Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• 21 yaş üzerinde evlenmemiş çocuğu için green card sahibi başvuru yapabilir.Eğer evli ise vatandaş olmayı beklemek durumunda.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Sonunda umut verici bir haber aldik 27 ayin sonunda. Potomac case imize bakmis. Request for initial evidence gonderdi. Simdi onu bekliyoruz. Avukat 2-3 gun icinde adresinize gelir dedi talep ettikleri belgeler. Yine uzamis olsa bile sevindirici en azindan tunelin sonundaki isigi gorebiliyoruz artik.

Yaklasik 3 hafta sonra bugun sabah evidence alinmistir diye bildirim geldi. Yine bugun Aksamustu de case in durumu case aktif olarak degerlendirilmeye basladi diye tekrar guncellendi. Umarim kisa bir sure icinde onaylanir artik.

• Bu ileti silindi!

• Cok sukur bugun approve geldi. Artik NVC ile devam edecegiz.

• @chemist gözünüz aydın çok sevindim sizin adınıza. umarım nvc süreci daha hızlı olur.

• @chemist gözünüz aydın, artık en eski tarihli bekleyen ben kaldım herhalde.

• @israfil evet sanırım en eski şuan sizsiniz california haziran onaylamaya başlamış umarım biraz hızlanırlar artık.

• Bildiginiz gibi nvc ye dokumanlari sunma asamasina geldim. Bu asamada anlasmis oldugum avukat anlasmamiza aykiri davranarak benden yuklu miktarda para talep ediyor. Surecin bundan sonrasina kendim devam edebilir miyiz? Temsilci secme isini nasil halledecegim? Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?Tesekkurler

• @chemist bizdende nvc sürecinde ekstra bi para istedi fakat bunun içerisinde nvc ye ödenmesi gereken paralarda dahildi olan olmuş deyip isterseniz sürecinize avukatla devam edin fakat kendinizde muhakkak kontrol edin yüklediği belgeleri ABD vatandaş eşleri kategorisinde başımıza gelen sıkıntıları yazdık dikkatlice okuyup check edin

• @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Bildiginiz gibi nvc ye dokumanlari sunma asamasina geldim. Bu asamada anlasmis oldugum avukat anlasmamiza aykiri davranarak benden yuklu miktarda para talep ediyor. Surecin bundan sonrasina kendim devam edebilir miyiz? Temsilci secme isini nasil halledecegim? Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?Tesekkurler

Yükleyeceğiniz tüm belgeleri orjinal Türkçe ve İngilizce çeviri olarak 2 şekilde yükleyin. Belgeleri okuma yönüne göre düzgünce tarayıp o şekilde yükleyin.
    Biz belgeleri sadece İngilizce çeviri yüklemiştik, Türkçe orjinal hali istendi. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydını e-devletten İngilizce indirip yüklemiştik. Aynı belgenin Türkçe halini istedi, tekrar yükledik. 18 Nisan'dan beri bekliyoruz.
    Orjinal Türkçe yükleyenlerden de İngilizce çevirisi istendi.
    Boştan yere süreciniz uzamasın. Dikkatli olun.
    Allah kolaylık versin.

• @MYusuf bilgi icin cok tesekkurler. W2lar ve tax belgerini sadece son yili yuklesem yeterli mi sizce? Siz nasil yapmistiniz?

@MYusuf bilgi icin cok tesekkurler. W2lar ve tax belgerini sadece son yili yuklesem yeterli mi sizce? Siz nasil yapmistiniz?

Biz bu konuda sıkıntı yaşamadık Allah'a şükür. O yüzden bilmiyorum. Bilen birisi cevap yazarsa iyi olur.

• Merhaba ,

Danışmak istediğim bir konu var eşim greencard sahibi benimse evlenmeden önce aldığım turist vizem ve f1 vizem mevcut. F2a süreci visa bulletinde uzun süredir current görünüyor. Amerikaya eşimin yanına gidip F2a sürecini orada başlatmak istiyorum bu süreç ne kadar sürüyor ? En önemlisi başvurudan sonra legal olarak kalabiliyor muyum Amerikada ? AOS süreci nasıl işliyor? Mevcut öğrenci vizemi zaten yeni yerleşip birsürü masrafımız olacağı için ayrıca bi kursa yazılıp tekrar masraf açarak kullanmak istemiyorum aslında durumla ilgili bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi? @crazycells :)

• @duyguduygu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhaba ,

Danışmak istediğim bir konu var eşim greencard sahibi benimse evlenmeden önce aldığım turist vizem ve f1 vizem mevcut. F2a süreci visa bulletinde uzun süredir current görünüyor. Amerikaya eşimin yanına gidip F2a sürecini orada başlatmak istiyorum bu süreç ne kadar sürüyor ? En önemlisi başvurudan sonra legal olarak kalabiliyor muyum Amerikada ? AOS süreci nasıl işliyor? Mevcut öğrenci vizemi zaten yeni yerleşip birsürü masrafımız olacağı için ayrıca bi kursa yazılıp tekrar masraf açarak kullanmak istemiyorum aslında durumla ilgili bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi? @crazycells :)

Merhaba.

B1/2 visa sahibi ilken ayrica f1 visa alabilmeniz şaşırtıcı 😀 o zaman bu durumda hali hazırda kayıtlı olduğunuz bir okul mevcut.

Turist vizesi altında evlilik olur ama işlemleriniz genelde sekteye uğrar. Meşakkatli bir süreç. “Turist vizesi evlenmek için değildir “ der kime sorsanız. Zaten bu durumda AOS başlattığınızda işlemlerinizin sonuç alması en az 13-15 ay, emin olun daha uzun bir süre. Yanı out of status olacaksınız, elinizdeki statülerinizi de kaybedeceksiniz. Green card sahibi eşi oldugunuz icin de bu durum uscis icin dikkat çekici bir durum.

Madem f1 visa zaten mevcut, ve f1 alabilmeniz de daha önce bir okuldan kabul almış olmanızla doğru orantılı. O halde student olarak gelmeniz ve okulunuza başlamanız, girişinizden 3 ay sonraki dönemde de evlenerek Aos işlemlerinizi başlatmanız tek mantıklı yol.

Green card sahibi eşi olarak Aos başlatmış olsanız da student statünüzü korumak zorundasınız, yanı okul ile iliskinizi kesmemeniz gerekiyor. Esiniz vatandaş olmuş olsaydi out of status olmanızın önemi olmazdı. Fakat bu durum green card sahiplerinin eşleri icin geçerli değil malesef. Yani tekrar ayrı bir masraf açmak zorunda olmanız gerekecek.

• @duyguduygu kesinlikle Amerika'ya gelin ve işlemlere burada başlayın derim. Ben green cardlıyım, ABD'ye geldim eşim için buradan başvurayım işlemler belki bir parça daha hızlı olur vs. bir parça hasret çekeriz diye düşünmüştük, ama maalesef o şekilde olmuyormuş :/ görüştüğümüz bütün avukatların ilk sorusu "eşiniz ABD'ye gelebilir mi? turist vizesi falan bile olsa olur, var mı?". ve fakat yok. alamaz da şu koşulda. "Eşinizin buraya gelebilmesi için 20 ayı gözden çıkarın" diyorlar..

Demem o ki, eğer ABD'ye giriş yapabileceğiniz bir vizeniz varsa, onunla giriş yaptıktan sonra işlemlere başlamanızı tavsiye ederim. Green card alana kadar ABD dışına çıkamayacaksınız, ama en azından eşinizle birlikte ABD'de hayata başlamış olursunuz. Sevgiler <3

• @chemist biz son üç yılı ekledik ve sorun yaşamadık ,üç yıl w2 ve tax transcriptiniz varsa kesinlikle o şekilde yapın yoksa son mali yıl kabul ediliyor.

• @chemist Kendiniz devam edememeniz için hiç bir engel yok aslında. NVC ye istenen evrakları yükleyeceksiniz, gerek NVC nin sisteminde gerekse burda tüm arkadaşların paylaştığı yönlendirmelere ve gerekli uyarılara dikkat ettiğiniz sürece bir sorun yaşamazsınız. Burada bir çoğumuz avukatsız devam ettik eğer case iniz çok çetrefilli dallı budaklı bir case değilse. buraya geldiğinizde her bir kuruşa ihtiyacınız olacak. ben kendinizin devam edebileceğine inanıyorum bundan sonrasına. Kolaylıklar. ( Kendiniz devam ettiğinizde temsilci seçmiyorsunuz )

• @tubasemra merhabalar sürecinizde bi ilerleme oldumu hemen hemen aynı zamanda müracaat etmişiz merak ettim kusura bakmayın iyi akşamlar

• @mulus Evet zor bir süreç ve herkesin kendi riskleri. Ancak yine de doğru yolun bu olduğu söylemek çok yanıltıcı olur. Tüm yasal yollarla bile gelmiş olsanız burada ilk dönemde türlü zorluklar yaşarken bir de kaçağa düşmek, ekstra bürokrasilerle uğraşmak, o dönemde ehliyet alamamak, SSN alamamak, avukatlara ekstra para vermek, ülke dışına çıkamamak gibi sorunlar eklenecek. Avukatların bu şekli önermesi de ilginç olmuş. Turist vizesiyle girip yıllarca burda yasala dönmeye çalışıp hayattan soğumuş bir sürü insan gördüm Amerikada. İnanın değmez. :(

GC lı eşin durumu çok iyidir, gelecek eşin çalışmaya ihtiyacı yoktur, işlemler bitene kadar kaçağa düşmeyi göze almıştır yeterki ayrı kalmayalım diye belki girilebilir, ama aksi durum çok yıpratıcı, iyi bir hayat olsun diye çıkılan yolda ömürden ömür gider.

• @lina Merhabalar Maalesef sürecimizde hiçbir ilerleme yok 1 buçuk yıl olmak üzere ama hala ses yok takip ettiklerimize göre şuan 20 ayda mail alırsak öpüp başımıza koyarız . Tüm bekleyenlere ALLAH sabır versin bu süreç gerçekten çok yıpratıyor.

Benzer Başlıklar

• Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k