Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pocketkings7 gözünüz aydın, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda da bol şans ve mutluluklar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tytz forumun size bu etkiyi yaratması en güzel kazançlarımızdan biri oldu sanırım 🙂
    umuyorum ki bundan sonraki deneyimlerinizi de bu şekilde aktarmaya devam edersiniz.
    forum, sizin gibi deneyimlerini paylaşanlar sayesinde bu kadar bilgi ve birikime sahip oluyor.

    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum, yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mdzakin deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
    önümüzdeki yıllarda kanada'da mülakat alacaklar için çok faydalı bir ileti oldu.


  • @Megatron Tebrikler 🙂
    Herdaim başarılar dilerim.


  • Sağlık muayenesi ve Green Card mülakatı Deneyimim

    Merhaba arkadaşlar ,

    Ankraya şehir dışından gelicekler için tavsiyelerimi yazmak istiyorum.
    Ankara Aşti otogarına geldikten sonra ikinci kata en orta bölmeden veya merdivenlerden çıkıp Ankaray tek kullanımlık bilet alıp Kızılaya ulaşabilirsiniz. Kızılaya ulaştıktan sonra Ziya Gökalp tarafından çıkıp güven parktaki otobüs durağından 413 Nolu otobüsle Kuğulu Park durağına gidiliyor.Oldukça kısa ve kolay.

    Aşti ücretsiz servisleri Otogar çıkışında sağ kısımda ve 200 metre ileride. Her saat başı hareket ediyor. Kızılayın bir üst sokağında konsolosluk kısmına yakın bırakıyorlar. Şöför zaten Konsolosluk Kızılay diye sizi yönlendiriyor. Burdan indiğinizde Unganlar ve konsolosluk Kızılay meydanından bir tık daha yakın.

    Unganlar ve konsolosluk birbirlerine yakın mesafede.
    Ben 14 mayıs 2022 sabah saat 09:30 tarihinde Ankara Unganlarda sağlık muayenesine girdim.Sabah 8:30 gibi orada idim benim dışımda bir türk aile ve bir çok İranlı /Iraklı bekleyenler vardı. Sabah saat 9:00 dan önce işleme başlamıyorlar o yüzden çok erken saatte gitmenize gerek yok. Muayane için bazen isim isim çağırıyorlar ama benim gittiğimde çelik kapıyı çalıp içeri girerek işlem yapmıştım.sabah Giriş bölümünde yanımda getirdiğim belgeleri gösterdim randevu,aşı kartı ve pcr testi belgesini ve fotoğraf falan çekildi.Yanınıza fotoğraf getirmenize gerek yok kendileri webcam ile çekiyorlar. girişim yapıldı bölümler aynı binada zaten 2. 3. 4. Kat diye hatırlıyorum ve üst katta Laboratuvara yönlendirdiler 3.katta orada sadece kan tahlili yapıldı diğerleri gerek yok dediler ve orada 47,5 dolar ücret ödedim sonra onlarda röntgene yönlendirdi ve ücret ödemedim sonra tekrar giriş bölümüne geldim kan tahlili ve akciğer röntgen sonuçlarını kliniğe giriş bölümüne gönderiyorlar.Unganlar 250 dolar muayene ücreti ödedim (bir kişi) ve muayene odasına aldılar orada üstünüzü falan çıkartıyorsunuz önlük giyiyorsunuz doktor vucudunuzda yara izleri falan var mı diye bakıyor ve daha önce hiç amerikaya gittin mi ilaç kullanıyor musun hiç aşı oldun mu ameliyat oldun mu gibi sorular sordu ve 3 tane aşı yaptı bana (aşı isimleri yabancı idi internetten baktım kızamık tetanoz aşısı falan imiş ).odadan çıktıktan sonra Giriş bölümünde sonuçların yarın saat 3 ile 5 arasında alabilirsin dedi ve bende vize randevumun 2 Haziranda olduğunu bir gün öncesi gelip almak istediğimi söyleyerek Unganlardan ayrıldım..
    Vize mülakattı,
    Konsolosluk mülakatım 2 Haziranda idi ama iki hafta öncesinden gelen mail ile mülakat tarihim 9 Hazirana ertelendi. Daha önce yapmış olduğum Ais için hiçbir işlem yapmadım sistem otomatik olarak 9 Haziran olarak değiştirmişti.
    9 Hazirandaki mülakatım için bir gün öncesi gelerek Seven Deep Hotele yerleştim.Gelmeden önce rezervasyon yapmıştım.Forumdaki bilgilerden yararlanarak indirim aldım.Umarım DV 2023 için de bu uygulama devam eder. Otel konum olarak konsolosluğa yakın karşı cadde arkasında.Unganlara da yakın.
    9 Haziran sabah 8:00 deki mülakatım için sabah 7:30 gibi konsolosluğun 2 Numaralı giriş kapısına geldim. Güvenlik saat 7:50 gibi gelebileceğimi söyledi. Beklerken birkaç İranlı dışında kimseyi görmedim ama 8:00 e yaklaşırken birden sırada bekleyen kişi sayısı 20 yi bulmuştu. Sıraya girmek sizin içeri daha erken girmenize yarıyor.Bu da işlemlerinizin biraz daha hızlanması demek.
    Girişte Güvenlik görevlileri pasaport ve ellerindeki listeden isim kontrolü yapıyorlar. Avuçlarınızın içine birşeyler sürüp kontrol ediyorlar.Herhangi bir Covid formu talep edilmedi. Doldurmadık. Maskesiz girdik maske takan birkaç kişinin bulunduğunu da belirtmeliyim.Kesinlikle hiçbir elektronik eşya içeri alınmıyor. Cüzdan alınabiliyor.

