Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• @gucarslan çok teşekkürler cevap için açıkçası oturum konusu beni kararsızlaştırdı ,zaten evlilik düşünüyorduk ama onun durumu benim green kart almamı engeller mi bundan korkuyorum sonuçta bu yüzdesi çok az bir fırsat. Belki green cart aldıktan sonra evlilik de olabilir ancak sürecin 2.5-3 yıl olduğu belirtilmiş bu kadar yıpratıcı bir süreç de hiç istemediğim bir durum.
    Peki mülakattan önce evlenip görüşmeye gidersek eşim green kart almayıp bana onay verme gibi bir durum olur mu? Eş sonradan bir şekilde gelir belki? yoksa ikimize de mi red ve kabul olur. Yani bireysel mi değerlendiriyor yoksa çift olarak mı?
    Düğün fotoğrafları vs green karttan önceki fotoğraflar konuşmalar uçak biletleri etkili olmaz mı?

• datanistD datanist bu başlıktan bahsetti

• @efeozgur35 bende

• @aystun1 ilişkinizi ve evliliğinizi kanıtlayan her şey elbette mülakatınızda etkili olacatır.
    çekiliş sonrası resmi olarak evlilik yapmış çiftlerde son dönemde yaşayan bir vaka olmadı bildiğimiz. hatta DV2021'de mülakata 1 ay kala evlenen arkadaşımız bile sorunsuz aldı vizesini.

burada duru tamamen sizin bu ilişkiyi ve evliliği nasıl anlattığınız ve sorulursa kantlayacağınız. eğer kanıtlanabilecek bir ilişki ve evlilikse sorun olacağınız zannetmiyorum.

• @gucarslan teşekkür ederim cevap için, ilişkiyi kanıtlayabileceğimi düşünüyorum, sadece yabancı olduğu için ön yargılı yaklaşmalarından( çünkü Afrika ülkesi ama yasaklı ülke listesinde değil) ve oturum izni durumundan korkuyordum.(Bu işi dediğiniz gibi evlilik ile kolaylaştırabiliriz.) düğün de olduktan sonra aile fotoları vs etkili olur muhtemelen ve sosyal medya çekiliş öncesinde olan tarihi belli olan paylaşımlarda var onun dışımda fotoğrafları nasıl tarihle gösteriliyor bilmiyorum belki direk telefondan gösterebilirim. Bu ilişki delillerin sumumu düzenlenmesi ile alakalı tecrübeli birisi varsa tavsiyelerini dinlemek isterim.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• @Emly geç gördüm yorumunuzu. Öncelikle teşekkürler. Başarılı bir şekilde sürecin üstesinden geldiğiniz için sevindim. Mutluluklar dilerim, süreciniz umarım sorunsuz ilerler.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, DS260 formunu single gönderip sonradan evlenenler için önce ki sayfalarda formun açtırılarak medeni durum güncellemesi yapması tavsiye edilmiş ancak 2023 için bu değişiklik mülakat esnasında olabilir dendi, süreçte farklılık mı oldu aceba ? önce ki mesajları okuyunca kafam karıştı açıkcası :) açtırmalımıyım emin olamadım. Mülakat esnasında bu talepte bulunmuş arkadaşlardan tecrübelerini öğrenmek isterim.

• @gucarslan merhaba, bende aynı konudan müzdaribim, yazılanları doğru anladım mı diye sormak istedim.
    bizim de nikahımız 4 haziranda, nikahtan sonra pasaport ve kimliği değiştirip, yeni soyadımla (bekarlık soyadım+eşimin soyadını kullanacağım) ve yeni pasaport numaramla mı doldurmam gerekir d260 formunu yoksa başvururken var olan pasaport ve kimliğimle mi? ve aynı anda da eşimi ekleyebiliyorum sanırım değil mi?

• @Zeynep-0 süreci nasıl ilerlettiniz acaba ?

• @masewu ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    asıl talihli siz misiniz yoksa eşiniz mi?

• Merhabalar , kız arkadaşıma gc çıktı ve yakın zamanda 2 buçuk senelik iliskimize evlenerek devam edeceğiz . Sıra numarası 10xxx lerde eylul ayı basında evlenmemiz yeterli olur mu ?

• @oguzcan-kurt bu süreçta önemli olan yasal evliliğin en kısa sürede yapılmasıdır. bu sayede evliliğinizi daha iyi açıklama ve inandırma şansınız olur. elbette eylül ayında evlilik yapmanız sorun olmaz ama tavsiyemiz mümkün olduğu kadar erken yapmanızdır.

peki kız arkadaşınız DS260 formunu doldurdu mu?

• Evet doldurdu , add applicant e tıkladığınızda su an form açılıyor Temmuz ayında evlenmeyi düşünüyoruz . Bizim endişemiz Eylül ayında evlenirsek add applicant formu kapanır mi veya form açtırmak istersek te mülakat sıramız konusunda sıkıntı yasarmiyiz ?

• @oguzcan-kurt ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    elbette kapanmaz, bu sekme her zaman açık kalacak, ta ki 30 eylül 2023 tarihine kadar.

• Merhaba,
    Evlilik ile ilgili olarak surekli arastirdigimiz ve tam bir yanit bulamadigimiz bir konu var. Ben greencard 2017 loto talihlisiyim, esim turk vatandasi ve turist vizesi var. burada 3, ayi dolduktan sonra mayis sonunda evlendik, simdi ona greencard basvurusu icin surece baslayacagiz. Fakat emin olamadigimiz bir konu var.
    Turist vizesinin bitisine 3 ay var, bu durumda hemen bu hafta basvurulari yapmis olsak ulkeden cikmadan adjustment of status alabilir mi ? Burada onemli olan tarih kisiti nedir ? Anlayamadigimiz su, adjustment of status e basvurdugumuz tarihte onun gecerli bir vizesinin mi olmasi lazim yoksa adjustment of status onayi gelene kadar bu vize statusunu koruabilmesi mi lazim?
    Ornekle aciklayayim.
    Diyelim ki bu hafta evraklar geldi ve 3 hafta sonra da isleme alindigina dair bir bildirim geldi. Bu durumda turist vizesinin bitisine hala 2 ay kalmis oluyor. Overstay olmadigi icin adjustment of status yapilir mi ? Ya da diyelim ki gecerli bir statusu varken basvuru yaptiktan sonra islemler gocmenlik ofisi tarafinda uzadi ve adjustment of status processing e sira 4 ay sonra geldi. Bu durumda turist vizesi icin 6 ay gecmis oluyor, adjustment of status u onaylanmaz mi ?
    Son olarak adjustment of status e gecerli bir statu ile basvurdugumuz anda artik kendisinin turist statusu dusmus olmuyor mu ? yani adjustment gelene kadar status sahibi olmadan amerikada kalabilmis olmuyor mu ?
    Tesekkurler simdiden cevabiniz icin

• @crazycells Ali bey merhaba, Tugba hanim ile konustum sizden yardim istememin iyi olacagini soyledi. Bizim durum ile ilgili buyuk sikintidayiz, her yerde bir sey okuyoruz ne yapsak bilemedik. Siz ne dersiniz ?

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• merhabalar benim kız arkadaşıma green card cıktı biz eylülde evlenicekken erkene çekip evlendik ve formu daha doldurmadık 16 bin küsür case numaramız var ama bikaç sorum vardı ;

evlendikten sonra soyadı değiştiği için pasaportu değiştirmelimiyiz

geç doldurduğumuz için bir mağduriyet yaşarmıyız

ve güvenilir danışmanlık nasıl alabiliriz ?

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

• @ertay tavsiyem kız arkadaşınız bir an önce formu doldursun, kesinlikle beklemesin.
    resmi evliliğinizi yaptığınızda sizi forma ekler ve mülakat aldığında [email protected] adresine mail atıp kendi formunda da değişiklik yapar medeni durumunu.

evlendikten sonra soyadı değiştiği için pasaportu değiştirmelimiyiz

kadınlar, evlilik sonrası eğer soyadını değiştirecekse pasaportunu yenilemelidir.

geç doldurduğumuz için bir mağduriyet yaşarmıyız

formu geç doldurduğu için DV2022 kazananları ne yazık ki çok mağdur oldu.

ve güvenilir danışmanlık nasıl alabiliriz ?

bu forumdaki bilgiler bütün süreciniz için yeterli bilgi ve birikime sahip. ama ben illa danışmanlık alacağım diyorsanız karar sizin, internette bununla ilgili firmalar vardır.

• Biz evlilik yaptık zaten evliyiz formu doldurucaz ama pasaportu değiştirip mi formu doldurmalıyız yoksa değiştirmeden mi ?

• @ertay değiştirmeden doldurabilirsiniz.
    mülakat aldığınızda yeni pasaportunuzu mülakata götürmeniz yeterli olacaktır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k