Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Ghi Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.


  • 28/07/2022'de ben de mülakat tarihini aldım.
    darısı bu 1,5 senelik çileli bekleyişte bekleyen herkesin başına tüm form arkadaşlarıma selam ve saygılarımı gönderiyorum


  • Merhaba Herkes,

    Unganlar tecrübemizi paylaşmıştım.

    Mülakat deneyimimiz;
    28Trmmuzda İstanbul'dan Ankara'ya gelmiştik.
    1 Temmuzda ki mülakat için İstanbul'a geri dönmesini, büklüm sokakta bir otelde kaldık. Konsolosluğa 7 dakika yürüme mesafesinde.

    Bu sabah saat 8:45deki randevumuza eşim, ben ve oğlum gittik.

    Tasvirini arkadaşlar paylaşmış o anki kuyruğun, umudun, kazanmanın verdiği hafiflikle annesine sarilanlarin, bekleyenlerin veşaire vesaire ...

    Sıraya girdik, bekledik.

    Bir 15-20 dakika sonra içeri aldılar.

    Kemer, bozuk para anahtar hepsini oteld bıraktım zaman kaybetmemek için.

    Hızlıca geçtik.
    İçerisi modern değildi ama konforluydu.
    Havalandırması, kurulu sistemlerinin işleyişi sizi rahatlatıyor bir nebzede olsa.

    Sıra numaramız yandı, para ve pasaportları verdik.
    2.de belgeleri teslim ettik.
    3.de mülakat başladı.
    Sağ el kaldırılıp yeminler edildi, parmak izleri alındı, sorulara cevaplar verildi.
    Ve sonunda "Tebrikler, vizenizi onaylıyorum" dendi.

    Yer, hâlâ aynı şekilde çekiyor
    Hava, aynı basınçla omuzlarımdaydı o an.
    Ama üzerimden bir yük kalkmıştı.

    Teşekkürler herkes 👋

  • ⭐⭐⭐

    @entropik Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.


  • @entropik Tebrik ederim. Yeni maceranızda başarılar dilerim


  • Herkese merhaba. Bende kısaca hem sağlık muayenesi hemde mülakat deneyimimi paylasmak isterim. Ankara'da yaşıyor olmam benim bu süreçte biraz daha rahat ettirdi. mülakat maili sonrasında unganlar için aldigim 20.07.2022 saat 10.30 daki randevuma 15 dakika öncesi geldim. kayıt fotoğraf çekimleri üst ve alt katlarında bulunan düzen labaratuvar ında kan idrar röntgen testleri son olarak Dr muayenesi klasik sorular ve 3 asi oldum. Ücret olarak 117,5 +280 toplam 397.5 dolar ödeme yaptim. Sonrasında ertesi gün aşı kagidi, kapalı röntgen CD si ve kapalı sarı zarfı aldim.
    01.08.2022 saat 09.15 deki mülakat randevuma 30 dakika öncesi de geldim. Gerekli evrakların olduğu dosyamla siraya gectim. Hiçbir elektronik cihaz akıllı saat vb içeri alinmiyor. İçeri giriş yaptıktan sonra sıra numarası alıyorsunuz sonrasında numaranızı takip ediyorsunuz. Numaraniz ilk yandiginda pasaport 330 dolar ücret diğer yandığında ilgili bankoya evraklariniz ve son kez yandiginda da bu sürecin finali olan mülakata geciyorsunuz. İlgili sorular ve cevaplari. Ve bu uzun maratonun finalinde tebrikler kelimesinin verdiği iç rahatlığı tarifsiz. Bu süreci yaşayan herkese nasip olur inşallah diyorum.
    Su bir gerçek ki ilk başvuru yapıp kazandığım anı ogrendigim zamandan bu ana kadar başta @gucarslan bey ve tüm forum yöneticelerine, tecrübelerini aktaran forumdaki diğer tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bütün talimatları forumdan faydalanarak yaptım. Açıkçası gerek unganlarda gerek mülakat zamanı karşılaşıp istişarede bulunduğum herkes forum üyesi idi. Herkes forum sayesinde genel bilgili olmanın rahatlığını yaşadı kanımca. Tekrar tekrar herkese teşekkürler mülakat alan alanmayan herkese bol şanslar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muku06 gözünüz aydın, tebrikler.
    attığım bir taşın, okyanusun öbür ucundaki bir kuşu ürkütmesi beni ziyadesiyle mutlu etti.
    abd'deki hayatınızdaki mutluluklar diliyorum.

    kartınızın da mülakatsız bir şekilde gelmiş olması çok güzel bir gelişme ayrıca.
    trump öncesi dönemden kalma bu uygulamanın geri dönüş sinyalleri vermesi harika.

    unutmadan; mottom değişmedi, değişmeyecek..

    aos yapın..


  • @entropik tebrikler.. Bol şans 🍀


  • @entropik hayırlı olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar dilerim 🙏


  • @Sevval tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar dilerim 😊🙏


  • 14.07.2022 Saglik Muayenesi
    Randevum sabah saat 9.30 daydi. Tum islemler 1 saat kadar surdu, tek kisiyim. Duzen Lab dan kan ve röntgen testleri yapildi. Ödemesi 47.5 dolar. Nakit odeyemedim para ustu veremedi, kredi karti lie odedim. Unganlara herhangi bir asi karti sunmadim, 3 asi yaptilar ama 4 yapildigi yaziyor. Sanirim birinde iki asi var. Daha once oldugum bir ameliyatin raporunu gosterdim, sadece bakti, bir sorun olmadi. 310 dolar da unganlara odeyerek toplamda 357.5 dolar odedim. Ertesi gün 15.00 da evraklarimi aldim.
    01.08.2022 Mulakat Deneyimi
    Sabah 09.45 te olan randevum icin 09.30 gibi iceri alindim. Cuzdan ve Araba anahtarina sorun cikarmadilar. Icerisi kalabalikti sanirim 50 kisi vardi.

    1. Giriste pasaporta kagit yapistiriyor ve sira numarasi veriyor.

    2. Pasaportunuzu, sira numaranizi ve odemenizi yapiyorsunuz. Sira numaranizi unutmayin. Geri verilmiyor.

    3. Evrak teslimi icin baska bankodan cagriliyorsunuz. Verdigim evraklar
      -Arsiv kayitli adli sicil
      -Nufus kayit ornegi
      -Askerlik tecil belgesi
      -Universite diplomasi ve fotokopisi (Yuksek lisans ogrencisiyim, sorulmadi. Her ihtimale karsi ogrenci belgesi ve transkript goturmustum.)
      -Banka dokumleri ve imza sirkuleri (usd 18k ve tl 35k gosterdim)
      -Saglik raporu
      -2 adet fotograf
      -Eski basvuru pasaportum
      (Para odeme ve evrak teslimi asamalarinda ingilizceye ihtiyaciniz yok. Evrak tesliminde dil tercihiniz soruluyor. Ben Turkce talep etsem de Ingilizce yaptik)

    4. Mulakat gorusmesi
      Hello, welcome vs. Sag el yukarida yemin ettiriyor. Ds260da verdiginiz bilgilerin dogruluguna yemin eder misiniz vs diyor.

    • yeah, I swear.
      -Parmak izi aliniyor left hand,right hand and two thumbs (bas parmak)
      -have you ever been to us? No.
      -have you ever apply to us visas? No.
      -are you single or married. Do you have any child.? I am single. I have no any child.
      -what are you working here falan? I am working in Izmir about Architecture
      -what do you intend to live in US vs ? I will go to Austin. (Burada biraz da birikimimin sorun olmayacagi biryer soylemeyi tercih ettim. Risk almaya gerek yok istediginiz yere gidersiniz sonra.)
      -do you have any family member there gibi biseyler dedi? -No I have no any family member but I have friends there.
      -what are your friends working there falan ? -They are working in FedEx.
      -what do you intend to there? First months I will work on basic works until I adapt, then I will lookin for job offers about architecture. ( Fazla uzatmayin burayi bazi arkadaslari zorladiklarini gordum. Ilk ay basic isler sonra kendi meslegim bitti temiz. Is mulakatinda degilsiniz cv anlatmayin.)
      Okay congratulations approved your visa vs dedi bitirdik.
      Ingilizceden cekinmeyin, sikinti yaratacak duzeyde bir iletisim olmuyor hizli hizli akiyor. Bir kere duyamadim sadece tekrar etmesini rica ettim o kadar.

    Bekleyen arkadaslara basarilar diliyorum, umarim herkes vizesine kavusur. Forum ve Telegram da emegi gecen tum yonetici arkadaslara ve paylasimlarini esirgemeyen tum uyelere cook cook tesekkurler.
    Hersey gonlunuzce olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Sevval Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @erhan314 Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.


  • Daha önce cevabı yazıldıysa kusura bakmayın. Ben bu süreçte pasaportumu yeniledim mülakata yeni pasaportum ile gideceğim ama doktor randevusunda ve ais kaydı esnasında yeni pasaport numaramı mı girmeliyim ds formundaki pasaport numaramı mı?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    Yaşadıklarınızı ben yaşasaydım herhalde konsolosluğun ortasında direk ağlardım 😂 iyi dayanmışsınız gerçekten yeni hayatınız da mutluluklar dilerim… @ecellf-celbi


  • @muku06 abi merhaba, imzanda gördüğüm kadarıyla DS-260 göndermişsin. Ben de gönderdim fakat AOS yapmak istiyorum 2023'te. Bunun için seninle aynı yolu izleyerek ilk Turist vizesi alıp ardından Öğrenci vizesi ya da direkt Turist vizesi bitiminde aos sürecime başlamak istiyorum fakat, şöyle bir soru var aklımda.
    Sizin daha önceden turist vizeniz var mıydı eğer yoksa;
    bu süreçte ds-260 gönderdiğiniz için sorun yaşadınız mı? Bankanızdaki paradan dolayı ya da işinizden dolayı Turist vizesini alma gibi bir durumunuz mu oldu? Benim gibi öğrenciler ve bankasında en fazla 15-20 bin dolar gibi bir meblağ gösterebilecek kişiler de DS-260'ı gönderdikten sonra Turist vizesi alabilir mi?


  • Amerika ile ilk tanışmam üniversite zamanında York and travel ile oldu. ard arda 3 kere wat yaptım ve zehri aldım orda 🙂 sonrasında da greencard çekilsin başvurmaya başlamıştım çünkü orda gördüm ki legal değilsen aslında hiçkimsesin. benim 5. başvurumda talih yüzüme güldü ve kazandığım sene sonuçların açıklandığını bilmeme rağmen hiç oralı olup bakmadım bile çünkü sıkılmıştım ''HAS NOT BEEN SELECTED'' yazısını görmekten. her gün aklıma gelmesine rağmen ben tam bir hafta sonra sonuçlara baktım. aslında hayatın da böyle olduğunu bir kere daha görmüş oldum murphy kanunlarında olduğu gibi " Arzu ettiğin şeyler, beklemekten vazgeçtiğin anda gerçekleşir'' ☺ neyse çok da vaktinizi almadan sürece geleyim. süreç aslında çok basit gibi görünen ds260 formunu gönderip tek yapman gereken mülakatı beklemek bu kadar basit... ama öyle değilmiş dostlar bu süreci yaşayan her arkadaşım bilirki fiziki olarak yorulmuyorsunuz ama mental olarak müthiş yoran bir süreçmiş olacak mı, olmayacak mı, covid patlarsa süreç durur mu tekrar, sıra bana ne zaman gelir ya da gelmez mi... gibisinden ara ara ümitle heyecanla dolu olduğumuz zamanlarda oldu yeri geldi hayal kırıklığına uğrayıp ümitleri kestiğim zaman da oldu. zaten bu sene ki süreci yaşayanlar çok iyi biliyor case number sırlaması falan hak getire alışılmışın çok dışında ilerledi ds260 ı erken gönderen vizeyi aldı. ben erken gönderenlerdendim sıralam 19 bindeydi. şans yüzüme güldü ancak ne yalan söyleyim çok haksızlık yapıldı. ağustos ayındayız son yani eylül mülakatları da dağıtıldı yani dv2022 süreci bitti bitecek artık ve telegram gurubunda halen daha 3 binde 6 binde 7 binde sıralaması olup da mülakat alamayanları gördükçe çok üzülüyorum yazık gerçekten.. telegram demişken gerçekten ''yeşilkart forum'' sitesi çok ilginç bir yer hiç bir maddi beklenti olmadan hiç fikrim olmayan süreci o kadar kolay atlattım ki ne kadar teşekkür etsem az hakları ödenmez. özellikle @gucarslan bey. sürecin her noktası her detayı hakkında inanılmaz bilgili ve yardımını esirgemedi bizden. bu yaptığı desteklerin karşılığını hayat bir gün ona fazlasıyla verecek ben bundan eminim.

    26 haziran da unganlardan randevu aldım ve istanbuldan Ankara gittim sağlık raporu için işim 2 saatte bitti kan aldılar röntgen çektiler sonrasında da undan hanımefendi son kontrolleri yaptı bu esnada da bir takım sorular sordu. alkollü araç kullanma, intihara meyil ettin mi, dövme varı gibisinden basit sorular. sonrasında parayı ödedim bir sorun olursa biz sizi ararız dediler. bende raporu alması için ankarada yaşayan arkadaşımın adını verdim o benim adıma aldı raporu.

    18 temmuz günü geldi çattı bütün evrakları itina ile hazırladım 5300 euro, 70 bin tl ve arabamı teminat olarak gösterdim fazlasıyla yettiğini düşünüyorum. mülakat günü arabanın anahtarını cüzdanı ve metal eşyaları konsolosluğun karşısındaki kaktüs kafeye 15 tl karşılığı teslim ettim. içeri girmeden önce sıra vardı ve çoğunluk yabancıydı.. 9:45 idi mülakat saatim 20 dk öncesinden girdim sıraya ancak içeriye 10:20 gibi girdim sıra aldım bana sıra 12:30 gibi geldi.

    mülakat sırasına geldik sonunda bir buçuk yılın beklentisi artık son bulacaktı. ingizlicem fena değildir hem üç kere wat yaptım hemde thy de kabin memuruyum aktif olarak sürekli konuşuyorum ingilizceyi. o yüzden mülakatı ingilizce yapmak istedim. ben 3 numaralı gişedeki hanımefendi ile yaptım görüşmemi. genelde 3-5 dk sürdü herkesin görüşmesi o gün ama nedendir bilmem benimkisi 1 buçuk dakika falan sürdü ve sadece 3 soru sordu.
    1- 6 aydan fazla yurt dışında ikamet ettin mi?.

    • hayır etmedim
      2- nereye gideceksin?
    • houston a gideceğim.
      3- orda ne yapacaksın?
    • orda çok yakın arkadaşım yaşıyor kendisi store manager ve bana ilk etapta iş ayarlayabileceğini söyledi onun yanında çalışacağım fakat sonrasında mesleğimle alakalı havacılık sektöründe çalışacağım.

    sonrasında tamam diyip teşekkür etti ve bir süre pc den bişeylere bakıp ''herşey yolunda gözüküyor hasan, bu evraklar sende kalabilir'' dedi ve banka dökümanlarını ve diplomamı bana geri verdi. bende şaşırmıştım ve tamam değil mi herşey yolunda mı dedim o da evet evet herşey yolunda bitti bu kadar dedi. bende çokkkkk teşekkür edip ayrıldım konsolosluktan. o gün ankarada kaldım ertesi gün öğlen yola çıktım istanbula ve yolda pat den mesaj geldi pasaport kargoya verildi diye. bende şaşırdım bu kadar hızlı olmasına sisteme bakıyorum hala issued değildim ap görünüyordu dosyam. hemen uğur beye yazdım o da anlam veremedi muhtemelen ap ye kaldın pasaport gelince tekrar görüşelim dedi. ertesi sabah hemen geldi pasaport ama bi hayal kırıklığı vardı çok üzülmüştüm gittim pasaportu almaya ve ne göreyim vizeyi basmışlar. hmen sisteme girip tekrar baktım ancak hala ap görünüyordu sistemde uğur beye yazdım tekrar o da şaşırdı bu duruma sonrasında anladık ki sistem de o gün bi sıkıntı varmış geç güncellenecekmiş falan ama önemli değildi pasaporta vizeyi basmışlar kesik uçlu sarı dosya elimdeydi. benim sürecim böyle geçti dostlar umarım arkada kalan olmaz ama olursa da onlar için en hayırlısını diliyorum. yeşilkart forum ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum İYİ Kİ VARSINIZ!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erhan314 tebrikler, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fxu evet, yeni pass ile yapacaksınız.


Benzer Başlıklar

  • 6431
  • 26
  • 3439
  • 1102
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum