Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sonunda bugün itibariyle dosyamız kabul edildi. Sorun ücretle ilgiliymiş. AOS ve I-130 ücretlerini ayrı ayrı check'lerle yollamak gerekiyormuş. İkisini de gönderip, ayrı check'ler kesince dosya hemen onaylandı. Darısı devam eden süreçlere.


  • merhaba, adjustment of status'un gereksinimlerinden birisi amerikada yasa disi calismamak (unauthorized work). acaba USCIS basvuranlarin SSN numarasindan calisip calismadigini inceliyor mu? zamaninda Doordash vb. yapmasi durumu etkiler mi? tesekkurler.


  • Herkese merhabalar iletimi doğru başlık altına mı yazıyorum bilemiyorum yanlışsa admin arkadaşlar düzeltsin. Benim halihazırda herhangi bir ABD vizem bulunmamakta fakat AoS yapmak istiyorum. ABD den bir kaç şirkete CV mi gönderdim ve yüzyüze görüşmeye gelmemi istediler ben de ABD' de olmadığımı söyledim ve online olarak görüşelim o zaman denildi bende tamam dedim online mülakata girdim sadece çalışma iznim olmadığı için herhangi bir olumlu sonuç alamadım. Sorum aslında şu ABD den bir şirket çalışma vizesi almamı kolaylaştırabilir mi ya da süreci hızlandırabilir mi (L1 vizesi hariç) ayrıca DS260 gönderdiğim için çalışma vizesi almaya çalışmak GC sürecine olumsuz etki eder mi? Bilgili kişiler yanıtlarsa sevinirim.
    Saygılarımla


  • ben de AOS yapiyorum. diger arkadaslara yardimci olmasi acisindan;

    vize: f-1
    timeline: nisan sonu dosyami yolladim, mayis basinda notice of action geldi. haziran ortasinda parmak izi verdim. bu hafta icerisinde de mulakat olmadan kartimin basildigi bildirimi aldim.
    field office: san antonio, texas

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yeuxdisent, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    merhaba, adjustment of status'un gereksinimlerinden birisi amerikada yasa disi calismamak (unauthorized work). acaba USCIS basvuranlarin SSN numarasindan calisip calismadigini inceliyor mu? zamaninda Doordash vb. yapmasi durumu etkiler mi? tesekkurler.

    Eger calisma izniniz yoksa hicbir sekilde calismamalisiniz. AOS basvurusunda bu bilgi soruluyor, sorulari dogru ve tam olarak cevaplamaniz gerektigi icin eger "unauthorized" calistiysaniz AOS sureciniz mulakatta reddedilebilir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tampagv, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Sonunda bugün itibariyle dosyamız kabul edildi. Sorun ücretle ilgiliymiş. AOS ve I-130 ücretlerini ayrı ayrı check'lerle yollamak gerekiyormuş. İkisini de gönderip, ayrı check'ler kesince dosya hemen onaylandı. Darısı devam eden süreçlere.

    gozunuz aydin. dogru miktarda gonderdiginize emin misiniz?

    tek bir check olsa da toplu miktar dogruysa sorun olmamasi lazim diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deniz1791, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Herkese merhabalar iletimi doğru başlık altına mı yazıyorum bilemiyorum yanlışsa admin arkadaşlar düzeltsin. Benim halihazırda herhangi bir ABD vizem bulunmamakta fakat AoS yapmak istiyorum. ABD den bir kaç şirkete CV mi gönderdim ve yüzyüze görüşmeye gelmemi istediler ben de ABD' de olmadığımı söyledim ve online olarak görüşelim o zaman denildi bende tamam dedim online mülakata girdim sadece çalışma iznim olmadığı için herhangi bir olumlu sonuç alamadım. Sorum aslında şu ABD den bir şirket çalışma vizesi almamı kolaylaştırabilir mi ya da süreci hızlandırabilir mi (L1 vizesi hariç) ayrıca DS260 gönderdiğim için çalışma vizesi almaya çalışmak GC sürecine olumsuz etki eder mi? Bilgili kişiler yanıtlarsa sevinirim.
    Saygılarımla

    DV kategorisinde Green Card surecine devam ettiginiz icin sirket mektubu surecinizi hizlandiramaz maalesef, ama eger sirket size is teklifi yaptiysa bu mektubu mulakatta maddi yeterliliginizi gosterecek belgeler arasina ekleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyin0931, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    ben de AOS yapiyorum. diger arkadaslara yardimci olmasi acisindan;

    vize: f-1
    timeline: nisan sonu dosyami yolladim, mayis basinda notice of action geldi. haziran ortasinda parmak izi verdim. bu hafta icerisinde de mulakat olmadan kartimin basildigi bildirimi aldim.
    field office: san antonio, texas

    tebrikler, gozunuz aydin. USCIS'in bazi dosyalarda boyle bir uygulama baslatmasi sevindirici.


  • @crazycells 3 kere AOS dosyası yolladım aslında. İlkinde sadece $1.225'lık bir gönderim yaptım. İkincisinde I-130 için ayrıca ücret ödenmemesi gerektiği ifade edilse de sorunun bundan kaynaklı olabileceğini düşünüp toplam ücreti tek check ile yolladık ve yine olumsuz yanıt geldi. En son bu hafta başında ayrı ayrı check'ler ile dosyayı yeniden gönderdik ve anında kabul edildi bu sefer.

    Diğer bazı forumlarda da araştırdığımda dosyayı inceleyen memurların bazen ücretleri ayrı ayrı görmek istediği bilgisini görmüştüm. En güvenlisi ayrı ayrı iletmek sanırım.


  • @crazycells tesekkurler. yardimlariniz icin de ayrica tesekkurler. uscis'in genel bir politikasi mi emin degilim. global aos excel sheet'e baktigimda san antonio'dan basvuran herkes istisnasiz mulakatsiz aldi. diger dosyalar ile ilgili backlog tarzi bir durum ile alakali oldugunu dusunuyorum.


  • @crazycells daha once sirf bu yuzden reddedilen bir basvuru tecrube ettiniz mi acaba?


  • @crazycells kendisi daha 1 sene oldu ogulumuzun onun için önce 5 yılı bıtırmesı gerekıyor sanırım? 2021 ocak ın sonlarına doğru bitti sizce uygun mudur tekrar başvurmadan yenilenmeye?


  • Benim de AOS surecim devam etmekte (F1). Surec biometrics'e kadar normal surelerde ilerlerken biometrics randevusunun uzerinden 3 ay gecmesine ragmen hala bir ses seda yok USCIS'den mulakat ile ilgili. Senatorlerle dahi iletisime gectim, dosyami sorusturduklarini ve USCIS'den haber beklediklerini soylediler. Bu arada dosyam National Benefits Center'da ve basvuru adresi North Dakota. Sizce nedir olay, surec normal surelerde isliyor gibiyken neden bio ve interview arasinda bu kadar bekleme olduguyla ilgili bir fikriniz var midir? @crazycells


  • Merhaba arkadaslar ben amerikaya k1 vizesiyle geldim evlendiktan sonra mayisin 20 sinde grencard basvuru yaptik ve temmuzun 15 de parmak izi randuvum vardi bu gun yine bana verilen MSC numarasiyla siteden kontor ettigimde boyle bir sey cikti karsima bu ne anlama geliyor acaba On July 18, 2022, we ordered your new card for Receipt Number MSC2290540133, and will mail it to the address you gave us. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.


  • @yigiyigi Allah sabır versin. Bizim bio randevumuz 8 Subattı. O günden beri tık yok.


  • @Güven-Tek kartinizi hazirliyorlar, birkac gune postalarlar. hayirli olsun.


  • @huseyin0931 Eyvallah kardesim 🙏


  • Merhabalar herkese,

    DV asıl talihlisi olarak f-1 vizesiyle amerikaya gittiğimi varsayarak bir soru sormak istiyorum. Eşim de b-1 vizesi ile yanıma geldiğinde aos sürecine başlasak benim oturum iznimin olup eşimin oturum izni olmaması green card almasına engel olur mu?

    Teşekkür ederim şimdiden. Umarım herkesin hayallerine kavuştuğu bir süreç olur 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E ecom 

  • @sunrise 26xxx sıralama ile green card alabildiniz mi acaba?


  • Merhabalar, DV23 talihlisiyim, sıra numaram 29 binlerde. Normalde dil okulu için Amerika'ya gitmek üzere vize başvurusu yapmayı planlıyordum fakat numarası yüksek olanlar için AOS tavsiye edilmiyordu okuduğum kadarıyla. Bu durum hala böyle midir? Bir de DS260 formunu göndermişken F1 için başvuruda bulunmak sorun olur mu? Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum