Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, diyelim ki ben Work And Travel ya da Dil Okulu Programlarıyla Amerikaya geldim, change status yapıp süremi uzatırsam ya da tek program devam edersem ehliyet alabiliyor muyum? Yoksa sadece green card sahipleri ve vatandaşlar mı alabiliyor? Alınabiliyor ise nereden nasıl alınıyor acaba?


  • @LEJERSEY bu konudaki 64. sayfada yer alan YouTube videosunu izlerseniz tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. (New Jersey için tabi ki)


  • @MySea @sanaldeniz bazi eyaletlerde yazili sinava tekrardan giriliyor. Her eyaletin kanunlarinda degisiklikler oluyor. Mesela ben California'ya tasindigimda Minnesota ehliyetim vardi ama yazili testi tekrar almam gerekti.


  • @yonca_2020 Sorry for you! California bu ulkedeki malesef en cins eyalet! 😃


  • @MySea ayni durumu Minnesota ya tasindigimda da yasamistim. Orada cok kar oldugu icin trafik kurallarida farklilik gosterebiliyor. CA'da ise bisiklet yollari fazla oldugu icin bazi dikkat edilmesi gereken hususlar var. O yuzden burada herkes yerlesecegi eyaletin DMV sayfasindan kurallari kontrol etmesinde fayda var.


  • Merhaba,

    Forumda Alabama'da ehliyet almak hakkında hiç bilgi yoktu, bu hafta ehliyet sınavlarını geçtim. Şöyle ki:
    1- Aşırı sakin bir eyalet olduğu için DMV'ye randevu almadan gitmeyi tercih ettim. Randevu ile de gidilinebilinir. Girer girmez karşımda bir görevli belirdi. Uluslararası ehliyetim olduğunu ama burada yaşamaya başladığımı ve ehliyete ihtiyacım olduğunu belirttim. Kiosktan sıra verdi ve beklememi söyledi.

    2- 6 gişe bulunuyordu. Benim sıram yanınca gişeye yaklaştım ve durumumu belirttim. Görevli hanımefendi boy, kilo, göz rengi vs gibi özelliklerimi sordu ve fotoğrafımı çekti. Çok kısa bir göz testi var. Türkiye'de göz doktorlarının odasında bulunan harf tablosundaki bir sırayı birer gözüm kapalı olarak okumamı istedi. Sonrasında ise yazılı teste yönlendirdi.

    3- Yazılı test için de 6 adet bilgisayar bulunuyor. Nakit ödenirse $5, kredi kartı ile ise $5.20 test ücreti var. 30 soruda 6 yanlış yapma hakkı veriyorlar, boş bırakabiliyorsunuz ve geçtiğiniz soruya da tekrar dönebiliyorsunuz. Hazırlanmadan gelmiştim ama kurallar zaten neredeyse aynı, tabelaları is mantık yürüterek tahmin edebiliyoruz. Sınav sonunda doğru yanlış sayısı yerine geçti/kaldı çıkıyor ve road teste girmeye hak kazanıyorsunuz. Sınavı geçemezseniz bir ödeme daha yapıp geçene kadar sınavı tekrarlayabilirsiniz.

    4- Yazılı testi geçer geçmez direksiyon testinde boşluk varsa alabiliriz demişlerdi, şansıma boşluk da vardı ama araç sahibi yoktu. Direksiyon testi için araç sahibinin ehliyeti, kaskosu ve plaka numarası gibi bilgiler gerekiyor. Sınava giren kişinin araç poliçesinde veya sigortasında isminin geçmesine gerek yok. 2 gün sonrasına randevu alabildim. Sınav kolaydı, DMV önünde sınav sırası var. Sırada arabanın içinde hocanın gelmesini bekledim. Gelince önce sinyalleri ve kornayı kontrol edip ön koltuğa oturdu. 10 yıllık ehliyetimin olduğunu görünce sabahtan beri durmadan direksiyon testi yaptığını ve yorulduğunu, iyi ki bu seferin kısa geçeceğini söyledi ve yola çıktık. Yani road test için randevu saatini seçebiliyorsanız sabahın erken saatlerinde seçmemek avantaj sağlayabilir. Test çok uzun sürmedi, 3 nokta dönüşü bile yapmadık. Türkiye'de ne iş yapıyordun burada ne yapacaksın şehri beğendin mi vs sohbet ede ede 5-10dk arası yol gittik, normal sürüşün dışında bir mahalleye soktu ve sadece quick stop yaptık. Durduktan sonra geri geri gittik ve döndük. Dönünce arabayı park ettirip tebrik etti ve imzaladığı kağıdı ofise götürmemi söyledi.

    5- İmzalı road test kağıdı ile DMV ofise girdim. Son işlem çok kısa sürdü. Memur organ bağışçısı olmak ister misiniz diye sordu ve $36 ödemeden sonra 1 aylık geçici ehliyetimi verdi. Ehliyetin aslı 30 gün içinde adresime kargolanacak.

    Darısı ehliyet almayanların başına.


  • @yuzuf Tebrik ederim hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun.


  • @Orhan-Cabarov Tesekkurler hocam


  • @yuzuf Ehliyetiniz hayırlı olsun.
    Alabama eyaletini neden seçtiğinizi ve ordaki yaşam hakkında tecrübelerinizi https://yesilkartforum.com/forum/topic/17/alabama?page=1
    sayfasında bizlerle paylaşabilirmisiniz.
    Her şey gönlünüze göre olsun.Tekrar kutlarım sizi.


  • Tennessee de ehliyet alan varsa tecrübelerini yazabilir mi ?


  • Florida da TR ehliyeti ile arac kullanmak mümkün mü? Mümkünse süre kısıtı var mı?


  • @kartalveat Maalesef düzenli olarak Alabama'da yasamadigim icin pek bir tecrübe edinemedim. 6 ayda toplam 10 gün kadar kaldim yani 😕 İyi dilekleriniz icin ise tesekkur ederim, selamlar.


  • @Platon59 Turist ve GC'li olarak ehliyet almak farkli, hangisi icin soruyorsunuz bilmiyorum ama:

    Turist iseniz 6 ayda, GC'li iseniz 1 ayda halletmenizde fayda var. Ehliyet almak icin ise GC'a ihtiyaciniz yok. SSN, Adres beyani, Pasaport ve TR ehliyetiniz gerekli. Randevusuz islem yapamazsiniz Florida'da. Genelde 1 ay sonrasina sinav, sinavdan 1 ay sonra da road testi icin randevu alabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    Turist vizesi ile ehliyet alma ihtiyacı neden var. Zaten TR ehliyetiniz ile 6 ay burada araba kullanabilirsiniz. Uluslararası izin işlemini TR de yaptırdıysanız 1 sene kullanabiliyorsunuz. Her sene de yenileyebiliyorsunuz.


  • Colorado hakkında nasıl oluyor? Türk ehliyeti geçerli mi?


  • @yuzuf georgiadan aldım turist vizesi ile, ssn istenmedi(2020de aldım). Tr ehliyeti de istenmedi ki yoktu zaten.

    pasaport, cbpden alınmış i94 kaydı, pasaport, driver schooldan aldıgım belge. Ehliyeti kalış izninize göre veriyorlar.

    Florida için farklı olabilir gerçi.


  • @crazycells Merhabalar, turist vizesi ile gelip F-1 geçiş yaptım. ocak 2022 den beri öğrenciyim. ocak 2023 de vizemi yenilemem gerekiyor. New Jersey de ehliyet alacagim. Acaba ehliyetin gecerlilik süresi ocak 2023 mü olacak yoksa ehliyet alıp tarihinden itibaren 2 yıl gecerli olacak mı?

    tesekkurler


  • @seli ocak 2023e kadar geçerli olur.
    abdde ne kadar kalmanıza izin veriliyorsa o kadar geçerlidir yani


  • Merhaba, NJ ehliyet tecrübemi aktarmak isterim. İlk önce MVC'den initial permit randevusu aldım, 6 points için belgelerimi gösterdim (pasaport, türk ehliyeti, SSN, bank statement) burada söylemek istediğim knowledge teste girecek gibi hazırlı gitmekte hayda var çünkü bankodaki görevli eğer istersem hemen sınavı yapabileceğimi söyledi eğer hazırlıklı gitmiş olsaydım 2. randevuya gerek kalmayacaktı.

    Test için saatlerce bilgisayar başında uğraşarak ertesi güne randevu bularak Lodi MVC'ye gittim. Göz kontrolü yapıldıktan sonra bilgisayardan sınava girdim ve geçtim. Sorular genellikle internetten bulup çözdüğümüz soruların aynıları birkaç tane farklı soru vardı sadece. Açıkçası manuele hiç bakmadım sadece soru çözerek geçilebilir, zaman kısıtından dolayı tereddütü olan var ise telaş yapmaya gerek yok 1 günde halledilebilecek bir sınav. Sınavdan sonra initial permitte gösterdiğim dokümanları kontrol edip geçici ehliyet için verecekleri kağıdı bekliyordum ancak sadece permit kağıdıma barkod yapıştırıp yarın sabah 8'de tekrar gelmemi söylediler. Sanıyorum yoğunluktan dolayı ve öğleden sonra mesai bitimine yakın olduğu için bu tür bir uygulama yapıyorlar ancak oldukça sıkıntılı bir durum uzak mesafeden gelenler için, Lodi için mi geçerli sadece emin değilim ancak randevu alacaklar bunu da dikkate almalı.

    Ertesi sabah 8'de oradaydım ve benim gibi bir çok insan vardı dünden kalan. Görevli oldukça kaba bir şekilde bugün randevusuzlara bakılmayacağını, başka zaman gelmemizi, veya başka lokasyonların belki randevuz alabileceğini söyledi. Ben de Lodi şubeden çıkıp Wayne şubesine gittim, neyseki burada içeri alındım. Tekrar 6 points evraklarıma bakıldı, ödeme yaptıktan sonra fotoğraf çekildi ve 1 aylık geçerli olan doküman verilerek işlemler tamamlandı.

    Genel olarak oldukça uğraştırıcı ve sabrımın sınandığı bir süreçti 🙂 Umarım kimse bu tür aksilikler yaşamadan kolaylıkla halleder.


  • Merhaba ben coloradodan sürüş testini geçtim, Geçerli A4 kağıdı aldım. DMV den randevu almam gerekiyor fakat çok geç tarihe veriyor . Ben 20 gün sonra başka eyalete taşınacağım için . A4 geçiçi ehliyetimle başka eyaletten DMV den randevu alabilirmiyim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum