Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar herkese merhabalar sizlere mülakat ve unganlar deneyimimizden bahsetmek istiyorum. Umarım mülakat bekleyen tüm talihli dostlarımız bu süreci en kısa zamanda sıkıntısız problemsiz keyifli geçirir.
    Öncelikle 1 Mart saat 09.15'de planlanan mülakatımız için Ankara'ya çok uzak bir ilden geleceğimizden, mülakatımızdan yaklaşık 5-6 gün öncesine Unganlardan randevumuzu aldık. Fakat mesleki sebeplerden ötürü ben sağlık muayenesine katılamadım. Asıl talihli olan eşim sağlık muayenesine gidebildi ve ertesi gün zarf ve verilen cd ile sonuçlarını sorunsuz olarak teslim aldı. 28 Şubatta Ankaraya gelerek bir aile dostumuzun evinde o gece konakladık. Tabi mülakat heyecanı stresi sebebiyle yarı uyku uyanıklık arasında Pursaklar'dan sabah saat 08.00'de yola çıkarak 08.45'de konsolosluğun önünde olduk şansımıza konsolosluğun az ilerisindeki marketlerin önünde aracımıza yer bulabildik. Üzerimizdeki metal eşyaları telefon cüzdan vb. şeyleri aracımızda bırakarak 09.00'da konsolosluk önünde sıraya girdik. Yaklaşık 10dk bekledikten sonra yanımızda Covid-19 formlarını götürmemize rağmen tekrar formu doldurup içeriye alındık. Kapıdaki görevliler gayet sıcak kanlı ve ilgililerdi hatta heyecanımızı anlamış olacaklar ki "green card talihlisisiniz sanıyorum" dedi ve bizde evet dememiz akabinde "ooo çok güzel sırat köprüsünü geçtiniz o zaman rahat olun" diye espiri yaparak içeri alındık 🙂 x-ra'den geçiş ve üst aramalarımız yapıldıktan sonra arka kapısından çıkıp bi 15-20 metre yürüdükten sonra sol taraftaki kapıdan içeri girdik. Girişteki görevli elimize sıra numaramızı vermesinin akabinde ilk bankoda pasaportlarımızı ve kişi başı 330$ visa ücretlerimizi ödedikten sonra sırtımız bankolara dönük şekilde karşımızda eyaletlerin şehirlerin videolarının gösterildiği tv'ye bakarak tekrar numaramızın yanmasını bekledik. 2. Kez sıra numaramız yandığında sağ koridorda olan bankoya gidip yaşlı tatlı mı tatlı bir hanımefendiye gerekli tüm evraklarımızı teslim ettik. O sırada sağlık muayanesi sonuçlarımın olmadığını bir problem olur mu diye sormam üzerine "önemli değil mülakatınızdan sonrada gönderebilirsiniz" demesi üzerine rahatladım 🙂 Tekrar bekleme kısmına geçerek (yaklaşık 1 saat kadar) büyün an için eşimle el ele beklemeye başladık. Veeee sıra numaramız yanmıştı 🙂 İnanın bu kadar kısa bir zaman dilimini bu kadar uzun ve yavaş yaşadığımı hatırlamıyorum :)) Mülakatımız sanıyorum melez ve çekik gözlü bir hanımefendi ile başladı. Öncelikle merhabalaştıktan sonra Türkçe mi İngilizce mi devam etmek istediğimizi sordu, Türkçe diye yanıt verdik. Parmak izlerimiz alındı ve sağ elimiz kaldırarak yemin etmemiz istendi. Sonrasında asıl talihli eşimin üniversite diplomasının aslını istedi ve mülakat nihayet başlamıştı 🙂 Öncelikle eşimden başlayarak
    -Ne iş yaptığını?
    -Ne kadar süredir yaptığını?
    Akabinde eşimle bana dönerek biraz ingilizce istediğini söyledi ve sorduğu sorulara İngilizce cevap vermemizi istedi. Sırasıyla;
    -Amerika'ya gidince hangi sektörde çalışmak istediğimizi
    -Amerika'da hangi eyalete ve ne sebeple gideceğimizi
    Sonrasında bana
    -Ne iş yaptığımı, kaç senedir çalıştığımı ve gidince ne iş yapacağımı sordu.
    Büyük bir kısmına ingilizce ve sorunsuz olarak cevap verdikten sonra :))
    "Tebrikler visanızı onaylıyorum" dedi ve eşimle sevinçten neredeyse çığlık atacaktık... Fakat..
    Bu müjdeli haberin hemen peşine sağlık raporumu getiremediğimi (haliyle visamı veremeyeceklerinden) söyledim. Konsolos hanım şaşırarak bir evrak doldurdu. Eşimin visasını onayladığını benim ise gelecek maili (ds5535) formunu eksiksiz doldurup göndermem gerektiğini ve sağlık raporumu da muayene sonrasında posta yoluyla göndermem gerektiğini söyledi.
    Anladığınız üzere AP durumuna kalmıştım... Eşimin pasaportunu aldılar benim pasaportumu bana teslim ettiler... O gün yola çıkarak 15 saat araç kullanımından sonra eve gelir gelmez gelen maildeki DS-5535 formunu doldurup eksiksiz şekilde mail üzerinden gönderdim. 12 Mart günü için Unganlar'dan almış olduğum randevuya istinaden uçak biletimi ayarlayıp o günü sabahında muayenemi oldum. İçeriğine çok girmeyeceğim defaatle zaten yazıldı standart prosedürden geçirildim ve sonuçlarımı teslim aldım. 16 mart günü passportum, muayene sonuçlarım ve AP evrağımı "AIS" sisteminden konsolosluğun evrak talebi olduğunu beyanla kayıt oluşturup postaladım ve bekleyiş başladı. Gönderdiğim haftanın son iş günü maille pasaportumun iade olduğu mailini ve pttden gelen sms üzerine pasaportumun boş geldiğini ön gördük ve tahmin ettiğimiz gibi boş şekilde yeni bir AP evrağı ile geri geldi. Daha fazla uzatmayayım ortalama 2 ay kadar sabırla bekleyiş neticesinde 16 mayısta sürecimin sonlandığı pasaportumu yollamam gerektiği mailini alır almaz gönderdim ve yaklaşık 1 hafta sonra visa basılmış şekilde pasaportumu nihayet teslim aldım 🙂 Bu süreçte gerçekten her anlamda bize destek olan @gucarslan ve @Muhtaradana ya çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ghettodman biraz sancılı oldu ama sonu güzel bitti 🙂
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum. yolunuz açık olsun..

  • ⭐⭐⭐

    @Ghettodman Hayırlı uğurlu olsun. Küçük bir heyecan olmuş ama sonunda olmuş.


  • Merhaba, uzunca bir aradan sonra muayene, mulakat ve AP sürecinde yaşağıdığımız deneyimimizi paylaşmak istiyorum.

    Muayene
    4 Martta muayenimiz olduk, eşime iki bana bir aşı yapıldı, toplamda 590 $ ödeme yaptık. Genel sorular bize de soruldu; ameliyat oldun mu ?, psikolojik ilaç kullanıyor musun ?, Abd de nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız vs. Ertesi gün sonuçlarımızı aldık ve 10 Mattaki mülatakımızı beklemek için otelimeze döndük.

    Mülakat
    10 Mart 10:15 radevumuz için 10:00 kapıda beklemeye başladık kısa bir süreden sonra Covid formunu doldurup içeri girip sıra numaramızı aldık ve gereksiz stres bizde de başladı 🙂 . 20-25 dk bekledikten sonra sıra numaramız yandı, pasaportlarımızı teslim edip 660$ ödedik ve mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi belirttik.

    ikinci kez numaramız yandığında koridor sonundaki bankoya evraklarımızı teslim ettik, görevli bana daha önce ABD'de tek seferde ne kadar süre ve nasıl kaldığımı sordu 1,5 yıl kaldığımı ve vize türümü söylediğimde tamamdır dedi.

    Tekrar beklemeye başladık, daha önceki vize başvurumda da APye kaldığımdan dolayı tekrar kalacağımı düşünüyordum ( 1 hafta sürmüştü). 30 dk bekleyişten sonra son kez numaramız yandı ve parmak izi verip, yemin ettik. Tam da bu sırada görevlinin yanındaki masada 2 adet zarf gördüm birinin üzerinde a4 kağıt olduğunu dördüm ve AP kalacağım düşüncesi çok daha arttı. Mülakat çok kısa sürdü. Eşime diplomasını sordu ve çok iyi dedi (sağlık yönetimi).
    Sorular ;

    • Abd'de tanıdığınız var mı ? evet çocukluk arkadaşım.
    • İş mektubunu nasıl aldınız ? (eşime iş mektubu almıştık) arkadaşım ayarladı.
    • Eşime dönerek iş mektubunda yazmasına rağmen ne iş yapacaksın ? e-ticaret firmasında çalışacağım.

    Sonra eşime dönerek sende herşey tamam tebrik ederim vizeniz onaylandı dedi ve bana dönerek AP ye kadığımı ama sorun olmadığını söyledi. Talimatlar ile ilgili mail gelecek onu biran önce gönderin dedi ve mülakatımız bitti.

    11 Martta mail geldi ve DS-5535 formunu hemen doldurup gönderdik ve bekleyiş başladı.
    14 Marta eşimin pasaportu geldi ve 15 Martta ceac güncelleme aldı. Artık hergün ceac sitesinden durumuzu takip etmeye başladık.
    Hiç bir hareket olmayınca 5 Nisanda mail formumuzun ulaşıp işleme alınıp alınmadığını sormak için mail attık 12 Nisanda cevap aldık, ceac 12 Nisan olarak güncellendi.
    Ramazan bayramının son günü 4 Mayısta ceac yine update oldu ama durum değişmedi.
    6 Mayıs günü sürecin tamamlandığını ve pasaportumu istediklerini belirten maili aldık. Ais kaydını yaptırarak pasaportu hemen gönderdik.
    Sırasıyla 11, 13 Mayısta ceac update oldu ama durum hala Refused idi.
    17 Mayısta durumuzu AP ye döndü, 18 Mayısta sonunda Issued oldu ve 20 Mayısta pasaportum vize basılmış olarak geldi. Bütün bu süreç boyunca gerek teknik gerek psikolojik olarak bize destek olan başta @gucarslan ,@smartcells ve @Muhtaradana olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratozt gözünüz aydın, vizeniz hayırlı olsun.
    AP'ye kalmış olmak ve özellikle beklemek zor olsa da, sonucu önemli sizin de gördüğünüz gibi.
    abd'deki hayatınızda sağlık, mutluluk ve bol şans diliyorum


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @muratozt gözünüz aydın, vizeniz hayırlı olsun.
    AP'ye kalmış olmak ve özellikle beklemek zor olsa da, sonucu önemli sizin de gördüğünüz gibi.
    abd'deki hayatınızda sağlık, mutluluk ve bol şans diliyorum

    çok teşekkür ederiz Uğur bey.


  • @ayvalik10 @gucarslan

    Merhabalar, Umarım iyisnizdir ve her şey yolundadır.

    Mülakat ile alakalı hala bir bilgilendirme maili gelmedi. Her dakika maile spam kutusuna bakmama rağmen bir mail ulaşmamakta. Bu konu hakkında bilginiz var mıdır ? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Dosya Numarasi: 2022EU00003XXX
    DS-260 Gonderimi: 24/09/2021
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @10ursay muhtemelen DS260 formunuzu geç submit ettiğiniz için bu durum böyle.
    bu ay sonu dağıtılmasını beklenen mülakatları bekleyin. şuan için tek şey bu ne yazık ki..


  • @theasdfhjk öncelikle tebrikler...
    Mülakat deneyiminizi de bu başlığa aktarırsanız, deneyiminizden sizden sonra mülakata girecek arkadaşların yararlanmasına vesile olursunuz.
    İmzanızı da benim imzam gibi güncelleyebilirseniz, sizi daha iyi tanımış oluruz.
    Şimdiden teşekkürler...


  • @gucarslan

    çok teşekkür ederim.

    Beklemedeyim.


  • Merhaba, gelir belgelerinin içinde tapu da sunacağım ancak evi 2 yıl önce kredi ile aldım. Bu durumda tapunun ipotekli olması problem teşkil ediyor mu? bunu bildirmek zorunda mıyım? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sevipekcan hayır bir sorun teşkil etmiyor evinizin kredili olması.
    sorulmadığı takdirde beyan etmenize de gerek yok.


  • @gucarslan hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim.


  • @gucarslan

    Bir sorum daha olacak. Sadece mail mi beklemeliyim ? Formun gittiğinden emin olacağım bir yer var mıdır ?

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @10ursay DS260 formunu gönderdiğiniz sisteme girip bakın, "completed" ise gönderilmiştir.


  • Başta @gucarslan , @smartcells ve @noyantrx beyler olmak üzere bütün adminlere, deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim.


  • @forester tebrikler. Ve gerçekten macera, sonu güzel bir macera.
    Ailenize ve size yeni hayatınızda başarılar dileriz.


  • @entropik Çok teşekkür ederim. Hayırlısı böyleymiş. Dediğiniz gibi stresli bir macera sonunda vizemiz basıldı. İnşallah bekleyen herkes vizesini alır.


  • @muratozt ABD deki hayatınızda bol şanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @forester hani bu kadar sabredince ve uğraşınca tadı bir başka oluyor sanırım 🙂
    tekrar gözünüz aydın olsun, sonuna kadar hakettiniz.

    artık oregon'da nasıl ormanlar var, mfö yerine bir de sizden dinleyelim..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum