Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @crazycells daha once sirf bu yuzden reddedilen bir basvuru tecrube ettiniz mi acaba?

• @crazycells kendisi daha 1 sene oldu ogulumuzun onun için önce 5 yılı bıtırmesı gerekıyor sanırım? 2021 ocak ın sonlarına doğru bitti sizce uygun mudur tekrar başvurmadan yenilenmeye?

• Benim de AOS surecim devam etmekte (F1). Surec biometrics'e kadar normal surelerde ilerlerken biometrics randevusunun uzerinden 3 ay gecmesine ragmen hala bir ses seda yok USCIS'den mulakat ile ilgili. Senatorlerle dahi iletisime gectim, dosyami sorusturduklarini ve USCIS'den haber beklediklerini soylediler. Bu arada dosyam National Benefits Center'da ve basvuru adresi North Dakota. Sizce nedir olay, surec normal surelerde isliyor gibiyken neden bio ve interview arasinda bu kadar bekleme olduguyla ilgili bir fikriniz var midir? @crazycells

• Merhaba arkadaslar ben amerikaya k1 vizesiyle geldim evlendiktan sonra mayisin 20 sinde grencard basvuru yaptik ve temmuzun 15 de parmak izi randuvum vardi bu gun yine bana verilen MSC numarasiyla siteden kontor ettigimde boyle bir sey cikti karsima bu ne anlama geliyor acaba On July 18, 2022, we ordered your new card for Receipt Number MSC2290540133, and will mail it to the address you gave us. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

• @yigiyigi Allah sabır versin. Bizim bio randevumuz 8 Subattı. O günden beri tık yok.

• @Güven-Tek kartinizi hazirliyorlar, birkac gune postalarlar. hayirli olsun.

• @huseyin0931 Eyvallah kardesim 🙏

• Merhabalar herkese,

DV asıl talihlisi olarak f-1 vizesiyle amerikaya gittiğimi varsayarak bir soru sormak istiyorum. Eşim de b-1 vizesi ile yanıma geldiğinde aos sürecine başlasak benim oturum iznimin olup eşimin oturum izni olmaması green card almasına engel olur mu?

Teşekkür ederim şimdiden. Umarım herkesin hayallerine kavuştuğu bir süreç olur :)

• E ecom bu başlıktan bahsetti

• @sunrise 26xxx sıralama ile green card alabildiniz mi acaba?

• Merhabalar, DV23 talihlisiyim, sıra numaram 29 binlerde. Normalde dil okulu için Amerika'ya gitmek üzere vize başvurusu yapmayı planlıyordum fakat numarası yüksek olanlar için AOS tavsiye edilmiyordu okuduğum kadarıyla. Bu durum hala böyle midir? Bir de DS260 formunu göndermişken F1 için başvuruda bulunmak sorun olur mu? Teşekkürler.

• @meltemarsl, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, DV23 talihlisiyim, sıra numaram 29 binlerde. Normalde dil okulu için Amerika'ya gitmek üzere vize başvurusu yapmayı planlıyordum fakat numarası yüksek olanlar için AOS tavsiye edilmiyordu okuduğum kadarıyla. Bu durum hala böyle midir? Bir de DS260 formunu göndermişken F1 için başvuruda bulunmak sorun olur mu? Teşekkürler.

numara yuksek oldugu icin aos tavsiye edilmeme sebebi aos'in gorece uzun surmesi. siraniz bultende erken gelirse sorun olmaz. bu da bir cok seye bagli, arkanizda kac kisi var vs. ama 29bin yuksek evet riskli bir durum. benim 26bin idi yapabildim, bunun da sebebi subatta bultenin 13binden 27bine cikmasiydi. yoksa ben de acaba siram gelir mi veya gelse bile vakit yeter mi diye stresliydim. 13binden 27bine cikmasi da cok ekstrem bir durum. turkiye'de konsoloslugun durumunu gorunce kalmak da ayri bir problem gibi. zor karar acikcasi. ikinci sorunun cevabini bilmiyorum ama sorun yapabilirler gibime geliyor, daha iyi bilen biri cevaplasin.

• @huseyin0931 teşekkür ederim yanıtınız için. Sürece Almanya'da devam etmek gibi bir seçeneğim de var ama konsoloslukların vize işleme oranlarına baktığımda pek fark yoktu. 2023'te Türkiye'de bırakmak daha sıkıntı gibi görünüyor yine de. Almanya'daki süreçle ilgili bir fikriniz var mı? Amerika'yla kıyaslanırsa hangisi daha mantıklı olur?

• Herkese merhaba. AOS başvurumuzu 1 Nisan'da yaptık North Carolina'dan yaptık. Mayıs 17sinde de parmak izi randevumuz oldu. Fakat o tarihten beri hiçbir haber alamadık. Numaramız 18xxx. Bu ve diğer birkaç forumdan gördüğümüz kadarıyla bizden yukarıda olan numaraların bazilarina randevu gelmiş, hatta bazilari wave almis green card direkt ellerine gelecekmiş. Bu durum bizi biraz endişelendiriyor. Sizce bu kadar beklemek normal mi? Boyle bir durumda ne yapmak gerekir? Tahmini randevu ne zaman gelir bir fikriniz var mi acaba? Teşekkürler.

• @baharn Maalesef ayni durumdayim. Bio randevum Nisan 18 idi. O zamandan beri dosyada gelisme yok. AOS DV dosyalarinda enteresan olan calisma ve seyahat iznim onaylandi green card'dan once.

• DV 2022 excel'inde "Mülakatın Yapılacağı Yer" ABD olan bazi kisilerin, 8 kisi ben de dahil, "Vizenin Onaylandığı Tarih" kisminda 21/07/2022 yazildigi dikkatimi cekti, satirlarinin diger kisimlari bos olarak. Bununla ilgili bilgisi olan var midir acaba?

• @yigiyigi Cevabiniz icin teşekkürler. Peki senatörlerle iletişime gecmek veya KCCye email atmak gerekir mi?

• @baharn Ben senatorler ile iletisime gectim. Ikisinin de ofisi geri donus yapti ve dosyayi sorusturacaklarini belirttiler. Daha bir haber yok ama.

• @meltemarsl rica ederim. almanya cok daha dogru bi secenek olabilir, duydugum kadariyla avrupada sirasi gelen vize almakta sorun yasamadi. ankaranin durumu icler acisi. almanyada surec AOS kadar uzun da surmeyecektir.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar,

Halihazırda vizesi olup Abd'deyken Green Card sahibiyle evlenip AOS yapan arkadaşlar ne tarz bir mülakata tabi tutuluyor? Başından geçen var mıdır acaba?

Evlilik, ülkeye girişten 90 gün sonra yapılsa bile çok sert mülakat yapıldığına dair söylentiler var. Gereksiz korku da oluşturmak istemiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirse çok memnun olurum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k