Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Merhaba

    Türkiye de yaşarken Amerika da yatırım amaçlı ev satın almak hakkında bilgisi olanlar bilgi verebilir mi, malum günümüz şartlarında ordan ev alıp kiraya vermek daha mantıklı bir hale geldi. sorum şu ne kadar peşinat gerekli? şartlar nedir? gibi gibi varsa bilgisi olan arkadaşlar çok memnun olurum. İnternette bir sürü site var ama hiç güven vermedi.


  • Anladigim kadari ile Turkiye'de yasiyorsunuz ve ABD ile ev alma haricinde bir baginiz yok (yasamiyorsunuz/calismiyorsunuz ya da vatandas/gocmen degilsiniz).

    Eger ABD'de ev alacak nakitiniz varsa, bildigim kadari ile, herhangi bir sikinti yasamadan ev alabilirsiniz. Tabi eger property tax'i olan bir eyalette yasiyorsaniz her sene emlak vergisi vermeniz gerekeceginden ve SSN numaraniz olmadigindan vergi islemleri nasil olacaktir tam emin degilim ama sanirim ITIN ile halledilebiliyor.

    Eger finanse ederek evi almayi dusunuyorsaniz sanirim sansiniz cok cok dusuk. Sonucta burada bir kredi skorunuz ve kredi gecmisiniz olmuyor. Kredi skoru olmadan faturali telefon hatti bile almak birnbir dert iken mortgage kredisi almak sanirim imkansiz olacaktir.

    Yok eger durumunuz boyle degil ve kredi skorunuz/gecmisiniz var ise; genelde %20 down payment idealdir, daha da dusuk olabilir (bu sefer downpayment insurance odemeniz gerekir property'nin %20lik kismini odeyene kadar).

    ABD'de yatirimlik ev almak ne kadar mantiklidir bilemiyorum. Ozellikle eve her sene odeyeceginiz vergiyi ve evin masraflarini aklinizin bir kosesinde tutmaniz gerekmekte. NJ gibi property tax'in yuksek oldugu eyaletlerde vergi yillik 6,000-10,000 dolar arasi degismekte.

    Sanirim mortgage ile %20 downpayment vererek alacaginiz bir evin kirasi asagi yukari vergi dahil mortgage odemenizi karsilayacaktir (biraz daha az olacaktir diye tahmin ediyorum). Yani yaklasik 500bin dolarlik bir ev aldiginizda atiyorum mortgage odemesi 3000-3500 arasi olacakken kira geliriniz 2500-3000 arasi olabilir. Cok farazi soyluyorum aslinda, arastirmak daha iyi ama obur turlu olsa yani kira mortgage'i birebir odese sanirim herkes yapardi bunu. Ayrica ABD'de ikametli degilseniz ev ile ilgilenecek bir emlakci ile anlasmaniz gerekecek yani kiranin bir kismi oraya gidecek. Evin buzdolabi, ocagi, klimasi, park kapisi bozulsa siz odeyeceksiniz, ekstra olarak.

    Kisacasi; Mortgage ile ev almak istiyorsaniz ve kredi skorunuz yok ise, sanmiyorum pek bir sansiniz olacagini. Nakit alacaksaniz, size engel olacak birsey yok alabilirsiniz tabi.

    Bu linkteki step-10 mortgage da kullanabilir bir yabanci diyor ama nasil oluyor bilmiyorum, umarim daha bilgilendirici cevap veren birisi cikar, benim cevabin cok negatif oldu sanirim simdi farkettim.

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba
    Bilgi için çok teşekkür ederim, Açıkçası aklımda Houston gibi bir bölgeden 200-220k dolar civarında bir ev almak var ve elimde nakit 185k dolar var belki de hiç uğraşmayıp elimdeki nakite uygun bir daire alabilirim de, burda bu evden 2500 TL kira alıyorum mantıken aslında bu kirayı dolar a çevirmek 1000 dolar a bile kiraya versem 2 kira masraflara gitse gene kümülatifte ciddi bir elde ederim gibi geliyor.


  • Nakitiniz olduktan sonra aslinda kral sizsiniz. 2022 emlak piyasasinda Houston'da bile ortalama bir muhitte 200-220k arasi ev kaldimi cok emin degilim, pandemi oncesi evet rakamlar asagi yukari boyleydi ama suanda gercekten cok sacma bir piyasa var.

    Yine de bana kalirsa gayet yuklu bir nakitiniz var. Belki yuksek downpayment ile mortgage kredisi almakta avantajli olabilirsiniz, yani bankalar ABD yerlesik olmamaniza ragmen sizi daha az riskli gorebilir ve kredi alabilirsiniz geri kalan tutar icin. Ya da dediginiz gibi apartman dairesi de bakabilirsiniz.

    Yolunuz acik olsun, umarim guzel sonuclanir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • merhaba abd de eyalet eyalet bir ev için ne kadar yıllık vergi vereceğimizi nasıl öğrenebiliriz. bir de kiracıya verince yada kendin oturunca vergi ücretinde değişiklik oluyor mu


  • @jacklendo, içinde söyledi: Türkiye'de Yaşarken Amerika'dan Ev Satın Almak

    merhaba abd de eyalet eyalet bir ev için ne kadar yıllık vergi vereceğimizi nasıl öğrenebiliriz. bir de kiracıya verince yada kendin oturunca vergi ücretinde değişiklik oluyor mu

    Zillow.com da bir ev sectiginizde, sayfanin sonlarina dogru monthly mortgage kisminda aylik vergi bilgisini bulabilirsiniz. Kiraci ya da ev sahibi olmasi sanirim emlak vergisini etkilemiyor, ama her Nisan ayinda vergi bildirimi sirasinda kira gelirinden vergi vermeniz gerekiyor olabilir. Kiralanacak eve mortgage alabilmek biraz daha zor olabilir. Cunku ilk iki sene icinde oturmayacaksaniz ticari kredi olarak degerlendiriliyor.
    Rastgele sectigim bir adres: Fiyati $290,000.
    https://www.zillow.com/homedetails/6112-Prosperity-Church-Rd-Charlotte-NC-28269/80469517_zpid/

    Screenshot_20220916_203041.jpg


  • Evinizde kendiniz oturdugunuzda daha dusuk yillik vergi verirken, kiraladiginizda emlak verginiz 2 hatta 2.5 -3 kati oluyor bilginize.


  • @Senay-Sirin çok teşekkürler bilgi için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum