IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@BADE, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Teşekkür ederim. İnşallah son aşamayı da sorunsuz halledebilriz. İzninizle bişey sormak istiyorum. İstenen evrakları ptt ile gönderin dediler ama normal posta olarak mı yoksa ptt kargo ile mi göndermemiz gerek ?
Kendi AIS sayfaniza gidip konsolosluga belge gondereceginizi isaretleyin, zaten oradan sizi yonlendirecek. O yonlendirmeleri takip edip, kendilerinin belirledigi PTT subesine goturmeniz gerekiyor.
-
@Kerem-Kaleli, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
I-130 formu doldurduktan sonra biraz bekleme süresi var.. O süre zarfında dosya upload edebiliyor muyuz? Ek kanıtlar vs ekleyebilir miyiz?
Tam emin degilim, ama ilk basvuru sirasinda eklediyseniz USCIS'in cevabini bekleyebilirsiniz. USCIS hesabiniza girip ekleme yapmayi deneyebilirsiniz.
-
@AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Aklıma takılan bir soru var, bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa çok sevinrim. Eşimle evlilik tarihimiz Haziran 2020, Nisan 2021'de ilk GC sürecimizi başlattığımızda henüz 2 senelik evli değildik. Fakat şu an 2 senelik evliliğimiz doldu , NVC sonrası konsolosluğa eşim gittiğinde evliliğimiz tahminimce 2.5 senelik olmuş olacak. Amerika'ya varış sonrası bu durumda teknik olarak 10 senelik GC gönderimi yapacaklardır değil mi ?
Evet, onemli olan mulakat gunundeki tarih. Eger mulakat gununde 2 yili gecmisse vize kategoriniz IR1 olacak ve 10 yillik GC alacaksiniz, eger 2 yili gecmemisse vize kategoriniz CR1 olacak ve 2 yillik kosullu GC alacaksiniz.
-
@BADE, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@cokbekledik86 IR1 yazması ne demek ? bende öyle yazıyor
hemen yukaridaki cevabima bakabilirsiniz :thumbs_up:
-
@aligg, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba bir sorum olacaktı daha önce aynısını yaşayan var mı bilmiyorum . Mülakatta vizeniz onaylandı dediler tebrik ettiler. Pasaportu aldılar makina pasaportu gönderdiklerinde . Üzerinde idari işlemler kısmı işaretli olan bir evrak gönderdiler ve vize geçici olarak reddedilmiştir yazıyor. Nasıl bir yok izlemem gerektiği konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok teşekkür ederim.
Su basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz:
idari islemlerin bitmesini beklemeniz gerekiyor.
-
@Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar, Abd vatandaşı eşimle GC başvurusu yapmak istiyoruz fakat aklımda birçok soru var. Elimden geldikçe forumdaki bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum ama benim Türkiye'den göndermem gereken evrakların listesine henüz ulaşamadım. Elinde olan varsa veya I-130 formunda yazıyorsa bilgilendirebilir misiniz? Sanırım öncelikle USCIS sitesinden hesap oluşturup, online olarak I-130 belgesini doldurmak gerekiyor. İstenen belgeleri ( örn. adli sicil kaydı, aile cüzdanı vb.) hem Türkçe hem İngilizce mi yüklemek gerekiyor? I-130 belgesini eşim doldururken, benim de I-130A belgesini Acrobat Reader ile doldurup imzalayıp, tarattırmam mı gerekiyor? Benden istenen belgeleri yeminli tercümanla İngilizce'ye çevirtip, sisteme yüklemem gerekiyor sanırım( I-130'un hangi sayfasında istiyorsa artık)? Biliyorum çok soru sordum ama bunların net cevaplarını bulamadım. Bu aşamalardan geçmiş kişilerin elinde yapılacaklar listesi tarzında bir içeriği varsa ve paylaşırlarsa çok memnun olurum. Herkesin başvurusu olumlu sonuçlanır umarım.
ilk sayfada ilgili bilgileri ve belgeleri bulabilirsiniz. USCIS'e gondereceginiz tum belgeler ingilizce olmali, ingilizce tercumesiyle beraber orijinal olani da gondermelisiniz.
I-130'u online olarak doldurabilirsiniz, zaten sorulari cevaplarken neyi nereye yukleyeceginizi goreceksiniz, o nedenle direkt hesap olusturup I-130 formunu doldurmaya baslamanizi tavsiye ederim.
Son kisma dediginiz tum belgelerin taranmis halini yukleyeceksiniz.
-
@crazycells çok teşekkür ederim güncellemeleri paylaşıyor olacağım iyi günler 😇
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
-
-
-
-
-
Merhabalar arkadaşlar. Evlilik vizesi şuan güncel olarak kaç ay sürüyor acaba tahmini
-
@emirgenco Merhabalar. Çok fazla değişmekle beraber Türkiye'den başlatanların ortalama 1-1.5 yıl sürüyor. Çok daha kısa sürede veya daha uzun sürede alanlar da var.
Nişanlılık vizesi ile gittiyseniz ve Amerika'da iseniz süreç çok daha farklı olabilir onu bilmiyorum. Bu konuda genelde Türkiye'den direkt gidenlerin deneyimleri yazıyor.
-
-
Merhaba, I-130 başvurusu için gerekli evraklar arasında aile cüzdanının yeminli tercümesine gerek var mı? Zira tıpkı pasaport gibi ingilizce açıklamaları var(hemen yanında yazmasa da ilk sayfa ve son sayfada çevirileri bulunuyor) Bütün sayfaları taratıp yüklemek yeterli midir yoksa riske atmayıp çevirilerini de eklemeli miyim? Pasaport veya kimlik kartı için çeviriye gerek yok diye düşünüyorum.
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Eşim Amerikan vatandaşı olduğu için eş vizesine başvurdum. Dosyamız kabul edildi ve NVC aşamasına geçtik.
Eşimle daha önce İngiltere'de yaşıyorduk o yüzden 3 yıldır Amerika'da değildi. Aralık'ta dönüş yaptı ve orda çalışmaya başladı. Vergi beyannamesinin son ayında çalışmaya başladığı için az bir kazanç göründü. Şuan geliri gayet yüksek olmasına rağmen sponsorluk belgelerinde son doldurduğu beyannameye bakıldığı için yardımcı sponsor bulmamiz gerekiyormus.
Daha önce böyle bir durumla karşılaşıp çözüm bulan arkadaşlardan fikir rica ediyorum. Sponsorluk durumunu nasıl çözebiliriz?
Şimdiden cevaplarınız icin teşekkür ederim -
@drserdar merhaba 19 gün sonra randevü maili gelmişti
-
Merhabalar,
I-130 formunu submit edeli 211 gün oldu. ( 23 Kasım 2021 )
K-3'ü de submit edeli ve geri bildirim alalı 72 gün oluyor. ( 11 Nisan 2022 )
İki form da Vermont S.'de işlem görüyor.
Bize yakın submit tarihi olanlar varsa süreçlerini paylaşabilirler mi?
Bizim canımıza artık tak etti.
-
@drserdar bana da 1 ay kadar sonra randevu emaili gelmisti
-
.............................
-
@Samet-Ünlü Ben çeviri yapmadan kabul edilen 2-3 kişi gördüm, bir tane de çeviri yaptırıp kabul edilmeyen gördüm bu yüzden olduğu gibi tüm evlilik cüzdanının pdfsini yükledim. Zaten sonunda çevirileri var diye. Kabul edildi sıkıntısız. Ama bakan officer a göre değişebilir o yüzden kendi kararınızı verin derim.
Diğer bahsettiğiniz belgelerin de çevirisine gerek yok bence.
-
@Saadet-I Uzamaması için en garanti yol bir joint sponsor bulmak. Ama bulmak zor olacaksa bence normalde gelirinizin çok daha yüksek olduğunu (güncel yıllık maaşını tam rakamlarla belirterek) geçen sene tax return de küçük bir kısmının gözüktüğünü belirten bir explanation letter yazın. Güncel gelirini gösteren bir bordroyu veya paystubu da ekleyin. Kanıtlarla beraber güncel gelirinin limitin üstünde olduğunu gösterirseniz kabul edebilirler. Ama tabiki risk, birkaç ay sonra incelediklerinde ikna olmazlarsa yeni belge isteyebilirler. Bu arada W2 ve 1099 formları varsa hepsini eklemeyi unutmayın.
-
-
@drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Saadet-I Uzamaması için en garanti yol bir joint sponsor bulmak. Ama bulmak zor olacaksa bence normalde gelirinizin çok daha yüksek olduğunu (güncel yıllık maaşını tam rakamlarla belirterek) geçen sene tax return de küçük bir kısmının gözüktüğünü belirten bir explanation letter yazın. Güncel gelirini gösteren bir bordroyu veya paystubu da ekleyin. Kanıtlarla beraber güncel gelirinin limitin üstünde olduğunu gösterirseniz kabul edebilirler. Ama tabiki risk, birkaç ay sonra incelediklerinde ikna olmazlarsa yeni belge isteyebilirler. Bu arada W2 ve 1099 formları varsa hepsini eklemeyi unutmayın.
Çok teşekkür ederim bilgiler için biraz daha araştırmak da fayda var ozaman
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum