Amerika'da ikinci el araba almak
-
Bu ileti silindi! -
@cihangir-karabagci
Tüm sorularınıza tek bir cevap vermek istiyorum; Toyota Prius 2007 ve sonrası. 250bin mile kadar batarya gidiyor. 100bin mil civarı rahatlıkla alınabilir. Geçenlerde $5500’e 2007 modeli vardı, ilk sahibi ve daha 70bin milde. Tüm servis kayıtları vardı. Hiçbir kazası yoktu. 1 günde satıldı ve maalesef kaçırdım, çok üzüldüm. 200-250bin’e kadar minimum bakım ile giderdi o araç. -
Araba alırken amerikada üretilmesine dikkat edin enazından ben öyle yapıyorum :) enazından paramız yurtdışına almanya'ya vs. gitmez.Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.
-
Bende şuan 3 araba var 3ude yerli :)
Mercedes ML serisi de ABD üretimi :)
-
@freeworld Çok teşekkür ediyorum bu değerli bilgileri paylaştığın için,
Selamlar, -
Freeworld yanlış anlama sadece bilgi paylaşımı olsun diye cevap veriyorum :)
Maksat ortak tecrübelerle kişiye göre değişen durumları ortaya koyup insanların faydalanması :)Uber demiş arkadas. Uberde makbul gibi görünse de bu araç mesela V6 bir xl 7 kişilik araç ile bir defada o aracın size kazandırdığından 2 katını yaparsınız... Yakıt masrafı ise kazandırdığını yanında çok komik kalır...
Benim bir diğer gözlemim ise şu... 10defa Uber xl aldıysam bunun sadece 3 yada 4u 4 kişi üzerinde oldu... Diğerleri ya tek kişi ya da rahat rahat gitmek isteyen 2 kişiydi... Mantıklari biraz farklı işliyor :)
Farkı görmek için Uber uygulamasından uberx ve uberxl arasında ki fiyat farkina bakabilirsiniz...
Uberden para kazanmak isteyenler en az xl yapıyorlar... Uberx yapanlar ise daha çok boş zamanları doldurmak için...
Acura ile ve Mercedes ML ile denedim mesela... Mercedes 550 serisi 8 silindir... Uber için aptalca bir seçim... Elimde bu vardı :) acura ile tip verilmezken Mercedes ile hatiri sayılır tip geliyordu... Buda ayrı bir şey mesela...
-
Houstonda araç arıyorum temiz bir araç olursa haber edin lütfen . Yalnız 2k - 3k arası iş bulana kadar ve bir süre beni idare edecek bir araç . Uber ve Lyft'e para vermekten bıktım :)
-
Şu an elimde 15 tane temiz 2 ya da 3 bin dolarlık araba olsaydı hepsini 5 gün içinde satabilirdim... Maalesef düzgün araba bulmak çok zor bu fiyatlara. Hele ki şu dönemde daha da zor. Umarım düzgün bir şey bulursunuz...
-
bu arada 2. el araba almak isteyenler için youtube da chrisfix hesabınin videoları var araba bulma kontrol ve pazarlık çok detaylı ve güzel videolar herkese tavsiye ederim.
-
Amerikan ehliyeti almadan Amerika’da araç sahibi olabilir miyiz. ?
-
@guvenersin Evet olabilirsiniz
-
Peki registration yaptırırken problem olmuyor mu ? Yani arabaya kaydını da yaptırıp ehliyet alana kadar kullanabilirim :) poliste yakalanmadan :)
-
Bu ileti silindi! -
90 gun boyunca yasal bir sekilde Turk ehlioyetiniz ile arac kullanabilirsiniz...
-
@guvenersin kayıt yaparken ehliyeti hiç sormuyorlar bile. Ancak kısa zamanda ehliyet almanız sizin yararınıza olur
-
Arkadaşlar kişiden ve dealerdan almanın bürokratik kısmını anlatabilir mi birileri ? Dealerdan aldığımızda onlar bütün evrakları hazırlıyor sadece biz sigortamı yapıyoruz ? Kişiden alırsak nasıl bir yol izleniyor.
-
Anlatmaya gerek kalmadı sanırım nevermore :)
-
@semavi hocam sizin mantiginiza danışmak istiyorum bildiğim kadarıyla 1-2 ay civarında kredi çekip oto alabiliyoruz. Sizce 3-4 bin dolarlık aracmi almak daha mantıklı yoksa 10-15 bin civarında almak ve daha uzun binmekmi?
-
Bazi seyler kisiye gore farklilik gosterir... Mesela orneklendireyim...
-
Paraniz yeterli, ingilizceniz iyi yada is bulma konusunda sorununuz yok ve geliriniz iyi olacak ise sifir yada yeni bir araba kesinlikle... Peki bosverelim gocmenligi... Amerikalilar ne yapiyor?
Komsularimin icinde bir cok beyaz ve siyah amerikali var... Dikkat ettigim sey su... Yeni bir araba var kapilarinda hepsinin... Ama 2 yada 3. araba genellikle idarelik ve 3-5 bin dolarlik arabalar oluyor... -
Turkiye'de kurlar malum... Onceden yeni gelen arkadaslar klasik bir sekilde ''3 bin dolara super arabalar var' diyerek gelir, cok az bir kismi sorunsuz araba bulur, kalani ise bulmanin cok zor oldugunu gorunce 5-6 bine kadar cikarlardi... Fakat suan 5-6 bine cikan sayisi azaldigi icin ciddi bir talep var ucuz arabaya... Cok samimi soyleyeyim... Bir kac platformda yazdim... Elimde duzgun 10 tane 3 binlik araba olsa 2 gun surmez satmam...
-
eger 3-4 bin butce ile temiz araba buluyorsaniz... marka model ivir zivir sakin bakmayin... DIREK ALIN Burasi hispaniklerin ve alt gelir gurubunun bol oldugu bir yer. Rakibiniz inanilmaz derecede cok... Siz japon olsun, boyasi var mi falan derken o adamlar title bile sormadan alip geciyor... 3-4 bin dolar burasi icin 3-4 bin tl... Turkler olarak bir mal aliyoruz, bir yatirim yapiyoruz... Onlar ise isine gidecek bir arac edinip, o arac ile gidecegi isten yapacagi kazanca bakiyor... Mantalitemiz farkli...
-
eger butceniz5-10 bin arasi ise duzgun bir araba bulma ihtimali daha fazlalasiyor... Eger duzgun bir ikinci el arac buldu iseniz onu hemen birakmayin elinizden... Eger aile iseniz zaten ikinci bir araca ihtiyaciniz olacak... O zaman gelir giderinize gore sifir yada ikinci el almaya karar verirsiniz...
-
Paraniz yeterince yok, is durumu belirsiz yada Turkiye de ki tecrubeniz burada kabul gormeyecek ve standart bir isten baslayacaksaniz geldiginiz gibi alacaginiz sifir bir araba sizin kabusunuz olabilir... Kimsenin gazina gelmeyin... Gaz veren kisiler odeyemediginizde yada zorlandiginizda size koltuk cikmayacaklar...
Son olarak... Forumlar paylasim alanidir... Insanlar bildiklerini karsilik beklemeden aktarirlar... Diger sosyal medya araclari ise daha cok gosteri ve sov alani... Samimi paylasim yapan sayisi az... Aman dikkat... Forumlarin kiymetini bilin :)
-
-
sayın @semavi merhaba. tecrübelerinizi ve samimi paylaşımlarınız için sizi canı gönülden tebrik ederim. harika bir yazı olmuş, elinize sağlık.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
56
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum