Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mülakat gelen arkadaşlara hayırlı olsun. Darısı biz bekleyenlerin başına.


  • @Cem-Güney 16.08' de DS-260 submit eden bir kişiye, 3 gün sonra evrak talebi gelmesi pek mümkün değil diye düşünüyorum.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Kitapsever mülakatları KCC dağıtır, ankara'dan gelen boş slot adedi kadar.
    ankara kcc'ye (dos'a) bana xxx adet mülakat gönder der, kcc bu talebe istinaden elindeki dosyaların içinden hazır caselere, belirli kurallara göre (ds submit, cn, vb) mülakat verir.

    ama şuna eminim ki, kcc benden yüksek cn'ler mülakat aldi ben almadım diyen birine sırf mail attı diye mülakat vermez.

    Bu konuya bende bir ekleme yapmak isterim. Ben de buna benzer bir mail yaklaşık iki ay önce atmıştım. Kcc den cevaben klasik mail gelmişti. Onaylı olduğumuzu, dosyamıza artık kcc nin işlem yapamayacağı gb bilgiler içeriyordu. Ve o günden beri de değişen bişey yok, hala mülakat alamadık. Fakat Furkan bey için çok güzel bir tesadüf olmuş. Hepimizin güzel haberlerini paylaşacağı günler diliyorum. 🙂


  • @Cem-Güney Merhabalar, evet Cem bey imzamda gözüken tarihte DS-260 formunu submit ettim çünkü bana o zamanda mail gelmişti. Daha önce hiç bir göçmenlik ya da Green Card tecrübem yok 21 yaşındayım şükür ki İngilizce'm var yoksa ben bu süreçte kafayı yemiş olurdum 🙂 Ben de anlamadım gerçekten sadece kibar bir dille mail attım ve mailime cevaptan 3-4 dakika önce [email protected] adresinden bana tarih maili gelmiş kontrol ettim ve 4 Ağustos gözüküyor. Yoğun bir şekilde çalıştığım için foruma destekte katkıda bulunamadım ancak işlerim yaver gittikten sonra elimden geldiği kadar herkese yardımcı olacağım çünkü sürecin zorluğunu bizzat deneyimledim. Herkese bol şans ve sabır dilerim.


  • @datanist Açıkçası DS-260 formunu ne zaman yolladığıma dair belirli bir tarih hatırlamıyorum ancak sanırım Mayıs'tı çünkü ben dosya gönderme tarihleriyle DS-260 formu doldurma tarihlerini karıştırmışım. Daha önce belirttiğim gibi benim yaşımda yaklaşık 10 bin dolar biriktirmek çok yoğun bir çalışma temposu gerektirdiği için süreçle bile fazla ilgilenemedim. O kadar sıkı çalıştım ki 7 ayda yönetici oldum. Daha önce forum tecrübem de olmadığı için kusura bakmayın lütfen. İmzamı düzelttim.


  • @mggunergok birçok kişinin daha önceden forum tecrübesi olmayabilir, bunda kusura bakılacak bir durum yok. Mülakat için tebrikler. Email göndermeniz sonrası mülakat almanız tesadüfen gerçekleşen bir durum. Sizin dışınızda mülakat alan başka talihlilerde mevcut.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar merhaba.Twitter kullanan ve case number düşük olup sesini duyurmak isteyenler için "https://twitter.com/USEmbassyTurkey" verilen sayfaya ister kendi yorumunuzu isterseniz aşağıda örnek verilen yorumu kopyalayıp tweetleyebilirsiniz.Bize iyi şanslar diliyorum.

    Where are our 2NL emails?
    @USEmbassyTurkey
    Fiscal year almost done! While the big CN gets the interview, still a lot of small CN interviews are waiting. THIS NOT FAIR. please schedule the interview more equitably.
    @JeffFlake
    #SaveDiversityVisa #DV2022 #Happy4thofJuly


  • Arkadaşlar bu konu çok geçmiştir ama bulamadım sohbette, mülakat tarihi aldıktan sonra evlenebiliyor muyuz? Bu şekilde mülakata nasıl giderim, veya öncesinde mail mi aymam gerekir?


  • @furkan-polat şuan evlenip ankaraya medeni durumunuzun değiştiğini ds260 formunu güncellemek istediğiniz hakkında mail atmanız gerekiyor, ds260 formunuzu açtıklarından sonra bilgileri güncelleyip eşiniz hakkındada forumu doldurmanız gerekmektedir. ama sizden mülakatta evlilik için kanıt isteyebilirler


  • mülakat maili almama rağmen AIS Formunu doldururken "dosya numaranız randevu için hazır değil" uyarısı çıktı, aynı durumda olan var mı? ne yapmalıyım?

  • Yasaklı

    Mülâkat alanlara tebrikler diliyorum. Ama bu DV2022 pek adil olmamış. Mülâkat alamayanlarada geçmiş olsun yapacak birşey yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kapıpencere bu çok normal, çünkü mülakatınıza çok var.
    mülakatınıza 1 hafta kala deneyin, AIS kaydının hiçbir acelesi yok. hatta son gün bile yapabilrisiniz.


  • @gucarslan çok teşekkür ederim 🙂


  • @kapıpencere Ben 26 Mayıs'ta ais sitesine kayıt oldum bana da aynı uyarıyı vermişti. Ancak 20 Haziran'da ais kaydımı tamamlamam için mail geldi. Yani mülakata yaklaşık 1 ay kala kayıt yapabildim. Size de mail gelecektir ama mülakata 3-4 hafta kala açılacağını düşünüyorum.


  • KCC'nin farklı sorulara sürekli aynı cevabı yazmasından gına gelince ufak bir eleştiri yapma kararı alıp şöyle bir mesaj yazdım kendilerine ve ...

    Merhaba Sayın Yetkili,

    Neden tüm sorulara otomatik cevaplar gönderiyorsunuz? Bunu yapmaya hakkınız yok. İşinizi düzgün yapın ve soruları düzgün yanıtlayın.

    KCC'nin dönüşü

    Sorgunuz için teşekkür ederiz.

    Vaka numaranız artık görüşme işleme için geçerli. Görüşme tarihi planlandığında, https://dvprogram.state.gov adresini kontrol etmek için
    e-posta yoluyla bildirim alacaksınız . DS-260'ınızda değişiklik yapmanız gerekiyorsa, görüşme yapacağınız konsolosluk bölümüyle iletişime
    geçmeli veya değişikliklerinizle ilgili bilgileri görüşme randevunuza getirmelisiniz.

    Vakanız planlanmaya hazır olduğundan, KCC artık uygulamanızın kilidini açamaz.

    :)) Şaka gibi

    Neyse ki bu kez extra olarak şunu da ekleme zahmetinde bulunmuşlar:

    KCC, son yönetici emirlerinin farkındadır ve Çeşitlilik Vizesi (DV) Programı vakaları üzerinde aktif olarak çalışmaktadır. Lütfen travel.state.gov'u
    izleyinDV Programına ve ilgili düzenlemelere ilişkin genel güncellemeler için. Operasyon detayları için görüşme yapacağınız yer için seçtiğiniz
    Büyükelçilik veya Konsolosluk tarafından yayınlanan bilgileri de kontrol etmelisiniz. DV randevularını planlama süreci önceki yıllardan farklı değildir.
    Mülakat planlanır yapılmaz, seçilenlerden, verdikleri adrese gönderilen bir e-posta ile Katılımcı Durum Kontrolü (ESC) web sitesini kontrol etmeleri istenecektir.
    KCC, bireysel vakaların ne zaman görüşme için programlanacağını tahmin edemez ve tüm belgelerinizi ve bilgilerinizi zaten sağladıysanız, herhangi bir ek adım
    atmanız istenmez. Lütfen DV Programına katılma seçiminin bir vize veya vize görüşmesi garantisi olmadığını unutmayın. Bir görüşme planlamakla ilgili olmayan
    özel bir sorunuz varsa, Asıl Başvuru Sahibinin tam adını, tam vaka numarasını ve doğum tarihini orijinal girişte girildiği gibi aşağıdaki formatta (MMDDYYYY) sağlamalısınız.


  • @braveheart-34 Boşuna uğraşmayın kalıp cevaplar dışında cevap vermezler. Hatta bazen o kalıp cevapları da yanlış veriyorlar 🙂


  • Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @braveheart-34 gelinim oyna demişsin yerim dar demiş KCC...😎😁


  • @fener18 Ben daha da çirkefleşmek istemiyorum çünkü bu süreçte kendime olan saygımı yitirmeye başladıgımı farkettim hakkikaten ruh halim hiç iyi değil yani...:)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum