Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf @ecom cevaplarınız için teşekkürler dediğiniz gibi 4 5 ay bekleyelim belki onay alırız 😅

    Servis Center'ların tahmini süreleri genellikle tam oluyor. Mesela 12-15 ay zaman aralığı veriyorsa genellikle 12 ay gibi bir zamanda sıra geliyor.


  • Az önce Facebook gruplarında arka arkaya onaylanan 2022 dosyaları gördüm. Şubatta hatta Nisan'da gönderenler bile vardı ve hepsi Noa1'in ardından k3 de göndermiş. K3 kabul edilmemiş fakat I-130 onaylanmış. Ciddi ciddi doldurmayı düşünmeye başladım. I-129F nereye gönderiliyor tam olarak? Tek bir adresi mi var yoksa servis merkezine göre mi değişiyor?


  • Merhaba, 21 Temmuz'da mülakatım vardı. Sağlık raporum yetişmediği için sistemde göremediler ama pasaportu alıp aile içi şiddet broşürünü verip rapor geldiğinde pasaportu gönderceklerini emailime pasaport alımıyla ilgili talimatların geleceğini söyleyip bitirdiler. Fakat vize status check den kontrol ettiğimde refused gözüküyor bu normal mi? Bilgisi olan var mı bu konuda? Bir de Sağlık raporu mülakat olduğu günün akşamı yani 21 Temmuz elçiliğe ulaştığına dair mail aldım unganlardan ben gündüz mülakata girmiştim yani şuan rapor ulaşmış durumda ama bir değişiklik olmadı statüde.

  • ⭐⭐

    K3 vizesi hangi vize türü oluyor acaba.?


  • @fyztrl vizeniz basılana kadar o şekilde görünmesi normal


  • @cokbekledik86 teşekkürler


  • @emirgenco I-130 formunu doldurup, süreci abd sınırları içinde geçirmek isteyen evli çiftler için. Göçmen olmayan vizelerdendir.

  • ⭐⭐

    @Samet-Ünlü şimdi şöyle soracağım benim Amerika için vizem yok biz bu hafta evleneceğiz Ve bu evlilik vizesi 15 ay falan sürecek ben bu süreç içerisinde başka bir vize türü alıp bu süreci amerikada mı geçirebilirim doğru mu anladım ?


  • @emirgenco I-130 u doldurduktan sonra ortalama 1 hafta 10 gün içinde Noa1 bildiriminiz geldiğinde k-3 vizesine başvuru yapabilirsiniz. Ya reddedilir ve I-130 u onaylarlar ya da kabul edilir ve 6-8 ay içerisinde abd'ye giriş yaparsınız. Onaylanma kısmı hakkında tek bilgim bu. Genelde k-3 reddedilir ve I-130 hızlandırılır.
    Edit: turistik vize alıp gitme ihtimaliniz de var


  • Konsolosluk randevusu için mail geldiğinde randevu mailden kaç gun sonrasına oluyor biliyor musunuz cunku 2 ay olacak nerdeyse DQ maili geleli hala randevu için mail gelmedi 1 ay sonrasına felan mı verecek gelırse de bir de onu mu bekleyeceğiz


  • @Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Az önce Facebook gruplarında arka arkaya onaylanan 2022 dosyaları gördüm. Şubatta hatta Nisan'da gönderenler bile vardı ve hepsi Noa1'in ardından k3 de göndermiş. K3 kabul edilmemiş fakat I-130 onaylanmış. Ciddi ciddi doldurmayı düşünmeye başladım. I-129F nereye gönderiliyor tam olarak? Tek bir adresi mi var yoksa servis merkezine göre mi değişiyor?

    Bu konuda bilgim yok. Uscis'in sayfasında vize türlerinin olduğu yerde açıklıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Oraya bakın. Bizim de gördüğümüz K3 başvurusu yapınca, yaklaşık 1 ay sonra CR1 dosyası Uscis tarafından onaylanıyor.


  • @fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba, 21 Temmuz'da mülakatım vardı. Sağlık raporum yetişmediği için sistemde göremediler ama pasaportu alıp aile içi şiddet broşürünü verip rapor geldiğinde pasaportu gönderceklerini emailime pasaport alımıyla ilgili talimatların geleceğini söyleyip bitirdiler. Fakat vize status check den kontrol ettiğimde refused gözüküyor bu normal mi? Bilgisi olan var mı bu konuda? Bir de Sağlık raporu mülakat olduğu günün akşamı yani 21 Temmuz elçiliğe ulaştığına dair mail aldım unganlardan ben gündüz mülakata girmiştim yani şuan rapor ulaşmış durumda ama bir değişiklik olmadı statüde.

    Hayırlı olsun inşAllah. Geriye az kalmış. Biraz bekleyin. Hafta içinde vizeniz onaylanır inşAllah.


  • @Merve-Güngör, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Konsolosluk randevusu için mail geldiğinde randevu mailden kaç gun sonrasına oluyor biliyor musunuz cunku 2 ay olacak nerdeyse DQ maili geleli hala randevu için mail gelmedi 1 ay sonrasına felan mı verecek gelırse de bir de onu mu bekleyeceğiz

    Şuan ki duruma göre mülakat mailinden yaklaşık 1 ay sonrasına mülakat günü veriliyor.
    Biz de bekliyoruz. Hayırlısıyla inşAllah bu hafta mail gelir.


  • @MYusuf inşallah çok teşekkür ederim


  • @Merve-Güngör benim DQ olduktan 1 hafta sonra mail gelmişti, neye göre mail gönderiliyor anlayamadım çoğu kişinin genelde 1 ay sonra falan mail geldiğini görüyordum daha önceden, şimdi yoğunluktan sanırım böyle


  • @MYusuf aramizda 9 gun var bu hafta insallah sana gelir haftayada bana gelir


  • @mertdzkr, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf aramizda 9 gun var bu hafta insallah sana gelir haftayada bana gelir

    Mülakat mailleri genellikle aynı zamanda geliyor. Sadece mülakat günleri farklı oluyor. Gelirse hepimize bir anda gelir inşAllah.


  • Nvc bugün 30 Mayıs dosyalarına bakmaya başlamış sanırım doğru görüyorum :) burda aylardır hepimiz bekledik hiç böyle bişey olmamıştı sanırım artık forumda onay bekleyen kalmadı


  • @cokbekledik86 evet ben de doğru mu görüyorum diye çıkıp tekrar girdim ama yanlışlık yokmuş☺️Hızlı ilerlemeye başladılar sanırım. Fakat biz de daha onay bekliyoruz😞 23 mayısta eksik belge gönderdik dq olmamız lazım güncellemeye göre ama henüz haber yok.. bişey anlamadım açıkçası


  • @hzlinan ozaman sistemsel bi hata vardır size cuma gününe kadar sıra gelmezse pazartesi günü gelir büyük ihtimalle


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    918 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    408k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum