Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ege35 buna engel olabilmek için bülten kısıtı da getirebilirler, son bültende altını çizdikleri gibi. bunu da unutmamak lazım..


  • @gamefry bolge kotasi yok demesi gercekten cok olumlu, ben bu sene ile gecmis yillari karsilastirdigimda 55.000 vize basacaklarina gercekten inaniyorum. Dv 22 talihlileri icin bence cok onemli, kaldiki ayda avrupada neredeyse 4000 vize seviyesine ulasildi, kita kotasi yok ise dunya kotasi avrupadan doldurulabilir. Sayin gucarslan beyin bahsettigi bultende kisitlamaya gidilmesi ihtimalinide akilda tutarak, heyecani, kaygiyi vb bircok duyguyu bize son ana kadar yasatacaklar gibi


  • @Ege35 Tabi bu kota yok söylemi pek inandırıcı olmamakla birlikte bu yıla özel bir durum değil. Düzgün çalışmadıklarından dolayı avukatlardan gelen sorulara saçma sapan cevaplar verebiliyorlar. Tıpkı KCC’nin case numarasına göre ilerliyoruzdaki ısrarı gibi.


  • @gamefry fam bu soylemi ama desteklemis, kita kotasinin oldugunu fakat diger bolgelerden doldurulabilecegi konusunda acik kapi birakmis. Umitli olalim, ozellikle bizim gibi yuksek dosya numara sahipleri icin umit gerekli


  • @Ege35 bölgelerin kotalari ne kadar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yesilturk ortalama bir rakamla;

    • AF 25163
    • EU 19033
    • OC 937
    • NA 9
    • AS 8092
    • SA 1616

  • @gucarslan Teşekkürler. Bu durumda EU ve AF bölgeleri hariç tüm bölgeler kotalarını doldurmuş ve hatta aşmış durumda. EU da dolmak üzere. Kalan tüm vizeler AF bölgesinde. Bir kısmı EU'ya aktarılabilir sanki. Öyle olacağını hissettim. Umarım olur yani 🙂


  • Oct Ankara DV 0
    Nov Ankara DV 1
    Dec Ankara DV 7
    Jan Ankara DV 20
    Feb Ankara DV 19
    Marc Ankara DV 512
    Apr Ankara DV 79

    Ankara USA elçiliğin 2022 tahlilleri için bastığı GC sayısı bilgileri,
    Kaynak


  • Merhabalar

    Daha oncede bu konu hakkinda sizlere danismistim fakat yasal statum yani oturum karti konum netlesmemisti+savas durumu gundemde degildi , sureci guncellemek adina ve suanki asamada bilgi ve yonlendimenize ihtiyac duyuyorum.
    Polonyada yasiyorum ve calisiyorum , yasal olarak satumde bir problem yok,oturum kartimi haziranin 2.haftasi hayirlisiyla aliyorum.
    ds-260formumu 4 temmuzda submit etmistim, cn 24k, Mulakat yerim Varsova ve dosyam processed yani 4. maili aldim numaram current ve mulakat bekliyorum.
    Mulakat yerimi secerken henuz Rusya-Ukrayna savasi vuku bulmamisti ve sadece 350 talihli Polonyadan kazanan ve Turkiyeden 2000 kusur kisi oldugu icin yasadigim ve calistigim ulkede Polonyada mulakata girmek daha mantikli geldi ve duzenimi bozma riskini almadim.
    Kesinlikle kimsenin mulakat yerini degistirmem konusunda bana net bisey soyleme yetkisine sahip olmadiginida biliyorum.
    Fakat guncel tablolari inceledigimde ve kazanan kisi sayisiyle bir kiyaslama yaptigimda Varsovanin az sayida buyuk numaralari ready ettigini goruyorum , Rusya ve Belarus otamatik olarak Polonyadaki konsolosluga atandi ve kazanan sayisi 6000 den fazla ve maalesef telegramda global grup disinda Polonya ici mulakat surecini ingilizce konusarak takip edebilecegim bir grup yok dogru bilgiye Turkiye grubundan ulasiyorum bu yuzden gercekten tesekkurler.
    Mesela 16k olupta mayista submit etmis bir arkadasim var ve kendiside hala mulakat bekliyor Varsovada,
    durumumun riskli oldugunu dusunmeye basladim ve bu yuzden endiseleniyorum.
    Verilerden gozlemledigim Ankara daha cok Asya dosylarina bakiyor ama EU icinde Varsova ile hemen hemen yakin bir mesafede, Varsovada cok fazla rejected visa olmasida beni endiselendirdi ve sasirtti Ankaraya kiyasla, ve numaralara baktigimda mesela 20k range icinde Varosvada sadece 1 numara ready olmus. Ankarada bu daha surekli gibi 20xx11,20xx22,20xx33,20xx44 gibi
    Mesela Varsova sadece 16kli bir numarayi refused etmis ama arada baska bir numara ready olmamis 14k dan 20k ya kadar duzenli bir sekilde.Ankaranin daha duzenli gittigini dusundum bu yuzden.
    Yinede avrupada olmamin ne derece bir avantaji olur bilmiyorum bu duruma gore
    ekstra olarak Varsovadan iltica etmek isteyen Ukraynali gocmenlerede Varsovanin oncelik verip o statude vize verdigini biliyorum belki bu durumda duzensiz gidisati etkilemistir.
    Ankaraya sitedeki formlari uzerinden tasima konusu hakkinda soru sordum ama donus yapmadilar ozellikle tasimak istiyorum diye belirtmedim karar asamasinda oldugum icin .
    Yakin zamanda Avrupadan Turkiyeye direkt konsolosluk ile iletisime gecerek dosya tasiyan biriyle iletisimim olmadi cunku bulamadim.
    Ben gidisati yakindan takip etmeye calisiyorum ve korkum su, bana bu karisiklik icinde hic mulakat sirasi gelmemesi, yani her konsoloslugun bir kapasitesi var ve kazanan sayisina gore bu kapasiteyi ayarliyorlardir diye dusunuyorum.
    Bazi gorseller ekledim savediversity uzerinden Ankara-Varsova kiyaslamali olarak.
    Umarim benim durumum icin bir yorumda bulunup bakis acimi degistirmeme yardimci olabilirsiniz her zaman bir bilene danismak en iyisidir diye dusunuyorum.

    tesekkurler

    Screenshot 2022-06-01 113722 3.png
    Screenshot 2022-06-01 113611 2.png
    Screenshot 2022-06-01 113430 1.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iremekr ilk olarak şunu söylemek istiyorum, dosyanızı ankara'ya taşımak istediğinizde ankara'nın cevabı olumlu olacağın düşünüyorum, TC vatandaşı olduğunuz için. talebinizde, "polonya'daki geçiçi statüm sona erdiği için dosyamı vatandaşı olduğum ülkeye taşımayı ve konsolosluğunuzda mülakat yapmak için onayınızı rica ediyorum" ifadenizi belirtmenizi tavsiye ederim.

    gelelim dosyamı taşımalı mıyım sorunuza?
    burada önemli olan istikrarlı çalışan konsoloslukta karar kılmak bence. çünkü sürekli mülakat veren konsolosluk, ara sıra mülakat veren konsolosluktan iyidir kanımca. polonya için savaşın etkisi gerçekten fazla olacaktır bu net. ukraynalıların vize başvuru talepleri çok olacağından buna yoğunluk verecekleri de aşikar.
    peki ankara?
    ankara bildiğiniz gibi.. hala 3000lerde mülakat bekleyen arkadaşlarımız var. mülakat dağıtım kuralları, adetleri şuana kadar yaşanmamış saçmalıklarda.

    aslında kendiniz en doğru çıkarımları yapmışsınız, çok fazla yoruma gerek yok.
    burada insanların "ben olsam x yapardım" söylemleri size fikir verir ancak; unutmayın ki en doğru kararı her zaman siz vereceksiniz.

    bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ağustos vize bülteni yayınlandı!
    DV için bütün bölgeler "current" olarak belirlendi;


  • Merhaba
    2022 talihlilerinde su anda interview de cs no kaça ulaştı acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    @gucarslan merhaba,

    DV2022 için verileri ülke bazında görme şansımız var mıdır?
    Bunu sadece Türkiye için sormuyorum, her ülkeden kaç kişi başvurmuş kaç kişiye çıkmış bunu görebileceğimiz bir yer var mı acaba?

    Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra elbette var, bu başlıkta bunu da aktarmıştım.
    ancak başvuran sayısı değil, sadece kazanan sayılarını görebilirsiniz. başvuran sayıları son bir kaç yıldır yayınlanmıyor.
    ilgili iletiyi inceleyin lütfen..

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 


  • @baran-bozdogan merhaba.


  • @AlmostDone merhaba bu konu hakkında bana özelden bilgi verebilir misiniz .bu başlıktan verip digerleri meşgul etmeyelim.


  • @Megatron selam @ayvalik10 size Haziran'da hatirlatirim demiş ama o unutmuş da sanırım 🙂 ben şimdi 2022 verileri incelerken gördüm sizi.10 Haziran mülakat almışsınız.ben bu yazınızı hatırlatayım dedim :))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cerkezkizi09 herkes bencil oldu aşağıdaki sorun varken adam seni mi düşünür eylüle kadar vaktin var bekle diyor sana vermicem demiyor ki


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum