Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @gokhan_fb07 sonun da benimle benzer durumda olan birini buldum, benim de babam greencardli, f2a için bekliyorum. 2021 temmuz'da başvurdum.

    f2a için bekliyorsan sıkınt yok hocam, onları taş çatlasa iki yıla hallolur, iki yıl dediğimde f2a için olagandışı bir süre bu zamanlar için

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • F2a sürecini araştırdık bu konuda aklımıza bazı sorular takıldı.

    -F2A sürecini başlattığımızda eşimin öğrenci veya turist vizesi almasında sorun olur ve seyahat kısıtlaması oluyor mu?
    -Evlenmeden önce örnek olarak 1 yıllık dil okulu gibi bir okula kaydettirsek vizeyi aldıktan sonra evlensek şüpheli duruma düşer miyiz?
    -Bu süreçte birlikte geçirmek istediğimiz için sizin önerileriniz ne olur teşekkür ederim.


    • Süreç başladıktan sonra turist vizesi almanız mümkün olmaz, emsali var mı bilmiyorum ama çok çok zor bir ihtimal diyelim..
    • Süreç başladıktan sonra Öğrenci vizesi için de imkansız değil ama herhangi bir dil okulu ile imkansıza yakın ancak iyi bir üniversiteden kabul gibi durumlarda söz konusu olabilir.
    • Süreçten başlamadan ve evlilikten önce alınmış öğrenci vizesi ile amerikaya gelip, Amerikada evlenip AOS yaparsanız şüpheli bir durum olmaz, örneği çok.

  • @gokhan_fb07 f2a ancak, geçtiğimiz şubatta 21 yaşına girdim 😞


  • @calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @gokhan_fb07 f2a ancak, geçtiğimiz şubatta 21 yaşına girdim 😞

    Child Status Protection Act (CSPA) kapsaminda olmaniz lazim ama bunun ozel durumlari olabilir belki. I-130 formunu esimin onceki cocugu 21 yasinin altindayken doldurdum. Sizin gibi o da 16 Aralik tarihinde 21 yasini doldurdu. Ama CEAC sayfasinda ACCOMPANY olarak annesinin altinda surekli gorundu, vize ucretleri odendi, DS-260 dolduruldu, evraklari sisteme yuklendi. Esim Ukraynali ve orada savas durumu oldugu icin evraklarini cok hizli onayladilar. I-130 formu 8. ayda onaylandiktan sonra dosya NVC'den Frankfurt'a 1 gunde yollandi, yukledigimiz evraklar 2. gun kontrol edildi falan. Hatta vize kategorisi once F21 olarak belirlenmisti. Onu daha sonra FX1 yaptilar (randevu sinirlamasindan muaf kategorisi). Simdi Frankfurt Konsoloslugu sayfasindan hesap olusturup randevu talep edin dediler ve isler karisti. Esimi kayit ettikten sonra cocuk kayit sayfasi cikiyor sistemde ve bilgilerini giriyorum ama kisiyi ekle butonuna tikladigimda su asamada kisi ekleyemezsiniz diyor. Buyuk ihtimalle sistem cocugun yasini 21 uzerinde gordugu icin onaylamiyor ve kayit ettirmiyor. Normalde cocugun anneden ayrilmamasi lazim. Veya cocuk icin de ayri bir hesap olusturup randevu talebinde bulunmamiz gerekiyor da olabilir. Ve annesiyle beraber vize mulakatina gidebilirler. Ama emin olmak icin Konsolosluga email yollayip soracagim bu 21 yas meselesini. 21 yas alti ve 21 yas uzeri bekleme sureleri cok farkli biliyorsunuz. Umarim iyi haber aliriz. Eger bu 21 yas konusunda bilgisi olanlar yazarlarsa cok sevinirim.


  • Merhabalar f2a vizesine başvurdum süreci nasıl takip edebilirim yada nereden teşekkür ederim


  • Arkadaşlar ben greencard lıyım Türkiye’de bulunan kızım için başvuru yapabiliyormuyum kartımı elime alalı 1 ay oldu


  • @horoz, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Arkadaşlar ben greencard lıyım Türkiye’de bulunan kızım için başvuru yapabiliyormuyum kartımı elime alalı 1 ay oldu

    21 yaş altıysa evet. Üstüyse f2B yapabilirsiniz ama uzun sürecektir. Aksi durumda vatandaş olmayı beklemeniz gerekiyor.

    Kartınızı henüz yeni almışsınız. Kızınıza sponsor olmanız gerekecek. Malesef tek bir sponsorluk kagidi doldurmakla olmuyor. Maaşınız, taxleriniz. Daha bir çok detay önemli.

    Finansal durumunuz yetersiz gelecekse sponsor bulmanız gerekiyor. Sponsor ABD vatandaşı olmalı ve düzenli tax ödemelerini yapmış olmalı.


  • 21 yaş üzerinde evlenmemiş çocuğu için green card sahibi başvuru yapabilir.Eğer evli ise vatandaş olmayı beklemek durumunda.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Sonunda umut verici bir haber aldik 27 ayin sonunda. Potomac case imize bakmis. Request for initial evidence gonderdi. Simdi onu bekliyoruz. Avukat 2-3 gun icinde adresinize gelir dedi talep ettikleri belgeler. Yine uzamis olsa bile sevindirici en azindan tunelin sonundaki isigi gorebiliyoruz artik.

    Yaklasik 3 hafta sonra bugun sabah evidence alinmistir diye bildirim geldi. Yine bugun Aksamustu de case in durumu case aktif olarak degerlendirilmeye basladi diye tekrar guncellendi. Umarim kisa bir sure icinde onaylanir artik.


  • Bu ileti silindi!

  • Cok sukur bugun approve geldi. Artik NVC ile devam edecegiz.


  • @chemist gözünüz aydın çok sevindim sizin adınıza. umarım nvc süreci daha hızlı olur.


  • @chemist gözünüz aydın, artık en eski tarihli bekleyen ben kaldım herhalde.


  • @israfil evet sanırım en eski şuan sizsiniz california haziran onaylamaya başlamış umarım biraz hızlanırlar artık.


  • Bildiginiz gibi nvc ye dokumanlari sunma asamasina geldim. Bu asamada anlasmis oldugum avukat anlasmamiza aykiri davranarak benden yuklu miktarda para talep ediyor. Surecin bundan sonrasina kendim devam edebilir miyiz? Temsilci secme isini nasil halledecegim? Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?Tesekkurler


  • @chemist bizdende nvc sürecinde ekstra bi para istedi fakat bunun içerisinde nvc ye ödenmesi gereken paralarda dahildi olan olmuş deyip isterseniz sürecinize avukatla devam edin fakat kendinizde muhakkak kontrol edin yüklediği belgeleri ABD vatandaş eşleri kategorisinde başımıza gelen sıkıntıları yazdık dikkatlice okuyup check edin


  • @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Bildiginiz gibi nvc ye dokumanlari sunma asamasina geldim. Bu asamada anlasmis oldugum avukat anlasmamiza aykiri davranarak benden yuklu miktarda para talep ediyor. Surecin bundan sonrasina kendim devam edebilir miyiz? Temsilci secme isini nasil halledecegim? Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?Tesekkurler

    Yükleyeceğiniz tüm belgeleri orjinal Türkçe ve İngilizce çeviri olarak 2 şekilde yükleyin. Belgeleri okuma yönüne göre düzgünce tarayıp o şekilde yükleyin.
    Biz belgeleri sadece İngilizce çeviri yüklemiştik, Türkçe orjinal hali istendi. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydını e-devletten İngilizce indirip yüklemiştik. Aynı belgenin Türkçe halini istedi, tekrar yükledik. 18 Nisan'dan beri bekliyoruz.
    Orjinal Türkçe yükleyenlerden de İngilizce çevirisi istendi.
    Boştan yere süreciniz uzamasın. Dikkatli olun.
    Allah kolaylık versin.


  • @MYusuf bilgi icin cok tesekkurler. W2lar ve tax belgerini sadece son yili yuklesem yeterli mi sizce? Siz nasil yapmistiniz?


  • @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @MYusuf bilgi icin cok tesekkurler. W2lar ve tax belgerini sadece son yili yuklesem yeterli mi sizce? Siz nasil yapmistiniz?

    Biz bu konuda sıkıntı yaşamadık Allah'a şükür. O yüzden bilmiyorum. Bilen birisi cevap yazarsa iyi olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum