Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Famel eğer ankara'da girecekseniz zaten TC vatandaşı oldukları için e-devletten alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@kuzey, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak izninizle. Vukuatlı nüfus kayıt örneği aldığımda, 5 yıl önce ayrılmalarına rağmen, annemin soyadı babamla evli olduğu dönemdeki soyadı olarak çıkıyor. Lakin annem ayrıldıktan bu yana resmi olarak babasının soyadını kullanıyor. Ben de ds260 formunu doldururken annemin güncel soyadını yazdım. Konsoloslukta benden vukuatlı nüfus kaydı isterlerse, annemin kayıtta çıkan soyadıyla, kimliğindeki soyadının farklı olması sorun olur mu?

Merhaba, e-devletten baktığım zaman benimde annem ve babam 1988 yılında boşanmışlar, vukuatlı kayıt örneğinde soyadı babam ile evli olduğu dönemdeki soyadı olarak gözküyor, ama alt kısımda boşanma tarihleri ve eski hanesine dönüş bilgileri var, sorun olacağını bende düşünmüyorum. Sonuçta resmi evrak ve bütün detaylar mevcut. Bu şekilde olan bir çok kişi vardır bence.

Siz ne dersinsiniz sayın @gucarslan

Teşekkürler.

• @Erkan-Gürsoy sorun olmaz, merak etmeyin.

• @gucarslan E- devlet 18 yaş altı çocukların adli sicil kaydını vermiyor diye okumuştum. Kızımızda henüz e devlet şifresi yok kontrol edemedim. O zaman en kısa zamanda onada bir şifre edinmek mantıklı olacak. Teşekkürler.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Erkan-Gürsoy sorun olmaz, merak etmeyin.

Teşekkürler, çok naziksiniz. Sizin gibi insanlar çok değerli bizler için. Umarım sizin de en kısa sürede güzel sonuçlanır süreciniz.

• @Famel herhangi bir adliyeden de temin edebilirsiniz.

• Erkan GürsoyE Erkan Gürsoy bu başlıktan bahsetti

• @gucarslan Evet bu form. Sadece dosya yükleyemiyorum. Pc den de denedim olmadı. Size özelden nasıl ulaşabilirim?

• @zeynomistan özel mesajla bilgi verdim size.

• @melikeugur Florida seçenekler arasinda bizim de north Caroline da da arkadaşlar var orwsi da seçenek bakalım gitmek nasip olacak mı .iş ne bulcaz süreç gösterecek :)

• Merhabalar bir sorum olacak. Ds260 formunda eğitim kısmında bilgileri doldururken mezun olunan en son seviye lise olduğu için 1 yazıp lise bilgileri yazdım sadece ama zamanında üni için başka ülkeye amerikan okuluna gittim ilk önce ielts sınavından belli not almak için dil eğitimi verildi sınava girip yeterli puan aldım ama bölüm kapandı devam edemedim döndüm. Sonra tekrar gittim 2 yıl okudum diğer 2 yıl için amerikaya gitmem gerekiyordu vize onaylanmadı devam edemedim ve bitiremedim. Yine döndüm. Bu okul bilgilerini girmem gerekiyor muydu? Formu açtırıp güncelleme yapmam gerekiyor mu? Açtırırsam bu iki okulu nasıl gireceğim okunan okulu 3 mü yazmam lazım lise degree üni mezun olamadı ve üni mezun olamadı şeklinde mi? Lütfen yardımcı olabilir misiniz

• ⭐⭐⭐

En son mezuniyet bilgisi geçerli lise mezuniyetini yazmanız yeterli diye biliyorum. @pelinur

• Merhabalar

3 yasindaki kizim icin adli sicil belgesi, vukuatli nufus kayit ornegi vs. cikarmam gerekiyor mu? Bildigim kadariyla e-devlet sifresi 15 yasindan kucukler icin alinamiyor. Bu belgeleri cikarmam isteniyorsa, ilgili devlet kurumlarina mi gitmem gerekecek? Cevaplariniz icin tesekkurler simdiden.
    Not: daha once belki bu soru sorulmustur, bulamadim malesef eger sorulmussa.

• Formu doldurdum lütfen telegram grubuna alır mısınız?

• @bogazici Merhaba 16 yaş altına Adli sicil kaydı istenmiyor. Nüfus kayıt içinde kendinizinkini kullanabilirsiniz.

• @waterman yanıtınız için teşekkür ederim ama okunan okul ve not degree yazıyor oluşu beni şüpheye düşürdü demek ki mezun olunması da yazılması gerekiyor olabilir mi

• Merhaba aklıma bir soru takıldı. Ben ds260 formunda airbnbden rezerve ettiğim adresi vermeyi düşünüyorum. Ama belirtilen tarihler arasında amerikaya gidemeyebilirim eğer bir vize gecikmesi olursa. Tavsiyeleriniz neler? ds260 formunu doldururken öylesine adres verip sonrasında kendimiz manuel olarak mı değiştirmek daha mantıklı yoksa airbnb den oda tutup adresi ds260 formuna vermek mi daha mantıklı?

• Ds260 formuna şuan için adres yazmak zorunda değilsiniz. Mülakat günü adres vermek zorundasınız. Green cardınızı bu adrese postalayacakları için en net adresinizi vermeniz önemlidir. Vize onaylandığı zaman vizeniz sağlık raporu ile doğru ortantılı verilir. Sağlık raporu 3 ay ise 3 aylık vize verilir gibi. Bu sürede ABD’ye girmek mecburiyetindesiniz girmezseniz hakkınızdan feragat ederseniz. Okul vs sebebi ile ertelemek istiyorsanız girişten sonra re permit seçeceğini kullanmalısın @Emre-Cakmakci

• ⭐⭐⭐

Emin olun bunlar çok takılacak konular değil. Ciddi hatalar yapılmadığı sürece konsolos görevlileri gereken inceliği gösteriyor zaten. @pelinur

• @melikeugur @enemy
    Teşekkürler cevaplarınız için.
    Formda en başta Applicant, Attorney ve Third-Party Agent seçenekleri var.
    Mesela oğlumla beraber dolduruyorsak dilden dolayı, Third-Party Agent mı seçmek gerekli?

• @emekligc o danışman firmaları kastediyor bildiğim kadarıyla söz applicant seçebilirsiniz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k