Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

• @nicely Evet, Abd konsolosluklarında turist vizelerinde potansiyel olarak zaten bir göçmen muamelesi yapılıyor, bir de söylediğiniz gibi ek olarak GC başvurusu sorulduğunda bu potansiyel durum kısmen doğrulanıyor sanırım.

• @JessePinkman Hadi hayırlısı olsun dostum, ben de en geç 2 ay içerisinde bir aksiyon alacağım bakalım. Hazırlığa başladım 🙂

• ⭐⭐

@stardium problem yok est. "gelecege yatirim" icin ve kod okurken keyif verdigi icin Kotlin sectim seneler once. Tum emektar dinazorlar (kendileri diyor) Yazilimi bir kenera birakip Ingilizce ogren ilk olarak diyor. Bakalim Ing calisiyorum istikrar saglarsam ne ala (: Istanbuldan selamlar

• @stardium Evet ama belki turkiyede isi, evi vs mal varligi olan bir aile icin greencard durumu etkili olmayabilir belki deneyip gormeklazim

• ⭐⭐

@nicely bu dediğiniz olay ne zaman oldu ve görüşmeye dair biraz daha detay verir misiniz bu bahsettiğiniz arkadaşınızın profilini nasıldı vb?

• ⭐⭐

@stardium aslında tam olarak öyle değil GB başvurusu göçmenlik niyeti taşır ama uzun vadelidir ancak kişinin göçmenlik niyeti görüşme anında olmamalıdır akla gelebilecek herhangi bir anda değil yasa da görüşme sırasında olup olmadığına bakılacaktır yani turist vizesi ile gidip kalır misiniz değerlendirmesidir bu

• @dytmelek; haklısınız o kişilerden biri de bizzat benim. Hatta görevli sordu DV ye başvurmuşssun dedi evet dedim. Yine de verdi vizeyi. B1/B2 ye tüm görüşme detaylarını yazdım.

• @Gold-coast; o soru tam olarak şunu kastediyor: sizin adınıza birisi göçmenlik dosyası gönderdi mi? Bu da şöyle olabilir örneğin oradan birisi size sponsorluk denemiştir bu kardeş olur şirket olur vb. Green card göçmenlik başvurusu ancak o sorunun kapsamına girmez.

• @JessePinkman ücreti nasıl gönderdin okula? Bende o okula mail attım bilgi almak için 2 aylık kursları hakkında

• @Umutcum, içinde söyledi: Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

@JessePinkman ücreti nasıl gönderdin okula? Bende o okula mail attım bilgi almak için 2 aylık kursları hakkında

Ücreti vizeyi aldıktan sonra ödüyorsun vize öncesinde okula ön kayıt ücreti ödüyorsun. 250 dolar ön kayıt ücreti 160 dolar vize ücreti ödedim, mülakattan önce de 350 dolar sevis ücretini ödeyeceğim eğer onay alırsam geri kalan 5750 doları okula ödeyeceğim.

• GC bana da çıkmadı, dün turist vizesine başvurdum parasını yatırdım. Mayısa randevu alabildim, 1 yıl var daha... Herkes aynı şeyi düşünüyor sanırım. Randevu sayfasını takip etmeye başladım öne çekebilir miyim diye ama pek ümidim yok. Talep çok.

• Ben ve eşim de aynı yoldan ilerlemeye karar verdik umarım hayırlısı olur

• Turist vizesiyle sertika yada diploma programına change of status yapılıyor mu? Yoksa dil okulu, master, Community college mi sadece uygun change of status e?

• Bende 5-6 kere gren carda başvuru yaptım, olmadı bir türlü, her başvuru ömürden 1 yılı da götürüyor, baktım olacak gibi değil, bunun yerine ziyaretci vizesine başvuru yapayım dedim, 2022 Ocak sonunda ds160 formunu doldurup gönderdim, 2022 Haziran başında randevum vardı ve onay aldım, 2022 Eylül gibi gitmeyi düşünüyorum. Orda bir şekilde kalınıyor, onu anladım da, Türkiye'ye gelme durumunda nasıl olacak.

Yani bu ülkeye giriş çıkış en rahat nasıl olur, sürekli gidip gelindiğinde sorun çıkarmayan vize türü varmıdır?

• @Kef14 hakkınızda hayırlısı olsun... Benim bildiğim vize istemeyen ülkelerden kimlikle her seferinde başka ülkeden giriş yapmak işinize yarar mı bilmem ama

• @Kef14, içinde söyledi: Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

Bende 5-6 kere gren carda başvuru yaptım, olmadı bir türlü, her başvuru ömürden 1 yılı da götürüyor, baktım olacak gibi değil, bunun yerine ziyaretci vizesine başvuru yapayım dedim, 2022 Ocak sonunda ds160 formunu doldurup gönderdim, 2022 Haziran başında randevum vardı ve onay aldım, 2022 Eylül gibi gitmeyi düşünüyorum. Orda bir şekilde kalınıyor, onu anladım da, Türkiye'ye gelme durumunda nasıl olacak.

Yani bu ülkeye giriş çıkış en rahat nasıl olur, sürekli gidip gelindiğinde sorun çıkarmayan vize türü varmıdır?

Tebrik ederim vizeniz için hayırlı olsun, E2 vizesini araştırabilirsiniz, belirli bir bütçe ile Amerikada yatırım yapıp E2 vizesine başvurabilirsiniz. Turist vizesi ile gidip bir iş kurup sonra vizeye başvurabilirsiniz ya da oradayken E2 statü değişikliği yapabilirsiniz ama o durumda ülkeden çıktığınızda statünüz iptal olur. Biraz masraflı ve detaylı araştırma yapmayı gerektiren bir vize türü.
    Bir de çok detaylı bilmiyorum ama oraya gidip sponsor olabilecek bir firmada iş bulabilirseniz greencard alıp orada kalabilirsiniz sadece bu seçenekte süreç biraz daha uzun sanırım.

Bu arada B1-B2 vize mülakat deneyiminizi alttaki başlığa yazmadıysanız yazabilir misiniz bizlere de fikir verir🙏🏻

https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇?page=1&lang=tr

• @dytmelek
    Şimdi gördüm deneyiminizi yazmışsınız teşekkürler 🙏🏻

• Kaçağa düştüğümüzde yine de ilerleyen zamanlarda sponsor bulursak yada green card çıkarsa green card alabiliyor muyuz?

• ⭐⭐⭐

Kaçağa düşmek çok zorlu bi süreç. İş bulamaz,para kazanamaz ev tutamaz her türlü zorluklarla karşılaşırsınız. Geçerli sebebiniz varsa iltica edin en azından yasal bi statünüz bulunsun. İltica ettikten 5 yıl sonra vatandaşlığa geçiş yapabiliyorsunuz. @mexido

• @waterman, içinde söyledi: Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

Kaçağa düşmek çok zorlu bi süreç. İş bulamaz,para kazanamaz ev tutamaz her türlü zorluklarla karşılaşırsınız. Geçerli sebebiniz varsa iltica edin en azından yasal bi statünüz bulunsun. İltica ettikten 5 yıl sonra vatandaşlığa geçiş yapabiliyorsunuz. @mexido

İltica olmaz bizden 🙂 kabul etmezler.
    Evet biliyorum zor tabi kaçağa düşmek farkındayım öğrenmek istediğim oldu da düştük green card cikinci yararlanamıyor muyuz yada sponsor olan biri green card alamıyorsunuz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k