Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Platon59 Employment-based GC sürecindeyken DV çıktı. Daha hızlı ilerlediğinden DV2022 kazananı olarak devam ettim. İmzamda var.


  • Cevabınız için tesekkurler ama tampagv ye sormuştum.


  • @Platon59 Evet, ben ABD'de Amerikan vatandaşıyla evlilik yoluyla AOS yaptım. O yüzden sürecin hızı dikkatimi çekmişti. Benim case'im daha çok yeni zaten, bu ay başında teslim edildi evraklar.


  • @AlmostDone Teşekkürler cevaplarınız için. Evet, benimki evlilik yoluyla AOS. DV olduğunuzu atlamışım.


  • @tampagv, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @AlmostDone Teşekkürler cevaplarınız için. Evet, benimki evlilik yoluyla AOS. DV olduğunuzu atlamışım.

    Sizi ilgilendiren sayfa şurdan; 👍

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak/1981?page=100


  • @tampagv Sabırlar dilerim.


  • @Platon59 Teşekkürler.


  • AOS bekleyenleri ilgilendirebilecek yeni haberler var.


    Yorumlarsanız memnun olurum. :Tam anlayabildiğimden emin değilim. @Tugba @crazycells


  • @Platon59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    AOS bekleyenleri ilgilendirebilecek yeni haberler var.


    Yorumlarsanız memnun olurum. :Tam anlayabildiğimden emin değilim. @Tugba @crazycells

    Sizlerin caseleri ile ilgili degil. TPS, Temporary Protected Status . Türkçesiyle “gecici korumalı “ statu sahipleri. Afganlar, Ukrayna’dan gelenler ve bu ve benzeri durumda bulunan ülkelerin vatandaslarina TPS statüsü verilir ve genelde pek hak sahibi degiller. En azından üstün körü bildiğim bu 😌fakat , Sanırım yeni güncellemeye göre TPS konumunda olanlara Advance parole verilecek ve geri dönüşlerinde de TPS statulerinde herhangi bir sonlandırma olmayacağı gibi Aos yapabileceklermis. 🤨

    Bir de Ca statu sahibi olmayan herkese ücretsiz sağlık hizmeti verecekmis ve bunu yapan ilk eyaletmiş.


  • Yani Legal olanlar için tüm aşamalar gecikmeye neden olacak sekilde gelişirken, illegallere ayrıcalık ustune ayrıcalık saglanıyor.


  • @Platon59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Yani Legal olanlar için tüm aşamalar gecikmeye neden olacak sekilde gelişirken, illegallere ayrıcalık ustune ayrıcalık saglanıyor.

    Yeni bir şey değil malesef. Ona bakarsanız employment based green card caseleri bile family based göre çok ama çok hızlı ilerliyor.


  • TPS'i irregular'larla karıştırmamak lazım yalnız. TPS statüsündekiler legal yollarla US'e geliyor ve legal bir şekilde ikamet ediyor. US'in de üstünde statüleri UN tarafından korunuyor ve dolayısıyla bazı konularda ayrıcalıklı olmaları son derece normal; çünkü uluslararası hukuka göre öncelikliler. Can ve mal güvenliği tehlikede olan kişiler bunlar.


  • @tampagv, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    TPS'i irregular'larla karıştırmamak lazım yalnız. TPS statüsündekiler legal yollarla US'e geliyor ve legal bir şekilde ikamet ediyor. US'in de üstünde statüleri UN tarafından korunuyor ve dolayısıyla bazı konularda ayrıcalıklı olmaları son derece normal; çünkü uluslararası hukuka göre öncelikliler. Can ve mal güvenliği tehlikede olan kişiler bunlar.

    TPS icin “illegal” diye bahsedilmedi zaten. Gecici koruma statüsünde olduklarını biliyoruz. Son düzenleme ile şimdiye kadar verilmemiş olan bazı haklar tanınacak.

    İllegal konusu Ca ‘da sağlık hizmeti ile ilgili paylaşılan ayrı bir gelişme.

    Sayın Platon “illegal” kavramı altında genel bir yorum yaptı. Ve genel baktığımızda illegal şekilde usa sınırlarına girenler normalde bazı haklara asla sahip olamazlarken, Meksika tellerinden atlayıp karşıya geçenler 2 gün sonra mahkemeye çıkıp statu aramaya hak kazanabiliyorlar. Bu gibi durumların hepsi içeride legal olup hak arayanların önüne geçiyor. Çünkü bazı caseler, özellikle family based caselerden oldukça hızlı ilerliyor.

    Aylar hatta yıllardır, sadece work permit veya advance parole bekleyen başvuru sahipleri çok. Özellikle de family based bekleyenler. Haliyle insanlar kendi caseleri ile ilgili gelişme bekliyorlar. TPS’ ye bu hakların öncelik tanınarak verilmesi veya verilmeye başlanacak olması doğal olarak bu tür caselere sahip kişiler icin ayrı bir gerginlik yaratıyor. Ve yine, ne yazık ki ikinci planda beklemeye atılıyorlar. Yanı kısacası, diğer statu sahibi olan veya herhangi statüye sahip olmayıp durumları üzerinde iyileştirmeler yapılan kişiler, bahsi geçen caselerin önüne geçerek extra beklemelerine neden oluyorlar.


  • 10 ay oldu USA giriş yapıp AOS peşine düşeli, bırak saglık güvencesini, SSN miz bile yok. Ehliyet hakkın gibi görünüyor ama dene bakalım alabiliyormusun? Çalışma izni aynı şekilde. Geçen hafta telden atlayana saglık güvencesi. Her şeyimiz legal, herşeyimiz lekesiz ve kurallara uygun. Eee o zaman niye öteleniyoruz bir çok aşamada?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emre Kurtulmuş Emre Kurtulmuş 

  • Güncelleme:

    Aşağıdaki linkte daha once paylaştığım AOS surecimin şimdi güncel olarak tablo halini paylaşmak istiyorum.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/1193?_=1656897216762

    K1 vizesinden sonra AOS Sureci Tarih
    Amerika'ya giris 05 Ocak 2022
    Evlilik 06 Ocak 2022
    AOS Basvuru Evraklarin Gonderimi 03 Subat 2022
    USCIS Received date 04 Subat 2022
    USCIS Notice date(sms) 13 Subat 2022
    USCIS I-797C Notice(posta) 20 Subat 2022
    RFE(nufus kayit ornegi) 24 Subat 2022
    Biometrik Randevu Mektubu 05 Mart 2022
    RFE Belgelerin Gonderimi 16 Mart 2022
    Biometrik Randevu tarihi 23 Mart 2022
    SSN teslim 29 Haziran 2022
    EAD ve Advance Parole (Combo Card) teslim 1 Temmuz 2022
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   runaslan runaslan 

  • @runaslan Gozunuzaydın. İlk hedefimiz ve bence en önemli aşama bu Combo kart. Hangi eyaletten basvuru yaptınız?


  • @Platon59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @runaslan Gozunuzaydın. İlk hedefimiz ve bence en önemli aşama bu Combo kart. Hangi eyaletten basvuru yaptınız?

    Teşekkür ederim, Mississippi.


  • Merhabalar, Sıralama numaram ileri olduğu için 33 binlerin gelip gelmeyeceğini Ankara'da bilemiyorum. Bu nedenle daha önceden 10 senelik turist vizem vardı ve yeni bitti ama tekrar alabileceğimi düşünüyorum eğer alabilirsem. Aos ile takip etme düşüncem var. Oğlum eski green cardlı ve ABD'd yaşıyor ayrı olarak. Eğer turisti karı koca alırsak ve sorun çıkmazsa submit daha yapmadık 260'ı. Amerika'dan takip etmek daha mı mantıklı sizce? Yapanları okudum ama bir tarafta daha zor daha pahalı diyor ama numara current olunca otomatik olarak sıra beklemeden direkt 60-90 gün kaldıktan sonra başvurulabiliniyor anladığım kadarıyla. Tek merak ettiğim her başvuran aos kabul goruyor mu? turist ile gidip aos başvurup kabul olmama farklı beyan olduğunu yazanlarıda gördüm. Sizce ne yapmamız gerekir? Teşekkürler saygılar.


  • Bugün Green cardlarımız elimize geçti. Dosyayı 1 Nisanda teslim etmiştik, 5 Temmuz itibariyle kartlar elimizde. Hızlı ve temiz bir süreç oldu. Bekleyen arkadaşların bir an önce kartlarına kavuşmalarını diliyorum.


  • Merhabalar,

    Bugün tekrar I-797C aldık yine. Gelen notice'te sorunun yine ücretle ilgili olabileceği veya destekleyici dokümanlarda sorun olabileceği ifade edilmiş. DEstekleyici doküman olarak evlilik belgesi dışında pek bir şey koymamıştık, çünkü henüz çalışma iznim bile olmadığı için ortak hesaplar, lease vs. gibi şeyler mümkün değildi. Bu sefer ödemeyi de check'le gönderdiğimiz için sorunun ödeme yönteminden ziyade destekleyici dokümanlardan kaynaklandığını düşünmeye başladık. Benzeri bir sorun yaşayan var mıdır?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum