Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

21 Yaşında Amerika'ya İlk Giriş?


  • Merhaba, aklımda bir sürü soru var ve burada okuduğum kadarıyla Amerika'da yaşayanlar çok fazla var ve onlardan bilgi edinmek için en güzel yer burası

    1)Başlangıç olarak 10 bin dolar gibi bir rakamla gelip geldiğimiz gibi araba alıp başlangıç paramızı uber gibi uygulamalarla para kazanarak geçinebilir miyiz?
    2)Üniversite bitirmek istediğim için buna imkan ve rahatlık mevcut olabilir mi? Hem geçinip hem okul.
    3)Benim için en mantıklı yaşanılacak yer neresidir? Gençliğime bakmayın ortamlara pek girmem ekonomik açıdan bakınca neresi olmalı?
    4)En düşük kaç bin dolarla gelinir sizce?
    5)Kendimi aşırı geliştirdiğim ve odaklandığım bir meslek yok. Amerika da bunu sağlayabilir miyim? Kendim 0'dan bilmediğim bir mesleğe girip orada geliştirebilir miyim kendimi? Şirketler yada işverenler buna imkan sağlıyor mu?


  • Yardımcı olabilecek yok heralde yaşayarak öğrenicez inşallah

  • ⭐⭐

    green cardla mi gelinecek?


  • @charon evet

  • ⭐⭐

    @Emirhan-Albayrak bildiğim kadarıyla yardımcı olayım,

    1)10bin dolar yeterlidir. Uber vs. için ssn gerekir. Ssnye başvurup almanız gerek. 5-6bin dolara araba alabilirsin.

    2)Olur ama üniversiteler pahalı. Karşılar mı bilmem.

    3)Kişiye göre çok değişen birşey. Ben georgiada yaşamıştım ve sevmiştim. Lakin her eyalet,bölge,şehir çok farklı. Boston/california görmüş arkadaşlar georgia'yi sevmemişti mesela. Midwest tarafları daha ucuzdur.

    4)10 bin civariyla gel

    5)Olur. Herhangi bir magazada(özellikle büyük zincir bir magaza ise) satışçı olarak başlayip müdür vs. olarak gidebilirsin. Çalıştığın ve iş etiğin olduğu sürece her türlü olanak verilir ülkede. Benim şirketimde(abdnin en büyük mücevher üreticisidir) en alttan başlayip yıllar süresince vice president'a yükselmiş insanlar var ve bunlar abdye transfer edildi sponsorlukla.


  • @charon Güzel ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da sosyal çevre edinmek

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    B
    2 hafta önce san francisco'ya geldim. 3 gün san diego, 2 gün los angeles gezdim. san francisco'da çinli ve hintli nüfus dışında kimseyi görmüyorum. burada bir düzen oturtmaya çalışmak istiyorum ama emin olamıyorum. amerikan kültürünü sevdiğim için amerikaya geldim. san francisco'da business mindseti olan (non-tech) insanlarla nerede tanışabilirim?
  • Ingilizce bilmeden Amerika'ya gitmek

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    8
    2 Oy
    8 İleti
    6k Bakış
    yunus emre çeçenY
    https://www.usalearns.org/ Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
  • Amerika'ya ilk defa gidecek olanların mutlaka bilmesi gerekenler

    Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    30
    18 Oy
    30 İleti
    9k Bakış
    ayvalik10A
    özellikle ilk sayfasında yazan bilgileri bir de yaşayan kişilerden dinleyin 3 aylık tecrübelerini anlatıyorlar. Özellikle 3. madde araba park etme kısmı https://www.youtube.com/watch?v=ZzqQcl1yWDk
  • Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler

    Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    @funda-esra-akbıyık-yamaner Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler içinde söyledi: facebook kullanımı çok daha rahat. eğer sizin için sakıncası varsa postlarımı silebilirsiniz. yok, bu sekilde tek bir sayfada kalmasinda bir sakinca yok. Bizim de insanlarin fikir ve deneyim paylasimi yaptigi bir facebook grubumuz mevcut. ABD'nin nerdeyse her bolgesinde yasayan kisiler mevcut; ABD'de hayati boyunca yasamis olandan, ABD'ye gecen hafta tasinana; gocmen vize tasiyandan, gocmen olmayan vize tasiyanlara kadar pek cok arkadas var grupta, bekleriz: https://www.facebook.com/groups/YesilkartForum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum