Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.3k 361
  • ⭐⭐⭐⭐

Arkadaşlar covid testi ile ilgili ufak bir bilgi vereyim. Biz Frankfurt aktarmalı JFK ye gidiyoruz. İstanbul havaalanında dış hatlara girince 7 numaralı kapının oradan bir alt kata iniyorsunuz merdivenle orada covid testi yapan 2-3 kurum var. Birine girip yaptırın. Biz sadece abd ye gideceğimizi söyledik ve pasaportlarımızı verdik. Sonrasında test için numune verdik. Yaklaşık 15 dk sonra sonuçlar çıktı. Sakın sonuçları kaybetmeyin. Abd ye girişte de kontrol edeceklermiş.

• @Caner-Tıkız, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Herkese merhabalar bir sorum olacaktı. 7 mayıs cumartesi günü İstanbul - frankfurt - Houston - Pensacola uçuşum var. 2 aktarmalı uçuşumda abd ye ilk houston'a ayak bastıktan sonra bagajımı nereden alacağım ? Houston mı yoksa final destination olan pensacolada mı. Aryıyeten uçmuş olanlar için sorayım franfurttaki aktarma sürem 1 saat 45 dk bir sıkıntı çıkar mı sizce tek başınayım şimiden çok teşekkür ederim

Bagajlari Houstonda gumrukten gecirip tekrar vereceksiniz. Pasaport kontrolunden gecince bagajlarin oldugu yere gececeksiniz ordan bagajiniz alip, gumruk islem varsa onu yaptirip, biraz ilerde aktarma bagaj teslimi vardir oraya birakacaksiniz. Oradaki gorevlilere soarasaniz tarif ederler.

1 saat 45 dakika aktarma icin yeterli ama zaman kaybetmeden ucusun oldugu kapiya gidin. ABD ucuslarinda tekrar bir kontrol yapiliyor ve kuyruk olabilir. Burada kucuk capli bir sorguya cekebilirler, sakin cevaplar verin.

• @sigmoidalmammal Ben de aktarmalı gitmeyi düşünüyorum da, ne gibi sorular soruyorlar acaba?

• @haleluja, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@sigmoidalmammal Ben de aktarmalı gitmeyi düşünüyorum da, ne gibi sorular soruyorlar acaba?

.amerikada ilk defa hangi sehirin hava alanina iniyorsaniz vize tipine gore orda bazi sorular sorulabilinir,genellikle turis olanlar icin, ne kadar kalcaksiniz nerde kalacaksiniz uzerinizde ne kadar nakit para var,otelde kalacaksaniz otel ismini sorabilirler, suphelenirlerse bir kanara cekebilirler, evet ilk giriste pasaport kuyrugu olabilir,daha sonra aktarma yapilacak kapi veya terminal bulunur,bunlarda sadece guvenlik aramasi yapilir,sensorlu rontgenden gecilir cantalar rontgenden gecer.

• @haleluja ulkeler gecerli vizesi olmayan veya yasadisi yollarla ulkeye gelenleri (vize amaci disinda) ulkeye almamak kousunda havayollarina sorumluluk yuklemis durumdalar. Hava yollari vizeniz, ABD y gidis amaciniz hakkinda supheye duserse sizi ucaga almama hakkina sahip. bunu test etmek icinde seyahtinizle ilgili sorular sorup tepkinizi olcuyorlar. verdiginiz tepkiye gore belirtiigim gibi ucaga alinmamaniz soz konusu, bunun yaninda ABD girisinde immigration officer tarafindan daha ciddi sorgulanmaniz soz konusu.
    Bana genelde hangi sehirde yasadigimi adresimi. ne is yaptigimi sordular. Bu sorular tepki olcmek icin, cevaplarin dogrulugunu kontrol edebilecek bir mekanizma yok ellerinde. O yuzden sakin ve tutarli cevap vermeniz yeterli. ABD girisinde ise immigration ofiicerlar bilgilerinizi kontrol edebilir. Yani nasil olsa bakilmayacak diye bir seyler uydurmayin.
    Bir ekleme, eger baska bir vize turu ile gidiyorsaniz, turist-egitim, amac disinda birsey soylerseniz de ucaga alinmama ihtimaliniz var. Ona gore ne soyleyeceginizi iyi secin.

• @haleluja aktarmada sorulacak sorular kişiden kişiye değişebilir o anki memura bağlı ufak tefek bir iki soru sorup geçedebilir yada üstünüze çok gelip abartı sorularlada gelebilir sizin vereceğiniz tepkiye ve sizden aldığı o anki enerjiye göre değişiklik gösterebilir onun için net bir cevap alamazsınız maalesef bu soruya. Sadece öneri olarak şu sunulabilir tedirgin bir şekilde davranmamaya çalışın gayet stabil sordukları sorulara net cevaplar verirseniz bir sorun yaşamazsınız kolay kolay. o anki soruların amacı vize mülakatındaki gibi sizin geri döneceğinize inanmaları. Vize mülakatı ve amerikadaki pasaport kontrolünün biraz daha gayriresmi ve kolay hali olarak düşünebilirsiniz anlayacağınız

• @sir-altan dün jfk den giriş yaptım hiçbir şey sormadılar. Welcome deyip bastı damgayı. Ne aşı ne konaklama ne geri dönüş bileti hiçbir şey sormadılar. Ama şu var çok kalabalıktı yani çok fazla gelen yolcu vardı ve çok az memur vardı. Biz 3.5 saat bekledik sırada. Ondan sormamış olabilir memur. Ama elimde her şey hazırdı. Airbnb den çıktı almıştım, dönüş biletlerimiz hazırdı bir de Türkiye yaptırdığımız antijen test sonucu. Ama memur sadece fotoğraf çekti, "vacation?" dedi ve damga bastı o kadar.

• @denizci10 evet biz de sırada 3 saat bekledik aynı havaalanında. Bize isimlerimizle hitap edip sen misin tarzı bir soru sordu görevli, fotoğraf çekti… damgayı basıp iyi tatiller dedi, bu kadar. Turist vizesi ile gelmiştik biz de.

• @sir-altan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@haleluja, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@sigmoidalmammal Ben de aktarmalı gitmeyi düşünüyorum da, ne gibi sorular soruyorlar acaba?

.amerikada ilk defa hangi sehirin hava alanina iniyorsaniz vize tipine gore orda bazi sorular sorulabilinir,genellikle turis olanlar icin, ne kadar kalcaksiniz nerde kalacaksiniz uzerinizde ne kadar nakit para var,otelde kalacaksaniz otel ismini sorabilirler, suphelenirlerse bir kanara cekebilirler, evet ilk giriste pasaport kuyrugu olabilir,daha sonra aktarma yapilacak kapi veya terminal bulunur,bunlarda sadece guvenlik aramasi yapilir,sensorlu rontgenden gecilir cantalar rontgenden gecer.

@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@haleluja ulkeler gecerli vizesi olmayan veya yasadisi yollarla ulkeye gelenleri (vize amaci disinda) ulkeye almamak kousunda havayollarina sorumluluk yuklemis durumdalar. Hava yollari vizeniz, ABD y gidis amaciniz hakkinda supheye duserse sizi ucaga almama hakkina sahip. bunu test etmek icinde seyahtinizle ilgili sorular sorup tepkinizi olcuyorlar. verdiginiz tepkiye gore belirtiigim gibi ucaga alinmamaniz soz konusu, bunun yaninda ABD girisinde immigration officer tarafindan daha ciddi sorgulanmaniz soz konusu.
    Bana genelde hangi sehirde yasadigimi adresimi. ne is yaptigimi sordular. Bu sorular tepki olcmek icin, cevaplarin dogrulugunu kontrol edebilecek bir mekanizma yok ellerinde. O yuzden sakin ve tutarli cevap vermeniz yeterli. ABD girisinde ise immigration ofiicerlar bilgilerinizi kontrol edebilir. Yani nasil olsa bakilmayacak diye bir seyler uydurmayin.
    Bir ekleme, eger baska bir vize turu ile gidiyorsaniz, turist-egitim, amac disinda birsey soylerseniz de ucaga alinmama ihtimaliniz var. Ona gore ne soyleyeceginizi iyi secin.

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@haleluja aktarmada sorulacak sorular kişiden kişiye değişebilir o anki memura bağlı ufak tefek bir iki soru sorup geçedebilir yada üstünüze çok gelip abartı sorularlada gelebilir sizin vereceğiniz tepkiye ve sizden aldığı o anki enerjiye göre değişiklik gösterebilir onun için net bir cevap alamazsınız maalesef bu soruya. Sadece öneri olarak şu sunulabilir tedirgin bir şekilde davranmamaya çalışın gayet stabil sordukları sorulara net cevaplar verirseniz bir sorun yaşamazsınız kolay kolay. o anki soruların amacı vize mülakatındaki gibi sizin geri döneceğinize inanmaları. Vize mülakatı ve amerikadaki pasaport kontrolünün biraz daha gayriresmi ve kolay hali olarak düşünebilirsiniz anlayacağınız

GC var aslında bende, turist senaryosuyla cevap vermişsiniz, teşekkürler detaylı cevaplarınız için.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

Merhaba. Son aylarda Luftahnsa ile Amerikadan Frankfurt aktarmalı İstanbul'a gelen oldu mu? Covid testi isteniyor mu diye soracaktım? Bizimkiler istemezde Almanya ister belki diye soruyorum.

• @denizci10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Merhaba. Son aylarda Luftahnsa ile Amerikadan Frankfurt aktarmalı İstanbul'a gelen oldu mu? Covid testi isteniyor mu diye soracaktım? Bizimkiler istemezde Almanya ister belki diye soruyorum.

Selam. Ocak ayinda Munich uzerinden Izmire gittim. Check in yaparken istediler. Sadece asi karti yeterli oldu.

• @hasbelkader Yani abd de covid testi mi yaptırdınız? Yaptırdıysanız nerede yaptırdınız acaba?

• @denizci10 merhaba, 15mayısta luftansa ile frankfurt aktarmalı döndük. JFK’da sadece aşı kartı soruldu ve frankfurttaki aktarma için uçuş kartları da verildi. Frankfurtta da birşey sorulmadı

• Merhaba f1 vizesi ile Londra aktarmalı uçuşa izin veriliyor mu

• @Cerny evet aktarmalı uçuş yapabilirsiniz

• Bu ileti silindi!

• @Emre-Kurtulmuş teşekkürler

• @denizci10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@hasbelkader Yani abd de covid testi mi yaptırdınız? Yaptırdıysanız nerede yaptırdınız acaba?

Ben test yaptirmamistim. Oldugum 2 doz moderna asilarini gosteren asi kartim vardi. Lufthansa asi olunduguna dair bir kanit (asi karti olabilir) ya da covid gecirip iyilestiginize dair bir kanit ya da ucus saatinden en fazla 48 saat oncesinde yaptirilmis test sonucunu gosteren bir belgeyi yeterli buluyor. Bu uc belgeden birisini check in yaparken ibraz etmeniz yeterli.

028004c6-f9ab-462e-b6dc-28f8e04bc118-image.png

https://www.lufthansa.com/xx/en/flight-information.html

• ⭐⭐⭐⭐

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim... evet ben de LA den binerken görevli sadece aşı kartına baktı ve tamam dedi... şimdi frankfurt tayız İstanbul uçağını bekliyoruz...

• ⭐⭐

@denizci10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim... evet ben de LA den binerken görevli sadece aşı kartına baktı ve tamam dedi... şimdi frankfurt tayız İstanbul uçağını bekliyoruz...

Abi nereye karar kıldınız?

Benzer Başlıklar

• Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    112 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • 0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    deebeeD
    @ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler Merhabalar, Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı? Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
  • uçak bileti - aktarma

Taşındı Yolculuk
    45
    0 Oy
    45 İleti
    8k Bakış
    caner92C
    thy iyice cozuttu. ist-miami gidiş dönüş bakıyorum. british airway 24 bin, thy 46 bin tl. bu nasıl bir fiyat politikası
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k