Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

Doğum yeriniz neresi? @ayseulu

• @ayseulu hangi ülkede doğdunuz ve ilk başvuruda doğum ülkenizi neresi belirttiniz?

• @gucarslan almanya da dogdum icin dogum ulkemi almanya diye belirttim. tr vatandasiyim ve suan uzun suredir bir asya ulkesindeyim. basvuruyu da bulundugum asya ulkesinden yaptim. arkadas bu durumda elenebilecegimi soyluyor ? bunun mantigi nedir sizce?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ayseulu almanya'da doğduysanız ve doğum ülkesini + uygunluk ülkesini almanya olarak belirttiyseniz cn'niz 2022EU olmalıydı, AS değil. ilk başvuruda doğum ülkenizi almanya olarak belirttiğinize emin misiniz?

acaba uygunluk ülkesinimi yanlışlıkla doğum ülkesi olarak seçtiniz?

6. Country of eligibility for the DV program (çekilişe uygunluk ülkesi)

Eğer çekilişe katılmaya uygun bir ülkede doğduysanız, bu kısımdaki soruya evet diyebilirsiniz. Eğer doğduğunuz yer çekilişe katılmaya uygun olmayan bir ülke ise, eşinizin doğum yerini ya da anne ve babanızın (eğer ikisi de o ülkede doğmadıysa ve siz doğduğunuzda geçici olarak o ülkede bulunuyorlarsa) doğum yerini de uygunluk ülkesi olarak yazabilirsiniz. Bu aşama ile ilgili sorun yaşıyorsanız sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740/ücretsiz-dv2023-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır?_=1656481907737

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @gucarslan evet eminim. as veya eu durumu dogum ulkesine gore mi kodlaniyor ? hangi ulkeden basvuruyorsak o ulkenin kodu veriliyor diye biliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ayseulu normalde seçildiğiniz ülke kodu (region) uygunluk ülkesi sorusuna verdiğiniz cevaba göre verilir.
    yani uygunluk ülkesi almanya seçtiyseniz EU olmalı case numberınız.
    eğer doğum ülkeniz dv çekilişi için uygun değilse (mesela ingiltere) eşinizin ya da anne -babanızın ülkesini seçebilirsiniz.

yani ilk başvurunuzda almanya seçtiyseniz EU olur(du), AS değil.

• @gucarslan aslinda benim sorum bu degildi ama as eu ile de kafam karisti. yasadigim ulke cekilise katilmak icin de uygun bir ulke. suan evraklarima baktim. dogdugum ve yasadigim ulkeyi de dogru isaretlemisim. neyse..

arkadasin bana yazdigi sey, tr den katilan bir suriyelinin suriye kontenjanindan katildigi icin red almasi idi. sorum; bu durumda almanya kontenjanindan katilmadigim icin ret mi yiyecegim ? cekilise katilirken de ne isteniyorsa onu yazdim.

• @ayseulu Kazandığınızi öğrendiğiniz sayfanın en altında 'Foreign State Chargeability' ifadesinin yanında şu an bulunduğunuz Asya ülkesinin ismi mi yazıyor?

• nereden bakmam gerekiyor ona ? yani bana ne sorulduysa onu yazdim sistem de bana otomatik olarak as codunu ulusturdu. yanlis oldugunu dusunmuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ayseulu konu çok net aslında.
    siz ilk başvurunuzda doğum ülkenizi ve uygunluk ülkesini almanya yazdıysanız EU olarak seçilirsiniz, AS değil.
    AS seçildiyseniz doğum ülkenizi ya da uygunluk ülkenizi yanlışlıkla AS seçmiş olabilirsiniz.
    nereden baktınız bilmiyorum ama; ilk başvurudaki bilgileri kontrol edebileceğiniz bir yer yok.

bahsedilen örnek; doğum ülkesi X olan bir kişinin, yaşadığı ülke Y olduğu için başvuruyu o ülkeden kazanması ve mülakatta yalan / yanlış bilgi verdiği için elenmesi durumu.
    bu dv kuralları gereği nettir, elenme sebebidir.

sonuçta siz doğum belgenizi beyan ettiğinizde almanya görünecek ve EU bölgesinde olduğu için bunu açıklayamayacaksınız. AS bölgesi / kotasından kazanmak durumu ile doğum ülkesinin durumu netliği belli.

geçen yıl, asıl başvuruda türkiye (EU) yerine tuvalu (OC) seçen arkadaşımız ne yazık ki elendi. çünkü OC bölgesinde doğmamıştı ve bu ona seçilme konusunda çok büyük bir avantaj sağladı.

her zaman dediğimiz gibi, vize alıp alamayacağınız tamamen konsolosluk takdiridir ama içinde bulunduğunuz durumda beklentilerinizi lütfen düşük tutun.

• Daha önceki sorularıma cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler.
    Bir süre takip edemedim forumu. DS-260 formunu büyük oranda doldurdum ama hala submit etmedim,
    Aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim. Eğer daha önce sorulmuş bir şeyi sormuşsam kusuruma bakmayın lütfen.

1. AÖF mezuniyetimle ilgili mezuniyet belgesi veya sertifika sorulduğunda, altındaki kutuya "Mezuniyet Diploması" yazdım, bu şekilde Türkçe ifadeler yazmak doğru mudur? Bazı sorularda da benzer şekilde cevaplamayı sanırım Türkçe yaptım.

2. Aşılarla ilgili soruya Yes demiştim ama internette No deyip "The applicant is in the process of reviewing vaccination records and will obtain the required vaccinations on or before the date of the medical exam" şeklinde açıklama yazın denilmiş. İstenilen tüm aşılarım var mı bundan emin değilim, cevap No mu olmalı ve yine açıklama İngilizce mi yazılmalı?

3. Pasaportumun 2023 şubata kadar süresi var, bu pasaport bilgisi ile mi başvurmalıyım? Yeni pasaporta formu submit ettikten sonra başvursam ve mülakata yanımda götürsem uygun olur mu?

4. Amerika'da çalışmayı düşündüğüm alan olarak Business seçtim, memur emeklisi olarak en azından yapabileceğim iş en geniş tanımıyla bu olur diye düşündüm. Bu seçim riskli midir, izah etmesi zor mudur ne tür iş yapacağım vs diye açıklamak gerekirse.

Şimdiden teşekkürler

• @gucarslan bana ne sorulduysa onu yazdim. dogum yerim soruldu onu yazdim. oturumum nerede oldugu soruldu yasadigim ulke yazdim. ds 260 i da tekrar gozden gecirdim hersey dogru. farkinda olmadigim bir yanlislik varsa bilemem. kismet artik.

• @ayseulu DS260 formu elbette doldurduğunuz gibi görünür.
    ben ilk başvurudaki bilgileri diyorum, onu kontrol edebileceğiniz bir sistem yok ne yazık ki.
    dediğiniz gibi, şuan yapacak bir şey yok. sürecinizde bol şans diliyorum..

• @emekligc merhaba,

1- Diploma yazmanız yeterli.
    2- NO olmalı ve ingilizce açıklama yazmalısınız.
    3- bu pass ile doldurun formu, mülakata eski + yeni ile gidin.
    4- hayır değildir, bunu yazabilirsiniz. mülakatta açıklama yapabilirsiniz.

• @gucarslan merhaba.
    Size birkaç konuda danışmak istiyorum.
    Biz eşim ve 2 oğlum için toplam 4 form doldurduk.
    1- asıl talihli benim. Eşimin bir şirketi var. Ve göstermek istediğimiz tüm para şirket hesabında. Fakat hesap şirket adına. ama elimizde şirketin eşime ait olduğuna dair evrakımız var. sadece bu şirket hesabında göstersek hepimiz soru olur mu ?
    2- yoksa asıl talihli ben olduğum için benim kendi adıma ait hesapta da para olmalı mı ?
    3- son 6 aylık döküm istiyorlar deniliyor. mesela son 1 ay bu hesaplara para transferi olsa sorun olur mu?
    4- forumda bahsedilen min. bir tutar var. hesabımızda hiç para olmasa fakat ev ve arabamızın değeri bu bahsedilen değeri karşılasa sorun olur mu ? İlla nakit olması mı gerekiyor ?
    5- çocuklarımızın her biri için de +5000 dolar gibi bir rakama telaffuz ediliyor. Bu miktarın asıl talihli olan benim hesabımda mı olmalı yoksa eşimin şirket hesabında da olabilir mi?

Birden fazla soru oldu . sizi yoracağım. Kusura bakmayın.

iyi günler

• @Gökhan-Öz merhaba,

1- 2. cevaba bakın
    2- mümkünse bunu yapın, daha sağlıklı ve net olur. değilse 1. opsiyonu kullanabilirsiniz.
    3- olmaz.
    4- nakit görmek isteyecekler mülakatta
    5- sizden beklenen bütün birikiminizi göstermenizdir. birikimlerini bireysel hesaplarınızda göstermeniz en sağlıklısı.

• @gucarslan
    Çok sağolun
    son bir soru kusura bakmayın.
    Asıl talihli olarak tecrubenıze göre min. ne kadarlık bir miktar yeterli olur sizce ?
    tşk

• @Gökhan-Öz sizden beklenen bütün birikiminizi göstermeniz.
    20K$ ve üzeri rahatlıkla vize almanızı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

• @gucarslan
    20 k dan kastettiğiniz nakit hesabınızda olan birikim mi?
    Yoksa nakt + ev değeri + arabanın toplam değeri ile birlikte 20k mı olması ?
    ilginiz için teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    Erdi GultekinE
    KCC den aldigim cevap bu sekilde. Saniyorum otomatik cevap aliyorum surekli. Arkadaslar daha once benzer bir durumla karsilasan oldu mu ? Ne yapmam gerekiyor ? Thank you for your inquiry. Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application. Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview. If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.
  • 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k