    Girişte dümdüz devam ederek,ağır kapıdan içeri giriyorsunuz. Girişte iki tane gayet güleryüzlü genç Türk konsolosluk çalışanı sizden pasaportlarınızı isteyip size birer adet sıra numarası veriyor, bu numarayı aklınızda tutun.Pasaportunuzun arkasına bir adet bandrol yapıştırıyor.

    Bekleme salonunda beklemeye başlıyorsunuz. Bekleme salonunda oturma düzeni tekli sandalye , aileler için çiftli sandalye şeklinde.Vize mülakatlarının yapıldığı bankoların önünde sırtınız bankolara dönük ters şekilde oturuyorsunuz. Karşıda bir adet su sebili iki adet tv mevcut. Birinde çocuklar için çizgi film kanalı diğerinde haberleri izliyorsunuz. Tam ortada sıra numaratöründen numaranızı takip ediyorsunuz.Bu numarayı aklınızda tutmanız önemli çünkü 7 nolu veznede bu sıra numarası sizden alınıyor.Pasaportunuz da bu veznede kalıyor.
    Vezneye gidip 330 dolar vize ücretini ödüyorsunuz.Ben nakit olarak ödedim ama kartla ödeme yapılabiliyor.Ödeme sonrası tekrar oturup evrak teslimi için sıranızın ekrandan yanmasını bekliyorsunuz.

    Evrak teslimi köşeden dönünce soldaki bankolarda yapılıyor. Tatlı kıvırcık saçlı Hanımefendi sizden sırasıyla istediği evrakları söylüyor. Dosyanızdan çıkartıp veriyorsunuz.Aileler için gruplandırma yapmak yararlı olabilir. Vize görüşmesini Türkçe veya İngilizce yapabilirsiniz.Hatta Farsça bile yapılıyor.Evrak teslimi sonrası tekrar bekleme salonundaki yerinizi alıp mülakat için sıranızı bekliyorsunuz.

    Mülakat Sıranız yandığında arkanızdaki bankoya gidip mülakat gerçekleşiyor.Mülakat için İngilizce seçmiştim.5 Nolu bankodaki Sempatik Amerikalı ile gerçekleştirdim. İlk öncelikle Selamlaşma ve yemin merasimi sonra parmak izleriniz alınıyor. Genel olarak sorular :
    Amerikada hangi eyalette gideceksin ?
    Amerikada kimsen var mı arkadaş aile ?
    Amerikada ne iş yapacaksın ?
    Türkiyede ne iş yapıyorsunuz ?
    Daha önce Amerikada hiç bulundunuz mu ?
    İngilizceyi nerede öğrendiniz ?
    Genel soruların dışında hesabımda dolar olmasına rağmen TL hesabımın dolar karşılığı ne kadar olduğunu sordu Konsolos Bey. Bankadan talep etmeme rağmen dolar karşılığını yazmamıştı (Garanti Bankası) Daha önce hesaplamış olduğum için toplam tutarın dolar karşılığını söyledim. Bütün bunlar olurken kendisi bilgisayarda notlar alıyordu.

    Bu soruları cevapladıktan kısa bir bekleme sonrası ❤your visa is approved (Vizen onaylandı)❤🙏dedi ve passaportun 3 veya 5 iş günü içinde gönderilicek dedi.Teşekkür edip konsolosluktan ayrıldım.
    Visa Statüm aynı gün AP olarak görünüyordu.Mülakat görüşmesi sonrası statünüzün AP olarak görünmesi için endişe etmeyin bu olağan bir durum.Bir gün sonra ise issued olarak güncellendi. Akşam 16:30 sonrası pasaportumun PTT kargoya Ais kaydındaki PTT şubesine gönderildiği mesajını aldım.

    Araya hafta sonu girdiği için 13 Haziran pazartesi günü pasaportumu ve kulağı kesik sarı zarfı ais kaydımın olduğu PTT şubesinden giderek teslim aldım.

    Vizesini almış Amerikaya gelmiş veya gelecek olan herkese, yeni hayatınızda başarılar diliyorum.❤
    Vize mülakatı bekleyen arkadaşlara sabır diliyorum İnşaAllah en yakın zamanda mülakat maili alırsınız Herşey gönlünüzce olsun❤

    Bu süreçte yardımda bulunan herkese Teşekkür ediyorum 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mediator deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


  • Teşşekkür Ederim. Sizlerin emekleri için ayrıca minnettar olduğumu belirtmeliyim.


  • @yasinelmasli hocam teşekkürler, ben de öyle yapacağım 🙂 Bu arada vizeniz için tebrikler. Umarım USA'de her şey istediğiniz gibi gelişir ve mutlu bir hayatınız olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sağlık Muayenesinde PCR Testi Hakkında

    bugün itibariyle sağlık muayenesi için gerekli COVID-19 PCR testi zorunluluğu kaldırılmıştır.

    IMG_20220613_180011_357.jpg

  • ⭐⭐⭐

    @Megatron Hadi hayırlı olsun


  • Herkese merhaba. Mülakatım 10 Mart 10:45 de idi. Öncelikle şunun bilgisini vermeliyim ki konsolosluğa giderken mutlaka vize ücretini dolar olarak götürmeniz tavsiye ederim. Ben TL olarak götürmüştüm hatta yolum üstünde dövizci olmasına rağmen mülakat zamanım hava koşulları soğuk ve karlı olduğu için hemde zaten aynı şekilde dolar alıcaklar kur farkın yükselirse o şekilde alırlar diye de dovizciye uğramadan konsolosluğa gitmiştim. Lakin o anki dolar fiyatından, dolar başına 3 TL fark almışlardı. Daha önce telegram grubunda dolar kuru farkı olur dolar yapıp götürmek mantıklı diye söylemişlerdi ama ben bu kadar olabiliceğini tahmin etmemiştim yani dolar kuru yükselerse onun farkını öderim gibi anlamıştım. Mülakattan 15-20 dakika gibi süre önce sıraya girip bekledim. Güvenlik pasaport ve elindeki listeden kontrol ederek içeri alıyordu. İlk girişte covid için form doldurmuştum. İçeriye girişte kesinlikle poşetle dahi içeri girmenize müsade etmiyorlar. İçeri girdikten sonra bir sıra numarası veriyorlar ilk numara yandığında vize ücretini ödüyorsunuz, ikinci numara yandığında evrak teslimi ediyorsunuz ve mülakatı hangi dilde yapmak istediğiniz soruyor. Ben Türkçe olarak yapmak istediğimi söylemiştim. Üçüncü numara yandığında mülakat yapılıyor. Bana sorulan sorular
    -Amerika'da hangi eyalete gidiceksin ?
    -DS260'ta verdiğin adres kimin adresi ?
    -İs buldun mu ve Amerika'da hangi işi yapmayı düşünüyorsun ?
    -Turkiye'de ne iş yapıyorsun ?
    -Şuan çalıştığın yerde ne zamandan beri çalışıyorsun ?

    • Uçak biletini kim alıcak ?
    • Hangi bölümden okudunuz ?
    • Daha önce Amerika'da bulundunuz mu ?
      Sonrasında İngilizceni nasıl olduğunu sordu bende başlangıç seviyesi ve kötü olduğunu söyledim. Olsun ingilizce yapalım dedi ben de cevap veremicegimi söyledim olsun dedi. Sonra ama ingilizce bilmeden nasıl yapıcaksın dedi. Bende hemen ingilizce öğrenmeye başlıcağımı söyledim. Sonra vizeniz onaylandı dedi. DS260 verdiğim adresi degistiricegim söylemeyi unutmuşum ayrılmadan hemen söyledim sonra sorguladı bu kim adresi ve neden değiştiriyorsun dedi. Bende ilk verdiğim adresteki tanıdıklarımın taşınıcağını ve bu vericeğim adresteki kişilerin tanıdığım ve güvenir kişiler olduğunu söyledim sonra tamam dedi. Teşekkür edip ayrıldım

  • @gucarslan sizlere çok şey borçluyuz sayın admin. Bu paylaşımı yapmak boynumuzun borcu. Bu platform için tüm emeği geçenlere sizin şahsınızda çook teşekkür ederim. Çok kimsenin hayatına dokunan, hayatımda karşılaştığım en yararlı forumlardan birisi burası 😊🙏🏻


  • @Megatron Gözün aydın tebrikler 🙂 Artık Amerika'da kahvelerimizi içeriz 🙂


  • Merhabalar, bu sabah eşimle birlikte girdiğimiz mülakatta herşey güzel geçmesine rağmen Malezya'dan almış olduğumuz ingilizce evlilik belgesinin tek bir bölümünde Malay bir kelime olduğu için eksik evrak denilerek beyaz bir kağıt verdiler ve 221(g)'den dolayı refused oldu yazıyor üstünde. Yalnız arkasında Administrative Processing veya başka herhangi bir şey işaretlenmemiş. Sadece Evlilik belgesinin orjinalini ve ingilizce çevirisini işaretlemiş ve bunları bize postalayın dedi konsolos bey, pasaportlarımızı da eğer lazım değilse orada tutabileceklerini söyledi, biz de sizde kalsın dedik ve orada bıraktık. Bu durumdan anladığım bizim AP gibi bir durumumuz olmadığı, eksik evrak gönderildikten sonra vizelerin basılacağı ama tabii ki son ana kadar heyecan telaş bir türlü dinmiyor.

    Gelişmeler oldukça yeniden yazacağım bütün süreci.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fulya17 vizeniz hayırlı olsun, tebrikler. abd'de bol şans..
    bu arada lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Guybrush merhaba, evet AP sürecindesiniz.
    AP sürecindeyken CEAC statünüz "Refused" olarak görünür, bu sizi korkutmasın.
    evsik evrağınızı konsolosluğa yine AIS üzerinden göndereceksiniz, bunu lütfen unutmayın.

    bu iletide eksik evrağınızı nasıl göndereceğini detaylıca anlatmıştım, inceleyin lütfen.


  • @gucarslan öncelikle cevabınız için çok teşekkürler, konsolos beye özellikle sormuştum AP'ye mi kaldık diye hayır dedi sadece evlilik belgesini gönderin sonrasında biz vizeleri basıp pasaportlarınızla beraber geri yollayacağız bir sorun yok demişti ama eğer bu da bir nevi AP süreciyse umarım o meşhur aylarca beklenen AP sürecinden değildir 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Guybrush evsik evrak da teknik olarak bir AP süreci oluyor 🙂
    süreç, tamamen sizin evrağı ne zaman göndereceğinizle alakalı bu yüzden siz evrağı en kısa sürede gönderin ki bir an önce vize basılı pasaportlarınız da size gönderilsin.


  • @gucarslan çok doğru 🙂 bugün elçilikten çıkar çıkmaz çevirisini yaptırdık ve yarın sabah orjinalini de alıp postaya vereceğiz. yeniden teşekkürler destekleriniz için.


  • @semra-karababa Gözunuz aydin. Amerikadaki yeni hayatinizda basarilar..


Benzer Başlıklar

  • 36
  • 8481
  • 116
  • 3439
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum