Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Yolunda Evlilik
-
@hope123 merhaba evet pandemi tüm kategorileri etkiledi örneğin bizden önce 10 ay 13 ay gibi onaylar gördük. Hatta benden sonra başvuru yapıp 1 yıl önce onay alanlar oldu bazilari onay alıp randevu için bir yıl bekledi aynı kapıya cıktı dosyanizin hangi servis centerda olduğuyla alakalı birazda hepsi aynı sürede onaylamıyor ve servis seçme şansınız yok malesef yani şans yada başka faktörler bilemiyorum ancak avukatımız bu başvuruyu yaparken bize iki buçuk üç yılı gözden çıkarın demişti zaten. Şimdi uscis bir plan açıkladı ve elindeki tüm dosyaları eritip 2023 mali yılı başlangıcı itibariyle bu süreyi 6 aya indireceğini açıkladı. Ama daha öncede böyle açıklamalar olmuş gerçekleşmemiş çünkü olağan dışı durumlar oluyor salgınlar savaşlar gibi ve bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor anlayacağınız.
-
@hope123 mülakat aldıktan sonra dosyanızın tekrar açılmasının bir anlamı yok

bahsettiğiniz durum, dosyanız KCC'deyken yaşanan durum.
mülakat aldığınızda dosyanız ankara konsolosluğu'na transfer olur.bu yüzden gönül rahatlığıyla işlemi yapabilrisiniz.
-
@gucarslan tamamdır o zaman ben heyecanla okuduklarımı idrak edememişim
cevabınız için tekrardan çok teşekkürler. -
@gucarslan formu tekrar actirmazsam aynı anda giriş yapmamiz için vize verirler yani o da benimle aynı anda green card kazanır doğru anladım dimi ?
-
@Çağla-Karal tekrar ediyorum lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
bir önceki iletimde çok açık bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum.
lütfen bir önceki iletimi dikkatlice tekrar okuyun. -
Merhaba, benim ben green card talihlisiyim ancak erkek arkadaşımla evlilik düşünüyorum ve bunu hızlandırmaya karar verdim, formu bekar olarak doldurmuştum ancak şöyle bir durum var erkek arkadaşım yabancı ancak şu an Türkiye'de ve 2021 eylül ayında oturum izni bitti uzatmak için tekrar başvuruldu ancak reddedildi sonra avukat aracılığı ile bu karara itiraz ettik mahkeme henüz sonuçlanmadı. Eğer mahkeme olumsuz sonuçlanırsa burada durduğu zaman yasal olmamış olacak ama mahkeme süresinde Türkiye'de kalabiliyor.
Sorum şu;
eğer evlenirsek, oldu ki burada kaçağa düştü, bu drum Green Kart almasını engeller mi ve sonradan ne tarz belgeler isteniyor eş için ,sonuçta evlenmiş olacağımız için bu durum etkiler mi konsolosluğu? Veya benim vize almamı etkiler mi?
Evlendikten sonra il göç idaresinden oturum izni de alabiliriz ama bu kesin alabiliriz değil idareye bağlı, giriş çıkış yapması da istenebilir bu durumda mülakat olursa yetişemem ihtimali olabilir.
Sizce nasıl bir yol izlemem lazım? ülke Senegal bu arada. -
@gucarslan taşıdım süreci imzaya şimdi şunu soracağım. Formu doldurmam için adres gerekiyor ve hiç bulamadık ne yapacağız burda yardimlasabilecegimiz bi oluşum var mı bu konuda
-
@Çağla-Karal şuan adres yazmak zorunda değilsiniz, NONE yazıp geçin mülakata kadar adres bulup mülakatta bu adresi bildirebilirsiniz. bunun için formunuzu doldurmamazlik etmeyin.
*ayrıca CN'niz confirmation number degil, kazandığınız sayfada en altta yazan ve 2023EU... ile başlayan numara.
-
@aystun1 merhaba. ilk olarak süreçte yapmanız gereken ilk şey yasal evliliginiz. yasal evlilik sonrası devam eden mahkeme için de oldukça büyük bir katkı olacaktır.
devamında, yasal oturum almamış olsanız dahi eşinizin bu mahkeme boyunca ülkede kalıyor olası büyük avantaj. cn'niz çok yüksek değil, süreç doğru ve sağlıklı ilerlerse muhtemelen ocak / şubat gibi mülakatiniz gelir.
eşinizin kacak duruma düşme ihtimaline gelirsek;
yasal evli olduğunuz için eşinizin sizinle birlikte mülakata girdiğinde kendisinden oturum evrak talebi olmaz genelde. ama sorulduğunda buna nasil cevap verirsiniz bilemem.kisaca bu tamamen sizin karariniz. evlilik ilk, eşinizin davasından olumlu sonuç almak ikinci amacınız olsun. evliliginiz oturum için büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
@gucarslan çok teşekkürler cevap için açıkçası oturum konusu beni kararsızlaştırdı ,zaten evlilik düşünüyorduk ama onun durumu benim green kart almamı engeller mi bundan korkuyorum sonuçta bu yüzdesi çok az bir fırsat. Belki green cart aldıktan sonra evlilik de olabilir ancak sürecin 2.5-3 yıl olduğu belirtilmiş bu kadar yıpratıcı bir süreç de hiç istemediğim bir durum.
Peki mülakattan önce evlenip görüşmeye gidersek eşim green kart almayıp bana onay verme gibi bir durum olur mu? Eş sonradan bir şekilde gelir belki? yoksa ikimize de mi red ve kabul olur. Yani bireysel mi değerlendiriyor yoksa çift olarak mı?
Düğün fotoğrafları vs green karttan önceki fotoğraflar konuşmalar uçak biletleri etkili olmaz mı? -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
datanist
-
@efeozgur35 bende
-
@aystun1 ilişkinizi ve evliliğinizi kanıtlayan her şey elbette mülakatınızda etkili olacatır.
çekiliş sonrası resmi olarak evlilik yapmış çiftlerde son dönemde yaşayan bir vaka olmadı bildiğimiz. hatta DV2021'de mülakata 1 ay kala evlenen arkadaşımız bile sorunsuz aldı vizesini.burada duru tamamen sizin bu ilişkiyi ve evliliği nasıl anlattığınız ve sorulursa kantlayacağınız. eğer kanıtlanabilecek bir ilişki ve evlilikse sorun olacağınız zannetmiyorum.
-
@gucarslan teşekkür ederim cevap için, ilişkiyi kanıtlayabileceğimi düşünüyorum, sadece yabancı olduğu için ön yargılı yaklaşmalarından( çünkü Afrika ülkesi ama yasaklı ülke listesinde değil) ve oturum izni durumundan korkuyordum.(Bu işi dediğiniz gibi evlilik ile kolaylaştırabiliriz.) düğün de olduktan sonra aile fotoları vs etkili olur muhtemelen ve sosyal medya çekiliş öncesinde olan tarihi belli olan paylaşımlarda var onun dışımda fotoğrafları nasıl tarihle gösteriliyor bilmiyorum belki direk telefondan gösterebilirim. Bu ilişki delillerin sumumu düzenlenmesi ile alakalı tecrübeli birisi varsa tavsiyelerini dinlemek isterim.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
@Emly geç gördüm yorumunuzu. Öncelikle teşekkürler. Başarılı bir şekilde sürecin üstesinden geldiğiniz için sevindim. Mutluluklar dilerim, süreciniz umarım sorunsuz ilerler.
-
Bu ileti silindi! -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
Merhaba, DS260 formunu single gönderip sonradan evlenenler için önce ki sayfalarda formun açtırılarak medeni durum güncellemesi yapması tavsiye edilmiş ancak 2023 için bu değişiklik mülakat esnasında olabilir dendi, süreçte farklılık mı oldu aceba ? önce ki mesajları okuyunca kafam karıştı açıkcası
açtırmalımıyım emin olamadım. Mülakat esnasında bu talepte bulunmuş arkadaşlardan tecrübelerini öğrenmek isterim. -
@gucarslan merhaba, bende aynı konudan müzdaribim, yazılanları doğru anladım mı diye sormak istedim.
bizim de nikahımız 4 haziranda, nikahtan sonra pasaport ve kimliği değiştirip, yeni soyadımla (bekarlık soyadım+eşimin soyadını kullanacağım) ve yeni pasaport numaramla mı doldurmam gerekir d260 formunu yoksa başvururken var olan pasaport ve kimliğimle mi? ve aynı anda da eşimi ekleyebiliyorum sanırım değil mi? -
@Zeynep-0 süreci nasıl ilerlettiniz acaba ?
-
@masewu ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
asıl talihli siz misiniz yoksa eşiniz mi? -
Merhabalar , kız arkadaşıma gc çıktı ve yakın zamanda 2 buçuk senelik iliskimize evlenerek devam edeceğiz . Sıra numarası 10xxx lerde eylul ayı basında evlenmemiz yeterli olur mu ?
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum