Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ozlemcorut cevaplamistim..geriye donuk okumaya calisin. ama kopyaliyorum size

    ....(Merhaba Arkadaslar! Uzun bir aradan sonra bugun vizemiz onaylaninca sizinle hem sevincimizi hem tecrubemizi paylasmak istedim.

    Oncelikle ben esim ve oglum icin basvurmustum vize turumuz CR1 ve CR2 (oglan 19 yasinda)

    Saglik Kontrolu: Mulakatimiz pazartesi oldugu icin biz bir onceki hafta Persembe gunune aldik saglik randevusunu. Hatta esim ve oglum carsamba Ankara'ya vardilar ve mulakat gunune kadar orda Best Otelde kaldilar. Bu otel konsoloslugun hemen karsisinda ve her yere yurume mesafesinde, guzel bir konumda.
    Unganlarda muayene burada anlatildigi gibi surdu. Tahliller ve esimin asi karti yoktu 2-3 asi yapmislar. 3 saat falan surmus toplamda. Sizi aramazsak sorun yok direk yollucaz sonuclari konsolosluga demisler. Iki kisi icin $800 a yakin bir para odedik. Yani kisi basi en fazla $400 gibi dusunun bence odeyeceginiz meblayi ki asilara gore degisiyor.

    Vize Mulakati Pazartesi sabahi 8:15 teydi. Erkenden gitmisler. Sira varmis. Iceri beraber girmisler. Akla gelebilcek butun evraklari istemisler. Oglan ile hic konusmamislar sadece esimle konusmuslar.
    Istenilen evraklar:
    -Pasaport/resim
    -vukuatli nufus kaydi (aile icin olan) , hem e devlet ciktisi hemde muhurlu olani almislar, eskisinide almislar,
    -Askerlik belgesi (edevlet)
    -Adli sicil kaydi (edevlet)
    -Sosyal medya yazismalari
    -Resimler
    -I864 kopyasi
    -2020 vergileri ve ben 2021 vergi iadesini, w2larinida yollamistim onlarida almislar
    -Hem benim hem onun bosanma ilami

    Vize memuru 30 yaslarinda genc bir beymis. Guler yuzluymus. Bozuk Turkcesi ile hersey tamam ama esinizin yani benim Amerikadan orjinal bosanma belgesini gondermeniz lazim demis. 221G denilen belge ile pasaportlari teslim etmisler.

    Tabi biz o gun cok uzulduk. Ben hemen burda mahkemeden o belgenin certified copy'sini aldim ve UPS ile TR ye yolladim. Sonra surec soyle gelisti. TR ye belgemiz geldikten sonra esim hemen pasaportlarla konsolosluga yolladi 3 gunde gitti PTT ile. Sonra gecen persembe ellerine ulasti 1 hafta icinde vize onaylandi. Suan PTT bildirimi geldi yolda pasaportlar.

    Size verebilcegim en buyuk nasihat: O gun bizimle beraber tanidigimiz 3 cift girdik mulakata. Bir ciftin resimini begenmediler, bizim gibi obur ciftinde Amerikadaki esinin bosanma ilamini istediler. Hepimizin vizeleri gecte oysa onaylandi.

    Bize avukat orjinal kopyaya gerek yok demisti biz o kadar dikkatli olmamiza ragmen boyle bir aksilik yasadik. O yuzden mutlaka orjinal belgelerinizi yaninizda goturun.

    Herkese surecinde basarilar dilerim!)


  • @canaykarahan32 cogunlukla 12-18 arasi. Iki yil cok ekstrem durumlarda..ama herseye hazirlikli olmak lazim. Omur torpusu gibi...sabir sabir sabir ...bol sans diliyorum.


  • @yonca_2020 çok sevindim adınıza , sayenizde eksik evraktan döndüm o yüzden de ayrıca teşekkürler


  • @yonca_2020 Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederiz. Alt taraftaki aciklamalara bakinca surecinizin cok hizli ilerledigini farkettim, hangi merkezden yapilmisti islemleriniz acaba?


  • @yonca_2020 çok teşekkür ederim.. ben gözden kaçırmışım tekrar paylaştığınız icin ayrıca teşekkür ederim. Benzer tecrübeleri duymak fikir sahibi ediyor insani. Bir de biz paylaştığınız evrakları NVC ye yüklemiştik hepsini pasaport-evlilik cüzdanı( bunlarin asli olacak biliyoruz) ama mesela e-devletten alip yüklediğimiz evraklarin kopyasi mi yoksa e-devletten tekrar güncel mi alinmasi gerekiyor. Biz yüklediğimiz evraklarin çıktısını alırız diye düşünmüştük. Resimler, sosyal medya, yazışmalar a ek.


  • @yonca_2020 yonca hanım merhaba elçilikte tekrar bir ödeme yapmışmıydınız? Birde vize onaylandıktan sonra uscıs’e bir ödeme yapılması gerektiği yazıyordu o ödemeyi yaptınızmı ? Ücret ne kadar ? Bir de son olarak elçilik covid testi istiyor mu? Teşekkür ederim


  • NVC aşamasını sonunda tamamlayabildim, şu an NVC 1 Mart 2022 case'lerine mi bakıyor ben öyle bir bilgi gördüm emin olmak istedim.


  • @AE123 merhaba su link her hafta guncellenir buradan takip edebilirsiniz ve evet su an 1 Mart gorunuyor: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html


  • @sertas elcilikte odeme yok. vize aldiktan sonra USCIS e green card fee odeniyor $220. Elcilik covid testi istemiyordu sadece saglik muayenesi icin isteniyordu.


  • @ozlemcorut hem yuklediklerimizi hemde guncellerini goturduk (adli sicil belgesi, nufus kayit ornegi) hatta nufus kayit orneginin islak imzalisini ozel alip goturduk. hepsini aldilar. isi sansa birakmamak lazim.


  • @ahsenas bizim dosya Vermont'da idi.


  • @AE123 hayırlı olsun umarım herşey yolunda gider


  • Eşimin boşanma evrakının orjinali Amerika’da gelmeside randevuya kadar yetişme şansı yok.. Kopyası ile gideceğim umarım sorun çıkmaz daha önce kopyası ile gidipde vize olan oldumu acaba


  • @skrbtk eksik evrak olarak onu gönderene kadar vizenizi basmıyacaklar acil kargo vb bi şekilde çözmeye çalışsanız iyi olucak görüşmeye yetişmezse bile görüşmeden sonra sizden postayla istiycekler en azından biran önce elinize ulaşması için yola çıkmış olur


  • @skrbtk fedex ile yollasin. 2 gunde geliyor. Onsuz olmaz.


  • Merhaba herkese forumda yeniyim bir şey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim, dosyam şuan NVC'de fakat ikinci kez ek belge istiyorlar ve bu istedikleri belge sistemde yüklü belgeler böyle bir durum yaşayanlar var mı aranızda veya bir fikri olan yapabileceğimiz ne var bu durumda? İlk eksik belgede bizim bir yanlışımız vardı onu düzelttik tekrar 3 ay bekledik şimdi tekrar yüklü bir belgeyi istiyorlar yani bu belge yüklü olmasa ilk talep ettiklerinde de isteyebilirlerdi hiçbir şey anlamış değiliz benzer durum veya fikri olan var mıdır? 😔


  • @fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba herkese forumda yeniyim bir şey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim, dosyam şuan NVC'de fakat ikinci kez ek belge istiyorlar ve bu istedikleri belge sistemde yüklü belgeler böyle bir durum yaşayanlar var mı aranızda veya bir fikri olan yapabileceğimiz ne var bu durumda? İlk eksik belgede bizim bir yanlışımız vardı onu düzelttik tekrar 3 ay bekledik şimdi tekrar yüklü bir belgeyi istiyorlar yani bu belge yüklü olmasa ilk talep ettiklerinde de isteyebilirlerdi hiçbir şey anlamış değiliz benzer durum veya fikri olan var mıdır? 😔

    Merhaba.
    Malesef inceleyen görevliye göre ek belge talepleri olabiliyor. Bizden de Türkçe adli sicil kaydı ve evlilik cüzdanının Türkçe'sini istediler. Normalde İngilizce çeviri istenir diye biz İngilizce yüklemiştik. Türkçe isterken küçük bir açıklama kutusu var. Oraya bakın. Hangi belgeyi, nasıl istediği yazıyor.


  • @MYusuf teşekkür ederim. gerçekten görevliye kalmış bir şey. ilk nvc belgelerini 6 Aralıkta yükledik. hiç bir sorun olmasın diye türkçe olan belgelerin hepsini çevirtip her ihtimale karşı apostil bile yaptırdık. 1.eksik evrak talebi martta geldi ve 7martta gönderdik sponsorla ilgili bir belge eksikti ve bir yanlış yaptığımız için öylelikle uzadı 3 ay tam. şimdi de 2.kez ek belge talebi mayıs 19 da geldi halbuki olan şeyleri istiyorlar ve kabul edilmiş gözüküyor yinede eşim ulaşmaya çalışıp bugün tekrar yükleyeceğiz onları yine sponsorla ilgili. belki aynı durumdakilere de yardımcı olmuş olurum.


  • @sertas cevabiniz icin cok tesekkurler.


  • @fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf teşekkür ederim. gerçekten görevliye kalmış bir şey. ilk nvc belgelerini 6 Aralıkta yükledik. hiç bir sorun olmasın diye türkçe olan belgelerin hepsini çevirtip her ihtimale karşı apostil bile yaptırdık. 1.eksik evrak talebi martta geldi ve 7martta gönderdik sponsorla ilgili bir belge eksikti ve bir yanlış yaptığımız için öylelikle uzadı 3 ay tam. şimdi de 2.kez ek belge talebi mayıs 19 da geldi halbuki olan şeyleri istiyorlar ve kabul edilmiş gözüküyor yinede eşim ulaşmaya çalışıp bugün tekrar yükleyeceğiz onları yine sponsorla ilgili. belki aynı durumdakilere de yardımcı olmuş olurum.

    İnşAllah telefonla NVC'ye ulaşırsınız. Sponsorla ilgili sorun, genellikle sayısal verilerden kaynaklanıyor. Bunu kontrol edin.


Benzer Başlıklar

  • 58
  • 2
  • 2
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum