleri vermek için vezneye geçtim. Bu süreçte herhangi bir sıra numarası vs verilmiyor. bana Sırasıyla diplomanın aslı ve kopyası, Türkiye için aldığım arşivli sicil kaydı, Polonya’dan aldığım sicil kaydı aslı ve ingilizce çevirisi, edevletten aldığım askerlik durum belgesi (tecilli) ve çevirisi, 1 adet fotograf ve pasaport. Sitede yazan diğer dökümanları da siz yanınızda bulundurunuz. Son olarak parmak alma işlemini gerçekleştirdi ve yandaki vezneye geçip ödememe yapmamı istedi. Hemen sonra da mülakatı yapacağım vezneye geçtim.

    Yemin ettikten sonra şu an nerede yaşadığım, orada ne iş yaptığım, ne kadardır bu işi yaptığımı, Amerika’da nereye gideceğimi ve orada tanıdığım birinin olmadığını sordu. Verdiğim tüm cevaplar çok kısa ve netti.

    Tekrar sol 4 parmak izimi aldıktan 1-2 dakika sonra vizemin onaylandığını söyledi ve DHL'den pasaportu almam için ne yapmam gerektiğini belirten bir evrak verdi. Teşekkür edip ayrıldım. Akşamında da DHL ofisinden pasaportumu aldım.

    Bu süreçte bu forumdan ve Telegram grubundan çok faydalandım.
    @gucarslan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @erdemslife @gyesilkayaa Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gyesilkayaa tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve bol şans diliyorum.


  • @gyesilkayaa Hayırlı olsun tebrikler, bosna konsolosluğu sayfasında evrakların boşnakça olma şartı yazan herhangi bir ibare bulamadım belki gözümden kaçmıştır, evraklar ingilizce olarak da kabul ediliyormu yoksa sizin dediğiniz gibi diploma harici boşnakçamı olmalı


  • @tohma31 Belgeler İngilizce veya Bosnakça olabilir. Sadece diplomanın yeminli tercümesi İngilizce olmalı.
    Ben Polonya'da yaşadığım için belgelerimi Türkçe'den Boşnakça'ya yeminli çevirttirdim. Polonya'da Türkçe-İngilizce yeminli tercüme ettirme şansım olmadığından.


Benzer Başlıklar

  • 6431
  • 4311
  • 3439
  • 6498
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum