[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Erkan-Gürsoy tavsiyemiz, mülakat aldığınız gün hemen sağlık muayenesi için gün almanızdır. mülakatlar genelde 1 ay öncesinden dağıtıldığı için, sizin de mülakat aldığınız gün, en yakın tarihe hemen sağlık muayenesi için gün almanız en doğrusu olacaktır. 20-25 gün öncesi bile olabilir. bahsettiğiniz gibi 3 gün önce, sağlık muayenesini yetiştirmeniz mümkün olmaz, zaten yer de bulamazsınız.
çünkü ankara konsolosluğu, çevre ortadoğu ülkelerinden çok fazla göçmen vize talebi alan bir konsolosluk. bu yüzden de sağlık muayenesi için boş yer bulmanız çok da mümkün olmaz.
kısaca, bulduğunuz ilk güne randevu almalısınız.
buna göre hareket etmenizi tavsiye ederim. -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Erkan-Gürsoy tavsiyemiz, mülakat aldığınız gün hemen sağlık muayenesi için gün almanızdır. mülakatlar genelde 1 ay öncesinden dağıtıldığı için, sizin de mülakat aldığınız gün, en yakın tarihe hemen sağlık muayenesi için gün almanız en doğrusu olacaktır. 20-25 gün öncesi bile olabilir. bahsettiğiniz gibi 3 gün önce, sağlık muayenesini yetiştirmeniz mümkün olmaz, zaten yer de bulamazsınız.
çünkü ankara konsolosluğu, çevre ortadoğu ülkelerinden çok fazla göçmen vize talebi alan bir konsolosluk. bu yüzden de sağlık muayenesi için boş yer bulmanız çok da mümkün olmaz.
kısaca, bulduğunuz ilk güne randevu almalısınız.
buna göre hareket etmenizi tavsiye ederim.Değerli cevabınız için teşekkür ederim.
-
Çok teşekkürler bilgiler için.
Bir şey dikkatimi çekti. DS 260 formunda
EXPIRATION DATE: 04/30/2022.
Yazıyor. Bunun anlamı nedir acaba? Eski formu mu doldurdum acaba? Tarihi çoktan geçmiş.
-
@ahmet_ hiçbir anlamı yok, onu dikkate almayın.
doldurduğunuz form bazı zamanlar güncelleme alır ve bir son tarih verilir.
onu ifade eden bir tarih, sizin sürecinizle alakalı değil. -
merhaba, esim ve ben ayri ayri kazandik bu sene:) benim case numarasi 17 Bin, esimin 24 Bin, sizce basvuruyu ikisi uzerinden de mi yapmaliyiz yoksa sadece ben basvursam yeterlimidir?
-
@cck80 kesinlikle ikiniz de yapmalısınız.
hanginizin mülakatı önce gelirse, diğer süreç zaten devam etmez.
şansınızı ikiye çıkartmak için tavsiyem ikiniz de ayrı başvuru formu doldurun. -
cok tesekkur ederim yorumunuz icin, ben de oyle dusunuyorum.
-
@cck80 Öncelikle tebrikler. Hem sizin hemde eşinizin bilgilerini excel tablosuna işlemek için bilgileri girdiniz mi acaba? (Bu konunun 3. iletisinde mevcut.)
-
tesekkur ederim, simdi formu doldurdum ve excell listesine dahil oldum kendi adima.
-
Telegram grubuna dahil edilmeyi bekliyorum rica. Kullanici adimi excell formunda belirttim.
-
@cck80 kontrol edip destek olacağız.
-
Herkese guzel gunler, iki soru icin mesgul ediyorum okuyan arkadaslari. Imzamdan da belli oldugu uzere (yuksek CN) hevesim bogazimda gelismeleri takip ediyorum. Forumda okuduklarima gore Saraybosna ABD konsoloslugu
nun oturum-calisma gibi vize turune bakmadan birkac kisiye vize mulakatini verdigini goruyorum; 1) Acaba bu durumun benzeri olan baska ulke var midir?, 2) benim Kanada vizem (sadece turistik) var, acaba B plani olarak Montreali hesaba katmalimiyim. Maalesef AOS olasiligim oldukca dustu DS-260`i gonderince ABD vizesi hayal oldu-hatta basvurdugum fellowship ihtimalinin vizesi bile sallantida... ve haliyle olasiliklari dusunup duruyorum. Forumu inceledim ve spesifik olarak bu konularda bir deneyim bulamadigim icin yazdim bu sorulari, belirsizligin ve kimsenin cevap verme zorunlulugu olmadiginin da farkindayim, yine de mesgul etttigim icin kusura bakmayin ve tesekkur ederim. -
- miyim ayri. 😁
-
@lumos merhaba.
şuan bosna'dan başka dosya kabul eden bir konsolosluk yok ne yazık ki, olacak mı o da belli değil.
kanada turist vizenizle de orada mülakat alma durumunuz ne yazık ki çok zor çünkü yasal oturum sahibi olmuyorsunuz.
süreciniz resmi olarak başladığında farklı opsiyonları / konsoloslukları denemeye devam edebilirsiniz. -
Merhabalar, aklıma takılan bir soru var. GC kazandığımız siteye girdiğimde adımın altında C/O yazısının yanında annemin ismi ve soyismi yazıyor. Bu ne demek oluyor acaba?

-
@Muharrem1963 bu ibare care of anlamına gelir ve posta işlemlerinde siz olmadığınız zaman başka kişinin teslim alması için kullanılır genelde.
DV süreci için bir anlamı yoktur bu ibarenin, dikkate almanıza gerek yok.
-
@Paniccio Alacağınız evrakların geneli e-devletten çıkartılan evraklar olduğu için acele etmenize gerek yok
-
-
@gucarslan teşekkür ederim. Keşke bu siteyi daha önce keşfetseydim. Sağolun
-
Merhaba şu an serbest çalışıyorum sigortalı bir işim yok ama ds260 formunda present work çalıştığınız işyeri kısmına kendi ismimi mi yazmalıyım? @crazycells
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum