Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @burakaltay, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @smartcells peki bu süreci olumsuz etkiler mi ?

    Her şey konsolosluk görevlisinin takdiridir. Bu şekilde evlilik yapan çiftlerden vize almayan olmadı. Hatta DV2021'in son ayında bir arkadaş tam mülakat sırasında aslında evlenemek istediğini söyleyince konsolsoluk görevlisinin mülakatı bitirip "Senin vizeni onaylıyorum, eşinin belgeleri ve evlilik cüzdanını ulaştırın, sadece yeni eşin gelsin mülakata, belgeleriniz gelince ikinizin de vizeleri o zaman basılıcak" dediği görüşmeler oldu, Eylül 2021 içinde, sürenin bitmesine haftalar kala. Kendileri şimdi ABD'de . 2021 mülakat deneyimleri başlığında arayıp bulabilirsin bunu.

    Süreç boyunca en başından beri verdiğiniz tüm bilgi ve belgeler doğru oldukça müddetçe süreciniz hiç bir şeyden negatif etkilenmez.


  • Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim. Mulakattan once nikah yapmaya calisacagiz . umarim hersey yolunda gider . herkese yardimci fikir ve bilgilerinden dolayi cok tesekkur ederim . gelismeleri ve sureci buradan paylasiyor olacagim 🙂


  • İyi akşamlar. Tavsiyelerinize ihtiyacım olan bir durum var. Bu sene greencard talihlisiyim ve vizemi aldım. Vizemi almadan önce 5 yıllık ilişkim olan kız arkadaşımla çeşitli sebeplerden evlilik gerçekleştiremedik. Bu yüzden onu yanıma almak için uzun süre beklemek de istemiyorum. Yazın evlilik yapabilirim. Öğrenci vizesiyle amerikaya getirmeyi ve ardından evliliği orada gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Daha önce bu tarz bir durumla karşılaşan var mı veya beklemeden onu oraya alabileceğim başka bir yok var mıdır ? Avukatla işlemleri yürütsem daha mı kolay olur ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cihankocaturk merhaba.
    [email protected] adresine, ingilizce olarak mail atmalısınız.
    cn, ad-soyad, bilgilerinizi de ekleyin. elbette cevap vereceklerdir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gorgias merhaba. ilgili konu için yürütmeniz gereken süreç F2A sürecidir.

    lütfen ilgili başlığı dikkatlice inceleyin, bütün sorularınıza cevap bulacaksınız.


  • Herkese merhabalar, forumdaki yazıları okurken bir sürü bilgiyle beraber farklı sorular birbirini doğurdu yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben şuan turist vizesiyle Amerikadayım. Kız arkadaşımın GC kartı var ve burda 4 ay sonra evlenmeyi planlıyoruz. Evlendikten hemen sonra benim green card başvurusu için belgeleri yollamayı düşünüyoruz.

    1. sorum kız arkadaşımın benim için sponsor olması zorunlu mu? yada farklı bir green cardlı veya abd vatandaşı sponsor olabilir mi?
    2. sorum bu yıl vergi beyanını yapmasa süreçte sorun yaşar mıyız?
    3. ve son olarak benim bu belgeleri gönderdikten sonraki süreçte belgeleri beklerken 6 aylık kalış sürem dolması durumunda ülkeden çıkış yapmak zorunda mıyım yoksa süreci ülke içinde bekleyebilir miyim?
      yanıtlayabilirseniz çok sevinirim herkese iyi günler dilerim.

  • 1- evet birinin sponsor olmasi lazim kiz arkadasiniz veya sponsor olabilcek bir co sponsor bulmaniz gerekiyor.
    2- bildigim kadariyla yasarsiniz burada vergi cok onemli. biz gostermedigimiz icin bos bos bir suru sorun sikinti yasadik. ne isteniyorsa harfi harfine ekleyin.
    3- Evlenmis ve basvuru yapmis oluyorsunuz basvuru yaptiktan sonra statunuz green card pending oluyor aksine ulkeden cikarsaniz surecinizi iptal etmis olursunuz cikmaniza gerek yok.
    Benim bildiklerim bu kadar yanlisim varsa duzeltin lutfen arkadaslar


  • ABD vatandaşı ile Türkiye de evlendim. Eşim Amerika da , yanına nasıl gidebilirim ?

    Merhaba. Bu forumu yeni keşfettim, ve çok mutlu oldum. Yardımcı olmamızı istediğim bir konu var ; Ben Türk vatandaşıyım, annemle babamın bir süre iş durumundan dolayı İsrail e gitmeleri sonucu İsrail’de doğdum ama 2 yaşından beri Türkiye de yaşıyorum. İsrail vatandaşlığım yok . ( Amerika sana kolay vize çıkartır diyorlardı hep doğduğum yer yüzünden. Bu bilgiyi o yüzden verdim). Eşimle 3 seneye yakın beraberiz. 26 Ağustos tarihinde evlendik. Ocak ayında Amerika ya yerleşmeye karar verdik. Eşim 12 Şubat günü Los angales a gitti, orada bir iş ayarlamıştı ve onlar sorun yapmadan gitmesi gerekiyordu. İş bir ay sürdü. Şimdi başka görüşmeleri var. Daha önce Amerika da hiç yaşamadığı için, babasını görmek için 2 kere gitmişti o kadar. O yüzden ssn numarası yoktu o başvuruları yaptı ve 10 gün içinde ssn numarası gelecek. Ben Türkiye deyim. Dayanırız sandık ama birbirimizi çok özledik. Turist vizem yok yanına gidemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Green Card başvurusu mu yapmalıyım vize mi aile birleşimi mi hiç bilmiyorum. Öncelikle eşimi görmek istiyorum, ve tabi orda çalışma iznimin de olması önemli. Orda hayat kuracağız. Bana yardımcı olur musunuz ? Avukatlık ücretleri şuan için bizi çok zorlar.


  • Tecrübesi olan var mıdır? Greencard mülakatına gittiğimizde, evlilik öncesi sevgili zamanı fotograflarimizi dosyaya koyacağız. Bu fotoğraflardan en az kaç tane olmasi gerekiyor? Ve bu fotoğrafların üzerinde bir tarih yoksa digitaldeki hallerini cd içinde felan goturmemiz gerekiyor mu? Yani dosyayı inceleyenler fotoğraf tarihi kontrolü yapıyorlar mı evliliğin gerçekliğine dair kanıtlara bakarken?


  • videolarda izlediğime göre bol bol konulabileceğinden bahsetmişler ayrıca instagramda birbirinizin doğum günü kutladığınız fotograflar varsa onlarda tarih yazıyor tarihli şekilde çıkarttırabilirsiniz. Post paylaşımları hikaye arşivinde olan fotoğraflar bunlarda tarihler yazar belki yardımcı olabilir size


  • @mazk2104 çok teşekkür ederim farklı bilgileri olan arkadaşlarda yazabilirlerse sevinirim.


  • Kısa süreli sevgililik dönemi olup da mülakata yakın bir tarihte evlenenler var mı acaba? Yani geçmişe yönelik pek bi yazışma ve fotoğraf yoksa ve instagram kullanicisi değilseniz, acaba nasıl kanitlar bulabiliriz? Yani ani teklif ve yıldırım nikahı ise?


  • birbiriniz adına alınan hediyeler varsa o şekilde olabilir telefonlardaki whatsapp konuşmaları resimler resimlerde tarih bilgisi oluyor belki o şekilde olabilir


  • @Berkan-Duru Yeni kayıt oldum ve gönderinizde baya eski fakat bilgilendirme amacı ile belirtmek isterim ki “BEKARLIK BELGESİ” denen belgenin Amerika’da bir karşılığı maalesef yok. Kendi mahkemelerinden bu belgeyi istiyorlar fakat mahkeme onlara bir araştırma kağıdı veriyor ve bunu Türkiye evlendirme dairesi kabul etmiyor. Bizim başımızdan şu şekilde bir olay geçti. Eşim bu belgeyi mahkemeden aldı ve TR’ye gelmeden önce Apostil ettirmek için bir kuruma gönderdi (belgenin Apostilli olması gerekiyormuş) evrakı Apostilli olarak bir hafta içerisinde göndereceklerini söylediler ve eşim bu sırada TR’ye geldi. Bir hafta geçmesine rağmen evrak gelmedi arayıp sorduğumuzda da türlü türlü bahaneler ürettiler ve sonunda belgeyi kaybettiklerini söylediler yani dolandırıldık. Sonrasında evlilik dairesi gidip başka nasıl bir yol izleyebiliriz diye sorduk ve bize konsolosluktan gidip “EVLİLİK İZİN BELGESİ” almanız gerekiyor dendi. Biz bu durumu sonradan yaptığımız için randevuyuda ancak 2 hafta sonraya alabildik. Eşim ABD vatandaşı daha önceden de boşandığı için gelirken boşanma kağıtlarını getirmişti. Randevuya gitti bu kağıtları gösterdi ve “EVLİLİK İZİN BELGESİNİ” aldı. Biz evlilik dairesine gittiğimizde “BEKARLIK BELGESİ” olarak ilk ABD mahkemesinden aldığımız belgesiyi gösterdik (eşim Apostile göndermeden önce bana fotoğrafını çekip atmıştı). Memur o belgeyi görünce iyiki bunu getirmemişsiniz bu araştırma belgesi bunu kabul etmezdik dedi. 😧


  • Merhabalar. Esim isin Eylul ayinda I-130 basvurusunda bulunduk I-485 ile beraber. Ayni zamanda I-765 ve I-131 de gonderdik. Bugun itibari ile I-765 icin kartin basildigi bilgisi geldi fakat I-131'de hicbir guncelleme gorunmuyor. Acaba calisma izni ve seyahat izni tek bir kartta mi geliyor yoksa seyahat izni icin ayrica beklememiz mi gerekli? Tesekkurler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gariban gariban 

  • Arkadaşlar merhaba, sonunda nişanlımla mayısta Vegasta evlenmeye karar verdik. Clark countye evlilik başvurusu yaptık. Mayısta evlenip geri döneceğim. Ancak dönmeden Türk konsolosluğundan evlilik tescili için randevu oluşturdum. Bu konuda sorularım şu şekildedir;

    1. Evlilik tescili için gereken belgelerde evlilik belgesinin aslı isteniyor bunu apostil yaptırmam gerekiyor mu yoksa İngilizce verildiği gibi götürmeli miyim?
    2. Aile cüzdanı içinde başvuruda bulundum ancak dönünce Türkiye'den almam mümkün müdür?
    3. Nişanlım Latin Amerikalı olduğu için 2 adet soy ismi bulunmakta bu durumda ben kendi soyismimi de tutmak istediğime dair dilekçe vereceğim bu durumda 3 soyadım mı olacak?
    4. Alakasız ama merak ettiğim bir diğer konuda evlendikten sonra kütüğümün bir değişikliğe uğrayıp uğramayacağı? Türkiye'de biriyle evlendikten sonra erkeğin memleketine geçtiği için kütük bu konuyuda ayrıca merak ettim.
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Başka bir ülke vatandaşıyla Türkiye dışında evlilik yaptığımda green kart kazananıysam yabancı eşiminde bundan faydalanması için Türkiye’de evliliği tescil ettirmeme gerek varmı dır Türkiye’de yurtdışında yapmış olduğum evliliği tescil ettirmeden yabancı eşiminde (eşim ABD vatandaşı değil Ukrayna vatandaşı) benimle birlikte green card alabilmesi için bu durum green card sürecinde bir problem teşkil eder mi? Çünkü zaten eşimin kendi ülkesinde evlilik cüzdanı edineceğiz tekrardan Türkiye’de tescil işlemine gerek varmı green card süreci için? (Bazı sebeplerden ötürü evliliğimizin Türkiye’de tescil işlemini gerçekleştirmek istemiyoruz)

    Asıl soru şu; Ukrayna'da yapmış olduğum evliliği Türkiye'de tescil ettirmeden benim ve ukrayna vatandaşı eşimin green card alması mümkün mü? ve Türkiye'de tescil işlemi yapmamış olmamız green card sürecimizi olumsuz etkiler mi?


  • Merhabalar,
    Greencard çıkmasının ardından evlilik süreçleri başlatılabiliyor olarak araştırmam sonucunda bilgi edindim. Ancak her sene belli bir kontenjanda buna müsade edilebiliyormuş. Bu kontenjanın ne kadar olduğu hakkında bilgi sahibi olabilir miyim?
    Ben greencard ile abd ye giriş yaptıktan ne kadar süre sonra evlilik sürecini tamamlayıp eşimi abd ye getirebilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @gucarslan
    @crazycells Mülakat tarihi belli olduktan sonra yapılan evliliklere şüpheli bakılıyor,bizim ilişki geçmişi için kanıtlarımız mevcut fakat yinede bu durum endişe yaratıyor.
    Bizim durumumuzda olan önceki talihlilerin direk red aldığı oldumu veya sırf bu durumdan dolayı AP ye kalıp sonuç alamayan oldumu ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum