Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @fenercag pasaportta ne yaziyorsa oyle yazin bence ,ben oyle yapmistim sorun olmadi


  • @GMT hayırlı olsun süreciniz bitti sonunda


  • @GMT tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @GMT Hayırlı olsun. Benim de mülakatım bugün saat 9,45 te idi. Deneyimlerimi paylaşayım. Ben 9 da konsolosluk önündeydim, güvenlik dışarıda bekleyen herkesi sırayla içeri aldı. Evraklarımızı inceledi ve elindeki ufak beyaz mendil parçası gibi bişeyi bütün dosyalarımın üzerine birer kez minik minik sürdü ve bana geri verdi.( ne olduğunu anlayamadım ama soramadım da:)) Sonra içeri girdim bankodaki görevli pasaportumu isteyip kontrol etti ve sıra numarası ile birlikte geri verdi, bankadaki gibi numaramı takip edip sıram gelince ilgili bankoya gitmemi söyledi. Büyük bir salonda tek tek konulmuş sandalyelerde oturup sıramı bekledim zaten sandalyelerin hemen arkasında görüşme yerleri var bölüm bölüm ayrılmış vezne bölümleri gibi, oralarda görüşmeyi yapıyorlar, ayrı bir odaya filan girmiyorsunuz yani. Numaram yanınca ilk önce bir türk bayan görevli ile görüştüm. İstediği evraklar sırayla pasaport, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı (ing türkçe farketmez dedi) 1adet foto, evlilik cüzdanı ve eşimin boşanma evrakı. (bunu eşiniz veya sizin 2. evliliği var mı diye sorduktan sonra istedi) ingilizce konuşabiliyormusunuz diye sordu ben hayır dedim tamam yerinize geçebilirsiniz tekrar çağıracağız dedi. ikinci sıra gelişinde bu defa farklı bir görevlinin olduğu bölüme gittim. Yabancı bir kadın görevliydi. bozuk bir türkçe ile konuşarak sağ elimi kaldırıp yemin ettirdi. hemen arkasından parmak izimi aldı. sonra eşimle nasıl tanıştığımı sordu, eşimin işinden biraz bahsetmemi istedi ve son olarak eşimin şuan nerede yaşadığını sordu. evlilik cüzdanımı geri verdi ve bir de abd deki aile içi şiddet konusunda yasal haklarımı anlatan A5 boyutunda 3-4 sayfalık bir kağıt verdi. Nüfus kayıt örneğinin vukuatlı halini sisteme elektronik olarak yüklememi söyledi. en son olarak boşanma belgesinin aslı var mı diye sordu. avukatımız sağolsun!!!! burada deneyimlerini paylaşan arkadaşlar sayesinde evrakın aslının gerekli olduğunu biliyorduk, avukattan da görüşmeden 2 hafta önce evrakın aslını göndermesini istedik ama avukat aslı gerekli değil diye ısrarla bize vermeyi geciktirdiği için maalesef evrakın aslını görüşmeye götüremedim. yani avukatın iş bilmezliği ve lakaytlığı yüzünden göz göre göre lades olduk:(( Sonuç olarak görevli pasaportumu geri verip, evrakın aslı ile birlikte konsolosluğa ptt yoluyla göndermemi söyledi.
    Evet benim deneyimlerim böyle idi. Umarım bu süerci henüz yaşamamış olanlara bir nebze fikir olur yazdıklarım. Yalnız şunu söylemeden geçemiycem SİZ SİZ OLUN BOŞANMA EVRAKINIZIN ASLINI MUTLAKA YANINIZDA GÖTÜRÜN. buradaki birçok kişinin yaşadığı gibi avukat yüzünden işlemlerimiz sekteye uğradı. Eğer avukat daha iyi iş görür düşüncesiyle avukat tutacaksanız hiç boşuna paranıza yazık etmeyin.. Herkese bol şans dilerim.


  • @BADE çok geçmiş olsun. Konsololuga pasaportu bosanma evragiyla yollarken direkt abd ankara adresine mi yollamak gerekiyor? Yoksa adres verdiler mi


  • @GMT Tebrikler yeni hayatınızda bir ömür boyu mutluluklar dilerim. Umarım hepimizin interviewi iyi geçer.
    Bu arada doktor randevusunda DS - 260 belgesinin son 6 ay içinde olması gerektigi yazıyor fakat benim DS -260 belgem Aralık ayında tamamlandı. Temmuz ayında olacak görüşmem ve doktor randevum. Bu mevcut DS-260 ile devam edebilir miyim? Yenisini alamıyorum çünkü. Yada hata mı yapıyorum sitede emin olamadım konu hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilir mi?


  • Arkadaşlar öncelilkle herkeze merhabalar adli sicildeki arşiv kaydında olan mahkeme yüzünden dün vizeyi alamadık mahkeme kayıtlarının çevirisini beğenmedi memur okuyamıyorum anlamıyorum dedi.

    Ve kagıda şunu yazdı certified translator yapıp mahkeme kararlarını pasaport ile gönder dedi.

    Şimdi anlamadıgım nokta iki çeşit çeviri var

    1. Yeminli tercüme
    2. Noter onaylı yeminli tercüme

    Ben bu kagıtları hangisine çevirttireyim memurun yazdıgı kagıda göre yeminli tercüme iş görür gibime geliyor bilgisi olan varmı bir sitede şöyle birşey gördüm

    Yeminli tercümeyi kabul eden yabancı kurumlar sayfalarında bunu genellikle şöyle belirtirler: Certified translation, sworn translation, translation must be certified by a sworn translator.

    Noter onaylı tercümeyi kabul eden yabancı kurumlar da sayfalarında bunu genellikle şu şekilde belirtirler: Notarized translation, translation must be notarized from notary public.


  • @skrbtk merhaba bence burda onemli olan noter onayi degil officer in tercumeyi anlamasi. avukat olan, yeminli tercuman olan ve ingilizcesine guvendiginiz birine tercume ettirmenizi oneririm.


  • Tesekkurler herkese tebrikleriniz icin @fenercag bunu arayıp doktor ungan ofisine sormanızı öneririm akşam 5 ile 7 arası telefonlara cevap veriyorlar.
    @BADE çok geçmiş olsun ama bence olumsuz düşünmeden hemen hızlıca istenen 2 dökümanı gönderirseniz 1-2 haftaya tamamlanır daha önceki arkadaşlarda öyle olmuştu forumdan okuduğum kadarıyla böyle döküman eksiklerinde 🙂


  • @BADE geçmiş olsun 1-2 hafta içinde hemen onaylanır merak etmeyin..elçilik randevüsünde telefonunuzu bırakacak bir yer varmıydı? Randevüyü Çanta ile girilebiliyormuydu?


  • Giriş kapısının karşısında kafe var 15 lira verdim güvenilir yer oraya emanetleri bırakabilirsiniz bu arada yeminli tercüman önerisi olan varmı


  • Merhaba benim avukat arkadasim var yeminli tercuman ayni zamanda, ozelden yazarsaniz yonlendirebilirim. Benim bir kisim dokumanlarimi da o halletti bu surecte


  • @GMT, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba herkese, sizlerle olumlu giden mülakat sürecimi paylaşmak istiyorum. Hem de bugünlerde mülakatı olan arkadaşlara yönlendirme olur.

    Otel: Ben Ramada Otelde kaldım hem yürüme mesafesinde hem de yakın zamanda yenilenmiş sanırım o yüzden reviewlarına göre çok daha iyi çıktı, interneti hızlıydı.

    Sağlık: Randevu saatinden 50 dk önce gittim, içeri aldılar sorunsuz. 4. Katta kayıt yapıldı (pasaport, covid aşısı, son 2 günde yapılan pcr testi, varsa medical kayıtlar istendi), sonra 3. ve 5. katlarda kan alımı ve X ray yapıldı. Sonra yine 4. Katta doktor bey ile görüştüm. Doktor beyin sorduğu sorular: Büyük bir ameliyat geçirdiniz mi, hangi ilaçları kullanıyorsunuz (bunu 2 kere sordu nedense), Amerikada ne iş yapacaksınız, Amerikada daha önce bulunmuşsunuz naptınız, Amerikada hiç yasaları çiğnediniz mi, Amerikada alkollü araba kullandınız mı? Nefes alıp verdirdi, birkaç aşı yaptı, gözlğk numaramı not etti, sonra da tamam dedim, giyinip çıktım. Testlerle birlikte yaklaşık 400 dolar tuttu. Sonuçları ertesi akşam çıktı ve konsolosluğa gönderildi.

    Mülakat:
    Dökümanlar-8.45 randevuma 8 gibi gittim, yaklaşık 8.20-8 30 gibi içeri alındım. Elimde bir tek dosyam vardı, elektronik sokulamıyor. İçeride banka gibi sıra aldırıyor. Sıraya göre önce döküman görevlisine yönlendirildim. Bu görevli Türktü. Bütün civil dökümanlarımı (nüfus kayıt, sicil kaydı, marriage certificate vs) ve eşimin ve cosponsor umun 2021 tax return leri artı fotoğraflar, whatsapp konuşmalarını aldı. Burada hangi dil mülakat diye bir soru sordu, ingilizce dedim not etti. Eşinizin tam adı nedir diye sordu.
    Interview- sonra tekrar sıra bekledim 20 25 dk. Sıram gelince çağıran görevli önce elimi kaldırtıp yemin ettirdi, sonra parmak izimi aldı. Ondan sonra sorular: İlk evliliğiniz mi? Eşinizim ilk evliliği mi? Eşinizle nasıl tanıştınız? Sonraki yıllarda ilişkiniz nasıl devam etti? Türkiyeye ne zaman döndünüz? (Öncesinde amerikada yaşadığım için) Sonra tamam onaylandı dedi. Hatta beni heyecanlı görünce,you did fine, you are approved gidebilirsin ok dir dedi😃Elime aile içi şiddet konulu kağıdı verip pasaportunuz ptt ile elinize ulaşacak dedi. Herkese bol şans diliyorum bu süreçte!

    Hayırlı olsun inşAllah. Çok sevindim.


  • @BADE, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @GMT Hayırlı olsun. Benim de mülakatım bugün saat 9,45 te idi. Deneyimlerimi paylaşayım. Ben 9 da konsolosluk önündeydim, güvenlik dışarıda bekleyen herkesi sırayla içeri aldı. Evraklarımızı inceledi ve elindeki ufak beyaz mendil parçası gibi bişeyi bütün dosyalarımın üzerine birer kez minik minik sürdü ve bana geri verdi.( ne olduğunu anlayamadım ama soramadım da:)) Sonra içeri girdim bankodaki görevli pasaportumu isteyip kontrol etti ve sıra numarası ile birlikte geri verdi, bankadaki gibi numaramı takip edip sıram gelince ilgili bankoya gitmemi söyledi. Büyük bir salonda tek tek konulmuş sandalyelerde oturup sıramı bekledim zaten sandalyelerin hemen arkasında görüşme yerleri var bölüm bölüm ayrılmış vezne bölümleri gibi, oralarda görüşmeyi yapıyorlar, ayrı bir odaya filan girmiyorsunuz yani. Numaram yanınca ilk önce bir türk bayan görevli ile görüştüm. İstediği evraklar sırayla pasaport, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı (ing türkçe farketmez dedi) 1adet foto, evlilik cüzdanı ve eşimin boşanma evrakı. (bunu eşiniz veya sizin 2. evliliği var mı diye sorduktan sonra istedi) ingilizce konuşabiliyormusunuz diye sordu ben hayır dedim tamam yerinize geçebilirsiniz tekrar çağıracağız dedi. ikinci sıra gelişinde bu defa farklı bir görevlinin olduğu bölüme gittim. Yabancı bir kadın görevliydi. bozuk bir türkçe ile konuşarak sağ elimi kaldırıp yemin ettirdi. hemen arkasından parmak izimi aldı. sonra eşimle nasıl tanıştığımı sordu, eşimin işinden biraz bahsetmemi istedi ve son olarak eşimin şuan nerede yaşadığını sordu. evlilik cüzdanımı geri verdi ve bir de abd deki aile içi şiddet konusunda yasal haklarımı anlatan A5 boyutunda 3-4 sayfalık bir kağıt verdi. Nüfus kayıt örneğinin vukuatlı halini sisteme elektronik olarak yüklememi söyledi. en son olarak boşanma belgesinin aslı var mı diye sordu. avukatımız sağolsun!!!! burada deneyimlerini paylaşan arkadaşlar sayesinde evrakın aslının gerekli olduğunu biliyorduk, avukattan da görüşmeden 2 hafta önce evrakın aslını göndermesini istedik ama avukat aslı gerekli değil diye ısrarla bize vermeyi geciktirdiği için maalesef evrakın aslını görüşmeye götüremedim. yani avukatın iş bilmezliği ve lakaytlığı yüzünden göz göre göre lades olduk:(( Sonuç olarak görevli pasaportumu geri verip, evrakın aslı ile birlikte konsolosluğa ptt yoluyla göndermemi söyledi.
    Evet benim deneyimlerim böyle idi. Umarım bu süerci henüz yaşamamış olanlara bir nebze fikir olur yazdıklarım. Yalnız şunu söylemeden geçemiycem SİZ SİZ OLUN BOŞANMA EVRAKINIZIN ASLINI MUTLAKA YANINIZDA GÖTÜRÜN. buradaki birçok kişinin yaşadığı gibi avukat yüzünden işlemlerimiz sekteye uğradı. Eğer avukat daha iyi iş görür düşüncesiyle avukat tutacaksanız hiç boşuna paranıza yazık etmeyin.. Herkese bol şans dilerim.

    Buraya kadar gelmişsiniz. Belgeyi gönderince vizeniz hemen onaylanır inşAllah.


  • @skrbtk, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar öncelilkle herkeze merhabalar adli sicildeki arşiv kaydında olan mahkeme yüzünden dün vizeyi alamadık mahkeme kayıtlarının çevirisini beğenmedi memur okuyamıyorum anlamıyorum dedi.

    Ve kagıda şunu yazdı certified translator yapıp mahkeme kararlarını pasaport ile gönder dedi.

    Şimdi anlamadıgım nokta iki çeşit çeviri var

    1. Yeminli tercüme
    2. Noter onaylı yeminli tercüme

    Ben bu kagıtları hangisine çevirttireyim memurun yazdıgı kagıda göre yeminli tercüme iş görür gibime geliyor bilgisi olan varmı bir sitede şöyle birşey gördüm

    Yeminli tercümeyi kabul eden yabancı kurumlar sayfalarında bunu genellikle şöyle belirtirler: Certified translation, sworn translation, translation must be certified by a sworn translator.

    Noter onaylı tercümeyi kabul eden yabancı kurumlar da sayfalarında bunu genellikle şu şekilde belirtirler: Notarized translation, translation must be notarized from notary public.

    Belgelerinizi tamamlayıp gönderince vizeniz hemen onaylanır inşAllah.


  • Merhaba, 2.evrak talebinden sonra DQ bir hafta içinde geldi. Şuan mülakat tarihim de belli oldu fakat ds-260 6 ayı geçti. Nereden nasıl yenilememiz gerektiğini tam anlayamadık bilgisi olan yardımcı olabilir mi?


  • Mülakatı geçen arkadaşlar hayırlı olsun tebrik ederim 🙏🏻


  • @fyztrl ilkinde eksik evrağı söylemeyip 2. De farklı bi evrakmı istediler neden 2 kez eksik evrak oldu


  • @cokbekledik86 yüklü olan evrakları istemişlerdi sponsorla ilgili daha sonra ulaşmaya çalıştık fakat numarasını kaldırmışlar bizde tekrar yükledik sisteme bir kaç gün sonra onaylanmıştı, tekrar bir 3 ay daha bekleriz diye düşünmüştük ama bir hafta içinde onaylandı tam bir hafta sonra da randevu günü belli oldu


  • @fyztrl anladım gözünüz Aydın demek hata onlardaydı tekrar bekletmemeleri süper olmuş bol şans


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum