Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @SkyNet umarım siz de kavuşursunuz.. Can-ı gönülden diliyorum..

• Arkadaşlar merhaba ; Yoğunluk nedeniyle deneyimimi biraz geç paylaşıyorum. 10 Haziranda mülakatım vardı sabah 9.30 'da konsolosluk kalabalıktı. Sıra numaramı aldıktan sonra sanırım 30-40 dk kadar bekledim. İlk yandığında 330 dolar ödeme yaptım sonrasında tekrar yandığında evraklarımı teslim etmek için gişeye gittim. Nüfus kayıt örneği , diploma , hesap dökümü , adli sicil kaydı , sağlık raporu ve askerlik belgesi istendi ( ben yapmadığım için alamadığımı söyledim tecilimde yok ) bir türk bayan çağırdı ve ona anlattım durumu tamam sorun yok dedi. Sonra siz gidin oturun tekrar çağıracağız dediler , en son mülakatım için tekrar numaram yanınca gişeye gittim. İlk sorulan ingilizceniz varmıydı evet biraz dedim tamam sorun yok dedi ve ingilizce devam etti. Bütün mülakat ingilizce geçti , nereye gideceğim , nerede kalacağım ( benim kuzenim orada yaşıyor o yüzden onda kalacagımı söyledim ) , asıl mesleğim orada ne yapmayı düşündüğüm soruldu...Uzun zamandır çalışmadığım haklı olarak niye çalışmadığımı irdelediler , durumu anlattım , daha sonra 2 defa arkaya arkadaslarına bir şeyler sormaya gitti mülakatı yapan beyefendi. Mülakatım 20-25 dk sürdü sanırım ama en sonunda bir kaç kişi aralarında konuşup tamam vizeniz onaylandı dedi. Darısı tüm mülakat bekleyen arkadaşlara inşallah sıkıntısız bir şekilde herkes mülakatını alır.

• @ayseulu, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@AYSY33 teşekkür ederim cevap için aklıma iki soru takıldı. Doğum belgesi belediyeden mi isteniyor acaba ? Bizde belediyeler vermiyor çünkü. İkincisi ; polis temiz kağıdı neden gerekli ? Ben 6 yaşında dönmüşüm Almanya dan. Son olarak ; doğum sertifikasını Alman büyükelçiliğinden alabilir miyim ? Mail ile istediğim zaman benim doğruluğumu nasıl anlayacak belediye ?

1-Evet doğduğunuz yerin belediyesinde sicil bölümü var..internetten arastirirsanız bulursunuz.
    2- 6 yaşında döndüğünüz için gerekmeyebilir.
    3- Doğum belgesini isterken kimlik bilgilerinizi gönderin.doğumdan almış olduğunuz eski belge varsa onun da resmini gönderebilirsiniz.

Bu arada siz nerede doğdunuz.Asıl talihli sizmisiniz?

• @AYSY33 Doğduğunuz yerin nüfus müdürlüğünden talep ediliyor İnternational Birth Certifücate. Polis Sicil Kağıdı 16 yaşından büyükler için ve 1 yıl süre ile kalınan her ülkeden isteniyor. Evet asıl talihli benim.

• @ayseulu teşekkürler..Doğum yeriniz?

• sağlık randevusu almak için sadece asıl talihlinin adı ve soyadını giriyoruz değil mi? diğer aile üyelerini yazacak bir yer bulamadım çünkü

• Merhaba, mülakat mailini aldım sonunda. Bir sorum olacak süreçle ilgili. Başvuru yaptığım pasaportun süresi Ekim 2022'de sona erecek. Şu anda Ais kaydı ve Unganlar için de pasaport numarası istiyor. Buralara şu anki pasaport bilgilerimi mi doldurayım yoksa yenisini bekleyip onla mı doldurmalıyım?

• ⭐⭐⭐

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Eğer mülakat tarihinize 1-2 aylık süre varsa yeni pasaportla başvurmak çok daha doğru bi hamle olur. Pasaport başvurusu yaptıktan sonra acil pasaport talebinde bulunursanız çok daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Mülakat tarihiniz ne zamana verildi? @ccangull

• teşekkür ederim hemen yenileyeyim o zaman. 4 Ağustos'ta mülakatım o zamana kadar pasaportum gelmiş olur.

• @gucarslan bey bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşındayım üniversite son sınıf öğrencisiyim. Ailem hesabıma 12-13 bin dolar tutari(Euro, TL, dolar olarak) yatırdı. ABD de halalarım ve babaannem var. Hepsi ABD vatandaşı. Kalacak yer olarak halamı yazdım ve iş konusunda da yardımcı olacaklar. Sormak istediğim bu durumumda göstereceğim para yeterli olur mu 15 bin ve üzeri mi yapalım extra sponsorluk I-134 formuda alayım mı.

• ⭐⭐⭐

Gayet yeterli bir para.. üstelik akrabalarının orda olup kalacak yerinin olması ve üstüne üstlük iş konusunda yardımcı olmaları da sizin açınızından çok avantajlı bi durum.. şimdiden ABD yolculuğunuz hayırlı olsun en kısa sürede mülakat deneyiminizi de duymak dileklerimiz ile.. @Sevval

• Bu ileti silindi!

• kendi ulkemde yasamiyorum ki yillardir. yasadigim ulkeden basvuru yaptim, mulakatlara da burada gimek istedim. bunun ne gibi bir sakincasi var ?

• @Sevval bahsettiğiniz rakamlar oldukça yeterli görünüyor. bence farklı bir sponsorluk evrağı şuanlık almayın.

• @sanaldeniz @gucarslan bu konuda ne dusunuyorsunuz acaba fikrinizi rica edebilir miyim ?

• @gucarslan teşekkür ederim

• 18 bin case numarasi olan arkadas hala mulakat alamamis. bunu neye gore belirliyorlar. DS gonderime gore demeyin adam haziranda gondermis. Gordugum kadari ile mayista gonderen hala alamamis ama agustos ayindaki almis

• Bu ileti silindi!

• @ayseulu vakanın detaylarını, başvuru bilgilerini bilmiyorum yorum yapamayacağım.
    sizin durumunuzdaki konu çok net aslında, sizin EU bölgesi kazananı olmanız lazım, AS değil.

• mülakatta altın veya euro gösteren oldu mu arkadaşlar?

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 17 Oy
    2k İleti
    280k Bakış
    crazycellsC
    @nilfersev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ? hayir, yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k