Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozgurcc kontrol edip gruba dahil edeceğiz.
    sorun olması durumunda bilgi vereceğim tarafınıza.


  • Selamlar,
    25 mayısta dv-260 formunu doldurup gönderdim, onay maili ne zaman gelir , örnek bir mail şablonu vardı daha önce gelen forumda bir ara görmüştüm ama bulamadım.
    Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Paniccio onay mailinden kastınız nedir?
    DS260 formunu doldurduğunuz için bir onay maili almayacaksınız.
    sisteme girip kendinize yollamanız lazım AA ile başlayan confirmation page sayfasını.
    bunun dışında bir mail almayacaksınız şuan..


  • @gucarslan Selamlar,
    Adım adım yazayımda eksik birşey ifade etmeyim.
    DS260 formunu her bir aile üyesi için doldurup gönderdik.
    Sonrasında AA ile başlayan confirmation noyu kendi mail adresime yolladım.
    Sonrasında forumda şu iletiyi gördüm adımlarda;
    DS-260 formunu doldurup gonderdikten sonra KCC formlarinizi isleyecek ve siraniz gelince size bazi belgeleri gondermeniz icin talimat gonderecek. Bu emailin kopyasini asagidaki "Spoiler" kisminda bulabilirsiniz.

    Bu kısmı sormuştum aslında KCC'den mail gelmesini mi bekleyeceğiz ?

    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Paniccio işin bu kısmı şu anda muallakta, normal şartlarda KCC evrak talebi için mail iletiyordu.Fakat geçen sene kazananların yarısında evrak talebini mail üzerinden almayı durdurdu KCC ve kazananlara evraklarını mülakat görüşmesinde yanlarında götürmesi istendi o yüzden şu anda nasıl olacak belli değil. Hep beraber takipte olup göreceğiz nasıl ilerleyeceğini. Eğer tekrar KCC evrakları mail olarak isterse yakın zamanda düşük CNlere mailler gelmeye başlayabilir bu şekilde anlaşılacaktır diyor adminlerde. Telegram grubunu takipte kalarak öğreneceğiz


  • @gucarslan telegram grubu için formu doldurup göndermiştim. Ne zaman onaylanır


  • Sağlık raporu almaya gittiğimiz de aşı mı olacağız ? Küçükken olduğumuz aşıların maalesef e devlette gözükmüyor? Başka bir yolu yok mu acaba ? Teşekkürler şimdiden .


  • Sağlık raporu almaya gittiğimizde tek aşı başına 200 dolar mı ödeyeceğiz ? Geçmiş kayıtlar çıkmıyor aşı olduğumuza dair başka bir yolu var mı acaba yardımcı olur musunuz ?


  • Bu ileti silindi!

  • @Buse-Esen benim bildiğim 3 aşı aşı başına 20 dolar 200 değil


  • Ds 260 formunu 3 Haziran'da doldurdum ve gönderdim. Şimdi giriş yaptığımda completed görünüyor ve ona tıkladığımda üzerinde düzenleme yapabileceğimi görüyorum. Bir şey değiştirmedim ama düzenleyebildiğime göre gönderilmemiş mi demektir? Yoksa zaten save yapmaya izin vermeyecek mi?


  • @ahmet_ ds-260 formunu completed,review ve sonrasinda sign olmasi lazim. Sign ettikten sonra AA ile baslayan confirmation numarasi almaniz lazim. Eger confirmation numarasi almamissaniz formu daha gonderirmissinizdir


  • @bogazici Evet AA diye başlayan bir numara aldım. Ama istersem edit'leyebilirim gibi duruyor da. Editlenebildiğini bilmiyordum.

  • ⭐⭐⭐

    @Buse-Esen daha önceki mesajlarda bu konuyla ilgili bilgiler mevcut, eski aşı kartlarınız duruyorsa götürebilirsiniz fakat kabul edip etmemek tamamiyle Unganların insiyatifinde kalmış.ödeyeceğiniz çok fazla bir miktar değil sonunda elde edeceğiniz kazancı düşününce dert etmenize gerek yok yani. Bu arada evrakda sahtecilik gibi bir algıya düşerlerse sizin için sorun olur bilginize


  • @gucarslan @crazycells

    Selamlar

    Benim biraz karmasik bir sorum olacak. pasaportum suresinin bitmesine 2 ay kaldigi icin yeni pasaport basvurusu yaptim ve ancak 20 mayis tarihinde geldi.

    1. sorum pasaport yenilemeden basvuruyu yapsam olurmuydu?

    2. sorum ise ds-260 formunu hizlica doldurup ayni gun gonderdim. AA ile baslayan confirmation numarasi aldim. Ertesi gun ise esimin daha once abd vizesi almis olmasina ragmen bilgilerini girmedigimi farkettim. Sonrasinda KCC ye email attim vize bilgilerini girmek icin. KCC den 10 gun sonra email geldi formu actirmak mi istiyorsunuz diye. Bende formu actirmak istedigimi yazdim. Sonrasinda KCC de bir email daha geldi. Bu ikinci emailde KCC nin ds 260 formunu hala almadigini yaziyordu. Ama ben gonderdigime dair confirmationim var. Tekrar ds-260 formuna baktim. Completed yaziyor. Bu durumda ne yapmaliyim? Forumda mulakat tarihi almadan cok onemli birsey olmadi mi ds260 formunuzu actirmayin yaziyordu. Bende daha fazla kurcalamayip bu haliyle birakayim mi yoksa KCC ye email atip elimde confirmation var, neden ulasmadi diye yazdiniz diye sorayami mi? Veya baska bir oneriniz var mi?

    3. sorum acaba yanlis girdigim ve sonradan ds 260 formunu actirmak istedigim icin basvurum iptal olma durumu olmus olabilir mi? Bundan dolayi mi form ulasmadi diye email geldi acaba?

    4. sorum case numaram 7 binlerde ve basvuruyu 20 mayista yaptim. Eger ds 260 gonderme tarihine gore mulakat belirlenirse, case numaramin active olma sansi nedir?

    Simdiden cok tesekkurler cevaplariniz icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @halil832, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba @crazycells @gucarslan ds260 formunda yapılan bir hata mülakat almaya engel midir ?

    hayir, degildir. Bile bile yalan veya yanlis bilgi vermediginiz surece telaslanmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leviathan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Konsoloslugun ilgili sayfasindaki (https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/diversity-visa-tr/the-interview-tr/) bulunan DV-Yonergeleri linkinde (https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf) soyle yaziyor:

    "Başvuranın güncel banka hesap bakiyesini, hesabın açılış tarihini, son oniki ay içerisinde para
    yatırma ve çekme miktarlarını ve yıl içerisindeki ortalamasını gösteren, bankanın kıdemli bir
    yetkilisi tarafından verilen beyan. (Yakın tarihlerde olağandışı fazla miktarda para yatırılmış
    ise bununla ilgili açıklama verilmelidir)"

    Benim bu konuda kafam karisti acikcasi burada 6 degil 12 ay yaziyor ve iki yetkili tarafindan imzaladigi imza sirkusunden bahsetmiyor, ", bankanın kıdemli bir yetkilisi tarafından verilen beyan". Hangisini dikkate alacagiz? Bir de orada "yıl içerisindeki ortalamasını gösteren" yazilmis ama bankalarin boyle bir cikti verdigini hatirlamiyorum.

    12 aylik alip goturebilirsiniz 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leviathan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Ben henuz vize gorusmesinde gosterecegim paranin buyuk bolumunu banka hesabima yatirmadim. Ulkenin icinde bulundugu ekonomik durumdan dolayi bankalara pek guvenmedigimden yastik altinda tutuyordum. Artik ne var ne yok yatiracagiz mecbur 🙂 Sizce vakit kaybetmeden hepsini tek seferde bankaya yatirsam mi daha iyi olur, yoksa birkac parca halinde belirli bir zaman araliklariyla mi yatirmaliyim? Konsolosluk gorevlisinin yanlis bir yorumda bulunmasini istemiyorum cunku, tek seferde yatirirsam baskasindan alinmis gostermelik para sanabilir, ama parca parca yatirirsam da bu sefer de gosterecegim para miktarinin tamami hesabima daha gec bir tarihte girmis olacak ve konsolosluk sitesinde "Yakın tarihlerde olağandışı fazla miktarda para yatırılmış ise bununla ilgili açıklama verilmelidir" seklinde bir ibare var. Ikilemde kaldim acikcasi.

    Aklima takilan bir diger konu da; benim birikimim Euro agirlikli. Dolara cevirmeme gerek var midir yoksa Euro olarak gosterirsem yeterli olur mu? Son bir sey daha: iki banka hesabim var, birine pek birikim koymuyorum sadece faturalar odeniyor. Bu ikinci bankadaki hesabini vize gorusmesinde hic gostermesem olur mu?

    Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

    iciniz daha rahat edecekse ara ara yatirabilirsiniz, hic dert degil. Genelde son aylarda hatta son haftalarda yatirilan paralari da (veya acilan hesaplari da) cok dert etmiyorlar.

    Dolara cevirmenize gerek yok, hangi doviz cinsindeyse hesabi o birimle acip mulakatta o hesaba dair bilgileri gosterebilirsiniz.

    Eger icinde birikim yoksa diger banka hesabinizi gostermenize gerek yok; ama bunun disinda maddi birikiminizi gosterebilecek her detayi sunabilirsiniz 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sally-freuden, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhabalar bu sene bana green card cıktı. kendıme aıt kısmı doldurup submıt ettım. ancak esımın formundakı submıt bolumunde kımın pasaport numarası yazılmalı anlayamadım. en sondakı submıt kısımda kazananın yanı benım pasaport numaram mı yazılmalı yoksa formun sahıbı olan esımın pasaport numarası mı ? yardımcı olabılırsenız cok memnun olurum. @gucarslan

    kimin formunu dolduruyorsaniz o kisinin pasaport bilgilerini son sayfaya aktarin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @editargem, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba, aranıza hoşgeldim.
    Benim de 9xxx CN ile başvurum onaylandı.
    Makine mühendisiyim ve 1.5 yıldır bir firmada Teknik Satış Mühendisliği yapıyorum.
    '' Does this job require 2 years of training or experience? '' sorusuna 5 yıllık Makine mühendisliği eğitimim olduğu için Yes'i işaretleyip, ''Title'' ve ''duties'' kısmını doldurdum.
    Yes dememde herhangi bir sakınca var mıdır ?
    Eğer var ise No olarak sonradan değiştirmem bir problem midir sizce ?
    Çok teşekkür ederim şimdiden

    sorun yok, dogru yapmissiniz 👍


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum