Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
Yalnizca programlama dili kaynaklari icin Ingilizce reading yetenegini gelistiriyorum, dogru mu yapiyorum?
-
@celica Speaking ve listening olmadan mülakat geçmeniz biraz zor olur. Bence doğru yapmıyorsunuz. Writing halledilir bir şekilde yine bence.
-
@haleluja Tebrikler ve basarilar. Umarim hersey istediginiz gibi ilerler.
-
@aliarmgn Teşekkür ederim. Umarım herkes bir yerlerden başlama fırsatını yakalar. Sonra gerisi gelir zaten.
-
Google ile mülakata giren var mıdır? Eğer varsa tecrübelerini dinlemek isterim.
-
Rekabetin arttigini hissediyorum. Liseye kadar bilgisayarda oyundan baska bir sey yapmayan adam bile "para var" "yurt disi imkani kolay" diye bu muhendislik bolumlerini tercih ediyor. Bakalim...
-
@meilo, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
Google ile mülakata giren var mıdır? Eğer varsa tecrübelerini dinlemek isterim.
TeamBlind diye bir site var. Anonim bir site. Hatta Blind adında bir uygulamaları da var. Bu site full Google Facebook vs yerlerde çalışan kişilerle dolu. Forum tandında bir site. Ama üyelerinin sadece gerçekten çalışan kişiler olduğunu onaylamak adına iş emailiniz ile kaydolmanız gerek. Gmail ile de kaydolabiliyorsunuz ama sadece okuma modunda oluyor üyeliğiniz. Post açamıyor soru soramıyorsunuz eğer soru sormak isterseniz iş e postanızla kaydolun. Eğer iş e postanız yoksa ben kendi kişisel domain adresimden açtığım maili kullandım o da işe yarıyor. Bu sitede Google mülalatım var nasıl hazırlanırım ne sorarlar ytarzında sorarsanız cevap alırsınız mutlaka.
Konusu açılmışken başka bir site daha vereyim. https://leetcode.com
Bu site çoğunlukla algoritma sorularının olduğu bir site. Önceden yüzde 90 duymuşsunuzdur bu siteyi. Ana konsepti sorular olsa da discuss yani tartışma bölümü de çok faydalı bence. Discuss bölümünde mülakat tecrübelerini paylaşıyor insanlar. Oradan da bakabilirsiniz. Hatta ben sizin için arama yaptım şöyle: https://leetcode.com/discuss/interview-experience?currentPage=1&orderBy=newest_to_oldest&query=GoogleBaşka bir site daha vereyim. https://levels.fyi . Bu site de yazılımcıların maaşlarını paylaştığı bir site. Örneğin seattle da Google L5 seviyesinde bir yazılımcıya ne kadar base ne kadar stock ne kadar bonus veriyor görebiliyorsunuz. Diğer kullanıcıların kendi girdiği verilerden oluşuyor. Abd dışındaki ülkeler için de çalışıyor ama sadece büyük şirketler için maaş girişlmiş o yüzden abd dışında pek efektif değil. Ama ABD içindeki şirketler için yığınla veri mevcut.
Edit: Bu mesajı google mülakat tecrübesi mesajına cevap olarak yazdım ama örneğin maaş sitesi ile mülakat ne alaka diyenler olabilir. Genel olarak bilgilendime amacıyla yazıyorum bu siteleri.
-
@uzaysan eline saglik bir lamer olarak aydinlandim.
-
@celica, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
@uzaysan eline saglik bir lamer olarak aydinlandim.
Rica ederim.
-
@uzaysan detayli cevap icin teşekkür ederim. Evet dedigin yerleri biliyorum. Ben de merak ettim forumdan birileri Google mülakatına girdi mi diye. Birkaç sene içinde hedefim Google gibi sirketlere girmek. Bu yuzden iyi hazırlanıp, kendimi hazir hissettigimde mulakata girmek istiyorum.
-
@meilo Şu hesap ilginizi çekebilir.
-
@haleluja, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
@meilo Şu hesap ilginizi çekebilir.
Videoda mülakata giren arkadaş için amazonla mülakatı var ona hazırlık olur diye bahsediyorlar. O arkadaş mülakatlarını geçmiş Amazonda çalışıyor şimdi.
-
@uzaysan Evet, hesap sahibi de Google ve Twitter'da çalışmış.
-
@haleluja bu arkadaşı daha önce takibe almışım. Bu video çok güzel olmus harbiden.
-
-
@uzaysan
:)
Eline saglik asamalari cok iyi aktarmissin. -
@caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
@uzaysan
:)
Eline saglik asamalari cok iyi aktarmissin.Rice ederim.
-
Merhaba herkese,
Bu ay bilgisayar mühendisliğinden mezun oluyorum ve greencard 2022 ' yi kazanmıştım yazın greencard için Amerika'ya giriş yapacağım. Mobil uygulama geliştirme üzerine çalışmak istiyorum fakat bir sürü yere başvurmama rağmen hala iş bulamadım . Amerika'ya girdiğimde bulduğum iş yeriyle görüşmek istiyordum . İş bulabilmek için indeed gibi sitelerden başvurdum fakat geri dönüş alamadım başka ne yapabilirim acaba ?
Teşekkürler. -
@Laçin-Boz linkedin üzerinden de denediniz mi? Ayrıca github da daha önce yaptığıniz uygulamaniz var mi?
-
@Laçin-Boz, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
Merhaba herkese,
Bu ay bilgisayar mühendisliğinden mezun oluyorum ve greencard 2022 ' yi kazanmıştım yazın greencard için Amerika'ya giriş yapacağım. Mobil uygulama geliştirme üzerine çalışmak istiyorum fakat bir sürü yere başvurmama rağmen hala iş bulamadım . Amerika'ya girdiğimde bulduğum iş yeriyle görüşmek istiyordum . İş bulabilmek için indeed gibi sitelerden başvurdum fakat geri dönüş alamadım başka ne yapabilirim acaba ?
Teşekkürler.Sayın @datanist haklı bence. LinkedIn profilinizde konumunuzu çalışmak istediğiniz eyalet yapın. Ve linkedIn üzerinden işlere başvurun. Bir de özgeçmişinizi atabilme şansınız varsa buradaki kişiler özgeçmiş konusunda da yardımcı olabilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum