Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar benim ve kızımın ceac sistemine giriş yaptığımda at nvc görünüyo fakat oğlumun güncelleme olmamış acaba bu sıkıntı olurmu ne yapmak lazım

• @timtim, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Merve-Güngör başvurunuzda hata mı olmuştı düzeltme istediler

Adli sicil belgesini avukat turkce yuklemis ingilizcesini istediler onu da yukledik 4 ay sonra mail geldi kontrol edin nvc yi diye nvc de missing yaziyordu bu seferde turkcesini istiyordu ben yine olmadi sandim dq maili de bu eksik maille ayni anda geldi avukat hem eksik hem neden dq mailide geldi diye aradi sordu bir problem olmadigini soylediler sistemsel biseymis

• @Samet-Ünlü benim gördüğüm k3 başvurusu yapanlar genelde bir süre beklemiş olanlardı. O sebeple çoğu k3 sayesinde mi yoksa kendiliğinden mi onay aldıklarını bilmiyorlardı. Bazıları kesin k3 sayesinde derken kimisi olabilirde olmayabilirde diyor. Yani denenebilir ama çok yeni başvuru sizinki belkide biraz bekleyip denemek daha mantıklı.

• @emirgenco, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@MYusuf peki cr1 de hızlandırma talebi mümkün mü. Ekstra ödeme ile ?

@Samet-Ünlü
    Potomac facebook grubunda evli kişiler için olan K3 için başvuru yapınca CR1 kategorisinde normal zamandan önce Uscis onayı alanlar paylaşım yapıyordu. Ücret sanırım daha sonra Green Card aşamasında ödeniyormuş. Ne kadar bilmiyorum.
    K3 için başvuru yaparken NOA1 onayı almak gerekli galiba. Biz K3 vizesini çok geç öğrendik. Tahmini zamana göre bizim zamanımız az kalmıştı. O yüzden K3 konusunda işlem yapmadık. Belki önceden görseydik K3 başvurusu yapardık. Çünkü K3 başvurusundan genellikle 1 ay sonra onay gelebiliyor.

• Arkadaşlar, pasaportum geldi, üzerinde cr1 vizesi yazıyor altında bir yıl geçerli diyor, ama daha önce cr1 vizesinin iki yıl olduğunu biliyordum bir de eşimle evliliğim önümüzdeki Eylül'de iki yılı dolduracak şimdi ben IR1 için yani on yıllık green card için ne zaman başvurmam gerekiyor bilgi olan paylaşırsa çok sevinirim.

• @mustafawashington hayirli olsun! cr1 , 2 yilliktir dogru. ama zaten elinizdeki sadece gecici vizeniz. amerikaya giris yapinca bu vizeyi gecici olarak green card olarak kullanacaksiniz en basta (maximum 1 yila kadar). giris yaptiktan 3 ay sonra otomatik olarak adresinize asil 2 yillik cr1 green card 'iniz gelecek. cr1 uzerindeki condition'lari remove etme ise o 2 yillik cr1 kartinizin son 3 ayinda gerceklestiriliyor yanilmiyorsam. yani siz amerika'ya giris yaptiktan 1 yil 9 ay sonra sanirim ama bunu bir kontrol edin baska kaynaklardan da.

• @GMT teşekkür ederim,anlaşıldı

• @MYusuf @ecom cevaplarınız için teşekkürler dediğiniz gibi 4 5 ay bekleyelim belki onay alırız 😅

• @Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@MYusuf @ecom cevaplarınız için teşekkürler dediğiniz gibi 4 5 ay bekleyelim belki onay alırız 😅

Servis Center'ların tahmini süreleri genellikle tam oluyor. Mesela 12-15 ay zaman aralığı veriyorsa genellikle 12 ay gibi bir zamanda sıra geliyor.

• Az önce Facebook gruplarında arka arkaya onaylanan 2022 dosyaları gördüm. Şubatta hatta Nisan'da gönderenler bile vardı ve hepsi Noa1'in ardından k3 de göndermiş. K3 kabul edilmemiş fakat I-130 onaylanmış. Ciddi ciddi doldurmayı düşünmeye başladım. I-129F nereye gönderiliyor tam olarak? Tek bir adresi mi var yoksa servis merkezine göre mi değişiyor?

• Merhaba, 21 Temmuz'da mülakatım vardı. Sağlık raporum yetişmediği için sistemde göremediler ama pasaportu alıp aile içi şiddet broşürünü verip rapor geldiğinde pasaportu gönderceklerini emailime pasaport alımıyla ilgili talimatların geleceğini söyleyip bitirdiler. Fakat vize status check den kontrol ettiğimde refused gözüküyor bu normal mi? Bilgisi olan var mı bu konuda? Bir de Sağlık raporu mülakat olduğu günün akşamı yani 21 Temmuz elçiliğe ulaştığına dair mail aldım unganlardan ben gündüz mülakata girmiştim yani şuan rapor ulaşmış durumda ama bir değişiklik olmadı statüde.

• ⭐⭐

K3 vizesi hangi vize türü oluyor acaba.?

• @fyztrl vizeniz basılana kadar o şekilde görünmesi normal

• @cokbekledik86 teşekkürler

• @emirgenco I-130 formunu doldurup, süreci abd sınırları içinde geçirmek isteyen evli çiftler için. Göçmen olmayan vizelerdendir.

• ⭐⭐

@Samet-Ünlü şimdi şöyle soracağım benim Amerika için vizem yok biz bu hafta evleneceğiz Ve bu evlilik vizesi 15 ay falan sürecek ben bu süreç içerisinde başka bir vize türü alıp bu süreci amerikada mı geçirebilirim doğru mu anladım ?

• @emirgenco I-130 u doldurduktan sonra ortalama 1 hafta 10 gün içinde Noa1 bildiriminiz geldiğinde k-3 vizesine başvuru yapabilirsiniz. Ya reddedilir ve I-130 u onaylarlar ya da kabul edilir ve 6-8 ay içerisinde abd'ye giriş yaparsınız. Onaylanma kısmı hakkında tek bilgim bu. Genelde k-3 reddedilir ve I-130 hızlandırılır.
    Edit: turistik vize alıp gitme ihtimaliniz de var

• Konsolosluk randevusu için mail geldiğinde randevu mailden kaç gun sonrasına oluyor biliyor musunuz cunku 2 ay olacak nerdeyse DQ maili geleli hala randevu için mail gelmedi 1 ay sonrasına felan mı verecek gelırse de bir de onu mu bekleyeceğiz

• @Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Az önce Facebook gruplarında arka arkaya onaylanan 2022 dosyaları gördüm. Şubatta hatta Nisan'da gönderenler bile vardı ve hepsi Noa1'in ardından k3 de göndermiş. K3 kabul edilmemiş fakat I-130 onaylanmış. Ciddi ciddi doldurmayı düşünmeye başladım. I-129F nereye gönderiliyor tam olarak? Tek bir adresi mi var yoksa servis merkezine göre mi değişiyor?

Bu konuda bilgim yok. Uscis'in sayfasında vize türlerinin olduğu yerde açıklıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Oraya bakın. Bizim de gördüğümüz K3 başvurusu yapınca, yaklaşık 1 ay sonra CR1 dosyası Uscis tarafından onaylanıyor.

• @fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba, 21 Temmuz'da mülakatım vardı. Sağlık raporum yetişmediği için sistemde göremediler ama pasaportu alıp aile içi şiddet broşürünü verip rapor geldiğinde pasaportu gönderceklerini emailime pasaport alımıyla ilgili talimatların geleceğini söyleyip bitirdiler. Fakat vize status check den kontrol ettiğimde refused gözüküyor bu normal mi? Bilgisi olan var mı bu konuda? Bir de Sağlık raporu mülakat olduğu günün akşamı yani 21 Temmuz elçiliğe ulaştığına dair mail aldım unganlardan ben gündüz mülakata girmiştim yani şuan rapor ulaşmış durumda ama bir değişiklik olmadı statüde.

Hayırlı olsun inşAllah. Geriye az kalmış. Biraz bekleyin. Hafta içinde vizeniz onaylanır inşAllah.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k