[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Famel, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Şimdilik Ankara’da. Kıbrıs’da yaşıyoruz.
Ne olur ne olmaz diye yaninizda bulundurabilirsiniz. :thumbs_up:
-
@pelinur, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar bir sorum olacak. Ds260 formunda eğitim kısmında bilgileri doldururken mezun olunan en son seviye lise olduğu için 1 yazıp lise bilgileri yazdım sadece ama zamanında üni için başka ülkeye amerikan okuluna gittim ilk önce ielts sınavından belli not almak için dil eğitimi verildi sınava girip yeterli puan aldım ama bölüm kapandı devam edemedim döndüm. Sonra tekrar gittim 2 yıl okudum diğer 2 yıl için amerikaya gitmem gerekiyordu vize onaylanmadı devam edemedim ve bitiremedim. Yine döndüm. Bu okul bilgilerini girmem gerekiyor muydu? Formu açtırıp güncelleme yapmam gerekiyor mu? Açtırırsam bu iki okulu nasıl gireceğim okunan okulu 3 mü yazmam lazım lise degree üni mezun olamadı ve üni mezun olamadı şeklinde mi? Lütfen yardımcı olabilir misiniz
liseyi yazmaniz yeterlidir. bitirmeyi planlamadiginiz okullari yazmaniza gerek yok.
-
@emekligc, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cerkezkizi09 Tamam çok teşekkürler.
Bir de çok temel bir konu ama yanlış anlamış olabilirim.
55.000 tane greencard var, benden önce 35.000 kişi var ama aileleri için de alacağı için insanlar kartı, bana gelene kadar kalmayabilir öyle değil mi?
Yani mülakat verilebilir belki zaman yeterse ama kart yetmeyebilir diye anlıyorum yanlış değilse.55.000 vize toplam kota. Sizin 35.000 sayiniz ise sadece EU bolgesine ait, bilginize. Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış
-
@parkersolarprobe, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Kız arkadaşıma green kart çıktı. Sıra numarası 2023EU00021XXX. Ben amerikada F1 vizesiyle bulunuyorum. Kız arkadaşım ds-260 formunu doldurdu ve onayladı.
Bir kac sorum var.
- Kiz arkadasim green card süreçlerini tamamlayıp green kartını alıp Amerika'ya geldikten sonra evlenmek mi yoksa evlenip green card surecine dahil olmak mi daha mantikli.
- Amerikaya gelmeden evlenirsek hangi tarihe kadar evlenmeliyiz. Malum TR'ye gelmem gerekiyor.
- DS-260 formunu (kendi adima) en gec ne zaman doldurmaliyim? Evlenmeden de doldurabilir miyim. Bu biseyi etkiler mi.
- Kiz arkadasim kendi DS-260 formunu duzetmeli mi? madeni hal? soyadi vb. degisiklikler soz konusu olacak. Ne zaman düzeltmeli.
- Benim onceki evliligimden 2 cocugum var. Su an TR'de ler ve velayetleri annelerinde. onlar için de ds260 doldurmalı mıyım. Su asamada mulakata gelmeleri ve/veya amerikaya gelmeleri mümkün değil.
- Kız arkadaşım amerikaya geldikten sonra evlenirsek benim green card sürecim ne kadar sürer.
Tesekkürler.
F1 statunuz ne kadar devam edecek?
-
@Volkan-Cam, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar selamlar
Biz üç kişiyiz Green card bana çıktı.formlarda eksikler vardı açtırdım.ama sadece benimkini açmışlardı.talihli benim ben formumdaki eksiklikleri tamamladım.eşimin ve kızımın formunda eksiklikler kaldı.eşimin formunda soyisminde bir harf yanlış.kızımın formunda annesinin ikinci soy ismi yazılmamış.
Bu soruları daha öncede sordum kusura bakmayın.sorum şu formlar ne şekilde kontrol ediliyor.bu yazdığım eksiklikler mülakat sürecini olumsuz etkilermi.sadece o formları açtırmam ne gibi durum oluşturur.çünkü halen güncelleme zamanımız varMulakatinizi etkilemez, bu tur kucuk hatalar icin formu actirmaniza gerek yok.
Eger gerekiyorsa hemen mulakat oncesi actirmaniz yeterlidir.
-
@Şeyda, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@waterman merhaba, ben cvbınızda sağlık raporunun vize ile bağlantısına takıldım açıkçası bilgim yoktu bu konuda. Eşimle genel bir bilgi onu tutturmuş gidiyoruz. Vize aldıktan sonra 6 ay içerisinde giriş yapmak gerekiyor diye biliyoruz. Sağlık raporu ne ise vize de o mu? Bizim bilgi yanlış o zaman ? Yoksa ben mi yanlış anladım cvbınızı? Bu konuyu nasıl Netleştirebilriz? Teşekkürler
Saglik raporunuz vize suresini belirleyecek.
Eger saglik raporunu 1 ay onceden alirsaniz, bu durumda saglik raporu mulakat gununde 5 ay daha gecerli olacagi icin vizeniz de 5 aylik verilecek, bilginize.
-
@izzyyy06, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar sağlık raporunda covid aşısıyla ilgili bir yönetmelik var mı acaba? Ben tek doz covid aşısı olmuştum diğer dozları da olmalı mıyım?
evet, iki asi olmanizi tavsiye ederim, yoksa fully vaccinated olmuyorsunuz.
alternatif olarak bunu size Ungan'larda da yapabilirler, bilginize.
-
-
A achillesoag bu başlıktan bahsetti
-
@bogazici 100 oldun ,40000 olsun fark etmiyor submite bağlı demişsiniz ya öyle değil evet submit önemli olmuş ama case no buz aktif olmadan submitin de anlamı yok ve ne kadar case no küçükse o kadar erken case no submit oluyor .yani birinci öncelik gene case .sonra case göre siralandiktan sonra case aktif olunca submit sırası baz alinmis
-
@Emre-Cakmakci mal varlığı hiç gösterilmemis ise orda iş bulana kadar ne yapacağınız nasıl yaşayacağınız net değil Amerika'ya yük olacaksınız izlenimi verilirse sorun yaşamışlardır.araba ve evin dolar karşılığı göstermeye çalışın onun için de arabam.com .ev için Exper Veya emlakçı imza kaşeli değer yazısı.bir de gene bir net sitesi vardı ondan yazı oluyordu ama site aklımda degil.forumda ev mal varlığı gösterim gibi yazarsaniz bulursunuz
-
@crazycells seneye bir de gene sistem degidstirip evrak gönderim sirasina gire sıra yaparlarmis mismis hahhah kcc bu ne yapcagi belli olmaz mi
-
@cerkezkizi09 verilen cevaplardan biraz daha iyi anladim durumu. Sadece su aklima takildi. Benim CN 7000 lerde. Ve CN 7000 ler genelde aralik ayinda aktif oluyor. Aralik ayinda BÜTÜN CN 7000 ler arasinda ilk submit edenlere gore mi siralama oluyor? Yoksa ben gec submit ettiysem sonraki aylarda bosluk olusunca veya ornegin CN 20000 lere vs. geldiginde mi bana sira geliyor?
-
@bogazici mayis ayında erken submit etmişsiniz ve case baya düşük size işler ters gitmezse Aralık'ta sıra gelir rahat olun.birakin telaşı 30 binlerde olan biz faniler yapalım :))
-
@bogazici submit gün değil ay baz alınmış zira
-
Herkese tekrardan merhabalar, DS-260'ı yolladiktan sonra yapmamiz gereken başka birşey kalmıyordu değil mi arkadaslar?
Diğer bir sorum ise, sanirim burun tikanikliğimdan ötürü (deviasyon veya et vs bugün gideceğim hastaneye) ameliyat olabilirim, bunun bana bir eksisi olabilir mi? Hani belki o sırada da burnumu biraz düzelttirirsem problem yaşar mıyım?
Forumu bir süredir takip ediyorum, takip ettikçe de insanın heyecanı ve tereddütleri artiyor.
Bu arada bütün sorulara aynı sabırla cevaplarını, bilgilerini esirgemeyen bütün adminlerimize özellikle @gucarslan ve @smartcells beyefendilere ve diğer ismini sayamadığım tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Allah tüm 'iyi' insanların gönlüne göre versin.
-
@cerkezkizi09 aslında ne gün ne ay baz alınmış 3 haziran tarihini baz alarak ilerlemişler DV22 için. işin ilginç kısmı neden bu tarih , niye böyle bir sistem ve açıklamanın olmaması.
-
@iyilikyapveiyilikbul merhaba. tek yapmanız gereken artık mülakat beklemek.
geçireceğiniz operasyon için de hiçbir sakınca yok, bu vize sürecinizi etkilemez merak etmeyin. şimdiden geçmiş olsun. -
@cerkezkizi09 ben sadece durumu anlamaya calisiyorum. CN3000 lerde olup sira gelmeyenler varmis diye yazmisti birisi. Herhalde cok gec submit etmis olmali ki CN 20000 ler aktif olmus olmasina ragmen sira gelmemisti.
Gecen seneden dolayi, bu sene genel olarak herkes zaten mayis ayindan submit etmis. Buyuk ihtimalle eski sisteme donmek zorundalar ya da ay bazli degilde gun bazli siralama yapmalari gerekebilir.
Biz butun faniler icin hayirlisi olsun diyim… Turkiye de yasamak gittikce daha zorlasiyor ama ote yandan Amerika da eski Amerika degil. Cok ciddi bir hayat pahalliligi var.
-
@gucarslan merhabalar.
Telegram gruba katilim icin cuma gunu form doldurmustum. Sizden email gelmesini mi beklemem gerekiyor? Tesekkurler
-
@bogazici merhaba.
bu formda adınızın karşısında bir açıklama var mı kontrol edin.
varsa lütfen bana özel mesajla gerekli bilgi verin.
yoksa da lütfen bekleyin, ilk fırsatta dahil edileceksiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum