[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@mediator deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.yolunuz da bahtınız da açık olsun.
-
Teşşekkür Ederim. Sizlerin emekleri için ayrıca minnettar olduğumu belirtmeliyim.
-
@yasinelmasli hocam teşekkürler, ben de öyle yapacağım :) Bu arada vizeniz için tebrikler. Umarım USA'de her şey istediğiniz gibi gelişir ve mutlu bir hayatınız olur.
-
-
@Megatron Hadi hayırlı olsun
-
Herkese merhaba. Mülakatım 10 Mart 10:45 de idi. Öncelikle şunun bilgisini vermeliyim ki konsolosluğa giderken mutlaka vize ücretini dolar olarak götürmeniz tavsiye ederim. Ben TL olarak götürmüştüm hatta yolum üstünde dövizci olmasına rağmen mülakat zamanım hava koşulları soğuk ve karlı olduğu için hemde zaten aynı şekilde dolar alıcaklar kur farkın yükselirse o şekilde alırlar diye de dovizciye uğramadan konsolosluğa gitmiştim. Lakin o anki dolar fiyatından, dolar başına 3 TL fark almışlardı. Daha önce telegram grubunda dolar kuru farkı olur dolar yapıp götürmek mantıklı diye söylemişlerdi ama ben bu kadar olabiliceğini tahmin etmemiştim yani dolar kuru yükselerse onun farkını öderim gibi anlamıştım. Mülakattan 15-20 dakika gibi süre önce sıraya girip bekledim. Güvenlik pasaport ve elindeki listeden kontrol ederek içeri alıyordu. İlk girişte covid için form doldurmuştum. İçeriye girişte kesinlikle poşetle dahi içeri girmenize müsade etmiyorlar. İçeri girdikten sonra bir sıra numarası veriyorlar ilk numara yandığında vize ücretini ödüyorsunuz, ikinci numara yandığında evrak teslimi ediyorsunuz ve mülakatı hangi dilde yapmak istediğiniz soruyor. Ben Türkçe olarak yapmak istediğimi söylemiştim. Üçüncü numara yandığında mülakat yapılıyor. Bana sorulan sorular
-Amerika'da hangi eyalete gidiceksin ?
-DS260'ta verdiğin adres kimin adresi ?
-İs buldun mu ve Amerika'da hangi işi yapmayı düşünüyorsun ?
-Turkiye'de ne iş yapıyorsun ?
-Şuan çalıştığın yerde ne zamandan beri çalışıyorsun ?- Uçak biletini kim alıcak ?
- Hangi bölümden okudunuz ?
- Daha önce Amerika'da bulundunuz mu ?
Sonrasında İngilizceni nasıl olduğunu sordu bende başlangıç seviyesi ve kötü olduğunu söyledim. Olsun ingilizce yapalım dedi ben de cevap veremicegimi söyledim olsun dedi. Sonra ama ingilizce bilmeden nasıl yapıcaksın dedi. Bende hemen ingilizce öğrenmeye başlıcağımı söyledim. Sonra vizeniz onaylandı dedi. DS260 verdiğim adresi degistiricegim söylemeyi unutmuşum ayrılmadan hemen söyledim sonra sorguladı bu kim adresi ve neden değiştiriyorsun dedi. Bende ilk verdiğim adresteki tanıdıklarımın taşınıcağını ve bu vericeğim adresteki kişilerin tanıdığım ve güvenir kişiler olduğunu söyledim sonra tamam dedi. Teşekkür edip ayrıldım
-
@gucarslan sizlere çok şey borçluyuz sayın admin. Bu paylaşımı yapmak boynumuzun borcu. Bu platform için tüm emeği geçenlere sizin şahsınızda çook teşekkür ederim. Çok kimsenin hayatına dokunan, hayatımda karşılaştığım en yararlı forumlardan birisi burası 😊🙏🏻
-
@Megatron Gözün aydın tebrikler :) Artık Amerika'da kahvelerimizi içeriz :)
-
Merhabalar, bu sabah eşimle birlikte girdiğimiz mülakatta herşey güzel geçmesine rağmen Malezya'dan almış olduğumuz ingilizce evlilik belgesinin tek bir bölümünde Malay bir kelime olduğu için eksik evrak denilerek beyaz bir kağıt verdiler ve 221(g)'den dolayı refused oldu yazıyor üstünde. Yalnız arkasında Administrative Processing veya başka herhangi bir şey işaretlenmemiş. Sadece Evlilik belgesinin orjinalini ve ingilizce çevirisini işaretlemiş ve bunları bize postalayın dedi konsolos bey, pasaportlarımızı da eğer lazım değilse orada tutabileceklerini söyledi, biz de sizde kalsın dedik ve orada bıraktık. Bu durumdan anladığım bizim AP gibi bir durumumuz olmadığı, eksik evrak gönderildikten sonra vizelerin basılacağı ama tabii ki son ana kadar heyecan telaş bir türlü dinmiyor.
Gelişmeler oldukça yeniden yazacağım bütün süreci.
-
@fulya17 vizeniz hayırlı olsun, tebrikler. abd'de bol şans..
bu arada lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. -
@Guybrush merhaba, evet AP sürecindesiniz.
AP sürecindeyken CEAC statünüz "Refused" olarak görünür, bu sizi korkutmasın.
evsik evrağınızı konsolosluğa yine AIS üzerinden göndereceksiniz, bunu lütfen unutmayın.bu iletide eksik evrağınızı nasıl göndereceğini detaylıca anlatmıştım, inceleyin lütfen.
-
@gucarslan öncelikle cevabınız için çok teşekkürler, konsolos beye özellikle sormuştum AP'ye mi kaldık diye hayır dedi sadece evlilik belgesini gönderin sonrasında biz vizeleri basıp pasaportlarınızla beraber geri yollayacağız bir sorun yok demişti ama eğer bu da bir nevi AP süreciyse umarım o meşhur aylarca beklenen AP sürecinden değildir :)
-
@Guybrush evsik evrak da teknik olarak bir AP süreci oluyor :)
süreç, tamamen sizin evrağı ne zaman göndereceğinizle alakalı bu yüzden siz evrağı en kısa sürede gönderin ki bir an önce vize basılı pasaportlarınız da size gönderilsin. -
@gucarslan çok doğru :) bugün elçilikten çıkar çıkmaz çevirisini yaptırdık ve yarın sabah orjinalini de alıp postaya vereceğiz. yeniden teşekkürler destekleriniz için.
-
@semra-karababa Gözunuz aydin. Amerikadaki yeni hayatinizda basarilar..
-
@gucarslan Teşekkür ederim Ugur Bey size çok şey borçluyuz bu süreçte bize o kadar yardımcı oldunuz ki grupta çok sayıda insan olmasına, cevap verdiğiniz aynı şeyleri tekrar tekrar sorulmasına, gruba her geçen gün yeni kişilerin katılıp tekrar bu soruların başa sarmasına rağmen, sizin de hayatınız sadece buradan ibaret olmadığı halde herkesin soruları, sorunları, dertleriyle o kadar birebir ve detaylı ilgilendiniz ki hakkınızı ödeyemeyiz RABBİM RAZI OLSUN SİZLERDEN , kendim için konuşmak gerekirse dualarımdasınız her şey sizin ve aileniz için gönlünüzden daha da güzel olması dileğiyle AMİN 🤲
-
@fulya17 Ne güzel dualar, dilekler 🙏🏻 o kadar içten katılıyorum ki düşüncelerinize cvp vermeden geçemedim. Bu kadar özveri, yardım, emek karşılıksız kalmasın inşallah🙏🏻
-
Mülakat Deneyimim Hk.
Merhaba Arkadaşlar;
26.05.2022 tarihinde mülakat gerçekleştirdim.Ankara Amerika Konsolosluğuna yakın bir otelde kaldım.Sabah saat 08:00 mülakatım için 07:00 gibi otelden çıkış yaptım.Belki gruptan bazı arkadaşlar ile görüşüp sohbet ederim vaktimin kalanını orada geçiririm diye düşünüyordum.Mülakat için bizi alacakları kapı geçtim.Erken gittiğim için haliyle kalabalık değildi.Bir arkadaş bekliyordu.Vize işlemi varmış meğersem.Saat 07:30 gibi mülakat için gelen arkadaşlar oldu.07:50 gibi güvenlik görevlisi sırayla gelebilirsiniz dedi.Pasaportumuzu kontrol etti.Maske takma zorunluluğu yok üzerinizde elektronik eşya bulunmaması gerektiğini söyledi. Covid ile alakalı bana bir evrak verdi.Doldurup evrağı güvenlik görevlisine teslim ettim.İçeride x-ray kontrolümüzü sağladıktan sonra kapıdan geçip girişte bir beyefendiye pasaportumu etiket yapıştırarak sıra numaramı ve bir evrak daha aldım.Sıra numaram yanmadan evrakın okumanızı tavsiye ederim dedi.Bekleme salonunda ilk giriş yaptığım için sandalyeye oturur oturmaz sıra numaram yandı.Ve hemen gişeye doğru yöneldim.Evrak teslimimi tamamladığımda bekleme salonuna geçebilirsiniz sıra numaranıza göre sizi çağıracağız dedi hanımefendi.Tekrar sıra numaram yandığında 330 dolar vize ödemesi gerçekleştirmiş oldum beyefendiye.Bekleme salonunda son mülakat görüşmem için gişe numarasına yöneldim.Sarışın güleryüzlü bir amerikalı ile görüşmemi gerçekleştirdim.
Amerikada hangi eyalette gideceksin ?
Amerikada arkadaşın varmı ?
Amerikada onun yanındamı kalacaksın ?
Soruları cevapladıktan sonra , Tebrikler kazandınız.Vizeniz onayladı 3 veya 5 gün içinde gönderilecek dedi.Bütün görevlilere teşekkür ederek ayrıldım.
Bu süreçte yardımı geçen öncelikle @gucarslan bey’e ve diğer site yöneticilerimize teşekkür ederim.Her şey gönlünüzce olsun.
-
@YKAYMAKCİ vizeni hayırlı olsun.
abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. -
@YKAYMAKCİ Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda şans sizinle olsun :crossed_fingers_light_skin_tone:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum