Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @berke1998 hayırlı olsun çok sevindim, o kadar çabaladınız ve sonuca güzel bir şekilde ulaştınız. Umarım bundan sonra da herşey beklediğinizden daha güzel gider🙏🏻 Darısı tüm mülakat bekleyen arkadaşlara ve bir şekilde Amerika’ya gidebilme hayali kuran bizlere 🙏🏻🙏🏻🙏🏻


  • 28 temmuz unganlar deneyimi:
    Randevu saatim 09:55 de hastanedeydim
    4. Kat asansörden inince sol taraftaki Mehmet ungan yazan kapıdan içeri girdim.
    Evrak teslimi: pasaport,COVID-19 aşı kartı DS-260 confirmation, epikriz formu verdim (aşı belgesi vermedim e devlette yapılmadı yazıyordu gösterdim almadı zaten)
    Evrak teslimi yaptığım yerin hemen yanında fotoğraf çekimi oldu sonra 5. Kata idrar ve kan testi için yönlendirdiler. 117,5 dolar ödedim 5. Katta.
    Çalışan hemşireler gayet güler yüzlü idi kan örneği alırken küçükken izlediğimiz çizgi film üzerine sohbet ettik.
    Kan ve idrar testi bittikten sonra 3. Kat akciğer röntgeni için yönlendirdiler ve korktuğum yere geldik Mülakatın kendisinden çok leke muhabbetinden korkuyordum.
    Akciğer röntgeni çekilirken tişörtümü çıkardım ve film çekildi. Tekrardan 4. Kata gittim tetkitlerin bittiğini (her tetkit yapıldığına dair imza atılıyor kağıda) teslim ettim bütün tetkitler 10:30 da bitti 12 de fiziksel muayene için gelmemi istediler.
    12 de gittim meşhur önlüğü giyip beklemeye başladım. Klasik herkese sorduğu soruları sordu benim için farklı olan küçükken Açık Kalp ameliyatı olmuştum. Ameliyat hakkında
    günlük yaşamını engelliyor mu?
    Spor yapmani engelliyor mu die sordu? Bende sporcu olduğumu söyledim hangi branş die sordu,yamaç paraşütü pilotu olduğumu söyledim.
    Askerlik yapmana engel mi die sordu?
    İlaç kullanıyor musun ve tedavi oluyor musun die sordu?
    Bunları sorarken 2 tane sol koluma 1 tane sağ koluma olmak üzere 3 aşı oldum ve muayene bitti sonrasında vezneye 310 dolar ödeme yaptım. Totalde 117,5+310=427,5 dolar ödedim. Fiyat yaşa göre değişiyor ben 20 yaşındayım. Raporu yarın(29 temmuz) 4-5 gibi almaya gideceğim


  • Herkese merhaba;

    Bugün (28 Temmuz) Unganlar sağlık randevumuz vardı. Öncelikle ben ve eşim için akciğer filmi, kan testi ve aşılar için toplam 715 $  (ödemeyi kredi kartı ile TL olarak güncel kur üzerinden hesaplanarak) ödedik. Doktor hanım tarafından hepimize sorulan sorular aynen soruldu. Gayet sıcak ve içten bir görüşme oldu. Çalışanlar yine aynı şekilde sorulan tüm sorulara güler yüzle cevap verdiler. Böylece sağlık mülakatımız şükür iyi geçti. Kısmetse 3 Ağustos tarihinde sabah 9:15 de mülakatımız olacak, inşallah hayırlısıyla iyi haberler veririz.

    Özellikle mülakata gidecek olan arkadaşlara hazır bugün gitmişken bi bakalım kaktüs kafeye dedik ama maalesef kafe kapanmış ve başkasına devredilmiş. Şuan tamamen kapalı. Ama emanet çantalarınızı hemen altında bulunan kebap salonuna bırakabileceklerini söylemek isterim.  Kafenin kapalı olduğunu görünce aşağı sorduk bırakabilir miyiz diye ve onlarda zaten bize de bırakıyorlardı dediler ama siz yine alternatif düşünebilirsiniz. Haberiniz olsun.

    Başta @gucarslan bey olmak üzere herkese çok teşekkür ederim 🙏🏻

    Ayrıca gruptan sağlık randevusu olan arkadaşlarımız vardı sohbet etme zamanımız oldu ve hepimizin en büyük isteği geride kimse kalmadan bu hafta tüm dostlara mülakat haberinin gelmesiydi 🙏🏻 Bol bol kulaklarınızı çınlattık ve dualarımızı, dileklerimizi sunduk. Umarım o akşam bu akşam olur 🙏🏻❤👊🏻

  • ⭐⭐

    @berke1998 Yolun açık olsun. Senin adına çok sevindim. En yakın zamanda Amerika'da görüşmek üzere! Belki burada da komşu oluruz 🙂

  • ⭐⭐

    @berke1998, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    SARAJEVO MÜLAKAT DENEYİMİM

    Tekrardan merhaba arkadaşlar, 28 Temmuz Perşembe günü ABD'nin Sarajevo Büyükelçiliği'nde gerçekleşen mülakat deneyimimi sizlere aktarmak isterim.

    Saat 08.30'daki randevumdan yarım saat önce konsolosluğun önündeydim. Güvenlik görevlisi, pasaportumu kontrol ettikten sonra randevumun saat kaçta olduğunu sordu, ben de AIS kaydımdaki saati gösterdim ve beni sıraya aldı. İçerdeki güvenlik kontrolünde telefonumu teslim ettim, cüzdanım bende kaldı. Daha sonra telefonumu geri alabilmem için bir emanet kartı verildi. Konsolosluk, tablet ve laptop dışında emanet kabul ediyor.

    İçeri girdim ve sandalyeye oturdum. Daha sonra evrak teslimi için 2 numaralı bankoya gittim. Çalışan kişi benden şu evrakları istedi:

    1. Pasaport
    2. Diplomaların aslı gibidirleri(Diplomamda İngilizce yazdığı için tercüme yaptırmadım)
      3)Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(E-Devlet / İngilizce Tercümeli)
      4)Adli Sicil Belgesi (E-Devlet / İngilizce Tercümeli)
      5)Askerlik Durum Belgesi(E-Devlet / İngilizce Tercümeli)

    Bu arada şu konuya değineyim: Evraklar için herhangi bir apostil veya noter tasdiki istenmedi. Türkçe belgeleri yeminli tercüme yaptırmam yetti. Hatta yanımda banka hesap dökümü getirmiştim fakat istenmedi.

    Evrakları teslim ettikten sonra çalışan ekrandan benim kimlik bilgilerimi(Doğum Tarihi, Anne-Baba Ad Soyad) teyit etti ve bana şu soruları yöneltti:

    1)Daha önce Amerika'da bulundun mu?
    2)Mesleğin ne?

    Bu sorulara cevap verdikten sonra parmak izi verdim ve vize ücreti ödemesi için 1 numaralı bankoya yönlendirildim. 5 dakikalık beklemenin ardından 330 dolarlık vize ücretini ödedim ve 3 numaralı mülakat bankosunda beklemeye başladım. Bu arada vize ücretini BAM ya da USD cinsinden nakit veya kredi kartı şeklinde ödeyebiliyorsunuz.

    Çok geçmeden mülakatı yapacak kişi soyadımı okudu ve mülakat başladı.

    Mülakatı yapan kişi Amerikalı bir hanımefendiydi. Bana Türkiye'de nerede yaşadığımı ve Amerika'da nereye gideceğimi sordu, kısa ve net cevaplar verdikten sonra evraklarımı üstünkörü inceledi ve vizemi onayladığını ve pasaportumu DHL ofisinden 25 Bosna Markı karşılığında teslim alabileceğimi söyledi. Mülakat yaklaşık 2 dakika sürdü. İçeride gayet pozitif bir atmosfer vardı, mülakat sonrası sevincimi gören güvenlik görevlisi tebrik etti ve binadan ayrıldım. Saat 14.00 itibariyle ise aynı gün CEAC'da Issued oldum ve DV süreci benim için güzel bir şekilde son buldu.

    Şimdi teşekkür faslına geleyim:

    Süreç boyunca hiçbir danışmanlık şirketine ihtiyaç duymadım. Böylesine faydalı bir oluşumu bizlerle ücretsiz bir şekilde buluşturduğu için sn. @crazycells 'e, biz DV talihlilerine desteğini hiçbir zaman esirgemeyen çok değerli @gucarslan 'a, hazırladığı grafiklerle süreci daha iyi okumamızı sağlayan sevgili @funnelweb 'e ve diğer yönetici dostlarım sevgili @Muhtaradana , @smartcells , @EzgiLera ve @POLARBEAR25 'a çok teşekkür ederim.

    Bu duyguyu tüm talihlilerin yaşamasını istiyor, sizlere sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

    Tebrik ederim çok mutlu oldum😊 yeni hayatınızda başarılar dilerim..


  • @berke1998 Vizeniz hayırlı uğurlu olsun. ABD'de başlayacağınız yeni hayatta başarılar ve sağlık hep sizinle olsun.


  • Merhaba Herkes,

    28 Temmuz Unganlar sağlık muayenesi tecrübemizi aktarayım.

    Ben, Eşim ve 2 yaşındaki oğlumla sabah saat 5te İstanbul'dan yola çıktık.

    Saat 11:00'de olan randevumuza 10:30'da geldik. Ufak bir otopark krizi yaşadık ama şansımıza yer bulduk.

    Herkesin bildiği 4. Kata çıktık. Belgeleri teslim edip kaydımızı yaptı arkadaşlar.
    5. Kata çıkıp eşim ve ben kan verdik, bu işlem için 95 $ nakit ödedik.

    Sonra 3. Kata inip yine eşim ve ben akciğer röntgeni çektirdik.

    Sonra tekrar 4. Kata çıkıp elimizde gezdirdigimiz pasaportların teslim ettik (oğlumuzun pasaportu onlardaydi - kan alınmadı ve röntgen çekilmedi & Aşı da yapılmadı).

    Görevli arkadaşlar 1 saat sonra doktor muayenesi için gelmemizi bildirdi.

    Yaklaşık saat 13:30 civarı önce ben muayeneye girdim. Elbiselerinizi sadece iç çamaşırı kalacak şekilde çıkarıp verecekleri önlüğü gitmenizi söylüyorlar. Muayene odasında bu işleri resimli olarak anlatan afiş var.

    Hazırlandım ve bir 10 dakika kadar bekledikten sonra Dr. Mehmet Ungan geldi. Klasik soruları sordu, muayene etti ve 2 aşı yaptı.

    Daha sonra eşim ve en son oğlum girdi.

    670$ ödedik muayeneler için.

    Yarın saat 16:00 - 17:00 arası gelip sonuçları alabileceğimizi bildirdi ve bu aşamaya kadar olan süreci tamamladık.

    1 Ağustos'ta mülakatımız var.

    YeşilKartForum ailesinin bir ferdi olarak hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalıştık, umutlarımız tam bitti derken umut aşılamaya, moral vermeye, doğru bilgi alıp vermeye gayret ettik. @gucarslan her konuda sabır ve yardım gösterdi. Gönüllü kime denir, @gucarslan ve onun gibi olan herkese denir. Onun da macerasının Amerika'da devam etmesini, mutlu olmasını temenni ediyorum.

    Diğer tecrübelerimizi de olumlu paylaşmak dileğiyle herkese selam ederim.

  • ⭐⭐

    @berke1998 Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • Arkadaşlar merhaba. Konsolosluğun koyduğu mülakattan 10 gün öncesine kadar uluslararası seyahat kısıtlaması kaldırılmıştı diye hatırlıyorum, doğru mudur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pathfinder doğrudur.


  • Merhaba mülakatını ve vizesini alan herkese tebrikler yeni hayatlarında başarılar, benim gibi hala mülakat bekleyen kişilere de sabır ve bir an önce hayallerine ulaşma dileği iletiyorum. Şu anda bildiğiniz önerebileceğiniz oturma izni olmadan yurtdışında türkleri kabul eden bir konsolosluk var mı bilen arkadaşlar varsa cevaplarlarsa çok sevinirim ankaradan ümidimi kestim son dağıtılan mülakatlarda da mülakat alamadım ve yurtdışında şansımı denemek istiyorum benim gibi yakın zamanlarda deneyen ve o ülkeden olumlu cevap alan varsa cevap verebilirlerse çok sevinirim teşekkürler


  • @gucarslan teşekkür ederim.


  • @Guybrush zorlu süreç olmuş. Geçmiş olsun abim. Ben de Kuala Lumpur’a taşıtmak istiyorum. Konsolosluk fiziksel olarak burda bulunmanız gerekiyor diyor. Bilet alıp Malaysia gelmeyi düşünüyorum en kısa sürede. Acaba gelince verirler mi? Böyle yapan/tarih alan var mı acaba? Bi başka sorum da, İngilizcem pek iyi sayılmaz. Bu çok sorun teşkil eder mi yada istesek türkçe tercüman ayarlar mı? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.


  • @berke1998 yolun ve bahtın açık olsun, ABD’deki hayatın sana mutluluk ve başarı getirsin 🙏🏻


  • @Murat-Garacca malezyadaki abd elçiliği neden size türkçe tercüman ayarlasın ki?
    o ülkenin anadillerinde tercüman ayarlanır.


  • @Murat-Garacca Eğer size orada bulunmanız gerektiğini söyledilerse oraya gidip tekrar mail atıp ülkeye geldiğinizi kaldığınız adresin burası olduğunu pasaport damgasını vs gönderirseniz mülakat alabilirsiniz. O konsoloslukta AP ye kalan bi arkadaş vardı ona sormanız daha doğru olur ve ingilizce bilmeniz gerekiyor en azından sordukları sorulara doğru cevap verecek şekilde, tercüman zaten vermezler sizin getireceğinizide kabul edeceklerini zannetmiyorum


  • @tohma31 konsolosluga tercüman getirilmesine izin verilir. Burada önemli olan, önceden konsoloslugu bilgilendirmek gerekiyor. @Murat-Garacca o ülkedeki Türk Elçiliğine sorarsanız, sizle tercüman listesini paylaşırlar.


  • Bir çok arkadaşımız aynı dönemde sağlık rapor aldı ve deneyimlerini paylaştı.Ben de sağlık rapor deneyimimiz ile ilgili özet geçeceğim.
    Eşim ve iki(2) yaşındaki kızım ile birlikte muayene tarihimiz 27.07.2022 saat 09.30'du. Forumu düzgün okumadığım için kendi başıma Ontur Butik Otel'i ayarlamıştım. Gayet memnun kaldığımız bu otelden muayenenin yapılacağı yere yürümek kolay. Yaklaşık 8-10 dakika sürüyor. Biz biraz erken gittiğimiz için beklemek zorunda kaldık çünkü sekreteryada görevli arkadaşlar muayene saatinde isminizi kendileri seslenip evraklarınızı istiyorlar. Burada kritik olarak gördüğüm konular,

    • Randevu saatinizden çok önce değil, 5-10 dakika önce gelmeniz yeterli
    • Evraklarınızı her bir kişi için sıralı olarak ve pasaportunuz ile birlikte düzenlerseniz orada evrak sıralamasıyla zaman kaybetmezsini
    • Çocuğunuz için e-devletten aldığınız aşı kartının yanında aşı listesi ve eğer varsa özel olarak yaptırdığınız tüm aşıların belgeleriyle gelmeniz önemli.

    ÇOK ÖNEMLİ NOT : Raporunuzu kesinlikle bir gün sonra veriyorlar. Bir arkadaşımız ısrarla Telegram gruplarında bize böyle bilgi verdiler gibi şeyler söyleyerek aynı gün raporu alabileceğini iddia edip görevliler ile ufak da olsa tartıştı. Oysa ki oradaki görevlinin de söylediği gibi tüm bilgilendirmelerde ve web sitesinde en az iki iş günü önce muayenenin yapılması gerektiği ve rapor tesliminin en erken ertesi gün olacağı belirtiliyor. Forumda ve diğer platformlarda da bu yönde bilgilendirme yapılıyor. Elbette telegram ve forum çok önemli ama hem işi iyi bilen kişileri dinlemenizde hem de yönergeleri ve bilgilendirmeleri dikkatli okumanızda her zaman fayda var.

    Biz çocuğumuza yaptırdığımız menenjit, rotavirüs gibi özel aşıların da bilgileri gittik. Çocuğumuza hiç aşı yapılmadı. Çocuğumuz için ayrıca hiç bir kan tahlili ve röntgen istenmedi. Sekreteryadaki arkadaşlar gayet kibarlardı ve eşimle beni Düzen Laboratuvarı'nda kan testi ve röntgen çektirmemiz için yönlendirdiler. Düzen laboratuvarındaki çalışanlar da bizi gayet kibarca karşılayp yönlendirdiler. Laboratuvarda eşim ve benim için 95$ tutarı kredi kartı ile ödedik. Test işlemleri bittikten sonra yine sekreteryaya gelerek muayene sıramızı bekledik. Standard sorular ve aşılar ile geçen muayeneler sırasında eşim daha önce tetanoz aşı kayıtlarının bulunduğu kartı da verdi ve doktor hanım bu bilgileri de raporuna ekledi. Muayene ve aşılar için 720$ (iki yetişkin için kişi başı 310$ ve çocuk için 100$) ücreti kredi kartıyla ödedik. Faturaları e-posta ile bize gönderdiler ve ertesi gün 16'dan sonra raporları alabileceğimizi belirttiler. Çıkıp çocuğumuzu Kuğulu Park'ta oynattık. Ertesi gün Anıtkabir'e ziyarette buunduk ve saat tam 16'da raporlarımızı teslim aldık. Umarım 01 Ağustos'ta bizim ve bizim gibi randevusu olan herkesin mülakatları da aynı güzellikte geçer.


  • @datanist bu doğru cevap. Kendiniz ayarlarsanız olabilir ama elçilik böyle birşey yapmaz


  • @datanist sizinde saraybosnadaki mülakat deneyiminizi merak ediyoruz, müsait olunca paylaşırmısınız


Benzer Başlıklar

  • 516
  • 6431
  • 652
  • 27
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum