[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@sevdee abd'deki kısa ya da uzun süreli kalışlarınız için police report almanıza gerek yok.
ilgili konu için bu başlığı inceleyin lütfen;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/713
-
@TuRquality evet, eşinizi forma ekleyebilirsiniz "add applicant" seçeneğinden.
sonrasında kendi formunuzu açtırıp kendi bilgilerinizi de "evli" olarak düzenleyip kendi formunuzda da eşinizi belirtmeniz gerek. tavsiyem bu değişikliği mülakata saklamanız yönünde olur. çünkü geçen yıllarda form açtırma sebebiyle talihliler mülakatları ileri tarihlere ötelendi. dediğim gibi eşinizi form ekleyin ama kendi formunuzu sonrasında güncellersiniz. şimdiden mutluluklar dilerim.. -
@latif-acar ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
hangi ülkede, hangi statüyle ve ne kadar kalmayı planlıyorsunuz? -
@sevdee şuan resmi olarak evli olduğunuz için aynı adresi girebilirsiniz, sorun olmaz ve eger posta adresiniz su anda yasadiginiz yer ise (yani bir onceki sayfada verdiginiz adres ile ayniysa, o halde “yes” demelisiniz.
-
@nazli2856 ilk olarak dv telihlisiyseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
sonrasında bu başlığın ilk iletisini ve sonrasında bu iletiyi dikkatlice okuyun.kcc'den size bir mail gelmeden de hiçbir yere evrak göndermeyin.
-
@jordan tavsiyem resmi olarak aynı adres şeklinde bilgilerinizi güncelleyin. forma da aynı adresi yazmanız sorun olmaz.
-
@bco2023 merhaba,
ilk olarak artık DV sürecinde pasaport şartı kaldırıldı ve FAM'da bu kural güncellendi. kural yeniden getirilmediği takdirde talihlilerden başvurudaki pasaportları istenmeyecek.
Green Card Başvurusunda Pasaport Şartının Kaldırılması Kararı (Şubat 2022)gelelim sorunuza;
1- eğer KCC bu yıl evrak talep + onay sürecini işletirse, yapmanız gereken tam da bu. bir word dosyasına "xxxxx nolu pasaportumun süresi bittiği için yerine yyyyy nolu pasaportu aldım. bilginize sunarım" şeklinde bir açıklama yazıp bunu pdf. formatına çevirerek, explanation_passport.pdf şeklinde isimlendirip diğer evraklarınızla birlikte KCC göndermek ve mülakata da eski + yeni pasaportunuz ile birlikte gitmek..
2- hayır atmanıza gerek yok. yukarıda bahsettiğim durum sadece evrak talebi geldiğinde eğer pasaport süreniz dolduysa yapmanız gereken şeydir. eğer geçerli pasaportunuzu KCC'ye gönderdikten sonra pasaport süreniz dolarsa hiçbir şey yapmanıza gerek yok. yeni + eski pass ile mülakata gitmeniz yeterlidir. bunun için formu açtırmanıza ya da KCC'ye bilgi vermenize gerek yoktur.
en sağlıklısı, süresi az kalan pasaportları her zaman en erken şekilde 10 yıllık pasaportla yenilemenizdir.
-
@gucarslan ama benim ikametgah şuanki adreslerimden farklı yerde sorun olmaz mı aynı adresi yazmamız ?
-
@jordan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba
Green card çıktıktan sonra kız arkadaşımla nikah yaptık ve şuan aynı evde yaşamıyoruz ayrı adres yazmamız sorun olur mu ?İkimizde öğrenciyiz aynı eve çıkma durumumuz yok maddi açıdan peki ne yapmalıyız ?
-
@jordan maddi açıdan kastınız mülakatta göstereceğiniz maddi birikim mi?
-
@gucarslan
Hayır Türkiye için maddi imkanımız mülakattaki birikim sorun değil onu bir şekilde ayarlıcaz ama Türkiye için aynı evde yaşamak zor bizim için çünkü ikimizde öğrenciyiz -
@jordan şuan için yapacağınız bi' şey yok eğer aynı evde yaşayamıyorsanız. ama yine de ikametgahınızı aynı eve taşıyabilirsiniz diye düşünüyorum.. sormanızda fayda var.
DS260 formunda adreslerinizi aynı yazabilirsiniz. -
@gucarslan ilginize teşekkür ederim.
İyi forumlar -
Merhaba,
Mülakata götürülecek evraklar listesini bulamıyorum daha önce bulmuştum ama yeri mi değişti acaba yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler :)
-
@Tugce-0 merhaba. bu iletide bütün detayları bulabilirsiniz.
ayrıca, mülakattan önce konsolosluktan bununla ilgili bir mail alacaksınız. -
@gucarslan peki mülakatta bu sorunu böyle dile getirsek bizim için bir sorun olur mu ? Aynı evde yaşamama sorusu gelir mi ?
-
@jordan neden aynı evde yaşamadığınızı dile getireceksiniz ki mülakatta?
mülakata ikametgah götürmeyeceksiniz sonuçta. sorarlarsa da öğrencilik durumu yüzünden şuan için / geçici olarak bu şekilde kısa bir süre olduğunu söylersiniz ama soracaklarını zannetmiyorum. -
Merhabalar degerli grup uyeleri ds 260 forumunda evlilik es konusunda resmi evlilik devam ancak fiili ayri yasayanlar es evlilik sorularina nasil cevap veriyorlar ikinci olarak 21 yasindan buyuk cocuklari yazmak ve beraber gitmeyecek demek mi dogru yoksa hic yazmamak mi dovru olur tesekkurler grup uyelerinin basarilarini dilerim saglicakla kaliniz
-
@hukukcu111 merhaba, ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
eğer resmi olarak "evli" ise medeni durumunuz, o şekilde belirtmelisiniz.
21 yaş üstü çocuklarınızı da forma belirtmenize gerek yok. ama içiniz rahat etsin derseniz belirtip, sizinle birlikte gelecekler mi sorusuna NO diyebilirsiniz. -
@gucarslan çok teşekkür ediyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum