Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?
    Yabancı sağlık sigortası, Türkiye’de 1 yıldan uzun süre ikamet edecek yabancı uyruklu kişilerin yaptırması gereken bir sigortadır. Bir başka ifadeyle Türk vatandaşlığı bulunmayan yabancı uyruklu misafirlerin ikamet izni ya da oturma izni almak adına başvurdukları sağlık sigortasıdır. Sigorta kapsamında yabancı uyruklu kişiler, ayakta ve yatarak tedavi teminatları gibi güvencelere kavuşur.

    Dünya genelinde de birçok ülkede Türkiye’de uygulanan yabancı sağlık sigortasına benzer bir süreç işler. Ancak Avrupa ve Kuzey Amerika’da, yabancı sağlık sigortası yerine ikamet izni sigortası ya da oturma izni sigortası şeklinde Türkçeye çevirebileceğimiz isimler tercih edilir. Bu anlamda bu sigorta türü, yabancı uyruklu oturma izni sağlık sigortası olarak da tanımlanır.

    Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu mu?
    Türkiye’de ikamet etme kararı alan ve 1 yıldan uzun süre Türkiye’de yaşayacak olan yabancı uyruklu kişiler için yabancı sağlık sigortası zorunludur. Yabancı oturma izni sağlık sigortası yaptırmak Türkiye de ikamet etmek isteyen yabancı konuklar için yasal bir şarttır da diyebiliriz. Çifte vatandaşlık gibi durumlarda ise Türk vatandaşlığı bulunuyorsa bu şart aranmaz. 1 yıldan kısa süre Türkiye’de kalacak olan kişiler ise seyahat sigortası gibi özel bazı seçeneklerden yararlanabilir.

    Eşi Türk Olanlar İçin Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu mu?
    Yabancı uyruklu bir kişinin eşi Türk vatandaşı ise yabancı sağlık sigortasından önce SGK sorgulaması yapılır. Eş, SGK kapsamında sigortalı ise yabancı sağlık sigortası gerekmez.

    Eşi SGK’lı olmayan yabancı uyruklu kişilerin ise Türkiye’de ikamet edebilmeleri için yabancı sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur.

    Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
    Yabancı sağlık sigortası teminatları, ayakta ve yatarak tedavi şeklinde ikiye ayrılır. Yabancı ikamet sigortası teminat limitlerinin sigorta şirketlerine göre değişebileceğini hatırlatalım.

    Ayakta tedavi teminatları genel hatlarıyla şöyle sıralanır:

    Doktor muayenesi
    Tahliller
    İlaç
    Fizik tedavi

    Yatarak tedavi teminatları ise şöyle sıralanır:

    Ameliyatlar,
    Hastanede kalış durumunda ortaya çıkan masraflar
    Kemoterapi
    Radyoterapi
    Diyaliz
    Suni uzuv giderleri

    Teminatlar, poliçe süresince aktiftir ve poliçe süresi 1 yıl ile sınırlandırılır. 1 yıl sonunda yabancı uyruklu kişi, Türkiye’de ikamet etmeye devam edecekse sigortayı güncelleyebilir.

    Aynı zamanda, yaptırdığınız yabancı sağlık sigortası, 10/05/2016 tarih ve 16/2016 saylı Vize ve İkamet Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge'de belirlenen asgari teminatları karşılamalıdır. Aksi durumda kabul edilmeyecektir.

    Insurance Sigorta olarak, yabancı sağlık sigortalarında, düşük komisyon oranlarımızla %30'a varan indirimli fiyatlar vermekteyiz. Whatsapp ile ücretsiz teklif alabilir, uygun bulmanız halinde 15 dakika içerisinde sigortanızı yaptırabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @insurancesigorta forumda ben dahil 3 kişi sigortacıyız. Kaldı ki bu paylaşımın çok gereksiz bir paylaşım amerikadan buraya gelipte vatandaşlık kimse istemiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Türkiye'de İkamet İzni İçin: Yabancı Sağlık Sigortası

    @insurancesigorta forumda ben dahil 3 kişi sigortacıyız. Kaldı ki bu paylaşımın çok gereksiz bir paylaşım amerikadan buraya gelipte vatandaşlık kimse istemiyor

    Sayin @ayvalik10 , sanirim ABD'den Turkiye'ye gelip TC vatandasi olmak yerine; herhangi bir yerden Turkiye'ye gelip, Turkiye'de uzun sure yasamak acisindan verilmis bilgiler. Yani kisinin ABD'den gelmesine veya TC vatandasi olmak istemesine gerek yok. Bu acidan baktiginizda bu baslikta verilen bilgiler dogru mudur? Ozellikle 1+ yil Turkiye'de yasayacak yabanci vatandaslarin saglik sigortasina sahip olmasi sarti?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells özel sağlık sigortası göçmenlik bürosu oturum izni vermesi için istiyor o kadar başka hiçbir esprisi yok


  • @insurancesigorta 3 aydan fazla geçerliliği olan Seyahat sigortası varmı Turkiye de? Tek bir yurtdışı çıkışta geçerli olarak soruyorum. Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Platon59 90 gün geçerlidir. Bu kuralı devlet koyduğu için hiçbir şirket bu kuralın dışına çıkamaz


Benzer Başlıklar

  • 105
  • 6
  • 8
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum