Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanakde formlarınızı bütün aile üyelerinizi için başarılı şekilde submit etmişsiniz, tebrikler.
    şuan sadece beklemeli ve maillerinizi kontrol etmelisiniz.
    ancak; hemen bir mail alacağınızı düşünmeyin.
    sabırla beklemenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ferid-0 ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    mülakat alıp alamayacağınızı kimse bilemez. sabırla beklemeli ve süreci takip etmelisiniz.
    bol şans.


  • @gucarslan Çok çok teşekkürler hızlı dönüş için 🙂


  • Arkadaşlar selamlar,

    "Have you attended a public elementary school or a public secondary school on student (F) status after November 30, 1996 without reimbursing the school?" burada tam olarak ne demek istiyor ben anlam karmaşası yaşadım?

    Teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tugce-0 F ilgili vizesi alıp böyle bir durum yaşamadıysanız NO demesliziniz.


  • Geçmiş yılların sonuçlarında anlamadığım bir şey var. https://yesilkartforum.com/bulten/

    Mesela 2019 yılından sonra bütün senelerde numaralar current olmuş. Açıklamaya göre current bütün numaraların aktif olduğu anlamına geliyor ancak 2020 ve 2021 süreçlerinde bir çok kişi vize alamadı. Sıra hakkı gelmesine rağmen yine vize alamama gibi bir durum oluyor mu? Ya da vize alamayanlar Ankara Büyükelçiliği yüzünden mi alamıyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dilmel bültende aktif (current) olmanız elbette mülakat alacağınız anlamına gelmez.
    bahsettiğiniz mali yıllarda vize alamayan DV2020 ve DV2021 talihlilerinin neden vize alamadığınız bu iletide detaylıca anlattık;

    Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri

    onlardan biri de benim mesela.
    dosyam bültende aktif olmasına rağmen mülakat alamadım ve haliyle de vizemi alamadım.


  • Merhaba, herkese kolay gelsin. ve tabi ki böyle bir forum yapıp bilgileri paylaşanlara çok teşekkür ederim.
    dsform yolladık dün. şimdi belgeler ilgilli takılan sorum var.
    eşim green kard kazandı. ben çift vatandaşım (rusya ve türkiye).Sorum doğum belgesi edevletten alsam yeterli olur mu yoksa rusyada almam lazım ve ingilizce çevirmem lazım? edevlette türk vatandaşlık kazadğımı tarihi yazıyor 2019.. doğum tarihim 1988.. ama yer olarak doğum yeri rusya yazıyor...
    yardımcı olur musunuz.
    teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @incomprisa tebrikler öncelikle.

    birth certificate / doğum belgesi'ni doğduğunuz ülkeden almalı ve bunu mülakata gireceğiniz ülkenin dilinde ya da ingilizce'ye yeminli tercüme ettirmelisiniz. ayrıca doğduğunuz ülkeden police certificate almalı ve onu da yeminli tercüme ettirmelisiniz.


  • Sonunda formu Submit edebildim 🙂 Emeği geçen, bilgisini paylaşan herkese çok teşekkür ederim 🙂

    Bir sorum olacak yalnızca, ben mülakat yerimi değiştirmek istersem randevu almadan önce (sanırım bülten deniyor buna, benim bülten zamanım geldiğinde) değiştirebiliyorum evet ama değiştirmiş olduğum yerde kalıcı oturma iznimin falan mı olması gerekiyor?

    Örnek veriyorum, ben haziran ayında Yeni Zelanda'ya gideceğim ve 12 aylık tam zamanlı çalışma ve yaşama vizem var ama kalıcı oturma iznim yok. Ben dilersem Yeni Zelanda'ya gittikten sonra ([email protected]) adresine mail atıp orada mülakat olmak istediğimi belirtebilir miyim?

    Teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tugce-0 tebrikler 🙂

    dosyanızı farklı bir konsolosluğa taşımak için izlemeniz gereken yolu bu iletide detaylıca anlattım, inceleyin lütfen. yasal oturum sahip olduğunuz yere dosyanızı taşıyabilirsiniz.

    12 aylık çalışma vizesi ile dosyanızı yeni zelanda'ya taşıyabilirsiniz bu arada.


  • Merhaba,

    Sonunda DS260 formlarımızı gönderebildik, kendi formum 3 günde ancak doldurabilirken eşiminkini tek seferde 30-40dk içinde doldurabildim bakım saatleri içerisinde umarım sorun olmaz. Tecrübeli arkadaşlara şu sorum olacak; formu doldurduktan sonra tahmini olarak ne kadar sürede KCC'den mail geliyor ya da KCC mail göndermeye genelde şu ay başlar gibi bir fikriniz var mı? Geçtiğimiz sene Temmuz ayında mail ile dönüşler yapılmaya başlamış sanırım doğru mudur?

    Kesin bir ifade olmadığını biliyorum fakat bekleme kısmını sağlıklı yönetebilmemiz adına en azından tahmini olarak paylaşırsanız çok seviniriz:)


  • @crazycells cevabınız ve bilgi paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ermandr gözünüz aydın 🙂
    KCC mailleri eğer uygulama önceki senelerdekine dönerse zaten cn sırasına göre gelir. sizin cn'nize göre mail gelmesi 2023 yılını bulabilir.

    şuan için KCC'nin bu yıl ki çalışma prensibini, çok düşük cn'ler için (x, xx, xxx) bir kontrol edelim, sonrasında evrak gönderimi için sizlere tavsiyelerimiz olacak.


  • Merhabalar, talihli eşim adına ve benim adıma olan DS-260 formlarını 12/05/2022 tarihi itibarıyla submit ettik. Ancak ardından aklıma bir soru takıldı sizlere danışmak isterim. Eşimin önceki iş bilgilerinde büyükşehir belediyesinde çalıştığını yazarak bilgileri buna göre girdik, fakat eşim büyükşehir binasında çalışıp işini fiziki olarak da burada yapmasına karşın taşeron firma çalışanı gözüküyordu ve maaşını da taşeron firma üzerinden alıyordu. Şu an biz yanlış bilgi mi vermiş olduk? DS-260 formunu bu değişikliği yapmak için açtırmalı mıyız? Ve doğru olan bu durumda taşeron firmayı mı yazmak büyükşehir belediyesini mi yazmak? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @gucarslan Teşekkürler hızlı dönüşünüz için, umarım pandemide yaşanan sorunların etkisini hafifletmek adına bu seneki süreci çok daha hızlı ilerletiler ve hızlı dönüşler yaparlar🙏


  • @crazycells teşekkürler yanıt için, dünün tarihini yazayım herhalde anlarlar bir problem teşkil etmez değil mi 😞

  • ⭐⭐

    Merhaba eşim iki soyismini kullanıyor bilgilerini girerken daha önceki isimleriniz kısmına yok dedim acaba sorun teşkil eder mi evlenmeden önceki adını tam olarak yine yazmam mı gerekir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @achillesoag eşiniz türk vatandaşı mı ve pasaportunda bu soyismi de yer alıyor mu?
    ayrıca DS260 formunu sumbit ettiniz mi?


  • @gucarslan bu durumda ne oluyor peki ? Alabilecekmisiniz vizenizi dava ile


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum