Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Allahım konuyu biliyorsun.. 🗽


  • bir ulkede ahlaksiz insanlarin sayisi ahlakli guzel insanlarin sayisindan kat be kat fazla ise, ahlakli insanlarin kendilerini daha huzurlu hissedecekleri halklarin bulundugu ulkelere gitmek istemeleri gayet normal bir durumdur.

  • ⭐⭐⭐

    Henüz gidememiş biri olarak şuraya içimi dökmek istiyorum..

    Babam öleli nerden baksan 10 yıl kadar olmuştur. Babam öldüğünde 12-13 yaşlarındaydım. Ne annem tarafından bi destek aldım ne de akrabalarım tarafından. Sabah okula gider öğlende çıkınca çalışmaya giderdim. Uğraştım durdum derken en son liseden mezun oldum. Mezun olunca herşeyin çok daha güzel olacağını düşünüp dururdum. Üniversite tercihlerini yapmak,bölümler seçmek hangi meslekte uzmanlaşacağımı ne yapmak istediğimi kendi içimde arıyordum. En sonunda İngilizceye birazda olsa heves edip en sonunda İngilizce Öğretmenliği okumaya karar vermiştim. Üniversite sınavına girdim birkaç falso ile birlikte öğretmenlik olmasa da İngilizce Çevirmenlik bölümünü özel bir üniversitede %75 burs ile kazandım. Kenarda ki birikimlerim ve sürekli çalışacağımı da hesaba katarak üniversiteye kayıt oldum. Sonrasında ne mi oldu? Hiçbir hayalim gerçekleşemedi. Ev sahibim bizi evden çıkardı,pandemi patladı vs vs…

    Tabi bu durumda devletten sosyal yardımlara başvuruyordum en azından bir nebze olsa da okula devam edebilmem adına… Tabi ki sonucu tahmin edebileceğiniz gibi olumsuz olarak bana geri döndü. En acısı da neydi biliyor musunuz ? Annemin babası yani dedem hayatta ve milyoner olarak yaşıyor. Sırf istemediği bi evliliği yaptığı için bizi hala kiralardan kiralara sürükleyerek,eğitimimi yarıda keserek yaşamış olduğum acıyı üst üste katlıyordu. Yaklaşık iki yıldır bi markette tezgahtar olarak çalışıyorum. Asla kimseyi aşağıda görmem ama bu kadar uğraşlarımın sonucu bu muydu? Sonsuza dek burada mı çalışıcam diye kendimi sıkarken aklıma green card başvuruları geldi. Bu ülkeden temelli olarak gitmek istiyorum çünkü hiçbir şehrinde veya semtinde saygı görmedim. Karşılaştığım insanların hiçbirinde iyi niyet göremedim. Ne ailem tarafından desteklendim ne de aile büyüklerim tarafından ne de devlet kanalından… ki ne acı bi durum bu. Belki de okulu bitirip alanımda uzmanlaşıp çok farklı bi hayata sahip olacaktım.

    Ben bunları yaşadım ama asla kendi çocuklarıma bunları yaşatmayacağım. Onları böylesine bi ortamda büyütmek,onlarında aynı sorunlarla boğuşmaması için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Yaşım 22 daha çok yolun başındayım evet ama son yıllarda yaşanan bu olaylar beni inanılmaz yıprattı.. Üstüne 60 bin TL borcumun olması da (babam tarafından kalan borçlar) benim artık bu ülkede tutunamayacagımı hissettiriyor bana. Vizem olsa 2 dakika bile durmadan direk iltica edicem ama işte hayat.. umarım DV2024 öncelikle kendim için sonrasında da herkes adına hayırlısı olur ve artık çıkar. Yıllardır bu anı bekliyorum resmen…

  • ⭐⭐

    ...bir iki gun evvel ailemden birileri ile telefonla gorustum,bir yegenimin oglu ispanyada master yapiyormus,ordan italyaya gecip mastere orda devam edecekmis,delikanli ne yapsam ne etsemde turkiyeye donmesem diye cirpiniyormus,diger bir yegenimin oglu oda austuryaya gitmis galiba master icin filan,bu gunlerde permanent oturma izini almak uzereymis,,,..genc nesilin amerika veya diger bir gelismis ulkeye gitmesi cok normal.bana gore anavatanda kendilerine bir gelecek goremiyorlar zannediyorum.


  • @sir-altan tum nesil oyle ben dahil. 1 kisi okku malum partili olmasin ama bu ulkede gelecek gorsun


  • turkiye'yi bir koy olarak kabul ediyorum. koyumuz her ne kadar ana vatanimiz olsa da, eskiyalardan, afetlerden ve yoksulluktan kurtulmak icin metropole gocmeliyiz...


  • En kısa zamanda bu sistemden kurtulmak lazım . eğer bu şekilde devam ederse ciddi söylüyorum insanların psikolojisi bitti bitecek son sürec bu artık.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @crazycells eğer sakıncası görürse facebook linkini sileriz

    sesini açarak seyrediniz.
    https://drive.google.com/file/d/130akn8gt-HaTTiiX05y6g819DaIHkisd/view?usp=sharing

    tanrım 22.06.22 gunundeki dolar kurunu düşününce 😞


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @crazycells eğer sakıncası görürse facebook linkini sileriz

    sesini açarak seyrediniz.
    https://drive.google.com/file/d/130akn8gt-HaTTiiX05y6g819DaIHkisd/view?usp=sharing

    Bunlar gercek mi ya? Saskin bir sekilde izledim videoyu. Komik taraflari da vardi ama gercekten icler acisi bir durum!


  • TL;DR Asgari ücret 244 dolar.🍆🍆🍆


  • Paypali'i, Imgur'u Wikipedia'yi yasaklayan yoneticilere sahip olmamiz.


  • @Kekw Ve de işgücünün %50'ye yakını asgari ücretle çalışıyor.


  • @Haliax Ve ülke yöneticileri temmuz ayında asgari ücreti güncelleyecekmiş. Güncelleyecekleri rakam Sene başında [4250tl'nin karşılığı] olan 315 dolara bile tekabül etmeyecektir. Gerçekten sinirlerim bozuk, çalışsan bi dert çalışmasan başka dert. Aylık 244 dolar ne demek? Komşu yunan Senelik 14 ay maaş alıyor aylık 713 euro asgari ücret. Bir de utanmadan bizi savaşa sürüklüyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    Çok doğru utanmadan birde biraz daha dayanın demesi yok mu… komedi @Kekw

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    oyunlar da hani para basarak adamlar alırsın ya aynen iktidar şu anda ocak ayına kadar para basarak halkı almak için adımlar atmaya başladı.


  • @ayvalik10 Insallah basarisiz olurlar secim gunu aksini dusunmek bile istemiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @celica aday olarak kılıçdaroğlu benim dediği an ozaman herkes kaçsın bu ülkeden kaldı ki bu seçim ya olmayacak yada normal işleyiş içinde olmayacak ben bu seçimi kazanmak zorundayım diyen bir kişi her yola başvurur.


  • @celica amerikanin sesi, dw turkce siteleri de az once engellendi. hayirli forumlar


  • Olsun. Yasaklansın. Türkiye hala güçlü müttefik 😂


  • 5500 try ile yeni asgari ücretimiz hayırlı olsun. Bu atakla beraber dolar bazında ücretimiz Ocak 2022 daki asgari ücrete yaklaştı. Tek rakibimiz kendimiz 😎


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum