[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@seyidalper Review esnasında tek tek sayfaları kontrol edin direk submit ekranına geçerseniz üst panelden submit etmeme izin vermemişti benimde.Sonra review bölümünde tek tek bütün sayfaları geçince submit edebilmiştim
-
@BeyzaSelim Yeni doğanlar için pasaport başvurusu kolay yapılıyor internetten biraz bakının direk başvurusunu yapabilirsiniz bebeğiniz için. Add Applicanttan çocuğunuzu ekleyip sizin formlarınızıda güncellersiniz. Add apllicant yapmak için formu açtırmanız gerekmiyor bildiğim kadarıyla direk ekleyebiliyorsunuz ama sizin formlarınızda çocuğunuz var mı sorularını düzenlemek için mülakat aldıktan sonra formu açıp o kısmıda düzenleyebilirsiniz. Kendi pasaportlarınız içinde eylülde zaten bitiyorsa şimdiden 10 yıllık pasaporta başvurun mülakata zaten en az 8 ay geçerliliği olan bir pasaportla gitmeniz gerekiyor her halükarda yenilemeniz gerekecek yani
-
@tohma31 tüm başlıkların yanında mavi tik görünüyor. eksik olmadığını düşünüyorum. mavi tik olduğu halde eksik olma ihtimali var mıdır?
-
@waterman Anladın. Teşekkür ederim
-
@seyidalper Merhaba dv23 kazananıysanız öncelikle lütfen Sürecinizi imzanıza taşıyın her aşama maviye döndüyse sorun yok demektir ama baştan bir göz gezdirin. Son aşamada örneğin 2023EU000028XXX olan numaranızı 2023EU28XXX olarak yazarak deneyin.
-
Arkadaşlar, yurt dışı sabıka kaydında yardımınıza ihtiyacım var. CEZAYİR’den sabıka kaydı alanınız oldu mu ?
-
Merhaba,
Tüm belgeyi kontrol ederek ve 0'ları silerek denediğim halde submit yapamıyorum. Hem complete hem review kısmında tüm seçenekler mavi tık olarak görünüyor ama ilerleyemiyorum. Yardım edebilir misiniz? -
@seyidalper Bir belge çıkıyor o belgeyi açmanızı istiyor olabilir görmenizi sağlamak için açıp kapatın sonra bir bakın o zaman çıkması gerekecektir eğer 0ları doğru şekilde girdiyseniz :)
-
@seyidalper 18-25 yaş arası erkek iseniz son sayfada çıkan ds 1810 formuna tıklayıp okumanız sonrasinda indirmeniz gerekiyor sonrasında ilerleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu formun çıktısını alıp doldurup mülakatta yanınızda götürmeniz gerekiyor.
-
asya ulkelerinden birinde yasiyorum cunku. asil talihli de benim.
-
@ayseulu Ayşe hanım smartcell üstadımız Suriye kökenli olup Türkiye'de yaşadığı halde Türkiye kontenjanından kazandığı için dv2022 de mülakata elendi. Gerekçe olarak kendisine neden kendi ülke kontenjanından basvurmadın denildi.
-
Doğum yeriniz neresi? @ayseulu
-
@ayseulu hangi ülkede doğdunuz ve ilk başvuruda doğum ülkenizi neresi belirttiniz?
-
@gucarslan almanya da dogdum icin dogum ulkemi almanya diye belirttim. tr vatandasiyim ve suan uzun suredir bir asya ulkesindeyim. basvuruyu da bulundugum asya ulkesinden yaptim. arkadas bu durumda elenebilecegimi soyluyor ? bunun mantigi nedir sizce?
-
@ayseulu almanya'da doğduysanız ve doğum ülkesini + uygunluk ülkesini almanya olarak belirttiyseniz cn'niz 2022EU olmalıydı, AS değil. ilk başvuruda doğum ülkenizi almanya olarak belirttiğinize emin misiniz?
acaba uygunluk ülkesinimi yanlışlıkla doğum ülkesi olarak seçtiniz?
6. Country of eligibility for the DV program (çekilişe uygunluk ülkesi)
Eğer çekilişe katılmaya uygun bir ülkede doğduysanız, bu kısımdaki soruya evet diyebilirsiniz. Eğer doğduğunuz yer çekilişe katılmaya uygun olmayan bir ülke ise, eşinizin doğum yerini ya da anne ve babanızın (eğer ikisi de o ülkede doğmadıysa ve siz doğduğunuzda geçici olarak o ülkede bulunuyorlarsa) doğum yerini de uygunluk ülkesi olarak yazabilirsiniz. Bu aşama ile ilgili sorun yaşıyorsanız sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.
-
Bu ileti silindi! -
@gucarslan evet eminim. as veya eu durumu dogum ulkesine gore mi kodlaniyor ? hangi ulkeden basvuruyorsak o ulkenin kodu veriliyor diye biliyorum.
-
@ayseulu normalde seçildiğiniz ülke kodu (region) uygunluk ülkesi sorusuna verdiğiniz cevaba göre verilir.
yani uygunluk ülkesi almanya seçtiyseniz EU olmalı case numberınız.
eğer doğum ülkeniz dv çekilişi için uygun değilse (mesela ingiltere) eşinizin ya da anne -babanızın ülkesini seçebilirsiniz.yani ilk başvurunuzda almanya seçtiyseniz EU olur(du), AS değil.
-
@gucarslan aslinda benim sorum bu degildi ama as eu ile de kafam karisti. yasadigim ulke cekilise katilmak icin de uygun bir ulke. suan evraklarima baktim. dogdugum ve yasadigim ulkeyi de dogru isaretlemisim. neyse..
arkadasin bana yazdigi sey, tr den katilan bir suriyelinin suriye kontenjanindan katildigi icin red almasi idi. sorum; bu durumda almanya kontenjanindan katilmadigim icin ret mi yiyecegim ? cekilise katilirken de ne isteniyorsa onu yazdim.
-
@ayseulu Kazandığınızi öğrendiğiniz sayfanın en altında 'Foreign State Chargeability' ifadesinin yanında şu an bulunduğunuz Asya ülkesinin ismi mi yazıyor?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum