Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik


  • @hope123 merhaba evet pandemi tüm kategorileri etkiledi örneğin bizden önce 10 ay 13 ay gibi onaylar gördük. Hatta benden sonra başvuru yapıp 1 yıl önce onay alanlar oldu bazilari onay alıp randevu için bir yıl bekledi aynı kapıya cıktı dosyanizin hangi servis centerda olduğuyla alakalı birazda hepsi aynı sürede onaylamıyor ve servis seçme şansınız yok malesef yani şans yada başka faktörler bilemiyorum ancak avukatımız bu başvuruyu yaparken bize iki buçuk üç yılı gözden çıkarın demişti zaten. Şimdi uscis bir plan açıkladı ve elindeki tüm dosyaları eritip 2023 mali yılı başlangıcı itibariyle bu süreyi 6 aya indireceğini açıkladı. Ama daha öncede böyle açıklamalar olmuş gerçekleşmemiş çünkü olağan dışı durumlar oluyor salgınlar savaşlar gibi ve bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor anlayacağınız.


  • @hope123 mülakat aldıktan sonra dosyanızın tekrar açılmasının bir anlamı yok :)
    bahsettiğiniz durum, dosyanız KCC'deyken yaşanan durum.
    mülakat aldığınızda dosyanız ankara konsolosluğu'na transfer olur.

    bu yüzden gönül rahatlığıyla işlemi yapabilrisiniz.


  • @gucarslan tamamdır o zaman ben heyecanla okuduklarımı idrak edememişim :grinning_face_with_sweat: cevabınız için tekrardan çok teşekkürler.


  • @gucarslan formu tekrar actirmazsam aynı anda giriş yapmamiz için vize verirler yani o da benimle aynı anda green card kazanır doğru anladım dimi ?


  • @Çağla-Karal tekrar ediyorum lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bir önceki iletimde çok açık bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum.
    lütfen bir önceki iletimi dikkatlice tekrar okuyun.


  • Merhaba, benim ben green card talihlisiyim ancak erkek arkadaşımla evlilik düşünüyorum ve bunu hızlandırmaya karar verdim, formu bekar olarak doldurmuştum ancak şöyle bir durum var erkek arkadaşım yabancı ancak şu an Türkiye'de ve 2021 eylül ayında oturum izni bitti uzatmak için tekrar başvuruldu ancak reddedildi sonra avukat aracılığı ile bu karara itiraz ettik mahkeme henüz sonuçlanmadı. Eğer mahkeme olumsuz sonuçlanırsa burada durduğu zaman yasal olmamış olacak ama mahkeme süresinde Türkiye'de kalabiliyor.
    Sorum şu;
    eğer evlenirsek, oldu ki burada kaçağa düştü, bu drum Green Kart almasını engeller mi ve sonradan ne tarz belgeler isteniyor eş için ,sonuçta evlenmiş olacağımız için bu durum etkiler mi konsolosluğu? Veya benim vize almamı etkiler mi?
    Evlendikten sonra il göç idaresinden oturum izni de alabiliriz ama bu kesin alabiliriz değil idareye bağlı, giriş çıkış yapması da istenebilir bu durumda mülakat olursa yetişemem ihtimali olabilir.
    Sizce nasıl bir yol izlemem lazım? ülke Senegal bu arada.


  • @gucarslan taşıdım süreci imzaya şimdi şunu soracağım. Formu doldurmam için adres gerekiyor ve hiç bulamadık ne yapacağız burda yardimlasabilecegimiz bi oluşum var mı bu konuda

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Çağla-Karal şuan adres yazmak zorunda değilsiniz, NONE yazıp geçin mülakata kadar adres bulup mülakatta bu adresi bildirebilirsiniz. bunun için formunuzu doldurmamazlik etmeyin.

    *ayrıca CN'niz confirmation number degil, kazandığınız sayfada en altta yazan ve 2023EU... ile başlayan numara.


  • @aystun1 merhaba. ilk olarak süreçte yapmanız gereken ilk şey yasal evliliginiz. yasal evlilik sonrası devam eden mahkeme için de oldukça büyük bir katkı olacaktır.

    devamında, yasal oturum almamış olsanız dahi eşinizin bu mahkeme boyunca ülkede kalıyor olası büyük avantaj. cn'niz çok yüksek değil, süreç doğru ve sağlıklı ilerlerse muhtemelen ocak / şubat gibi mülakatiniz gelir.

    eşinizin kacak duruma düşme ihtimaline gelirsek;
    yasal evli olduğunuz için eşinizin sizinle birlikte mülakata girdiğinde kendisinden oturum evrak talebi olmaz genelde. ama sorulduğunda buna nasil cevap verirsiniz bilemem.

    kisaca bu tamamen sizin karariniz. evlilik ilk, eşinizin davasından olumlu sonuç almak ikinci amacınız olsun. evliliginiz oturum için büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • @gucarslan çok teşekkürler cevap için açıkçası oturum konusu beni kararsızlaştırdı ,zaten evlilik düşünüyorduk ama onun durumu benim green kart almamı engeller mi bundan korkuyorum sonuçta bu yüzdesi çok az bir fırsat. Belki green cart aldıktan sonra evlilik de olabilir ancak sürecin 2.5-3 yıl olduğu belirtilmiş bu kadar yıpratıcı bir süreç de hiç istemediğim bir durum.
    Peki mülakattan önce evlenip görüşmeye gidersek eşim green kart almayıp bana onay verme gibi bir durum olur mu? Eş sonradan bir şekilde gelir belki? yoksa ikimize de mi red ve kabul olur. Yani bireysel mi değerlendiriyor yoksa çift olarak mı?
    Düğün fotoğrafları vs green karttan önceki fotoğraflar konuşmalar uçak biletleri etkili olmaz mı?

  • datanistD datanist bu başlıktan bahsetti

  • @efeozgur35 bende


  • @aystun1 ilişkinizi ve evliliğinizi kanıtlayan her şey elbette mülakatınızda etkili olacatır.
    çekiliş sonrası resmi olarak evlilik yapmış çiftlerde son dönemde yaşayan bir vaka olmadı bildiğimiz. hatta DV2021'de mülakata 1 ay kala evlenen arkadaşımız bile sorunsuz aldı vizesini.

    burada duru tamamen sizin bu ilişkiyi ve evliliği nasıl anlattığınız ve sorulursa kantlayacağınız. eğer kanıtlanabilecek bir ilişki ve evlilikse sorun olacağınız zannetmiyorum.


  • @gucarslan teşekkür ederim cevap için, ilişkiyi kanıtlayabileceğimi düşünüyorum, sadece yabancı olduğu için ön yargılı yaklaşmalarından( çünkü Afrika ülkesi ama yasaklı ülke listesinde değil) ve oturum izni durumundan korkuyordum.(Bu işi dediğiniz gibi evlilik ile kolaylaştırabiliriz.) düğün de olduktan sonra aile fotoları vs etkili olur muhtemelen ve sosyal medya çekiliş öncesinde olan tarihi belli olan paylaşımlarda var onun dışımda fotoğrafları nasıl tarihle gösteriliyor bilmiyorum belki direk telefondan gösterebilirim. Bu ilişki delillerin sumumu düzenlenmesi ile alakalı tecrübeli birisi varsa tavsiyelerini dinlemek isterim.

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • @Emly geç gördüm yorumunuzu. Öncelikle teşekkürler. Başarılı bir şekilde sürecin üstesinden geldiğiniz için sevindim. Mutluluklar dilerim, süreciniz umarım sorunsuz ilerler.


  • Bu ileti silindi!
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba, DS260 formunu single gönderip sonradan evlenenler için önce ki sayfalarda formun açtırılarak medeni durum güncellemesi yapması tavsiye edilmiş ancak 2023 için bu değişiklik mülakat esnasında olabilir dendi, süreçte farklılık mı oldu aceba ? önce ki mesajları okuyunca kafam karıştı açıkcası :) açtırmalımıyım emin olamadım. Mülakat esnasında bu talepte bulunmuş arkadaşlardan tecrübelerini öğrenmek isterim.


  • @gucarslan merhaba, bende aynı konudan müzdaribim, yazılanları doğru anladım mı diye sormak istedim.
    bizim de nikahımız 4 haziranda, nikahtan sonra pasaport ve kimliği değiştirip, yeni soyadımla (bekarlık soyadım+eşimin soyadını kullanacağım) ve yeni pasaport numaramla mı doldurmam gerekir d260 formunu yoksa başvururken var olan pasaport ve kimliğimle mi? ve aynı anda da eşimi ekleyebiliyorum sanırım değil mi?


  • @Zeynep-0 süreci nasıl ilerlettiniz acaba ?


  • @masewu ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    asıl talihli siz misiniz yoksa eşiniz mi?


  • Merhabalar , kız arkadaşıma gc çıktı ve yakın zamanda 2 buçuk senelik iliskimize evlenerek devam edeceğiz . Sıra numarası 10xxx lerde eylul ayı basında evlenmemiz yeterli olur mu ?


Benzer Başlıklar

  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin. Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum