Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar, yurt dışı sabıka kaydında yardımınıza ihtiyacım var. CEZAYİR’den sabıka kaydı alanınız oldu mu ?


  • Merhaba,
    Tüm belgeyi kontrol ederek ve 0'ları silerek denediğim halde submit yapamıyorum. Hem complete hem review kısmında tüm seçenekler mavi tık olarak görünüyor ama ilerleyemiyorum. Yardım edebilir misiniz?


  • @seyidalper Bir belge çıkıyor o belgeyi açmanızı istiyor olabilir görmenizi sağlamak için açıp kapatın sonra bir bakın o zaman çıkması gerekecektir eğer 0ları doğru şekilde girdiyseniz 🙂


  • @seyidalper 18-25 yaş arası erkek iseniz son sayfada çıkan ds 1810 formuna tıklayıp okumanız sonrasinda indirmeniz gerekiyor sonrasında ilerleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu formun çıktısını alıp doldurup mülakatta yanınızda götürmeniz gerekiyor.


  • asya ulkelerinden birinde yasiyorum cunku. asil talihli de benim.


  • @ayseulu Ayşe hanım smartcell üstadımız Suriye kökenli olup Türkiye'de yaşadığı halde Türkiye kontenjanından kazandığı için dv2022 de mülakata elendi. Gerekçe olarak kendisine neden kendi ülke kontenjanından basvurmadın denildi.

  • ⭐⭐⭐

    Doğum yeriniz neresi? @ayseulu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayseulu hangi ülkede doğdunuz ve ilk başvuruda doğum ülkenizi neresi belirttiniz?


  • @gucarslan almanya da dogdum icin dogum ulkemi almanya diye belirttim. tr vatandasiyim ve suan uzun suredir bir asya ulkesindeyim. basvuruyu da bulundugum asya ulkesinden yaptim. arkadas bu durumda elenebilecegimi soyluyor ? bunun mantigi nedir sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayseulu almanya'da doğduysanız ve doğum ülkesini + uygunluk ülkesini almanya olarak belirttiyseniz cn'niz 2022EU olmalıydı, AS değil. ilk başvuruda doğum ülkenizi almanya olarak belirttiğinize emin misiniz?

    acaba uygunluk ülkesinimi yanlışlıkla doğum ülkesi olarak seçtiniz?

    6. Country of eligibility for the DV program (çekilişe uygunluk ülkesi)

    Eğer çekilişe katılmaya uygun bir ülkede doğduysanız, bu kısımdaki soruya evet diyebilirsiniz. Eğer doğduğunuz yer çekilişe katılmaya uygun olmayan bir ülke ise, eşinizin doğum yerini ya da anne ve babanızın (eğer ikisi de o ülkede doğmadıysa ve siz doğduğunuzda geçici olarak o ülkede bulunuyorlarsa) doğum yerini de uygunluk ülkesi olarak yazabilirsiniz. Bu aşama ile ilgili sorun yaşıyorsanız sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740/ücretsiz-dv2023-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır?_=1656481907737

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @gucarslan evet eminim. as veya eu durumu dogum ulkesine gore mi kodlaniyor ? hangi ulkeden basvuruyorsak o ulkenin kodu veriliyor diye biliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayseulu normalde seçildiğiniz ülke kodu (region) uygunluk ülkesi sorusuna verdiğiniz cevaba göre verilir.
    yani uygunluk ülkesi almanya seçtiyseniz EU olmalı case numberınız.
    eğer doğum ülkeniz dv çekilişi için uygun değilse (mesela ingiltere) eşinizin ya da anne -babanızın ülkesini seçebilirsiniz.

    yani ilk başvurunuzda almanya seçtiyseniz EU olur(du), AS değil.


  • @gucarslan aslinda benim sorum bu degildi ama as eu ile de kafam karisti. yasadigim ulke cekilise katilmak icin de uygun bir ulke. suan evraklarima baktim. dogdugum ve yasadigim ulkeyi de dogru isaretlemisim. neyse..

    arkadasin bana yazdigi sey, tr den katilan bir suriyelinin suriye kontenjanindan katildigi icin red almasi idi. sorum; bu durumda almanya kontenjanindan katilmadigim icin ret mi yiyecegim ? cekilise katilirken de ne isteniyorsa onu yazdim.


  • @ayseulu Kazandığınızi öğrendiğiniz sayfanın en altında 'Foreign State Chargeability' ifadesinin yanında şu an bulunduğunuz Asya ülkesinin ismi mi yazıyor?


  • nereden bakmam gerekiyor ona ? yani bana ne sorulduysa onu yazdim sistem de bana otomatik olarak as codunu ulusturdu. yanlis oldugunu dusunmuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayseulu konu çok net aslında.
    siz ilk başvurunuzda doğum ülkenizi ve uygunluk ülkesini almanya yazdıysanız EU olarak seçilirsiniz, AS değil.
    AS seçildiyseniz doğum ülkenizi ya da uygunluk ülkenizi yanlışlıkla AS seçmiş olabilirsiniz.
    nereden baktınız bilmiyorum ama; ilk başvurudaki bilgileri kontrol edebileceğiniz bir yer yok.

    bahsedilen örnek; doğum ülkesi X olan bir kişinin, yaşadığı ülke Y olduğu için başvuruyu o ülkeden kazanması ve mülakatta yalan / yanlış bilgi verdiği için elenmesi durumu.
    bu dv kuralları gereği nettir, elenme sebebidir.

    sonuçta siz doğum belgenizi beyan ettiğinizde almanya görünecek ve EU bölgesinde olduğu için bunu açıklayamayacaksınız. AS bölgesi / kotasından kazanmak durumu ile doğum ülkesinin durumu netliği belli.

    geçen yıl, asıl başvuruda türkiye (EU) yerine tuvalu (OC) seçen arkadaşımız ne yazık ki elendi. çünkü OC bölgesinde doğmamıştı ve bu ona seçilme konusunda çok büyük bir avantaj sağladı.

    her zaman dediğimiz gibi, vize alıp alamayacağınız tamamen konsolosluk takdiridir ama içinde bulunduğunuz durumda beklentilerinizi lütfen düşük tutun.


  • Daha önceki sorularıma cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler.
    Bir süre takip edemedim forumu. DS-260 formunu büyük oranda doldurdum ama hala submit etmedim,
    Aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim. Eğer daha önce sorulmuş bir şeyi sormuşsam kusuruma bakmayın lütfen.

    1. AÖF mezuniyetimle ilgili mezuniyet belgesi veya sertifika sorulduğunda, altındaki kutuya "Mezuniyet Diploması" yazdım, bu şekilde Türkçe ifadeler yazmak doğru mudur? Bazı sorularda da benzer şekilde cevaplamayı sanırım Türkçe yaptım.

    2. Aşılarla ilgili soruya Yes demiştim ama internette No deyip "The applicant is in the process of reviewing vaccination records and will obtain the required vaccinations on or before the date of the medical exam" şeklinde açıklama yazın denilmiş. İstenilen tüm aşılarım var mı bundan emin değilim, cevap No mu olmalı ve yine açıklama İngilizce mi yazılmalı?

    3. Pasaportumun 2023 şubata kadar süresi var, bu pasaport bilgisi ile mi başvurmalıyım? Yeni pasaporta formu submit ettikten sonra başvursam ve mülakata yanımda götürsem uygun olur mu?

    4. Amerika'da çalışmayı düşündüğüm alan olarak Business seçtim, memur emeklisi olarak en azından yapabileceğim iş en geniş tanımıyla bu olur diye düşündüm. Bu seçim riskli midir, izah etmesi zor mudur ne tür iş yapacağım vs diye açıklamak gerekirse.

    Şimdiden teşekkürler


  • @gucarslan bana ne sorulduysa onu yazdim. dogum yerim soruldu onu yazdim. oturumum nerede oldugu soruldu yasadigim ulke yazdim. ds 260 i da tekrar gozden gecirdim hersey dogru. farkinda olmadigim bir yanlislik varsa bilemem. kismet artik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayseulu DS260 formu elbette doldurduğunuz gibi görünür.
    ben ilk başvurudaki bilgileri diyorum, onu kontrol edebileceğiniz bir sistem yok ne yazık ki.
    dediğiniz gibi, şuan yapacak bir şey yok. sürecinizde bol şans diliyorum..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum