Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hemyesilhemkart oncelikle gecmis olsun. Sayin @crazycells yanitlamis ancak 3 numarali sorunuz icin bir ekleme yapayim;

    3- Dediginiz gibi yazabilirsiniz. Ancak sosyal medya hesabiniz olmasa da birseyler paylastiginiz ya da yazdiginiz herhangi bir platform var ise bildirmenizi tavsiye ederim. Neticede sizin hakkinizda pozitif veriler toplayabilecekleri ne varsa sunmaniz yarariniza. Ornegin bir Linkedin.com profiliniz, bir blog ya da sozluk yazarliginiz var ise oradaki profilleriniz vb.

    Maili biran once atip beklemeye gecmekten baska yapacak birsey kalmiyor maalesef. Mailinizin ulastigina dair bir ya da en gec iki gun icinde cevap maili gelecek. O gelmezse sayet ankaraiv adresine bir mail daha yollayabilirsiniz.

    Bir de asagidaki konuyu takip edebilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/240/dv2018-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizem Tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hemyesilhemkart
    sayin @filth_grinder 'e katiliyorum. Sizi digerlerinden ayirt etmeye calisiyorlar, akliniza gelen herhangi bir sosyal iletisim sitesi uyeliginizi yazmaniz bence de yarariniza olur.


  • @entelman çok teşekkürler. Teslim alır almaz ilk yaptığım iş her kalemi tek tek kontrol etmek oldu. Sanırım her vize sahibinin vize sayfasında "Upon endorsement serves as temporary i-551 evidencing permanent residence for 1 year" yazıyordur. Anladığım kadarıyla ülkeye giriş yapıp kartı alana kadar 1 senelik bir süreyi kapsadığının notu eklenmiş.
    Soru işareti olarak gördüğüm nokta "Anotation **" kısmında "212(g)(2)(b)" yazmakta. Doktor randevusunda tüm aşıları olmuştum ancak yine de bazı aşıların yapılmadığı notu düşülmüş. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum, medikal geçmişim hiç yok. Bu not genelde ekleniyor mu ya da bu durumda ne yapılması gerekir hiç bilmiyorum.


  • @gizem tebrikler, darısı başımıza


  • @mhepekiz Teşekkürler Mustafa Bey, umarım yıl bitmeden siz de vizenizi sıkıntısız alırsınız.


  • 7 eylülde bizde mulakatda olumlu sonuc aldık, sadece çocukların eski pasaportda geçerli vizeyi , istediler , gönderdik....Bizim ve çocukların pasaportları onlarda hiç bir. ne email. ne pasaportlar gelmedi/, Herhalde bu durum normal surecmidir?

  • ⭐⭐

    @GizemGeo öncelikle tebrikler. Bu annotation kısmındaki notu yazmalarındaki amaç şu. Bazı aşılar vardır ama sizin yaşınız veya özel durumunuzdan dolayı yapılmamıştır. Ama bunlar bir sorun teşkil etmez. Bu sadece onun notu.


  • @gizemgeo Evet o ibare 1 senelik yeşil kart yerine geçtiğini ifade ediyor. Aşı notu kısmına takılmayın. İlerleyen süreçte olur da ihtiyaç duyulursa sizden talep edecekleri aşı bilgisi, Unganlar'dan almış olduğunuz belgedir.


  • @hemyesilhemkart Geçmiş olsun. Sizden istenilenleri ivedilikle yerine getirin, malum zaman daralıyor 2018 fiscal year için.


  • @meer Siz email veya telefonla ulaşmayı denediniz mi kendilerine?


  • @crazycells Çok teşekkür ederim, sizin paylaştığınız bilgileri adım adım uygulayarak, forumdaki arkadaşların yorumlarını, deneyimlerini dikkate alarak sorun yaşamadan çok rahat bir şekilde bu süreci atlattım. Green card başvurusu yapanlar için çok yardımcı bir portal burası. Bundan sonraki süreçte yine paylaştığınız diğer konu başlıklarını inceleyerek ilerleyeceğim. Tekrar teşekkürler 🙂


  • @arnblt Çok teşekkürler, ben de sizi tebrik ederim. Evet, biraz internette tarayınca yabancıların benzer yorumlarını gördüm, siz de doğrulayınca bir parça rahatladım.


  • @entelman çok sağolun, zaten sorun olsaydı mutlaka bir uyarı alırdım diye düşünmüştüm. Biraz araştırıp okuyunca , siz de onaylayınca bir parça rahatlamış oldum. Bu arada sizi de tebrik ederim


  • @gizemgeo Teşekkürler, eksik olmayın. Siz son ayda ben ise sondan birinci ayda yakaladım GC'ı. Bundan sonraki süreçte bol şanslar size de.


  • @filth_grinder @crazycells @entelman Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Maalesef bugüne kadar facebook, twitter, instagram ve benzeri hiç bir siteye üye olmadım. Devlet memuru olduğum için linkedin profiline gerek duymadım. Diğer bir ifadeyle internet üzerinden herhangi bir sosyal medya profilime ulaşılması ya da google arama yoluyla hakkımda bir bilgiye ulaşılması mümkün değil. Whatsapp kullanmaya bile Mayıs 2017’de DV çekilişini kazandıktan sonra ve sadece iletişim açısından kolaylık sağlaması açısından başladım. Bu tarihten önce akıllı telefon kullanmıyordum. Ancak yine Mayıs 2017 sonrasında ABD ve green card süreci hakkında araştırmalar yaparken google e-posta hesabımla quora, airbnb, pinterest gibi sitelere giriş yaptım. Ayrıca youtube kullanırken de aynı hesapla girdim. Bunun sebebi de bu sitelerin bazı özelliklerden yararlanabilmek için üye girişi istemesiydi. Bu sitelerde de herhangi bir paylaşım yapmadım, soru sormadım ya da cevaplamadım. Ayrıca yukarıda giriş yaptığımı belirttiklerim dışında benzer sitelere girdiysem de hatırlamıyorum. Bunun dışında gmatclub.com (ABD’de yüksek lisans için girilen sınavla ilgili forum) sitesine yine google hesabımla üye oldum. Ancak burada da bir paylaşım yapmadım. Yazdığım tek forum bu site oldu.
    Elçilikten gelen e-postada:
    5-Social Media
    Please provide your unique user name for any websites or applications you have used to create or share content (photos, videos, status updates, etc.) as part of a public profile within the last five years.
    Bilgisi talep ediliyor.
    Sonuç olarak, whatsapp dışında verebileceğim bir adres bulunmuyor. Sizce youtube, pinterest, quora gibi sitelere google hesabımla girdiğimi belirten bir cevap mı yazmalıyım, yoksa zaten bu sitelere girdiğim e-posta adresini verdiğim için sadece whatsapp bilgisi (kullandığım telefon no) mi vermeliyim? Ayrıca üye olduğum ve yukarıda bahsettiğim forumları belirtmem mantıklı mıdır? Eğer google hesabımla girdiğim siteleri belirteceksem “hatırlayabildiğim kadarıyla” şeklinde bir ifade kullanmalı mıyım? Formu bu akşam göndereceğim için fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


  • @hemyesilhemkart bana gore siz bahsettiginiz siteleri ve o sitelerde varsa kullanici isimlerinizi yoksa log-in icin kullandiginiz e-mail adresinizi yine de yazin. Bir zarari olmayacagi gibi yarari dokunabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hemyesilhemkart
    Bence de yazin, hicbir sey yazmamaktan daha iyi olur.


  • Merhabalar,
    10 eylülde konsolosluk görüşmemizi gerçekleştirdik.Vizeniz onaylandı cümlesini bizlerde duyduk sonunda. Forumdaki tüm arkadaşlara özellikle her sorumuza sabırla cevap veren @crazycells e teşekkür ederim.Şu anda AP olarak gözüküyor sanırım bir iki güne onay mailini alırız.Mülakatta forumda bahsedilen tecrübelerden farklı bir şey yaşamadık. Bundan sonraki hayatlarımızda her şey gönlümüzce olsun ....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gocagonyalı DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar,
    10 eylülde konsolosluk görüşmemizi gerçekleştirdik.Vizeniz onaylandı cümlesini bizlerde duyduk sonunda. Forumdaki tüm arkadaşlara özellikle her sorumuza sabırla cevap veren @crazycells e teşekkür ederim.Şu anda AP olarak gözüküyor sanırım bir iki güne onay mailini alırız.Mülakatta forumda bahsedilen tecrübelerden farklı bir şey yaşamadık. Bundan sonraki hayatlarımızda her şey gönlümüzce olsun ....

    hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum