Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
-
Merhaba, keyifsizim biraz sponsorluk belgelerimiz gerekli sınırın üstünde olmasına rağmen joint sponsor istediler.
Yine de deneyimimi anlatmak istiyorum, salı günü 7:30 randevu saatimdi, 6:45 gibi eşim @mulus ile Kızılay'daki otelimizden çıktık tek metro ile iki durak sonra Söğütözü durağında indik zaten çıkınca büyükelçilik binası görünüyor 3 dakika yürüme mesafesi.
Kapıda sıra vardı ama polis geldi ilk 7:30 randevusu olanları alıyoruz dedi ve bahçeye geçtik, pasaport teslim ve üst baş arama faslından sonra içeriye girdik( hiçbir elektronik eşya ve çanta kabul edilmiyor, evraklar ve küçük cüzdan sadece.
Içeri girince salonda ikiye ayrılıyorsunuz greencard için olanlar soldaki bekleme alanına giriyor 5 dakika sonra sıra numarası verdiler sırayla bankoya çağırdılar, ilk başta genç bir hanimefendiye denk geldim benden pasaport, vukuatlı nüfus örneği, askerlik belgesi ve sicil kaydı lmı istedi, sonra evlilik cüzdanını istedi ama İstanbul'da unutmuşuz ben panikledim ama sorun değil dediler bir kart verdi üstüne 10:30 yazdı bu saate kadar orijinali olmuyorsa e devletten barkodlu formül b alıp gel dedi sıra beklemeden girebilirsin tekrar dediler, eşim kapıda bekliyordu telefondan e-devlete girip çıkardım hemen yanındaki iş merkezinin alt katında büfe var oradan çıktı aldım, sıra beklemeden girdim içeri, aynı bankoya gittim o sırada görüşme yapan çiftin ardından direkt aldı beni, eksik belgemi verdim.
Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sordu Türkçe dedim sonra bekleme salonuna yönlendirdi, orada da çok beklemedim ismimi söylediler beni çağıran genç bir adamdı Türkçe biliyor ama ısrarlı bir şekilde İngilizce mülakat yapmak istedi.
Sadece eşimin adını ve ilk evliliklerimiz mi bir de çocuğunuz var mı diye sordu ardından ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz diye sordu. Bu soruların ardından ekranına bakmaya başladı bir süre önce domicile ile alakalı sorular sordu eşiniz burada mı, ne zamandır burada ne sıklıkta gidiyor ABD'ye, annesinin sağlık durumu sebebiyle burada bir süre dedim raporu göstermek istedim kabul etmedi sonra sarı bir kağıt aldı ardından bir arkadaşımı çağıracam detaylı şekilde anlatacak dedi.
Önce domicile konusuda yetersiz bulduğunu söyledi ben tekrar bütün belgelerim olduğunu söyledim ve gösterdim Türkçe destek veren çalışan da şaşırdi kabul etmemesine sisteme yükleyin dedi sonra tek sorun bu değil son gelir beyanını yetersiz bulduğunu söyledi, sınırın üzerindeydi beyanım, tercüme eden hanımefendinin de şaşkın bakışları arasında bana sarı bir kağıt verdi.
Kağıt üzerinde işaretledigi belgeleri sisteme yüklememi ayrıca domicile için kendisine vermek istediğim ama almadığı belgeleri pasaportumla birlikte büyükelçiliğe posta ile göndermemizi istedi. Bunu yaptıktan sonra 5-10 iş günü içinde nihai kararı görebileceğimizi söyledi.
Haftaya çalışma arkadaşımın kardeşi de mülakata girecek, onun avukatı da bu aralar sınıra yakın gelir gösterenlerden ek sponsor istiyorlar demiş. Sanirim işimizi zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, şimdi harıl harıl joint sponsor arıyoruz.
-
Merhaba bizim ap sürecimiz bugün bitti pasaportu istediler bu aşamada nasıl göndereceğiz konsolosluğa bilgisi olan varsa yaza bilir mi acaba 🙏
-
-
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)
-
Annem icin I130 formu doldurdum fakat aklimda kalan su var. Annemin soyismi benden farkli. Yukledigim birth certificate de soyismi guncel. Ayrica bir belge yuklememe gerek yoktu degil mi ?
Ayrica hic bir yerde annemin pasaport taramasini istemedi. Sadece bilgilerini doldurdum. -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Programmer
-
Merhaba, bu yaz 21 yaşına girecek olan ABD vatandaşı oğlum ile IR5 başvurusu yapmaya hazırlanıyoruz (anne/babaya başvuracak).
Aslında eşim DV2020 talihlisi ama o süreç bildiğiniz gibi maalesef ilerlemedi. Zaten ilerleseydi de numaramız 45 binlerde olduğundan çok fazla umudumuz yoktu.
IR5 süreci için formdan faydalanarak kendi başvurumuzu kendimiz yapmak istiyoruz. Yeşilkart Forum sayesinde bir çok bilgiye şimdiden hakim olduk. Fakat yine de başvurumuzda süreci uzatmadan devam ettirebilmek için burada tecrübesi/bilgisi olanlardan destek alabilirsek çok sevinirim.
Kısaca durumumuz şöyle oğlum Türkiye’de bizimle birlikte yaşıyor ve üniversiteye devam ediyor. Seneye mezun olacak. Bu durumda ilk merak ettiğim ABD’de yaşamıyor olması bir sorun mu? Kardeşim ABD vatandaşı eşi Amerikalı ve iyi bir geliri var sponsorumuz o olacak. Oğlumda hemen hemen her yıl yazları kardeşimin yanına ABD’ye gidip geldiği için ehliyeti ve açılmış bir banka hesabı var. Bunlar artı olur mu?
Bu şartlarda nereden nasıl başlamalıyız. ABD’de yaşayan ve çalışan kişilerin başvuruları ile ilgili bir çok bilgi buldum fakat Türkiye’de yaşayan ve kazancı olmayan ABD vatandaşı nasıl başvurabilir doldurulması gereken formlar sırasıyla nedir nereden başlamalı kafamız biraz karıştı.
Şimdiden çok teşekkürler. -
Slm sanırım yoldaşız bizde sizinle aynı süreci bekliyoruz inşlh enkısa zamanda sonuçlanır
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
@Mihok, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Annem icin I130 formu doldurdum fakat aklimda kalan su var. Annemin soyismi benden farkli. Yukledigim birth certificate de soyismi guncel. Ayrica bir belge yuklememe gerek yoktu degil mi ?
Ayrica hic bir yerde annemin pasaport taramasini istemedi. Sadece bilgilerini doldurdum.Resmi belgelerle soyismi farkliligini gosterebildiginiz surece sorun olmaz.
Su 4 belgeyi yuklemenizi tavsiye ederim:
- Kendi vatandaslik belgeniz
- Kendi nufus kayit orneginiz
- Annenizin nufus kayit ornegi
- Annenizin pasaportunun biyografik sayfasi
-
@Mango2014, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Merhaba, bu yaz 21 yaşına girecek olan ABD vatandaşı oğlum ile IR5 başvurusu yapmaya hazırlanıyoruz (anne/babaya başvuracak).
Aslında eşim DV2020 talihlisi ama o süreç bildiğiniz gibi maalesef ilerlemedi. Zaten ilerleseydi de numaramız 45 binlerde olduğundan çok fazla umudumuz yoktu.
IR5 süreci için formdan faydalanarak kendi başvurumuzu kendimiz yapmak istiyoruz. Yeşilkart Forum sayesinde bir çok bilgiye şimdiden hakim olduk. Fakat yine de başvurumuzda süreci uzatmadan devam ettirebilmek için burada tecrübesi/bilgisi olanlardan destek alabilirsek çok sevinirim.
Kısaca durumumuz şöyle oğlum Türkiye’de bizimle birlikte yaşıyor ve üniversiteye devam ediyor. Seneye mezun olacak. Bu durumda ilk merak ettiğim ABD’de yaşamıyor olması bir sorun mu? Kardeşim ABD vatandaşı eşi Amerikalı ve iyi bir geliri var sponsorumuz o olacak. Oğlumda hemen hemen her yıl yazları kardeşimin yanına ABD’ye gidip geldiği için ehliyeti ve açılmış bir banka hesabı var. Bunlar artı olur mu?
Bu şartlarda nereden nasıl başlamalıyız. ABD’de yaşayan ve çalışan kişilerin başvuruları ile ilgili bir çok bilgi buldum fakat Türkiye’de yaşayan ve kazancı olmayan ABD vatandaşı nasıl başvurabilir doldurulması gereken formlar sırasıyla nedir nereden başlamalı kafamız biraz karıştı.
Şimdiden çok teşekkürler.I-130 formunu online olarak gondererek surecinizi baslatacaksiniz, surecinizde bol sanslar.
Oglunuzun geliri yoksa bile IRS'e simdiden her yil vergi bildirimi yapmasini tavsiye ederim.
Bu dediginiz sartlarda da oglunuz size vize icin sponsor olabilir; ama mali sponsor olamaz. Fakat dediginiz gibi kardesiniz size mali sponsor olabilir, o nedenle hicbir sorun yasamamaniz lazim.
NVC asamasina geldiginizde bir daha sorarsiniz sorularinizi zaten, hem oglunuzun hem de kardesinizin I-864 formlarini doldurmasi gerekecek.
Mulakat zamani sorarlarsa, oglunuzun okulu biter bitmez ABD'ye tasinacagini soylemeniz yeterli olacaktir.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
@Gürman Herhangi bir gelişme var mı basvurunuzda?
-
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. İnanın bu forma güvenerek avukatsız ilerleme cesareti bulduk:) Yanlış anlamadıysam şu an sadece 21 yaşına girer girmez I-130 formunu doldurup göndereceğiz. Fakat burada da şöyle bir sorum var anne ve babaya ayrı ayrı mı form doldurup gönderilmeli.
-
@onaydinn lütfen bu iletiyi inceleyin;
-
@Mango2014, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. İnanın bu forma güvenerek avukatsız ilerleme cesareti bulduk:) Yanlış anlamadıysam şu an sadece 21 yaşına girer girmez I-130 formunu doldurup göndereceğiz. Fakat burada da şöyle bir sorum var anne ve babaya ayrı ayrı mı form doldurup gönderilmeli.
Evet, IR-5 vizeleri -diger kategorilerden farkli olarak- tek bir kisi icin aliniyor. Yani hem anneniz icin hem de babaniz icin iki ayri I-130 formu dolduracaksiniz ve ikisine ayri ayri vize basvurusu yapacaksiniz. Tabii tum islemleri ayni anda yaparsaniz mulakati da beraber alacaklardir, ama ozunde iki ayri dosya oldugunu unutmayin.
IR-5 kategorisinde diger vizelerde oldugu gibi dosyaya es ve cocuklarin eklenmesi gibi bir secenek yok.
-
@Platon59
Malesef hıcbır ılerleme yok .Halen bekletmedeyiz.Sızın varmı? -
@Gürman Malesef imzamda ki gelişmeler sonrası donduk kaldık.
-
merhaba 31,12,2021 kızım amerikadan başvurdu green card için bana ne zaman sonuç alabilirim sizce?
merakla bekliyoruz mart 25 de makbuzunuz inceleniyor şuan için olağan üstü bir durum yok diyor. -
İlk eşimden olan oğlum Amerikada ve Amerikan vatandaşı.
Benim için IR-5 kataogorisinde başvuru yapmayı planlıyoruz.
Şimdiki eşim ve bu eşimden olan çocuğum da (6 yaşında) var.
(ikimizde akademisyen olarak görev yapıyoruz)
Bana Greencard aldıktan sonra ABD'ye giderken eşimi ve çocuğumu beraber götürmek istiyorum.
Daha önceki sorularımda onlara da greencard nasıl alabilirim diye sormuştum.
Şimdi İlk etapta amacım onlara da greencard almak değil. Kesintisiz birlikte yaşamamızı sağlayacak bir yol (vize) buulmak.
Bu durumu nasıl sağlayabilirim?Önceki cevaplarınızda önerdiğiniz: Önce standart (10 yıllık) vizelerinizi alın. Ama en çok 180 gün içeride kalabilirler. IR5 başvurunuzdan sonra ailenizin diğer vizeleri de alması zorlaşır" aklımda...
İginiz ve desteğiniz için teşekkürler.
-
@bklc, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
merhaba 31,12,2021 kızım amerikadan başvurdu green card için bana ne zaman sonuç alabilirim sizce?
merakla bekliyoruz mart 25 de makbuzunuz inceleniyor şuan için olağan üstü bir durum yok diyor. -
İR5 dosyalarının gönderilen ayaletleri bilen varmı acaba tşklr herkese
-
POTOMAC diye bilgi vermişti kızım.
-
Merhaba, abim Amerikan vatandaşı, annem için başvuruda bulundu. Abim birth certificate Türk konsolosluğundan aldığı halde rejected yemiş. Başvurudan 13 ay önce alınmış bir belge olduğu için midir? Diye sormak istiyorum. Bir de annemin belgesi de uluslararası olarak kaymakamlıktan alınan bir belge. O da aynı durumda. Bu arada Annem Türkiye’de. Ne yapılması gerekir? @crazycells
-
@bklc, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
merhaba 31,12,2021 kızım amerikadan başvurdu green card için bana ne zaman sonuç alabilirim sizce?
merakla bekliyoruz mart 25 de makbuzunuz inceleniyor şuan için olağan üstü bir durum yok diyor.size gelen mektupta dosyanin nerede oldugu yazar, o yerdeki bekleme suresini suradan kontrol edebilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
form olarak I-130 olarak secin.
-
@safak, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
İlk eşimden olan oğlum Amerikada ve Amerikan vatandaşı.
Benim için IR-5 kataogorisinde başvuru yapmayı planlıyoruz.
Şimdiki eşim ve bu eşimden olan çocuğum da (6 yaşında) var.
(ikimizde akademisyen olarak görev yapıyoruz)
Bana Greencard aldıktan sonra ABD'ye giderken eşimi ve çocuğumu beraber götürmek istiyorum.
Daha önceki sorularımda onlara da greencard nasıl alabilirim diye sormuştum.
Şimdi İlk etapta amacım onlara da greencard almak değil. Kesintisiz birlikte yaşamamızı sağlayacak bir yol (vize) buulmak.
Bu durumu nasıl sağlayabilirim?Önceki cevaplarınızda önerdiğiniz: Önce standart (10 yıllık) vizelerinizi alın. Ama en çok 180 gün içeride kalabilirler. IR5 başvurunuzdan sonra ailenizin diğer vizeleri de alması zorlaşır" aklımda...
İginiz ve desteğiniz için teşekkürler.
evet, maalesef dediginiz gibi IR-5 vizeleri sadece anne/babaya yonelik... maalesef ebeveynin esi ve 21 yas alti cocuklari ayni anda Green Card alamiyorlar...
Eger esiniz ve cocugunuz ABD'ye calismak veya okumak icin gidecekse belki once bu tur vizeleri denemek daha iyi olabilir, cunku turist vizelerini almalari da garanti degil. Boyle bir planlari var mi?
-
@Gürman, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
İR5 dosyalarının gönderilen ayaletleri bilen varmı acaba tşklr herkese
size gelen I-797 formunda altta yaziyor olmali...
Benzer Başlıklar
116
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum