[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@crazycells selamlar, size bir sorum olacak. Formda aşağıdaki gibi bir soru var. Daha önce 2013 yılında 2 kez turist vizem reddedilmişti. Ben de çıkan explain alanına şu şekilde yazdım: "I HAVE BEEN REFUSED TOURIST VISA 2 TIMES IN 2013". Önereceğiniz farklı bir yanıt var mı acaba?
"Have you ever been refused a U.S. Visa, been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry?"
-
@aslanamca, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@baran-bozdogan Daha açtırma mailine dönmediler bir kaç kişi attık mail. Gelen hafta içerisinde belli olacak. Ama geçen yıl KCC bilgilendirme maillerini bile 45-55 güne gönderiyormuş. Sonra 25 güne, daha sonra 7-10 güne, şimdi de 2-5 güne inmiş. Kısacası en fazla 1 haftayı gözden çıkarırsak Mayıs sonu bile etmiyor :)
Bu sekilde bir tavsiye vermeyin lutfen. Ufak tefek hatalar icin formu actirmaya gerek yok, bu bilgilerin hepsini daha sonradan mulakat tarihi aciklandiktan sonra duzeltebilirsiniz. Sadece cok ciddi bilgilerde sorun varsa bu sekilde bir inisiyatifte bulunmalisiniz.
-
@Tugba54, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@uurse Bugüne kadar bnde nasılsa yanımda goturcem diplomayı diye rahattım ama bugün sıralamaya ilgili liseyi önce yazmalısın diye bi yazı okuyunca içime bi kurt düştü.Sirasi bile önemliyken bnde hiç bilgisi yok diye düşünmeye başladım
boyle bir onem sirasi yok.
-
7 Mayıs'tan beri bu hatayı alıyorum. "Girdiğiniz vaka bilgileri kayıtlarımızla eşleşmiyor." Vallaha bıktım en sonunda doldurmucam bir türlü DS-260 formunu dolduramadım. Lütfen biri yardım edebilir mi?
-
@Cauterize, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, vize mülakatına giderken mahkemeniz varsa onun kayıtlarını istiyormuş ama doğru anladıysam sadece sanık olduklarınız. Benim birden fazla mahkemem var ama hepsinde ya müştekiyim ya katılanım. Hiç birinde sanık olmadım. Adli sicilim temiz. Bu mahkemelerinde kayıtlarını götürmeme gerek var mı?
Birde forumda yazılmış ama tekrar teyit ettirmek istedim. Rahatsızlık verdiysem özür dilerim. Anladığım kadarıyla vize mülakatında adli sicil kaydı ve vukuatlı nüfus kayıt örneği isteniyor. E devletten çıkarıp götürsem kabul olur mu yoksa illa nüfus müdürlüğünden mi alınmalı?
belgeleri e-devletten alin. Eger arsiv kayitli adli sicil kaydiniz temizse mahkeme kaydi goturmenize gerek yok.
-
@yburakhan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera evet bekarım, kişi olarak almamın sebebi bilgiyi yanlış girmiş olamam mı? Normalde almam gereken hali ile "kişi" olarak almam gereken belge arasında çok fark var mı veya kişi olarak almam herhangi bir sorun çıkartır mı?
Bekarsanız kişi almanız lazım zaten. Normali o.
Kişi alırsanız anne baba bilgileriniz de çıkmaz zaten. Sorun yaşamazsınız böylece.Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen!
-
@serayasir, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Green kart eşime çıktı.hevesim kursağımda kaldı.eşim ilkokul mezunu fakat 26 yıl boyunca bir mağazada satış danışmanı olarak çalıştı.sgk primi doldu.o çalıştığı iştende ayrıldı.ayrılalı 5 yıl oluyor.o arada koronanın patladığı dönem.hayvan besiciliğine girişti.2020 de amerika turist vizesine başvurdu.vize çıktı.ds160 da hem eski meslekler hemde hayvancılığı yazdık.daha sonra bir personel alıp kendisi abd gezmeye gitti.geri geldi benimde çalıştığım sektöre girdi.iş makinası tamir bakım.orada makinaların sadece filtre bakımını öğrendi o işe devam ama genede sigortasız.besicilik bizim ek gelirimiz.onada devam ediyoruz.fakat son 5 yıldır tüm bu işler.sgk kaydı olmadan.evimiz var hisseli.aracımız var.bankada hatırı sayılı paramız var.ailece abd turist vizemiz var.bir oğlumda abd vatandaşı.bizim duruma yakın tecrübe edinmiş kimseler varmı.abd sürekli gidip geliyoruz.orada ablam ve arkadaşlarımız var.
Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-dv-almak
-
@svsucr Öncelikle lise'yi bitirdiyseniz "HIGH SCHOOL DIPLOMA"Yazacaksınız üniversite'yi bitirdiyseniz "University Degree"Yazabilirsiniz.
-
@vecihi, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera once lise sonrami universite olmasi gerekiyordu ? Bende once son universite sonra digerleri seklinde ilerledim
hayir, egitim kurumlari icin boyle bir oncelik sirasi yok. her turlu kabul ediliyor...
-
@ecublens, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
selamlar, lise döneminde 3 okul değiştirdim, ancak forma sadece mezun olduğum okulu yazdım. DS-260 formuna bu okulların hepsini yazmalı mıyım?
sorun degil, bu sekilde kalabilir.
-
@melikeugur, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera peki gönderilen mailde case numarasını 2023EU00002.. olarak gönderdiğimizde dikkate alırlar mı ? yani normalde case numarasını DS-260 forumunu açarken 0'ları kullanmıyorduk talep gönderirken kullandık. Umarım açmazlar :D heyecan bastı şuan içimiz alev alev
o belli olmaz maalesef, KCC'nin cevabini gorup ogrenecegiz.
-
@ecublens, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
selamlar, lise öğrenim hayatım boyunca 3 adet lise değiştirdim ancak forma mezun olduğum liseyi ekledim. mülakat sırasında bu bir sorun yaratır mı?
sorun olmaz
-
@ahmet_, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Çok teşekkür ederim.
Kazanan benim. Belge ise eşim için lazım. 2022 mülakat deneyimleri konusunda bu belgenin sadece kazanan için lazım olabileceği yazıyordu.
Bu konuda bilginiz var mı acaba?
Dogum yeri Rusya olan veya Rusya'da 1 yildan fazla zaman geciren herkes bu belgeyi tedarik etmeli.
Su sayfada istenilen belgeyi tedarik etmeye calisin ve tum iletisimler yazili olarak elinizde olsun. Eger buna ragmen belgeyi alamazsaniz konsolosluklarla veya Rusya'daki kurumlarla olan yazismalarinizi kanit olarak sunmalisiniz.
-
@datanist, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera @ycetın e-devlet uzerinden askerlik durum belgesi alınabiliyor. 2022 mülakatina gidenler bu belgeyi götürdüler.
Tecil bittikten sonra alınmıyor.
-
@MuratA, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Çok teşekkür ediyorum. "Sürecin takipçisi olun," derken, nereden takip edeceğim?
Buradan veya telegram grubundan takip edebilirsiniz.
-
@mkaplan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Muhtaradana ds 260 formunda bu şekilde doldurmakta bir sakınca var mı ?
zaten okurken sahip oldugunuz ismi yazmiyorsunuz forma, okulla ilgili bilgileri yaziyorsunuz...
En yuksek derecedeki diploma hangisiyse surece onunla ilerlemeniz yeterlidir.
-
@kutsal Sadece büyük I harfi problemine denk geldim. Caps lock açıkken İ harfi yerine I harfi kullanınca düzeldi.
-
@atacan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera en kısa sürede taşıyacağım. bizim ilk entrydeki baktığımız formda, yesilkartforum belgelerinde. ds260 doldurma videosunda bununla alakalı hiçbir şey yazmıyordu. nereden yazıyordu acaba? teşekkürler.
PDF belgesinde yazıyor olmalı öyleyse.
Dosyayı indirmiş miydiniz? -
@evrimooloji, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
herkese merhaba. Ben tüm formlarımı dün imzalayıp gönderdim. yalnız tek sorun tüm city of birth kısımlarına şehir yazdım :( umarım bir sorun yaşamam bununla ilgili. yani ilk sayfada detaylı olarak bornova izmir yazdım ama diğer aile üyeleri için hep şehir ismi yazdım... bununla ilgili bilgisi olan varsa ferahlatabilir mi beni? :) herkese sorunsuz bir süreç dilerim . sevgiler
sorun olmaz, iki turlu de kabul ediliyor.
-
Merhaba
Eşim için ds formunu nasıl açtırabilirim
Başvurudan önce evli değildim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum