Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @emirgenco Merhabalar. Çok fazla değişmekle beraber Türkiye'den başlatanların ortalama 1-1.5 yıl sürüyor. Çok daha kısa sürede veya daha uzun sürede alanlar da var.

    Nişanlılık vizesi ile gittiyseniz ve Amerika'da iseniz süreç çok daha farklı olabilir onu bilmiyorum. Bu konuda genelde Türkiye'den direkt gidenlerin deneyimleri yazıyor.


  • @sertas @fyztrl Sizlere DQ dan tam olarak kaç gün sonra mülakat tarihini bildiren email gelmişti acaba bilgi verebilir misiniz?


  • Merhaba, I-130 başvurusu için gerekli evraklar arasında aile cüzdanının yeminli tercümesine gerek var mı? Zira tıpkı pasaport gibi ingilizce açıklamaları var(hemen yanında yazmasa da ilk sayfa ve son sayfada çevirileri bulunuyor) Bütün sayfaları taratıp yüklemek yeterli midir yoksa riske atmayıp çevirilerini de eklemeli miyim? Pasaport veya kimlik kartı için çeviriye gerek yok diye düşünüyorum.

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Eşim Amerikan vatandaşı olduğu için eş vizesine başvurdum. Dosyamız kabul edildi ve NVC aşamasına geçtik.
    Eşimle daha önce İngiltere'de yaşıyorduk o yüzden 3 yıldır Amerika'da değildi. Aralık'ta dönüş yaptı ve orda çalışmaya başladı. Vergi beyannamesinin son ayında çalışmaya başladığı için az bir kazanç göründü. Şuan geliri gayet yüksek olmasına rağmen sponsorluk belgelerinde son doldurduğu beyannameye bakıldığı için yardımcı sponsor bulmamiz gerekiyormus.
    Daha önce böyle bir durumla karşılaşıp çözüm bulan arkadaşlardan fikir rica ediyorum. Sponsorluk durumunu nasıl çözebiliriz?
    Şimdiden cevaplarınız icin teşekkür ederim


  • @drserdar merhaba 19 gün sonra randevü maili gelmişti


  • Merhabalar,

    I-130 formunu submit edeli 211 gün oldu. ( 23 Kasım 2021 )

    K-3'ü de submit edeli ve geri bildirim alalı 72 gün oluyor. ( 11 Nisan 2022 )

    İki form da Vermont S.'de işlem görüyor.

    Bize yakın submit tarihi olanlar varsa süreçlerini paylaşabilirler mi?

    Bizim canımıza artık tak etti.


  • @drserdar bana da 1 ay kadar sonra randevu emaili gelmisti


  • .............................


  • @Samet-Ünlü Ben çeviri yapmadan kabul edilen 2-3 kişi gördüm, bir tane de çeviri yaptırıp kabul edilmeyen gördüm bu yüzden olduğu gibi tüm evlilik cüzdanının pdfsini yükledim. Zaten sonunda çevirileri var diye. Kabul edildi sıkıntısız. Ama bakan officer a göre değişebilir o yüzden kendi kararınızı verin derim.

    Diğer bahsettiğiniz belgelerin de çevirisine gerek yok bence.


  • @Saadet-I Uzamaması için en garanti yol bir joint sponsor bulmak. Ama bulmak zor olacaksa bence normalde gelirinizin çok daha yüksek olduğunu (güncel yıllık maaşını tam rakamlarla belirterek) geçen sene tax return de küçük bir kısmının gözüktüğünü belirten bir explanation letter yazın. Güncel gelirini gösteren bir bordroyu veya paystubu da ekleyin. Kanıtlarla beraber güncel gelirinin limitin üstünde olduğunu gösterirseniz kabul edebilirler. Ama tabiki risk, birkaç ay sonra incelediklerinde ikna olmazlarsa yeni belge isteyebilirler. Bu arada W2 ve 1099 formları varsa hepsini eklemeyi unutmayın.


  • @sertas @GMT Teşekkürler cevaplarınız için. ortalama 20-30 gün arasında geliyor demek ki mülakat tarihini içeren mail.


  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Saadet-I Uzamaması için en garanti yol bir joint sponsor bulmak. Ama bulmak zor olacaksa bence normalde gelirinizin çok daha yüksek olduğunu (güncel yıllık maaşını tam rakamlarla belirterek) geçen sene tax return de küçük bir kısmının gözüktüğünü belirten bir explanation letter yazın. Güncel gelirini gösteren bir bordroyu veya paystubu da ekleyin. Kanıtlarla beraber güncel gelirinin limitin üstünde olduğunu gösterirseniz kabul edebilirler. Ama tabiki risk, birkaç ay sonra incelediklerinde ikna olmazlarsa yeni belge isteyebilirler. Bu arada W2 ve 1099 formları varsa hepsini eklemeyi unutmayın.

    Çok teşekkür ederim bilgiler için biraz daha araştırmak da fayda var ozaman


  • @Samet-Ünlü benden istediler. I130 asamasinda. En iyisi tercumesini yaptirin beraber 1 PDF dokuman olarak yukleyin.

  • TugbaT Tugba bu başlıktan bahsetti

  • @crazycells Merhaba, vize görüşmesinden sonra boşanma evrakının aslını ve pasaportumu ptt kargo ile gönderdim, kargom geçen cuma günü yani 17 haziranda teslim edildi görünüyor. şunu merak ediyorum: bu süreçte konsolosluktan bana gelecek bir bildirim oluyor mu? Yarın 1 hafta olacak teslim edileli, ama hiçbir ses yok, bunu takip edebileceğim bi yer var mı acaba? Kargom doğru yere gitti mi diye de biraz tedirginim. Bir de Konsolosluk pasaportumu kargoya verdiğinde benim nasıl haberim olacak, bana da bilgi verirler mi? Teşekkürler..


  • @drserdar Cevabınız için teşekkür ediyorum. Vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı ve çevirisi, aile cüzdanı aslı ve çevirisi, pasaportumun taranmış hali ve eşimle pasaport fotoğraflarımızı hazırladım. 15 nikah 85 normal fotoğraf hazırladım ve sosyal medya konuşmalarını hazırlama aşamasındayım. Sanırım benden isteyecekleri bütün evraklar bunlardır? Gerisi eşimin Abd'deki evrakları diye tahmin ediyorum. Onaylandığında detayları paylaşıyor olacağım belki faydası olur :)


  • @BADE immigrant visa status linkinden activitelerini kontrol edebilirsiniz. SIzin dosya ellerine gecince Administrative Processing yazicak. Sonra birden Approved oluyor. Size mesaj geliyor hem email hem sms olarak kargo bilgileri toplam surec bizde 2 hafta surmustu.


  • @drserdar bana tam 1 hafta sonra gelmişti randevu tarihi maili


  • @Samet-Ünlü Rica ederim ne demek. Dediğim gibi aslında ben I-130 aşamasında da hiçbir Türkçe dökümanın çevirisini yaptırmadım. Vukuatlı nüfus kayıt da yüklememişiz şimdi baktım, gerek yok diye hatırlıyorum. Aşağıda bizim tüm yüklediğimiz dökümanlar var. Bazıları size gerekli olmayabilir misal öğrenci belgeleri. Ama sorgusuz sualsiz kabul edildiğine göre bu belgeleri referans alabilirsiniz.

    Eşim (US citizen) için: Form I-130, US Passport, TC Kimlik Kartı, Biyometrik foto, TR üniversite öğrenci belgesi (ingilizce), US Birth Certificate

    Benim için: Form I130A, Biyometrik fotoğraf, TR üniversite öğrenci belgesi (ingilizce)

    Ortak: USA deki joint account statements, Fotoğraf albümü, Aile cüzdanı çevirisiz tüm sayfaları, Nüfus müdürlüğünden alınan çok dilli ve aile cüzdanı yerine geçen Formül B, 3 bağımsız kişiden bizim hangi tarihte evlendiğimizi ve evli olduğumuzu belirten ingilizce ve imzalı statement.

    TC kimlikleri vs gerekli değil sanırım biz ne kadar çok belge o kadar kanıt gibi düşündük. Zaten her şeyin ingilizcesi de yazıyor tc kimlikte.

    Onun harici bir sosyal medya yazışması vs yüklemedik biz.


  • @fyztrl Teşekkürler. E-mail şeklinde mi normal mail ile adresinize mi geliyor acaba?


  • merhaba, mülakata götüreceğim belgeler , mesela birth certificate vb gibi, türkçe asıllarının yanında ingilizce tercümelerini de götürmek gerekiyor mu, mesela boşanma belgelerinin türkçesi var ama ingilizce tercümesini götürmem gerekiyor mu bilmiyorum, belgelerin istendiği sitede belgeler ingilizce veya türkçe değilse tercüme edilmesi diye bir ibare var, yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum