Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayseulu Yurtdisinda doğanlar kaç yaşında gelmiş olduğuna bakmadan polis sertificate sorabilirler. Kesin isteyecekler değil.yanınızda bulunsun. Yine de siz bilirsiniz.


  • @Ali-Yüksel Teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için. Daha Birth Certificate i çıkaramadım. 3 yabancı ülkede daha yaşadım. Polis temiz kağıdı çıkartmak çok zahmetli bir iş. Elçilikler ve yeminli tercümanlarla uğraşıyorum 20 gündür.


  • Merhaba, Bosna'dan vize alan arkadaşlar varsa süreç ile ilgili bilgi verebilirler mi ? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @micro-nesia şuan vize alan kimse yok, mülakat alan var temmuz sonu için.
    deneyimlerini bu başlıkta paylaşacaklar. takipte kalın lütfen.


  • Herkese merhabalar, ben evraklarımı yollayalı oldukça zaman geçti henüz mülakat için davet alamadım. Daha önce de sordum Ezgi hanım toplu bir mülakat olacak demişti. Mülakatlar yavaş mı yoksa başka bir sıkıntı mı var diye insan sürekli kendini sorguluyor. Beklemek zor bir iş.


  • @baranelci Merhaba. Şuan da mülakat bekleyen yaklaşık olarak 800 talihli var ve sürecin bitmesine sadece 2 ay kaldı. Geçen ay dağıtılan mülakat ise sadece ''18'' 🙂 Yani bu saatten sonra maalesef ki herşeye hazırlıklı olun derim.


  • Selamlar,
    Dosya numaram 15 binlerde fakat çeşitli sebeplerden ötürü DS-260 formunu geç (Eylül sonunda) gönderebilmiştim. İnternette ve forumdaki birkaç postta okuduğum kadarıyla, DS-260 formunu geç gönderince mülakat tarihi gelmeyebiliyormuş. Almanya'da yaşadığım için US Frankfurt konsolosluğuna ve KCC'ye mülakat tarihi ile ilgili Email gönderdim fakat henüz bir geri dönüş olmadı. DV2022 süresi geçmeden konsolosluktan mülakat için bir randevu alma şansım hala var midir? Yoksa DS-260'i geç gönderdiğim için çok ümitlenmemeli miyim?
    Teşekkürler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @charizard17 merhaba. evet DV2022 sürecinde DS260 formu gönderim tarihi baz alındı ne yazık ki. ama sizin frankfurt'ta olmanız büyük avantaj. tavsiyem sürekli konu için konsolosluğa mail atıp talepte bulunun. mülakatınızın orada olması, ankara'da olmanızdan daha iyi ve mülakat alma şansınız daha fazla.


  • @gucarslan acaba bizler de mail atarsak bir faydası olur mu hem ankara'ya hem de kcc'ye göndersek? birkaç iletide geçen yılın son iki ayında randevuların hızlandığını okumuştum. mevcut yavaşlıktan kaynaklı mağduriyetten organize bir şekilde şikayet etmemizin neticesi olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gurars ne yazık ki olmaz, olmuyor.
    çünkü ankara bu tür taleplere her zaman olumsuz döndü, dönmeye devam ediyor.


  • @gucarslan Tamamdır, bunun için mail atarak biraz zorlayacağım. Tavsiye için çok teşekkürler!


  • Hayat bazen insana istediğinden fazlasını verebiliyor...
    3 kafadar arkadaşın bu döviz kurunda gelişmiş ülkeleri gezemeyeceğiz bari vizesiz ülkeleri gezelim görelim diye pasaport çıkarırken aramızdan birinin "Bu pasaportlarla neden greencarda başvurmuyoruz ?"sorusuyla başladı süreç. O zamana kadar greencarda başvurabileceğimizi bile bilmiyordum. Hiç umudum olmasa da kendimi ite ite doldurdum formu. Malum pandemi işsizlik ve geçim sıkıntısı derken, hayata dair umutlarımı genç yaşımda yitirmişken 8 Mayısa geldik. Yine 3 kafadar sonuçlara bakalım dedik. İnternet sitesi çöktüğü için sadece bir arkadaşımız kontrol edebildi. Biraz da geyik yaparak mesajlaşıyorduk. En son sonucu kontrol edilme sırası bana geldi ve arkadaşım oha çıkmış diye bir mesaj attı. Şakayı bırak hehehehe derken belgeyi attı. O anda kısa süreli bir şok geçirdim ve omuzlarımdan yük kalkmış gibi hissettim. Çünkü işlemlerin oldukça basit ve hızlı yapılabilir olduğunu sanıyordum hehehehehe.(Gençlik cehaleti işte). Gel gelelim araştırdık bulduk yeşilkart forumu. ( Ki çok şey borçluyum bu foruma). Forumu okudum ve telagram grubuna girdim. Olayların bu kadar toz pembe olmadığını anladım. Grupta sık sık bunun sabır ve azim işi olduğunu defalarca söyledi adminler. Formu çok uzatmadan 12 Mayıs'ta yolladım. (Tabi defalarca kontrol ettim). Başladık serüvene. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere kontrol ediyordum grubu. Binlerce mesaj, dünya bir terim derken biraz daha kavrayabildim süreci. Derken bir gün evrak talebi geldi. Evrakları yolladım onayı da aldım. İlk başta onayalanlara mülakat verilecek gibi duruyordu ve eyvah dedim ben son sınıf öğrencisiydim ve okulumun bitmesine daha çok vardı. Dünya bir çaba vardı, bitirmeden gitmek istemiyordum. Derkeen tak KCC bir karar aldı ve mülakat öncesi evrak talebi olmayacağını söyledi. Bu durum biraz süreci uzatsa da işime yaradı.

    Gel gelelim aylar mevsimler geçti. Artık okulun bitmesine az kaldı ve ben kariyer planlaması yapmalıydım ama önümü göremiyordum. Geleceğimin belirsizliği düşündürüyordu durmadan. Arkadaşlarla buluşmaya giderken mülakat maili geldi. Tabi ben hopluyorum ve yine ufak bir şok. Hemen hazırlıklara başladım.

    Mülakat mailini aldıktan sonra yine yeşilkart forum sağolsun ais kaydımı yaptım. Unganlardan randevu almaya çalıştım ama 30 gün öncesine kadar veriliyormuş. Mülakattan en az 2 hafta önce almak en mantıklısı çünkü covid testi pozitif çıkabilir ve karantinan bittikten sonra yine gidebilirsin. Benim sınavlarım olduğu için gidemedim. Biraz risk olsa da aşılarım tam bir şey olmaz herhalde diyip mülakattan 3 gün öncesine aldım. Sağlık randevumun bir gün öncesi Ankara'ya geldim. Bir tanıdıkta kaldım. Metro + otobüsle gittim. Biraz erken gelmiştim fotoğrafı da çektireyim dedim. Yakınlarda Luca adlı fotoğrafçı buldum. Amerika için çektireceğimi söyleyince gerekli formatta çıkarttı. 4 fotoğrafa 50₺ ödedim 10 dakikada çıktı sanırım. Sonra randevu için 4.kata çıktım. Soldaki ev kapısına benzeyen kapının zilini çaldım. Girince ufaktan bir şaşırdım çünkü yabancı nüfusun bu kadar fazla olmasını beklemiyordum. Gerekli belgeleri verdim ( aşı kartı, pcr test sonucu, konfirmasyon sayfası). Fotoğraf çekimi için çağırdılar ve aşı kartımın olmadığını ben de bulamadığımı söyledim. Bir kağıtla alt kattaki laboratuvara indim. Kan, idrar ve röntgen için 117.5 dolar ödedim. Üst kata geri çıktım 1 saat sonra geri gel fiziksel muayene olacaksın dediler. O süre içinde biraz gezdim, Oradan konsolosluğun nerede olduğunu öğrenmek için telefonun yardımıyla gittim. Farklı kapıları vardı acaba hangisi derken kaktüs kafenin karşısındaki olduğu geldi aklıma. Bir hata yapıp üst taraftan dönüş vardır diyip arka tarafından tekrar unganlara dönmeye çalıştım. Farklı konsolosluklar bitişik olduğu için dünya bir yol yürüdüm. En sonunda yarı bitkin geldim kliniğe. Hemen içeri aldılar boy kilo ölçümü yapıldı. Sadece iç çamaşırım ve çoraplarım kalacak şekilde önlüğü giydim. Handan hanım geldi ve muayene etmeye başladı. Klasik soruları sordu.
    -Kaç yaşındasın
    +22

    • Kaçıncı seferde kazandın
    • İlkinde
    • Aa ne şanslıymışsın öğrenci misin
      +Evet mimarlık son sınıf öğrencisiyim
    • Ne zaman bitiyor okul
    • 20 gün sonra mezuniyetim var
    • Aa ne güzel hem bitirip hem de Amerika'ya gideceksin ve işin orada çok prestijli.
    • Giderim inşallah 😂
    • Gidersin gidersin kendini kasma
      Bu sözü biraz garip gelmişti açıkçası. Acaba nasıl emin olabiliyor diye düşünmedim değil
    • Master düşünüyor musun
    • Şu anda düşünmüyorum hayat ne gösterir bilemem
    • Mutlaka bu şansı da gözden geçir gözünün önünden orada ne iş yapacaksın
    • Restoranlarda çalışacam, zaten babam da ünlü bir restoran olan bla bla da şef.
    • Aa biliyorum orayı oranın şefinin oğlu olmana rağmen fitsin 😂😂
      Her neyse bu ufak geyik bitti alkol sigara kullanıyor musun, kendine veya başkasına zarar verme eğilimin var mı gibi klasik sorular sordu yok dedim.
    • Alkollü araç kullandın mi
    • Ehliyeti 2 ay önce alabildim onun dışında araç kullanmadım
    • Eşinin dostunun da mı?
    • Hayır
      Bu soruyu neden sorduğunu pek anlamadım sanırım yaşım küçük olduğu için sordu.
    • Her şey tamam aşı yapacağım şimdi
      Diyip 4 tane aşı yaptı.
      Sonrasında yolun açık olsun diyip beni danışmaya kadar geçirdi
      Yolda +hiç mi aşı kartın yoktu
    • Annem saklamamış dedim
      Danışma toplam ücretin 310 dolar olduğunu söylediler bir tık moralim bozuldu çünkü bu kadar tutacağını sanmıyordum. TL olarak karttan çekeceğimi biraz müsade isteyip hesaptan dolar bozduracağımı söyledim. Sağolsunlar beklediler, geri geldim.
    • Ödeme yapmak için hazır mısınız
    • Kur daha fazla artmadan yapayım hehe
      Gülümseyip arka odadaki post cihazından ödememi yaptım.
      Testler ve muayene bana toplamda 427.5 dolara mal oldu. Biraz fazla geldi ama yapacak bir şey yok, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.

    2 Haziran günü saat 9.30 da olan mülakatıma metro ve 20 dakikalık yürümeyle geldim. Saat 8.50 da kaktüs kafeye girip biraz soluklanıp saat 9.15 te mülakat için sıraya girdim. Covid testini doldurdum. İçeri girdim pasaportumun arkasına bir etiket yapıştırıldı ve sıra numarası verildi. İçerisi hiç beklediğim gibi değildi. Mülakatı her iki tarafın da masada oturup daha uzun sürecek bir şey olarak düşünmüştüm. Bir tarafta ayakta mülakat oluyor bir tarafta insanlar televizyon izliyordu. Sonrasında sıra numaramın yandığı vezneye gittim. 330 doları ödedim ve sıra numara kağıdımı da istediler. Sonrasında yine bir bekleyiş. Yine numaram yandı. Bu sefer evrakları ( sağlık kontrolü zarfı, 2 adet fotoğraf, lise diplomam ve fotokopisi, adli sicil belgesi , nüfus kaydı ve öğrenci olduğuma dair e devletten aldığım belge) transkriptlerimin de olduğunu isterlerse vereceğimi söyledim gerek yok dediler. Biraz şaşırdım önceki deneyimlerde istediklerini okumuştum. Sonrasında yine içeriye girdim. 2 adet Türk'ün arasına oturdum. Önde mühendis bir abi ve eşi vardı. Onlar önce mülakata girdiler onaylandı ve şans dilediler. Sonrasında sol tarafıma Ohioya gitmek isteyen bir arkadaş geldi. Arka tarafımdaki arkadaş da Las Vegasa gitmek istiyordu. Biraz muhabbet edince hepimizin 22 yaşında ve ilk seferinde kazandığını farkettik. Bunun yanında CN da birbirine oldukça yakındı. Acaba bu bir tesadüf mü diye tartışıyorken Las Vegasa gitmek isteyen arkadaşın numarası yandı ve o da kazandı şans diledi ve 2 kişi kaldık. Sonrasında sol yanımdaki arkadaşın numarası yandı ve o da geçti. Biraz bekleyince bana geldi ve ben de diğer Türk arkadaşlar gibi sarışın hanımefendiyle yaptım mülakatı. Türkçe konuştuk. Yemin ettim ve parmak izim alındı.

    • Ne iş yapıyorsun
    • Mimarlık öğrencisiyim bu sene son yılım
      Beğenir gibi bir işaret yaptı
    • Nereye gideceksin
    • North Carolina
    • Neden orası
    • Aile dostum var
    • Orada mi kalacaksın
    • Evet bir süre
    • Hiç evlendin mi
    • Hayır
    • İngilizce konuşabiliyor musun
    • So, so but not very well
    • Okey

    +Tebrikler vizeni onaylıyorum 3 ile 5 iş günü içinde pasaportunu kargoya vereceğiz.
    Teşekkür edip biraz su içip döndüm. Ne iş yapacağımı ve paranın kaynağını sormadı.
    Benden önceki arkadaşlara ne iş yapacaklarını sorduklarını duyar gibi oldum. Oldukça kısa sürdü veee omuzlarımdan yük kalktı. Acaba mülakat gelecek mi sağlık kontrolünde sorun olacak mı mülakatı geçebilecek miyim endişelerinin hepsi üzerimden kalktı. Artık kariyer planımı yapabiliyor olmanın huzuruyla Ankara'dan ayrılıyorum.

    Öncelikle adminlere ve gruptaki her arkadaşa sonsuz teşekkürler. Oldukça sıkışık bir dönemde çıkmıştı GC. Herhangi danışma şirketine verebilecek param yoktu. Bu hizmetin ücretsiz ve kaliteli olması mükemmel. Gruptaki her kişiye sabırla ve güzelce cevap verilmesini sanırım çoğu danışma şirketinde bulamayız. Adminlerin hepsinin yolunun ve bahtınız açık olmasını diliyorum. Mülakatı geçen, geçemeyen; alan, alamayan her arkadaş için daha mutlu ve huzurlu olabilecekleri olaylar yaşanmasını temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla...
    İleride bu yazıyı forumdan okuyup, vay be ne günler yaşamışız ama iyi ki de yaptım diyebilmek dileğiyle...

  • ⭐⭐⭐

    @erco Hayırlı olsun, inşallah önünde güzel bir hayat var.


  • İnşallah, teşekkürler tekrardan


  • @erco Tebrik ederim ABD'deki hayatında bahtında yolunda açık olsun.


  • @erco çok sevindim sürecin böyle sorunsuzca hallolmasına. umarım gittikten sonra da işleriniz böyle yolunda gider. her şey gönlünüze göre olsun.

  • ⭐⭐

    @erco Tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar dilerim 🙂


  • Merhabalar 🙂 vizemizi aldık. Biz de sizlerle aşağıda tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Öncelikle, asıl talihli Samet; ancak sürecin en başından beri forumu eşi olarak ben kullanıyorum. Samet ise telegramı aktif olarak kullanıyor. Biz böyle bir iş bölümü yaparak, akşam eve geldiğimizde konuları birbirimize aktararak bu süreci yönetmeye çalıştık. Şimdi bu satırları da ben yazıyorum, ön bilgilendirmesini yapmış olayım 🙂

    SAĞLIK MUAYANE TECRÜBESİ
    Randevu Tarih ve Saat: 13.05.2022 Cuma, 10:00-10:05
    Konaklama: SGK Kavaklıdere Eğitim Tesisi

    Öncelikle SGK tesisinde kalmayı kesinlikle öneriyorum; çünkü UNGANLAR binasının hemen yanındaki bina, temiz, kahvaltı dahil ve uygun fiyatlı olması da bonus oluyor. Biz de bu bilgiyi forum sayesinde öğrendik ve çok rahat ettik burada kalarak.
    3c1d3c8c-0f60-4d6e-95c3-906a1c1d54bd-image.png
    Unganlar pasaj gibi bir binanın içerisinde. Girişini yukarıda gösterdim. Tam vaktinde geldik. Buradan girip ilk olarak 4. kata çıktık. Maskelerinizi takmanız isteniyor. Geniş bir bekleme salonuna giriyorsunuz, burada iki masada çalışan 3 kadın vardı. Gayet güler yüzlü ve ilgililerdi. Salonda tek Türk bizdik sanırım. Evraklarımızı teslim ettik.

    Evraklar: pasaportlarımız, PCR testlerimiz, covid aşı kartlarımız (en az iki aşı), DS-260 onay ekranı çıktısı, randevu davet mektubu, benim kullandığım gözlük (ama burada teslim etmeyi unuttum).

    Bir süre beklememizi söylediler, o sırada evrakları kontrol ettiler. 5 dk sonra fotoğraf için seslendiler ve fotoğraflarımızı çektiler. İmza attırıp dosyalarımızı verdiler ve kan testi için bizi 5. kata yönlendirdiler. 5. katta ilk olarak bankoya dosyalarımızı teslim ettik ve yine imza atarak 95 dolar (iki kişi) ödeme yaptık. Kredi kartı ile ödedik 1458,49 TL olarak. Bir süre bekledikten sonra kan verdik. Sonra yine dosyalarımızı verdiler ve röntgen için 3. kata yönlendirdiler. 3. katta da dosyamızı teslim ettik ve sıra beklemeye başladık. Röntgen sırasında biraz daha fazla bekliyorsunuz, endişe etmeyin. Röntgen çekimi için isimlerimizi seslendiler ve bu adımı da tamamladıktan sonra tekrar ilk geldiğimiz yere, 4. kata çıktık ve dosyalarımızı teslim ettik. Saat: 11:00 idi. Bize ilk aşamayı tamamladığımızı 11:45'te fiziksel muayene için yine bu kata gelmemiz gerektiğini söylediler. 11:45'te gittiğimizde önce Samet’i yandaki bir odaya yönlendirdiler, onun muayenesi bittikten sonra da beni. Burada verilen bornozu tarif edildiği gibi giydim. Sonra Handan Hanım geldi klasik soruları art arda sormaya başladı, ben de hepsine hayır derken bir taraftan da muayene etti. Sonra iki adet aşı yaptı. İkinci aşı baya acıdı, hatta sonraki iki gün boyunca şişlik ve kızarıklık yaptı. Aşılardan sonra aklıma gözlüğüm geldi, onu söyledim. Duvardaki harfleri göstererek ufak bir test yaptı. Zaten numaram küçük olduğu için zorlanmadım, tamam sorun yok dedi. Muayene bitince yine bekleme salonuna geçtim ve ödeme yaptık. 500 doları (iki kişi) kredi kartı ile 7702 TL olarak ödedik. Pasaportlarımızı teslim ettiler. “Yarın öğleden önce gelin raporunuzu alın” dediler. Gün içinde mailimize, bize yapılan aşıların belgesini attılar. Meğer 3 aşı yapılmış. Bu evrakı saklamamızı, Amerika’da lazım olabileceğini de belirtmişler. Ertesi gün 11:00’de gittik ve raporumuzu aldık. Ucu kesik kapalı bir zarf ve bu zarfa iliştirilmiş CD ile aşı belgenizi de veriyorlar. Mülakata kapalı zarfı vermeniz gerekiyor bu arada.

    MÜLAKAT TECRÜBESİ
    Randevu Tarih ve Saat: 03.06.2022 Cuma, 08:30

    Arkadaşlar nasıl bir heyecan nasıl bir heyecan 😊 Biz yine SGK tesisinde kaldık ve yürüyerek 10 dk’da geldik. 08:15'te konsolosluğun önündeydik, kaktüs kafeye telefonlarımızı ve çantamı bıraktık. Bizde yoktu ama sanırım kemer de içeri alınmıyor. Elektronik olmadığı sürece takılarınızı çıkartmanıza gerek yok. Emanet ücreti 20 lira. Elimizde sadece körüklü, kapalı bir dosya ile güvenlikte sıraya girdik. Bu arada neredeyse kadın-erkek herkes ceket giymişti. Biz Samet’le etek+crop ve pantolon+tişört kombinimizle biraz sırıttık 😊 Maske takmadık, kimse tak demedi. Görevliler de takmıyordu. Covid formu doldurmadık. Kapıdaki güvenlik pasaportlarımızı kontrol etti, bir kapının önünde beklememiz için yönlendirdi. Bu kapıdan aile aile içeri alıyorlar, beklerken güvenlikle ufak bir sohbet ettik. Sonra kapıdan içeri alındık ve ikinci bir güvenlik kontrolü için dosyamızı, saatlerimizi ve cüzdanımızı cihazdan geçirdik. Sonra biraz yürüyerek mülakatın yapılacağı binaya geldik. İçeride girişteki bankoya pasaportlarımızı verdik, bize bir sıra numarası verdi. Bekleme alanındaki aralıklarla dizilmiş sandalyelere oturup beklemeye başladık. İçeri girdiğimizde saat 9 olmuştu.
    Önce 7 numaralı bankoda numaramız yandı ve 660 dolar nakit ödemeyi yaptık. Sonra 8 numaralı bankoda numaramız yandı. Görevli kadın sırayla evraklarımızı istedi.

    Sırasıyla evraklar: Pasaportlar, 2’şer fotoğraf, arşiv kayıtlı adli sicil kayıtları, vukuatlı nüfus kayıt örnekleri, evlilik cüzdanı ve iki adet fotokopisi, Samet’in diploması ve fotokopisi, askerlik belgesi, sağlık raporları, mali belgeler, Amerikadaki adresimiz ve AIS kaydını ben yanlışlıkla vermişim sağlık raporu zarfının arkasında beraber teslim etmişim hiç fark etmeden.

    Adli sicil kaydını verirken daha önce yurt dışında yaşayıp yaşamadığımızı sordu, “Hayır” dedik. Evlilik cüzdanımızı verirken daha önce evlilik yapıp yapmadığımızı sordu, “Hayır” dedik. En son mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sordu, "İngilizce" dedik. “Tamam bekleyebilirsiniz” dedi. Biz mülakatı beklerken 8 nolu bankoda tekrar numaramız yandı. Mülakat sanıp gittik, meğer Amerika’daki adres kağıdımızı görünce formdaki adresi değiştirmek mi istiyorsunuz diye sormak için çağırmış, “Evet” dedik, “Tamam değiştiriyorum” dedi. Yine beklerken tekrar 8 nolu bankoda numaramız yandı. Bu sefer mülakat herhalde dedik 😃 “Başvuruda bulunduğunuz pasaportlarınız farklıymış, onları da alabilir miyim?” dedi. Benim pasaportumu, evlenmeden önceki soyadım yazdığı için, Samet’inkini de geçerlilik tarihine 6 aydan az kaldığı için değiştirmiştik. Eski pasaportlarımızı da verdik ve tekrar beklemeye başladık. İki kere çağrılmak bizi biraz tedirgin etse de eski pasaportlarımızda Mauritius, İngiltere, İtalya, İspanya, Malezya, Tayland, Singapur gibi deniz aşırı ülkelere giriş çıkışlarımız mevcut olduğu için vermemiz avantaj oldu diye kendimizi telkin ettik. Bu sırada 5 numaralı bankoda gerçekleşen mülakatları duyuyorduk, Konsolos Bey inanılmaz pozitif bir enerji yayıyordu, umarız ona denk geliriz dedik. Uzunca bir süre bekledikten sonra 5 numaralı bankoda numaramız yandı ve bu sefer mülakat için gittiğimizi biliyorduk 😃 😃

    • Merhaba!
    • Hello! 😊 😊 dedik ve bundan sonrası İngilizce olarak devam etti.
    • İnglizce mi yapmak istersiniz?
    • Evet ama çok heyecanlıyız.
    • Merak etmeyin evraklarınız çok iyi görünüyor. Tam bu noktada bize bir rahatlama geldi 😃 Sağ elimizi kaldırarak yeminlerimizi ettik, parmak izlerimizi verdik.
    • Nereye gideceksiniz?
    • New Jersey.
    • Hiç tanıdığınız var mı?
    • Hayır yok.
    • Orada çok fazla Türk var, kısa zamanda birileriyle tanışırsınız.
    • Muhtemelen.
    • Ne iş yapacaksınız?
    • Ne iş bulursak onu yapacağız. Tabii daha sonrasında kendi alanımızdaki işlere de başvuracağız. Ben endüstri mühendisiyim, Samet de personal trainer.
    • Tebrikler vizeniz onaylandı. Amerika’da hiç zorlanmayacaksınız merak etmeyin.
    • teşekkürler!! Dönüp birbirimize sarıldık 😊💑
    • İngilizce'yi nerede öğrendiniz bu arada?
    • Üniversitede.
    • İngilizceniz çok iyi, çoğunlukla herkes Türkçe mülakat yapmak istiyor. Konu buraya nasıl geldi biz de anlamadık o sırada sadece kafa sallıyorduk 😊
    • Tekrar tebrikler.
    • Teşekkürler!! dedik ve ayrıldık.

    Konsolosluktan uçarak çıkıp, otelimize geldik. Akşam 17:00’ye kadar bekledik, herhangi bir haber gelmeyince kutlamamızı yaptık. Dün itibariyle vize basılı pasaportlarımızı teslim aldık.

    Not: Mali Belge olarak arabamızın ruhsatının fotokopisini, arabam.comdan alınmış araç değer bilgisini, sahibinden.comdan alınmış iki adet araba ilanını ve benim son 6 aylık banka hesap dökümümü gösterdik. Toplamda 32-35k dolar yapıyordu.

    Destekleri için tüm forum ailesine ama özellikle @EzgiLera ve @gucarslan 'a çok teşekkür ederiz. Emeklerinizin karşılığını umarım alırsınız, sizlerin sayesinde bu süreci çok rahat geçirdik.

    Bundan sonrasında da forumda aktif olarak tecrübelerimizi paylaşmaya devam edeceğim. Umarım herkes hayaline kavuşur. 💟

  • ⭐⭐

    @sametbzks tebrik ederim oradaki yeni hayatınızda başarılar dilerim. Şans sizinle olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sametbzks bu güzel ve detaylı deneyim yazınız için teşekkürler 🙂
    amerika'daki hayatınızda mutluluk, huzur ve başarı diliyorum. ben de görüşmeyi yapan konsolos gibi zorlanacağınızı hiç düşünmüyorum.
    umuyorum ki en kısa sürede yeni deneyimlerinizi okuma fırsatımız olur.

    eşinizle birlikte güzel ve mutlu bir hayatınız olsun.
    bol şans!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum