Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhaba,
    Sizinle Unganlar tecrübemizi paylaşmak istiyorum.
    Biz 4 kişilik bir aileyiz. Eşim 54, ben 48, çocuklarımız ise 21 ve 17 yaşındalar. (Yaşları yazma amacım, maliyetlendirmeler hakkında bilgi almanız için, tabii bir de ne kadar GENÇ ebeveynler olduğumuzu görün diye 😊)
    Mülakat tarihimiz belli olunca, ilk işimiz mülakat randevusu almak oldu, hatta çıkabilecek aksilikleri düşünerek, olaya temkinli yaklaşarak; en erken bulabildiğimiz tam 1 ay öncesine randevularımızı aldık.
    (Burada bir dip not… Oğlumun pasaportunun bitiş süresine 11 ay olmasına rağmen, daha sonra uğraşmasın yeni pasaportunda vize basılı olsun diye ikinci&yeni bir pasaport bastırıp, doktor randevusunu da yeni pasaport bilgileri ile oluşturduk.)
    Randevu saatlerimiz 09:40, 09:50, 10:20, 10:35, idi.
    Kocaeli’den yola çıkacağımız için sabaha karşı 03,00 gibi yola çıktık. Uykulu bir yolculuk sonrası navigasyon bizi Unganların yaklaşık 10mt ilerisindeki otoparka kadar getirdi. (Yanlış hatırlamıyorsam SGK Tesislerinin otoparkı idi).
    Aracımızı buraya park ettiğimizde saat 08,15’i gösteriyordu. Önce binanın girişini keşfettik. Sonra hemen arka tarafında bulunan C’VİZ cafeye oturup kahvaltı yaptık. Kahvaltı da, servis de gayet iyiydi.
    Bu arada bende o dakikaya kadar olmayan bir heyecan oluştu. Bu aşamaya kadar.. geldiğimize inanamıyordum.
    Sohbete (senaryo üretmeye 😊) öyle dalmışız ki; saat 09,35 te bir anda saati fark edip, hızlı bir şekilde kalkıp, koşa koşa.. Unganların önüne gittik. Tam o sırada fark ettik ki, Cafe ye otururken maskelerimizi değiştiririz diye çöpe atmıştık, ama arabadan yenilerini yanımıza almamıştık. Biz binanın girişinde beklerken eşim yine koşarak 😊 arabaya gidip yeni maskelerimizi getirdi. Neyse ki otopark çok yakındı.
    İlk olarak 4. Kata çıktık. Giriş kapısı gerçekten ağırdı, zor açtık. İçeriye girdiğimizde yaklaşık 7-8 kişi vardı.. İyi sakinmiş dedik ve selamlaştık. (Bu arada herkes maske takıyordu, maskesini çenesinin altına indirmiş bir beyefendiyi uyardılar.)
    Danışmadaki görevli 3 bayan da çok nazik ve güler yüzlüydüler. (Bu durumun gün içerisinde özellikle de yabancılara karşı nasıl değiştiğine ayrıca şahit olduk. Gerçekten işleri çok zor, sürekli aynı uyarıları yaparak karşı tarafı ikna etmeye çalışmaktan enerjilerini kaybediyorlardı)
    Sırasıyla her birimiz için;

    1. Geçerli pasaport
    2. Dosya (Case) numarası. (DS260 formu konfirmasyon sayfası)
    3. COVID-19 aşı belgesi verdik.
      Bunlara ilave olarak ben Unganların sayfasında belirtildiği için, doğum kanıtı olarak, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve ameliyat epikriz raporumu da götürdüm. Nüfus Kayıt Örneği’ne gerek yok çocukların ikisi de burada dediler, almadılar.
      Gözlük kullanıyorduk, yanımıza almıştık ama soran olmadı. Bizde bir şey söylemedik.
      Ayrıca aşı karnesi var mı diye sordular, ama yaşımızdan dolayı e devlette gözükmediğinden zaten elimizde de herhangi bir belge bulunmadığından, olmadığını söyledik.
      Çocuklarımızın aşı kartları vardı, ama ben burada bir hata yaptım ve onlarınki de e devlette gözükmediğinden geçersiz sayarlar diye yanımıza almadım. Oysaki danışmadaki bayan getirseydiniz işleme alırdık diye söyledi.
      Bilinçaltım Greencard ı alalım da hangi aşıyı yaparsanız yapın dedi herhalde 😊
      Siz siz olun adi kağıt niteliği taşısa da, aşı belgenizi götürün, bu kızımızın gereksiz aşı olmasına sebep oldu ayrıca bizim maliyetimizi arttırdı.
      Biz evrakları teslim ederken ne oldu anlamadım! İçerideki sayı bir anda 40-45 kişiye çıktı, oturacak yer kalmadı bir çok kişi ayakta bekliyordu. Ve bizim dışımızda 2 aile, 3 bekar dışında geriye kalan tüm kişiler yabancı uyrukluydu. Azınlıktık anlayacağınız ☹
      Bu arada ben kalabalıktan (Covid endişesinden) iyice tedirgin oldum. İnsanlarla çok dip dibeydik. Bir an evvel oradan çıkmak istedim.
      Evrakları alınca beklememizi söylediler, ama hızlı bir şekilde kayıt işlemlerini tamamlayıp bizi tek tek yeniden çağırdılar. Fotoğraflarımızı çekip, fotoğrafın basılı olduğu formları imzalattılar, 17 yaşındaki kızımın yerine bana imza attırdılar.
      Bu arada ben isimleri ve pasaport bilgilerimizi kontrol ettim, herhangi bir sıkıntı yoktu.
      Sonrasında Pasaport ve imzaladığımız formlarla ile birlikte 5. Kata yönlendirildik.
      Bu noktada iki hususu ayrıca belirtmek istiyorum.
      1-Her birimizin randevu saatleri ayrı ayrı olmasına rağmen tüm ailemizin işlemlerinin ilk randevu saatinde alarak birlikte ilerlettiler.
      2-Daha önce forumda da deneyimlerde belirttiğim üzere oğlumun yakın tarihte F1 randevusu nedeniyle pasaportunu ABD İstanbul Konsolosluğu aldığından elimizde pasaport aslı yoktu. (Aslında geçerli bir pasaportu daha var fakat Greencard basımı yenilediğimiz şu anda elimizde olmayan pasaporta basılsın istediğimizden ve pasaport numaraları karışıp sorun çıkmasın diye diğerini hiç vermedik, danışmadaki asistanlara durumu izah ettik. Fotokopisi ile işleme devam edebileceklerini söylediler ve süreci de gerçekten fotokopi ile tamamladılar.
      Biz kanıt olsun diye F1 ile ilgili vize onay kağıdı, başvuru evrakları gibi birçok belgeyi yanımıza almıştık bakmadılar bile.. Sağ olsunlar çok yardımcı oldular.

    Gelelim ikinci aşamaya 5.kata çıktık.
    Burada:
    21 yaş için kan+idrar+röntgen
    17+54+48 yaş için ise sadece röntgen için toplamda 222 USD karşılığı 3.756,55 TL ödedik (16,85 kuru baz aldılar. Eve dönünce baktım Merkez Bankası Efektif Satış kurunu kullanmışlar.)
    Oğlumdan aynı katta kan ve idrar örneği aldıktan sonra bizi 3.kata röntgen için yönlendirdiler.

    3.kat ana baba günü gibiydi, pasaportlarla birlikte formları verip çağırılmayı beklerken bir görevli oğlumun pasaport fotokopisini ve evrakını geri verdi buna gerek yok dedi..
    Önce bir iki dakika bekledik, sonra fiziki pasaport olmadığından yanlış anlaşılmış olabilir diye, bize evrakı iade eden görevlinin yanına giderek durumu yeniden izah ettim, pasaportun fiziki olarak bulunmadığını ama kendisine de röntgen çekilmesi gerektiğini vurguladım.
    Şaşırdı ve yoğunluktan dikkatinden kaçtığını ve hemen içeriye vereceğini söyledi ve akabinde 4’ümüzü de birlikte içeriye aldılar ve röntgen çekimi de böylelikle tamamlanmış oldu.
    Filmi çekerken sadece üst kıyafeti çıkarmak yeterli oluyor.

    Akabinde yeniden 4. Kata çıktık. Pasaport ve belgeleri yine ilk başvurduğumuz yere teslim ettik. Yukarıda sinirler gerilmişti. Yabancı uyruklu bir beyefendi süresi dolmuş pasaportla işlem yaptırmak istedi, Konsolosluğun haberi var dedi, asistan Konsolosluğu aradı, Konsolosluk onaylamadı falan derken ortam gerildi.
    Bizde sessiz sessiz sıramızın gelmesini bekledik ve ortamı gözlemledik.
    Bu arada yaşı geçkin bir hanımefendiye röntgende bir leke göründüğü için doğrulama röntgeni çekeceklerini ve yine gözükürse faklı bir teste yönlendireceklerini söylediler, yanında oğlu olduğunu tahmin ettiğimiz kişi epey üzüldü.
    Bizde kendimizden endişe ettik. Onlar için de dua ettik ☹
    Bu arada saat baya ilerlemişti, herhalde muayene öğeden sonraya kalacak derken, yaklaşık yarım saat bekledikten sonra bizi tek tek muayene için çağırdılar.
    Muayehanede iç çamaşırınızla kalacağınız şekilde kıyafetlerin çıkarılması isteniyor. Verdikleri önlüğü giyiyorsunuz. Nasıl giyileceği duvarda afişte anlatılmış.
    Doktor muayenesine gelince;
    Hepimize Doktor hanım geldi.
    Benim tecrübem: Önce maskemi indirmemi söyledi, sonra kapatabilirsiniz dedi. Uzanmamı söyledi. Muayene boyunca hiç durmadan sorular sordu. Soruyu soruyor, ben cevabı verirken daha diğerini sorduğu için cevabını dinlemiyor gibiydi.
    Böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, troit, şeker, tansiyon, kanser,vb. hemen hemen tüm organların durumunu sordu. Göğsümü dinledi, karnıma bastırıp ağrı var mı dedi. Kendine veya başkasına zarar vermek istedin mi, intihar etmek istedin mi, depresyona girdin mi diye sordu..
    Dövme, piercing var mı dedi. Burada enteresan bir yaklaşımı oldu. Eşinizin dövmesi var sizde niye yok dedi, şaşırdım. Tercih etmiyorum diye yanıtladım, biraz sert çıktım gibi hissettim, baktım yüzü gerildi, ortamı yumuşatmak için o beni daha çok seviyor adımı yazdırdı dedim göz kırptım 😊 neyse ki gülümsedi.
    Bu anlamsızca muhabbetle birlikte sağ koluma iki, sol koluma 1 adet iğne yaptı. O kadar acele ediyordu ki sağ koluma vurduğu sıvı koluma değil dışarıya fışkırdı aynı zamanda kanadı.
    Tam çıkarken kaçıncı başvurunuzdu dedi, 10. Deyince, 10 mu ooo siz çoktan hak etmişsiniz dedi ve çıktı.
    Eşime, oğluma ve kızıma da aynı soruları sormuş, farklı olarak:
    Kızıma en son ne zaman ağladın demiş, o da hatırlamıyorum diye cevap vermiş,
    Oğluma da kardeşin mimar olmak istiyormuş, sen de inşaat mühendisliği okuyorsun aile mesleği mi, şirketiniz mi var diye sormuş o da hayır ikisinin de bu mesleklerle hiç alakası yok bireysel tercihlerimiz demiş..
    Doktorun dövme ve meslekler konusundaki aile bağları, bağdaştırıcı yaklaşımını, psikolojik olarak değerlendiriyor 😊 çalışmaktan ailece çok yorulduklarını, ailesinde kopukluklar olduğu ve ailece tatil yapmaları gerektiği kanısına varıyorum 😊😊 😊 şaka tabii..

    Bana, eşime ve oğluma vurulan aşılar: TDAP+MMR+HEPATİTB+VACCİNE 4 AŞI (KİŞİ BAŞI MALİYET 310 USD TL KARŞILIĞI 5.224 TL)
    Kızımıza vurulan aşılar: TDAP+IPV+MMR+HEPATİTB+A+MENİNGOCOCCAL+VACCİNE 7 AŞI (490 USD TL KARŞILIĞI 8,257 TL)
    TOPLAM MALİYET 4 KİŞİLİK BİR AİLE İÇİN:
    1,420 USD (MUAYENE+AŞI)+222 USD(TAHLİLLER) = 1,642 USD/27.685,55 TL Kredi kartı ile TL olarak ödedik.

    Sabah 9:50 de başlayan işlemler 11,55 de bitti.
    Gözlemlediğim bir husus sabah 10:30 dan sonra muayeneye gelen ve kan verip, ciğer filmi çektiren kişilerin doktor muayeneleri için öğleden sonra geri gelmelerini istediler.

    Çıkışta kendimizi yorgun hissettik, sabah gittiğimiz cafeye gidip, hem durum değerlendirmesi yaptık, hem de bir şeyler içtikten sonra akşam 17,30 kadar bekleyeceğimiz için, önce Anıtkabir’e ATA’mızı ziyarete gittik. Ardından sinemaya gidip biraz uyuyalım dedik 😊 Malum tekrar 5 saatlik dönüş yolculuğu yapacaktık. Uyuduk.. Uyuduk.. Sinema sonrasında saat 17,30 olmuştu, gelen bir arama olmayınca geri döndük.
    Ertesi sabah eşim yine aynı yolu kat ederek Ankara’ya gitti. Normalde 15,30 dan sonra teslim alabilirsiniz demişlerdi. Erken varınca uğramış 14,00 de raporlarımızı teslim almıştı, eş zamanlı olarak aşı kartları da mail adresimize gönderilmişti.

    Öncelikle okuyanlara sabır diliyorum .(Ben detaylı yazımları okumaktan keyif aldığım için biraz detaylı aktarmak istedim.)
    Bu kadar detaycı olmayanlar için toplam maliyeti ve vurulan aşıları büyük harflerle yazdım, direk bu noktaya bakıp geçebilirler.

    Şu an yolu yarılamış gibi hissediyorum. Fakat içimi de bir korku kaplamaya başladı. Ya iş bulamazsak, ya tutunamazsak, dilimiz de tarzanca dan biraz hallice ☹ Sonra kendi kendime diyorum ki.. “Kendine gel sen Bihter Ziyagil’sin aptallık etme… “ 😊

    Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
    Bekleyen herkese dua ediyorum, inşallah takvim yılı bitmeden hayallerinize kavuşma imkanı bulursunuz.. Herkese bol şanslar…


  • @ecellf-celbi sizin adınıza çok sevindim merak etmeyin kesinlikle iş bulursunuz Abd fırsatlar ülkesi 4 kişi çalışıp çok rahat bir hayat sürebilirsiniz 🙂


  • @gucarslan teşekkür ederim, güncelledim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecellf-celbi detaylı anlatımınız için teşekkürler 🙂
    mülakatınızda da bol şans diliyorum..


  • @gucarslan teşekkürler çok sağolun

  • ⭐⭐⭐

    @ecellf-celbi Hayırlı uğurlu olsun. Darısı bizlere inşallah. Biz hala bekliyoruz. Bu arada güzel ve keyifli bir anlatım olmuş.


  • @charizard17, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Selamlar,
    öncelikle herkese bol şans diliyorum.

    Ben geçen ay mülakat tarihimin olmaması ile ilgili, alternatiflerim konusunda bu başlığa yazmıştım.
    Sonunda iki gün önce, Salı günü, KCC'den durumumda güncelleme olduğuna dair bir Email aldım. Daha sonra sisteme girip kontrol ettiğimde US Frankfurt Elçiliği'nde 17.08.2022 tarihi için bir mülakat randevusu oluşturulduğunu gördüm. Bunun sonrasında sağlık raporu için Munich'deki anlaşmalı klinikten 27.07.2022 tarihine bir randevu aldım.

    Fakat benim burada bir sorunum var. Su anda geçerli veya geçersiz bir pasaporta sahip değilim, fakat pasaportumu birkaç hafta önce sipariş verdim. Bu işlem normalde 4 hafta civarı sürüyor, yani sipariş verdiğim zamanı göz önüne alınca benim pasaportum tahmini olarak 3 hafta civarında elime ulaşacak. Pasaportum klinik randevumdan önce gelirse bir sorun yok, fakat ucu ucuna yetişmeyebilir. Bu durumda klinikteki randevuya pasaportsuz katılma ihtimalim var ve böyle olursa ancak pasaportum elime ulaştıktan sonra kliniğe pasaportumu ibraz edebilirim. Bu spesifik konuyla ilgili biraz araştırma yaptım fakat tatmin edici bir girdi bulamadım. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan var mi? Önerilerinize açığım. Teşekkürler!

    Merhaba, dünkü bu sorumla ilgili bir güncelleme yapmak istedim. Belki benzer durumdaki birinin işine yarayabilir.

    Pasaportumun zamaninda elime ulaşmama durumuyla ilgili Munich'deki doktorun ofisine bu konuyu Email ile sordum. Bana verdikleri yanıtı aşağıya ekliyorum:
    "Merhaba,
    Lütfen yanınızda nüfus cüzdanınız veya ehliyetiniz gibi başka bir resmi kimlik belgesi getirin. Pasaportunuzu aldıktan sonra bize bir kopyasını gönderin.
    "


  • @Rhyme-Azfendak merhaba , adminler veya tecrübeli kişilerin de fikrini almanız daha iyi olur . Vadeli mevduat istenildiği zaman faizinden feragat edilerek kullanılabilir duruma getirilebiliyor. Bu açıdan bakıldığında vadeli veya vadesizde kalmasının pek bir farkı yok. Para size ait ve bunu da belirtiyorsunuz problem olacağını sanmıyorum şahsen.

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar öncelikle tebrik ederim 🙌 Tahminime göre işlemlerde aksama yaşamamanız için sağlık raporunuzu bu resmî belgede ki bilgilere göre düzenleyecekler. Mülakat tarihine kadar pasaportunuzu doktor ofisine götürmenizi isteyecekler ve sağlık raporunu teslim alıcaksınız. Konuya sadece tahminimi yazdım daha bilgili arkadaşların cevap vereceğinden eminim 🙂 @charizard17


  • @ecellf-celbi hikaye gayet güzel, begenerek okudum.
    lakin bu devirde sağlık raporunu aldığınız yerde maske manyaklığı olması saçmalıktan başka birşey değil.


  • Bu ileti silindi!

  • @Sevval hocam neden sorun teşkil etsin? piercingi olanlar gayette göç ediyor abdye.


  • İyi bayramlar herkese.Benim bir sorum olacak Ais kaydi icin odeme yaparken Turk bankalarina ait banka karti kullanabilir miyiz?Yoksa sadece kredi kartiyla mi odeme yapiliyor? Eger oyleyse bu kredi karti bir yakinimiza ait olabilir mi ve uluslararasi odemelere acik olmasi gerekiyor mu? Tesekkurler


  • 3 haziranda basvurdum. Toplam 37 gun oldu. Hala basim öncesi kontrol asamasinda yaziyor, Pasaporta basvurmamis arkadaslar bu konuya dikkat etsin.


  • @clubhasankara çip krizinden dolayı sıkıntılı pasaport basımları bu aralar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @clubhasankara 199'u arayarak acil pasaport talebinde bulunun.


  • @robbie Kredi kartı kullanmayan birisi olarak bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @robbie ais sistemi sadece bir posta sistemi, yani dilediğiniz kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. kartın hangi ülkenin kredi kartı olduğunun ya da kime ait olduğunun hiçbir önemi yok. sadece online işlemlere açık olması yeterli..

    @iyilikyapveiyilikbul


  • Merhabalar bu hesapta para gösterme kesin 6 aylık hesap dökümü mu olacak
    Mesela mülakata kalmış 28 29 gün o günler içinde hesaba para atsak sıkıntı olur mu mülakata teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum